Canon 50D vs. Nikon D90

poruka: 29
|
čitano: 12.822
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

Pozdrav svima, novi sam na forumu...

Odlucio sam kupiti jedan od "malo" boljih fotoaparata i zelio bih cuti vase misljenje, tj. misljenje ljudi koji se bave time ili onih ljudi koji imaju te fotoaparate.

Koji je aparat bolji, koji je isplativiji, itd....

0 0 hvala 0
17 godina
Canon 50D vs. Nikon D90

Olympus E-620, 520 ili 540. Dobri DSLR.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Canon 50D vs. Nikon D90
Fr33Styl3r kaže...

Pozdrav svima, novi sam na forumu...

Odlucio sam kupiti jedan od "malo" boljih fotoaparata i zelio bih cuti vase misljenje, tj. misljenje ljudi koji se bave time ili onih ljudi koji imaju te fotoaparate.

Koji je aparat bolji, koji je isplativiji, itd....

Hmh, Nikon ima zasigurno bolju kvalitetu slike, bolji rad sa blicom, Canon ima bolje samo to šta je od magnezija. Moj savjet D90 i Tamron 17-50 F2.8.

17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

sudeci po svemu na netu bara ti je rekao najbolje i najisplativije rjesenje

btw i ja hocu tog tamrona da ga poslije mogu kaciti na K-7

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U redu, ja sam citao na netu da Canon 50D ima vise FPS-a, ali ima i 15,5 MP, sto je za 3,2 MP vise od Nikonovog D90...

Btw, ako bih uzeo Nikon D90, dobio bih i 18-105 F/3.5 - 5.6G ED VR objektiv uz njega...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 18:15 (Fr33Styl3r).
17 godina
neaktivan
Fr33Styl3r kaže...

U redu, ja sam citao na netu da Canon 50D ima vise FPS-a, ali ima i 15,5 MP, sto je za 3,2 MP vise od Nikonovog D90...

Btw, ako bih uzeo Nikon D90, dobio bih i 18-105 F/3.5 - 5.6G ED VR objektiv uz njega...

Ne savjetujem ti taj 18-105 objektiv, ne zbog toga šta je optički loš jel nije nego zbog kvalitete mehanike. Broj slika u sekundi ti je valjda apsolutno nebitan, a šta se tiče broja piksela to je čisti marketnig šta se može vidjat i na dpreview koja kaže da D300(čak malo lošiji senzor nego u D90) ima jednako ili više detalja na niskom ISO-u nego 50D. Ono bitno za kvaltetu slike je da D90 ima veći dinamički raspon od 50D i da ima manje šuma(D90 na ISO 1600 ima isto ili manje nego 50D na ISO 800).

17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

50D izbjegavaju i najzagrizeniji canondzije, sum i dinamicki raspon su mu bezveze, slike u sekundi su glupost to ima veze ako ides slikati utakmice i slicno, ako to ides slikati onda pogotovo 50D nije za tebe

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

Koja je cijena Tamrona 17-50 F2.8?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Esc kaže...

Koja je cijena Tamrona 17-50 F2.8?

U nas precjenjenih cca 4000 kuna, a već u deželi se može nać za manje od 3000 kuna. Za korisnike Nikona će već za mjesec dana stići stabilizirana verzija sa oznakom VC i sa nekih 30% većom cjenom.

17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

417€ u sloveniji u Besesnicaru

fotomarket.net

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 21:23 (Barbarosa).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

Hvala na odgovorima, vidim sada taj novi u najavi

http://www.fotobesenicar.com/clanki.php?cat_id=2&article_id=377

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok, 30.9 idem u ZG i tamo namjeravam kupiti, to ce sigurno biti Nikon D90, ali me zanima dali mi moze jos tko preporuciti neki objektiv, jer sam mislio uzeti Nikona sa kitom tj. sa tim objektivom 18-105 za 8300 kn....Sad kad sam cuo od vas da je bolje uzeti bez tog objektiva i uzeti taj Tamronov, navelo me na jos vece razmisljanje...

Ustvari bih trebao uzeti Nikona bez kita (6500 kn) i uzeti taj Tamronov objektiv od 4000 kn?

I mozete li mi reci u kojoj firmi u ZG to mogu naci najpovoljnije?

17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

ja sam u BiH ali sve sto sam kupio kupio sam preko fotomarket.net

mozda bi i tebi bila to dobra opcija kad izbijes slovenacki PDV izadje dosta jeftinije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

50D izbjegavaju i najzagrizeniji canondzije, sum i dinamicki raspon su mu bezveze, slike u sekundi su glupost to ima veze ako ides slikati utakmice i slicno, ako to ides slikati onda pogotovo 50D nije za tebe

Jesi siguran? Nemoj da te čuje ekipa sa elite security, živog bi te ispekli na ražnju.

Barbarosa kaže...

ja sam u BiH ali sve sto sam kupio kupio sam preko fotomarket.net

mozda bi i tebi bila to dobra opcija kad izbijes slovenacki PDV izadje dosta jeftinije

Sada ti je akcija u Fototeha, D90 za 5990,10kn + 10% na objektiv po izboru(evo recimo da uzmeš AF-S Nikkor 50mm F1.4G). Tamron uzmi u deželi.

17 godina
neaktivan
Bara kaže..

Jesi siguran? Nemoj da te čuje ekipa sa elite security, živog bi te ispekli na ražnju.

ma mislim da je onaj nebojsa ili ko vec od onih administratora i sam rekao da 50d zaobilazi, storm naravno hvali i 50d ko da je najbolji izum poslije 1d, 5d mk2 a prije vatre i tocka

16 godina
neaktivan

E ovako ljudi....Sigurno uzimam Nikon D90 u Fototehu, uzeo bih i Tamron 17-50 F2.8 ali nemaju ga tamo, pa ako mi mozete jos samo predloziti od Nikkorovih objektiva koji da kupim uz D90 a da je jako dobar, a Tamron cu uzeti nekom drugom prilikom, jer sam maloljetan i ne idem u Sloveniju i ne narucujem preko neta...

17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

mislim da ti je za tu lovu daleko bolji izbor pentax K20D, ipak je to fotić u rangu nikona D300...

btw, koji je smisao tih no-name objektivčića? nikon, canon, pentax i olympus su optičke kompanije, objektivi su ono što valja, tijela su samo potrošni materijal, bolje je dati više love za objektiv, nego za tijelo.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

tamron nije objektivcic nego punokrvni objektiv i tamron je za razliku od pentaxa cisto opticka kompanija

nikon i tamron su dugo dijelili konstrukciju objektiva, 17-50 je posebno poznat kao izvrstan objektiv a na

http://www.pentax-forum.net/viewtopic.php?f=11&t=25

imas direktnu uporedbu da* pentaxa i sigme sa ovim tamronom u real life okolnostima tako da je svaki daljnji komentar suvisan

p.s.

nisam ocekivao bas od elkardea da pada na brand, ono ako nije adidas nije patika heheheheh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

naah, ne vjerujem ti ja u neke off-brand kompanije. na nikone samo nikkore, na canone samo canone, na pentaxe samo pentaxe.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 15:46 (elkarrde).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

na canone samo canone, na nikone nikore tokine sigme i tamrone, na pentaxa sve sto ti padne na pamet da se moze montirati na Kmount sa ili bez adaptera, uskoro cu pokusati na pentaxa montirati cijev od usisivaca u mjesto extension tubea za makro, to mu je i osnovna prednost, eno samyang 14mm prime za 200€ garantujem da najbolje radi na pentaxu.

i opet kazem da Tamron ima extra objektiva a i Sigma, dovoljno je da vide se primjeri i sve je jasno, nadam se da je procitan onaj forum koji sam postavio.

BTW uz sadasnji  kurs jena koji je uzrokovao enorman skok cijena pentax objektiva i pored najbolje zelje nemam namjeru kupiti nikakav pentax objektiv, osim mozda 60-250 f4 koji je prilicno realno vrednovan u odnosu na canon i nikon ekvivalente.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

Olympus E-30 i pravac doma Cool

Ako baš između ta dva, ja bi Nikona Sramim se (čisto jer je bolji Cool)

Atomska bubamara - Last known good rank
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

naah, ne vjerujem ti ja u neke off-brand kompanije. na nikone samo nikkore, na canone samo canone, na pentaxe samo pentaxe.

Najprije sam se htio početi iščuđavati, ali sam se onda nasmijao na dobar sarkazam.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
16 godina
neaktivan

Ljudi, sve sam izabrao, odlucio, kupujem Nikon D90 u fototehu, samo mi treba jos objektiv do 3500 kn, uzeo bih Tamrona 17-50 F/2.8, moze li mi netko reci gdje u ZG ga mogu nabaviti?

Ako njega ne nadem, molim vas za savjet za drugo rjesenje: objektiv do 3500 kn

16 godina
neaktivan

Možda kod Bratulića

16 godina
neaktivan
Fr33Styl3r kaže...

Ljudi, sve sam izabrao, odlucio, kupujem Nikon D90 u fototehu, samo mi treba jos objektiv do 3500 kn, uzeo bih Tamrona 17-50 F/2.8, moze li mi netko reci gdje u ZG ga mogu nabaviti?

Ako njega ne nadem, molim vas za savjet za drugo rjesenje: objektiv do 3500 kn

Imas jos 5% popusta na cash

Tamron AF SP 17-50mm f/2.8

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.3ef4c8974cb648d08b4478b32c6c99fc.objektiv_tamron_af_sp_17-50mm_f_2_8_xr_di_ii_ld_aspherical_if_nikon.aspx

i ovo je super objektiv, nesto uzi ali odlican Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical [IF] Macro

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.2e454b43ca57431f88652ce1ad152097.objektiv_tamron_af_sp_28-75mm_f_2_8_xr_di_ld_aspherical_if_macro_nikon.aspx

16 godina
neaktivan

Da samo što D90 ima 1.5x crop faktor i zato bi taj objektiv (28-75) izgledao ovako na njemu: 42-112mm, a 17-50 bi imao puno prihvatljiviji raspon žarišne duljine: 26-75mm

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Da samo što D90 ima 1.5x crop faktor i zato bi taj objektiv (28-75) izgledao ovako na njemu: 42-112mm, a 17-50 bi imao puno prihvatljiviji raspon žarišne duljine: 26-75mm

Otkrio si toplu vodu. Nekome za pocetak i taj zoom odgovara a kasnije ce uzet bolji širac :)

16 godina
neaktivan

Recimo meni takvo pokriće standardnog zoom objektiva je nezadovoljavajuće Namigiva

17 godina
neaktivan
Canon 50D vs. Nikon D90

tamron 28-75je sjajan objektiv na apsc-u ali je vecina korisnika zalila se da im ne odgovara startna sirina od ekv. 43, 17-50 je apsc-only a 28-75 je FF

iznad 28mm ekv. nebi trebalo uzimati walkaround objektiv, ja sam razmatrao sigmu 24-70 ali posto je preglomazna i pocinje od 36 ekv. sam odustao

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice