Hobbit je najiscekivaniji film 2012. godine te mislim da zasluzuje svoju vlastitu temu.Film u Hrvatsku stize 13.prosinca.U temi se raspravlja o radnji filma,znaci bez spoilera!
Sluzbena Stranica:http://www.thehobbit.com/
Hobbit je najiscekivaniji film 2012. godine te mislim da zasluzuje svoju vlastitu temu.Film u Hrvatsku stize 13.prosinca.U temi se raspravlja o radnji filma,znaci bez spoilera!
Sluzbena Stranica:http://www.thehobbit.com/
Reklama ili samo necija glupost? U svakom slucaju, fps igraci ne bi trebali imat problema, da ne velim pljuga
http://www.vecernji.hr/scena/gledatelji-nakon-hobita-kina-izasli-mucninom-vrtoglavicom-clanak-482105
Meni vrlo zanimljivi članci o tome kakav bi Hobbit mogao biti, tj. pretpostavke o tome kako će Jackson adaptirati priču na veliko platno:
http://www.theonering.net/torwp/2012/11/24/65726-imagining-peter-jacksons-the-hobbit-part-one/
http://www.theonering.net/torwp/2012/11/28/65835-imagining-peter-jacksons-the-hobbit-part-two/
http://www.theonering.net/torwp/2012/12/01/66337-imagining-peter-jacksons-the-hobbit-part-three/
Karte za pretpremijeru u IMAX-u rezervirane... Go Peter Jackson, go Hobbit, w00t!!
Karte za pretpremijeru u IMAX-u rezervirane... Go Peter Jackson, go Hobbit, w00t!!
ne pamtim koji sam film zadnji put ovoliko dugo cekao kao Hobbita,polazem velike nade u njega i nadam se da me Jackson nece razocarati i da cu poc zadovoljan iz kina.bez mucnine nadam se :))
Nekako ne vjerujem da ce imati veliki uspijeh kao LOTR,ali biti ce daleko od loseg filma.
Pogledat cemo ga sigurno.
Za kvalitetu filma ne sumnjam, ali mislim da će i financijski biti uspješniji od LOTR-a. Prvenstveno zbog 3D, HFR, iMAX itd. I ljudi su zbog tih stvari spremni izdvojiti puno više novaca za kino-ulaznicu, dok za LOTRa tako nije bilo.
Za kvalitetu filma ne sumnjam, ali mislim da će i financijski biti uspješniji od LOTR-a. Prvenstveno zbog 3D, HFR, iMAX itd. I ljudi su zbog tih stvari spremni izdvojiti puno više novaca za kino-ulaznicu, dok za LOTRa tako nije bilo.
LOTRO je bio u nekom drugom vremenu,kad je 3D tehnologija bila jos u povojima tako da se u tim stvarima ne mogu usporedivat.Po meni je nebitno oce li biti 3D ili 5D samo neka je radnja i atmosfera dobra i sve pet.U prilog mu i ide to sto je nastavak LOTRA i samim time ce privuci jos vise gledatlja.
mene samo zanima kako on od one knjige planira napravit 3 filma
pitaj Jelenu Veljacu!
LOTRO je bio u nekom drugom vremenu,kad je 3D tehnologija bila jos u povojima tako da se u tim stvarima ne mogu usporedivat.Po meni je nebitno oce li biti 3D ili 5D samo neka je radnja i atmosfera dobra i sve pet.U prilog mu i ide to sto je nastavak LOTRA i samim time ce privuci jos vise gledatlja.
Meni su takve stvari, ala super-uber specijalni efekti također zadnja rupa na svirali. I zbilja me zanima priča jer sam veliki ljubitelj Tolkienovog univerzuma.
Samo kažem da će puno zaraditi iz istoga razloga kao i Avatar (kojeg prezirem), a to je čisto zanimanje prosječnih ljudi, koji nisu nužno toliko upućeni ili zainteresirani za priču, da vide ta čuda od efekata i frame-ratea. A da vide čudo tehnike, moraju platiti skuplju kartu.
Zašto? Pa upravo zbog toga će biti ogromna količina detalja. Meni sa suprotne strane nije jasno kako je od 3 LOTR knjige napravio samo 3 filma. I svatko tko je pročitao knjige i voli LOTR vidi da tu fali OGROMNA količina stvari.
Jedva čekam Hobbit, još 10 dana, ulaznica spremna. :)
Rekao je da će se jako fokusirati na radnje koje se odvijaju u pozadini. Necromancer, Dol Guldur, Bijelo vijeće, povijest patuljaka i Goblina, Azanulbizar... Također će dio priče temeljiti na dodacima s kraja Povratka Kralja i na Tolkienovim prerađenim dijelovima povijesti Međuzemlja.
Meni su takve stvari, ala super-uber specijalni efekti također zadnja rupa na svirali. I zbilja me zanima priča jer sam veliki ljubitelj Tolkienovog univerzuma.
Samo kažem da će puno zaraditi iz istoga razloga kao i Avatar (kojeg prezirem), a to je čisto zanimanje prosječnih ljudi, koji nisu nužno toliko upućeni ili zainteresirani za priču, da vide ta čuda od efekata i frame-ratea. A da vide čudo tehnike, moraju platiti skuplju kartu.
slazem se s tobom.Izgled filma odigrat ce vecu ulogu nego prica.Tuzno,ali realno.
Zašto tužno? Meni je kao Tolkien fanu baš drago, tolike pare ulupane u najnoviju tehnologiju, a siguran sam da se Jackson pobrinuo za ostalo.
Zašto tužno? Meni je kao Tolkien fanu baš drago, tolike pare ulupane u najnoviju tehnologiju, a siguran sam da se Jackson pobrinuo za ostalo.
Mnogi ce doci pogledati a nemaju pojma ni radnju LOTRA a culi su za 3D, FRAME RATE,EFEKTI!!
Meni* to stvarno ne smeta, znam zašto ja idem :D.
kakve tocno veze hobit ima s LOTR? jel bi trebo pogledat opet LOTR da se podsjetim ili nemoram?
Ne moraš, radnja se događa dosta godina PRIJE LOTRa, i ovu knjigu je ustvari napisao prije LOTRa, i svojevrsni je ''uvod''.
aha, znaci ako se nista ne sjecam LOTR-a i radnje bez problema cu moc pogledat film? hvala bogu jer nije da bas imam vremena pogledat sad ove.
Da, i vidim da ne znaš o čemu se uopće radi pa ti neću ništa ni govoriti. :)
Zašto? Pa upravo zbog toga će biti ogromna količina detalja. Meni sa suprotne strane nije jasno kako je od 3 LOTR knjige napravio samo 3 filma. I svatko tko je pročitao knjige i voli LOTR vidi da tu fali OGROMNA količina stvari.
Necu nikad Jacksonu oprostiti Toma Bombadila.
ali puno detalja cini film široj pubilici dosadnim...posebno ovaj prvi ce bit dosadan.
Slažem se, kao što sam rekao, tamo su 3 knjige od preko 1000 strana u 3 filma, a ovdje je jedna ''dječja'' knjiga od 300injak stranica u 3 filma. Očekujem da ništa ne fali! :D
EDIT: Znam, ali očito je da imaju novaca, tako da ne smeta (barem meni), a nije da ga ionako neće svi pogledati.
a ovdje je jedna ''dječja'' knjiga od 300injak stranica u 3 filma.
+ Unfinished tales, Appendicies of ROTK...
Uopče nije nastavak nego mu prethodi...
U kojem formatu ćete ga vi gledati? Ja ću ga gledati u 3D HFR. Šteta što IMAX Arena ne podržava HFR inaće bi ga tamo gledao.
U kojem formatu ćete ga vi gledati? Ja ću ga gledati u 3D HFR. Šteta što IMAX Arena ne podržava HFR inaće bi ga tamo gledao.
HFR?
Uopče nije nastavak nego mu prethodi...
sorry,krivo sam se izrazio.Mislio sam "povezan s LOTROM "
To ti je High Framerate format. Umjesto standardnih 24 fps(sličice u sekundi), koji se koristi u filmskoj industriji još od 20tih godina prošlog stoljeća, film je sniman u 48 fps.