I da je istina ono kaj govoris, koji bi specijalac tolko zrtvovao DR ?
Pa pogledaj malo kako su prikazali pokrivenost 80d, to nema veze s (igrom slučaja mojim) tim aparatom. Mislim nebi bilo loše, al jednostavno nije tako. Obrati pozornost na detalje, ali ono što je najbitnije - to je mišljenje koje ne mora biti točno a nikako nije provjerljivo.
Pa, iskreno ja bi više volio vidjeti 18mpx i tehnologiju senzora iz 5d4/80d. Time bi imali oboje uz žrtvu rezolucije. ZA MENE bi to bilo idealno. E sada, koliko ljudi traži viši ISO na žrtvu DR ja neznam i ne usuđujem se prognozirati dali će to biti dvojica ili više njih. Ali može se pretpostaviti po prodaji 6d1 u odnosu na D610.
Od ove dvojice što će kupiti 6d2 jedan od njih je jedan od trojice koji su kupili 6d1 (čuo sam da je jedan iz HR, al taj neće ići na 6d2) dok je drugi onaj koji bi se htio okušati u Astro fotografiji a Sony i Nikon mu tu nisu opcija radi brljavljenja po Raw datotekama (link)
Treći a koga nije Mbaksa spomenu bi mogao biti onaj koji će koristiti i zna koristiti i razumije koncept rasvjete u fotografiji, taj je pod upitnikom.
Čisto sumljam da je kompanija poput Canona "specijalac" koji radi poteze napamet, ali ako se i pokaže 6d2 promašenim oni su ti koji će snositi posljedice svojih promašaja jer će morati znatno spustiti cijenu aparata i time umanjiti svoj profit kako bi ostali konkurentni.
Prema trenutnim specifikacijama, ali isključivo osobnom mišljenju mislim da će to biti brzo, samo je pitanje koliko a to će ovisiti o prodaji.
Nego reci ti meni, kako ti se sviđa moja usporedba s 1dx2 i gfx50? Promašeno jel tako?
Oni koji idu sa low end fullframe-a na crop senzor zakaj nebi isli na high end crop senzor ? Zbilja te ne kuzim. Pa sada je trend da ljudi hoce smanjit tezinu i velicinu svoje opreme. Sa FF mirrorlessom to bas i ne rade dok sa APS-C mirrorlessom rade. Zato je trenutno X-T2 tolko popularan i jedva stignu odrzavat zalihe.
Pogledaj si malo Dpreview forume imas hrpu ljudi koji su sa 5Dmk3/2, 6D (pa cak i D750)presli na X-T2 iz vise razloga i ne vidim zasto nebi mogli pa stoga ne vidim zasto ja nebi napravil tu usporedbu. FF DOF je precijenjen, a moderan APS-C je danas kvalitetom blize nego ikad(IMHO).
To kaj je X-T2 u velikoj vecini stvari bolji od 6Dmk2 ne znaci da se ne mogu uspoređivat, a tvoja komicna usporedba nema veze s tim.
I zaboravio sam na tu usporedbu dodat AF joystick kojeg X-T2 ima, a 6Dmk2 nema... po meni velika stvar.
Btw...