Pogledao Gladijatora jučer, evo da sam gledao doma, ne bi mogao u komadu to probaviti mislim...doslovce iz scene u scenu sam se morao hvatati za glavu. Nikakav spoiler, ali doslovce početak filma, evo nama na galiji zapne most, dere se ekipa zapeo je, naravno, svi redom oduzeti, mora general uzeti štit, staviti kacigu i onda proci cijelom galijom dok njega gađaju, popeti se lojtrama, naravno, došao sam do lojtri, ne treba mi više ni štit, ni kaciga bacim to, onda se popnem i presjecem uže da se most spusti, jer brat bratu, evo svi su drugi redom oduzeti osim njega, i ajmo u prvoj liniji napad preko zida...ekipa se kolje na svakom koraku, sve puno strijelaca, ali evo, umre lik kraj mene, aha, znam ja da njega baš pogodio tamo sa zidina neki archer, znaš kaj, skinite tocno njega, jer jebeš sto drugih gore što stoje i pucaju,lol, narvno kuži i ekipa tocno na kojeg misli general.
Spomenuta scena galija u koloseumu, ok, nije problem, bilo je toga. Bolje ne razmišljati kako su morske pse tocno doveli do koloseuma, još vjerojatno bi se tu dalo uci malo u dubinu da li je to vrsta morskog psa koja može mirovati da ne umre ili je kao vecina onaj koji se mora kretati jer ce krepnuti inace da li je slatkovodni ili slanovodni (ukoliko je slanovodni problematika kako su doveli slanu vodu u koloseum?)...onda naravno fizika u kojoj imaš tu gromadu od broda, nemaš toliko veslaca, imaš jako mali zalet obzirom na razdaljinu, ali ti si generirao dovoljnu silu da ovu drugu galiju raspoloviš maltene? lol
I tako je to s dobrim dijelom scena...necemo dalje da ne spoilam nekome, ok, naučio sam da su i među elitom, pretorijancima očito i crnci bili...dobro ništa čudno kad na čelo rima može doći crnac i sve pet, nikome nije problem...malo rasistički što nema azijata u filmu, ali to sam samo ja...