Da, trebalo je biti dijaloga večih od života i hrpa suza...nije to Nolanov stil nego thriller filmovi. Prije gledanja iskusniji gledatelj bi sa time trebao biti na čisto. Izbjegavati Nolanove filmove ubuduće jer se on sigurno nebude puno mijenjao.
Meni je bio taman emotivan, tu prvenstveno mislim na pilotsku dramu koja je ispala i lagano pretjerana. Baš dobro prikazan trenutak izvajanja heroja od prosječnog sudionika.
Ovo s trilerom nema veze, eventualno neka drama...ali to je manje važno, ono što meni osobno u ovom filmu smeta je to što je jedan takav događaj, kojemu je glavna značajka masovnost, prikazana na ovako oskudan i suhoparan način...morski dio filma više sliči na neku HR-SLO kavgu u Piranskom zaljevu, tu i tamo neki brodić i to je to...zračni bitke su siromašne, repetitivne i najzanimljiviji dio je praćenje kazaljke goriva...onih na Nolanovoj plaži je trebalo biti 400k, a tamo ih je toliko jedino ako broje organizatori prosvjeda protiv IK, u suprotnom 500 ljudi...njihov zombi mode ponašanja mi je mamio negativne uzdahe cijelo vrijeme, avion leti prema njima, bombe padaju, njihova reakcija je malo se uhvatiti za šljem, pokriti lice, čekati da ovaj gore odradi to što ima i idemo dalje, nesretnici koji su pogođeni su odrađeni kao u partizanskim filmovima gdje lik bude izrešetan, a iz njega ni kap krvi ne izleti. Gibson je primjerice s Hacksaw Ridgeom odlično prikazao i prenio atmosferu terora, straha i najvažnije bezizlaznosti...Dunkirk s druge strane...najbolje je to sažeo jedan preživjeli britanski vojnik koji je rekao da je gledajući Dunkirk imao osjećaj kao da gleda hrpu ljudi koji čekaju autobus.
E da, je li netko uopće vidio ijednog njemačkog vojnika u cijelom filmu?
Čekaju na mostu uredno poredani u koloni, padne bomba kraj njih, a oni rade ono koreografiju vala, kao prvo se krenu jedni saginjat pa ovi iza njih pa ovi iza itd. i onda se na kraju isto tako podizat, sve u istom vremenskom razmaku... kao neki mjuzikl performans.