Canon EOS 350D

poruka: 11
|
čitano: 21.060
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Canon EOS 350D

Pozdrav svima!

Naišao sam u oglasniku na gore navedeni DSLR fotoaparat + Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 objektiv. Navodno je star 2 godine, a cijena kita je malo manja od 2000kn.

Ovo mi je prvi fotoaparat takve vrste, a slikanje mi je hobby. Što se tiče specifikacija, ja mislim, da je i više nego dobar za moje potrebe. Zanima me na što moram pripaziti pri kupnji polovnog DSLR fotoaparata?  Jeli pametnije skupljati novac pa kupiti novi Nikon D40 ili nešto slično sa garancijom?

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon EOS 350D

jedan moj poznanik je zelio prodati takav aparat, ali su mi poznavatelji dslr-a rekli da ce to biti tesko. zasto? jer, navodno, nakon cca 1000000 okidanja nastaju problemi kod fotkanja... moram naci tocno o cemu je bilo rijec, ali svakako je receno da je tesko prodati polovni slr

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Canon EOS 350D
mateo777 kaže...

Pozdrav svima!

Naišao sam u oglasniku na gore navedeni DSLR fotoaparat + Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 objektiv. Navodno je star 2 godine, a cijena kita je malo manja od 2000kn.

Ovo mi je prvi fotoaparat takve vrste, a slikanje mi je hobby. Što se tiče specifikacija, ja mislim, da je i više nego dobar za moje potrebe. Zanima me na što moram pripaziti pri kupnji polovnog DSLR fotoaparata?  Jeli pametnije skupljati novac pa kupiti novi Nikon D40 ili nešto slično sa garancijom?

Unaprijed zahvaljujem!

Najbolje bi bilo da fotoaparat ima što manje okidanja i da je njegov zatvarač u dobrom stanju (doduše nije problem ga zamjeniti)... Treba se također paziti da je optika u fotoaparatu neoštećena (pentaprizma, zrcalo...), a i da na objektivu nema oštećenja, i da fotoaparat radi kako treba (zato bi ga bilo dobro oprobati prije kupnje)

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
16 godina
neaktivan
sasa kaže...

jedan moj poznanik je zelio prodati takav aparat, ali su mi poznavatelji dslr-a rekli da ce to biti tesko. zasto? jer, navodno, nakon cca 1000000 okidanja nastaju problemi kod fotkanja... moram naci tocno o cemu je bilo rijec, ali svakako je receno da je tesko prodati polovni slr

Nekon toliko okidanja vrlo vjerojatno ćeš ostati bez zatvarača Cool (profesionalni DSLR-ovi su deklarirani na 350 000 okidanja, a poluprofesionalni na oko 150 000 okidanja)

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
sasa kaže...

Nekon toliko okidanja vrlo vjerojatno ćeš ostati bez zatvarača Cool (profesionalni DSLR-ovi su deklarirani na 350 000 okidanja, a poluprofesionalni na oko 150 000 okidanja)

hvala oly.. ocito je bilo u igri 100 000 ! malo sam pobrkao brojeve.... znam samo da su mi rekli da je to bitan podatak i a se zbog toga ne isplati uzimati polovno...

16 godina
Oly_E3 kaže...
mateo777 kaže...

Pozdrav svima!

Unaprijed zahvaljujem!

Najbolje bi bilo da fotoaparat ima što manje okidanja i da je njegov zatvarač u dobrom stanju (doduše nije problem ga zamjeniti)... Treba se također paziti da je optika u fotoaparatu neoštećena (pentaprizma, zrcalo...), a i da na objektivu nema oštećenja, i da fotoaparat radi kako treba (zato bi ga bilo dobro oprobati prije kupnje)

Zamijeniti shutter nije problem, no to kosta vise nego aparat

Ne znam na kojoj stranici sam vidio da korisnici prijavljuju kolko su puta uspjeli okinuti svojim aparatom a da shutter to izdrzi.... dobiju se cisto solidne statistike

100 000 fotki bi trebao izdrzati

Cijena od 2000 kn mi se cini daleko previsoka! (osim ako je aparat u savrsenom stanju)

Gledaj da display radi kako spada, da sve tipke rade svoju funkciju, da tijelo komunicira sa objektivom (fokusiraj, zatvori blendu, otvori).. probaj na burst okinuti za redom 10ak fotki (da vidis da shutter nece zblokirati)

16 godina
neaktivan
Canon EOS 350D

Hvala vam svima...odgovorili ste me od kupnje polovnog aparata. E sada, kako idem u 1. mjesecu u Austriju, gledao sam malo Entry-modele i naišao sam na ove:

1. Olympus E420 ( 1. objektiv : 14 bis 42 mm / F1 : 3,5 - 5,6;  2. objektiv : 40 bis 150 mm / F1 : 4 - 5,6 i sa dođe dodatna baterija) - 439 Eura

2. Sony DSL-RA 230 ( Objektiv : 18 bis 55 mm / F1 : 3,5-5,6 + dodatna baterija + torba) - 399 Eura

3. Nikon D3000 ( Objektiv : 18 bis 55 mm / F1 : 3,5-5,6 ) - 419 Eura

4.Canon EOS 1000d (Objektiv : 18 bis 55 mm / F1 : 3.5-5.6 ) - 395 Eura

Šta konkretno od ovoga uzeti (ako vam nije problem i kratko obrazloženje) ?

Mala napomena: ovo radim čisto kao hobi, koristit ću ga za slikanje krajolika, događanja sa prijateljima i slične stvari...ne vjerujem da ću kupovati neke dodatne objektive u dogledno vrijeme jer ću biti nakon ove kupnje švorc :) i neću mijenjati fotoaparat barem 3-5 godina (možda i hoću ako dobijem na lottu hehehe)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Canon EOS 350D

Nitko nema preporuku?

Htio sam još pitati kako se dobiva povrat poreza? Znam da je offtopic, ali ako netko zna, zamolio bi ga da mi objasni...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon EOS 350D

niko ti od slr korisnika nece dati bezuvjetnu preporuku za te modele

a opet koji god da odaberes svi su ok, ako ne mislis nadogradjivati uzmi oly, ali budu svjestan da slr bez mnogo ulaganja ne daje nikad fantasticne fotografije koje vidis po internetu, kit objektivi koji dolaze sa aparatima su jednsotavno ogranicavajuci faktor koji ne dozvoljava da aparat pokaze sta moze.

Ako si spreman graditi sistem, kupiti sad aparat, pa poslije objektiv, blitz, pa objektiv, pa blitz, pa filtre, pa torbake, pa opet objektiv, pa uciti, pa vidjeti da si sve pogrijesio pa ponovo korigovati set opreme malo, onda razmisli o nikonu, po mom misljenju od ova cetiri najbolje rjesenje i odlicna podrska od strane nezavisnih proizvodjaca opreme.

ja koristim pentax i mogu reci d asam jako zadovoljan, stalno poredim cijene i mislim da i dalje pentax daje najvise za jednak novac tako da ako budes mjenjao jednacinu razmisli o K-x pentaxu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Canon EOS 350D

Ma mogao si slobodno rabljeno uzet, nije to takav bauk sa tim shutterom... al ajd bolje ipak novo. Svi su SLR-i dobri, kao sto je reko covjek iznad mene, kvaliteta fotki ce ti ovisit koliko mislis dalje ulagat u susatv i (pogotovo) svoje znanje. Ako ne zelis petljat (a i vidim da bus cisto amaterski fotkao) mozda najbolje uzet olympusa jer ima najbolje kit objektive od svih, miran si dulje vrijeme s njim. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Canon EOS 350D

Ok hvala vam na odgovorima...bit će onda Oly ako bude tada na stanju.

A možete mi pomoći oko povrata poreza? Gdje se diže taj povrat? I još me zanima, imaju li digitalci, isto kao većina laptopa, internacionalnu garanciju, tako da ne moram do Austrije otići kako bi se popravio digitalac?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice