Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 41.115
|
čitano: 9.216.152
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
13 godina
neaktivan
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Searching for Sugar Man- dokumentarac o Sixtu Rodriguezu, glazbeniku sa početka 70-ih godina. Govori o njegovom uspjehu u Južnoafričkoj republici gdje je skoro svaka bjelačka kuća imala njegov album(cca. 500 tisuća), dok u Americi nije prodao ni 10 komada. 8/10.

P.S. poslušajte njegov prvi album Cold Fact, stvarno je smiješno da ovakav glazbenik nije bio popularan u SAD.

12 godina
neaktivan

Fight Club (1999) - 10/10 - Gledo film po 2. put jučer i sad sam pod dojmom,prvi put kad sam ga gledo prije par godina nisam baš najbolje skonto,sad jesam i skonto sam poruku filma,a poruka je da treba živit i uživat bez brige šta će drugi reći,radit šta ti god padne napamet(a da je iole u skladu sa zdravim razumom naravno) i ne vezat se za materijalno(je*o iphone,galaxy i bmw ako su tu samo da se kur*iš sa njima).Svi imamo po jednog Tyler Durdena u svojoj glavi(sebe upotpunosti ostvarenog,onakvog kakvi bi mi htjeli bit a ne ono što većina kaže da je uspješan čovjek,ali sebe kočimo u tome,usput misleći da nas drugi koče,a kad malo promisliš skontaš da nisu).Sve u svemu predobar film.

Majq mu valjda ima smisla ovo što sam napiso.

The Wicker Man
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 17:03 (The Wicker Man).
13 godina
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
The Wicker Man kaže...

Fight Club (1999) - 10/10 -...

Jel to tzv."Zdrpi i briši" film?U biti tako su ga naši preveli.U tome filmu Bradd pitt glumi cigu koji udara ko vol!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
14 godina

Ne, Zdrpi i zbriši ti je Snatch

16 godina
Milka30 kaže...

Jel to tzv."Zdrpi i briši" film?U biti tako su ga naši preveli.U tome filmu Bradd pitt glumi cigu koji udara ko vol!

http://www.imdb.com/title/tt0208092/

11 godina
The Wicker Man kaže...

Fight Club (1999) - 10/10 - Gledo film po 2. put jučer i sad sam pod dojmom,prvi put kad sam ga gledo prije par godina nisam baš najbolje skonto,sad jesam i skonto sam poruku filma,a poruka je da treba živit i uživat bez brige šta će drugi reći,radit šta ti god padne napamet(a da je iole u skladu sa zdravim razumom naravno) i ne vezat se za materijalno(je*o iphone,galaxy i bmw ako su tu samo da se kur*iš sa njima).Svi imamo po jednog Tyler Durdena u svojoj glavi(sebe upotpunosti ostvarenog,onakvog kakvi bi mi htjeli bit a ne ono što većina kaže da je uspješan čovjek,ali sebe kočimo u tome,usput misleći da nas drugi koče,a kad malo promisliš skontaš da nisu).Sve u svemu predobar film.

Majq mu valjda ima smisla ovo što sam napiso.

O Fight Clubu su se stranice i stranice pisale,od teorija Budizma,Nihilizma,stanja nirvane i jos nekih o kojima ne mogu da ne spoilam,gledam taj film kroz svaki dio moga zivota od tinejderskih godina,do mid dvadesetih i sada u tridesetim,svakim gledanjem bolji i bolji i vise i vise detalja se otkrije svakim gledanjema da ne kazem jedini film koji je uspio da prvi i drugo gledanje budu skroz raznolika bar je meni tako bilo,Star Wars mi je najdrazi film ikada,a Fight Club najbolji.
Svaka scena,recenica je tu sa razlogom ne samo da se upotpuni scena i vrijeme,mnogi se nece sloziti sto je potpuno u redu ali sigruno jedan od najboljih filmova ikada snimljenih bar od ovoga sto sam ja do sada pogledao.

13 godina
neaktivan
Wack kaže...

O Fight Clubu su se stranice i stranice pisale,od teorija Budizma,Nihilizma,stanja nirvane i jos nekih o kojima ne mogu da ne spoilam,gledam taj film kroz svaki dio moga zivota od tinejderskih godina,do mid dvadesetih i sada u tridesetim,svakim gledanjem bolji i bolji i vise i vise detalja se otkrije svakim gledanjema da ne kazem jedini film koji je uspio da prvi i drugo gledanje budu skroz raznolika bar je meni tako bilo,Star Wars mi je najdrazi film ikada,a Fight Club najbolji.
Svaka scena,recenica je tu sa razlogom ne samo da se upotpuni scena i vrijeme,mnogi se nece sloziti sto je potpuno u redu ali sigruno jedan od najboljih filmova ikada snimljenih bar od ovoga sto sam ja do sada pogledao.

Ne bih se složio s tobom. Film je overhypani meme neprilagođenih klinaca.

U mom iskustvu najveći fanovi Fight Cluba su ili lako impresionirani tinejdžeri ili ljudi kojima je taj film intelektualni plafon. Samo moraš odabrati u kojoj skupini si ti.

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
11 godina

U skupini za koju me zaboli ona stvar sta i kako je internet odredio :)
Imam moje misljenje i ukus u razumijem da je na kraju to samo moje misljenje i ukus,i ne silim ga na druge,tebi je overhyped kao sto sam rekao vec to je ok,meni je jedan od najboljih ikada,zivot ide dalje,racuni dolaze i tako u krug.

15 godina
Onjegin kaže...

Ne bih se složio s tobom. Film je overhypani meme neprilagođenih klinaca.

U mom iskustvu najveći fanovi Fight Cluba su ili lako impresionirani tinejdžeri ili ljudi kojima je taj film intelektualni plafon. Samo moraš odabrati u kojoj skupini si ti.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
13 godina
neaktivan
Wack kaže...

Imam moje misljenje i ukus u razumijem da je na kraju to samo moje misljenje i ukus,i ne silim ga na druge,tebi je overhyped kao sto sam rekao vec to je ok,meni je jedan od najboljih ikada,zivot ide dalje,racuni dolaze i tako u krug.

Znaci druga.

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Wack kaže...

Znaci druga.

Reci Evgenije što misliš o ovom ostvarenju http://www.imdb.com/title/tt0934605/

Čini mi se da postavlja neka dobra ontološka pitanja i iznosi neke epistemološke dileme.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
neaktivan

Concussion http://www.imdb.com/title/tt3322364/?ref_=nv_sr_2  Will Smith sa smjesnim naglaskom pokusava se vratiti glumi nakon par nanizanih 'propasti'.Nicim ne doprinosi filmu pa su ga komotno mogli zamjeniti sa nekim autenticnijim 'afrikancem', no plus je svakako sto nije vuko sina sa sobom.Takodjer pateticna osobna ljubavna prica samo smeta, a i taj motiv biti 'amerikanac' je nesto bez cega se moglo/trebalo.Ostaje osnovni kostur price (tema koja je valjda amerikancima aktualnija) o ozljedama u profesionalnom sportu, narocito agresivnijim ala 'americki nogomet'.Usprkos povecoj kolicini secera, gledatelja ostavlja emocionalno distanciranim, nepovezanim niti sa akterima niti zbivanjima.Jedino u povecoj kolicini slobodnog vremena, inace slobodno preskok

15 godina
neaktivan

Evo pogledao sam American Sniper i mogu reći da je sasvim solidan.

Cijelo vrijeme te drži napetime, nikada ne znaš što očekivati, bilo u Iraku, bilo "doma". Bradley Cooper je obavio dobar posao jer se dobro vide sve tri faze - prije rata, za vrijeme i poslije.

Vidi se gubljenje ljudskosti za vrijeme rata i problemi poslije, a kada je napokon savladao PTSP i uspio započeti/nastaviti dobar život, ubiju ga  . Poprilično me to potreslo jer mi je bilo žao lika u filmu, a pogotovo lika koji je to zaista proživio.

Osnovao obitelj, borio se toliko dugo i toliko toga tamo uradio, vratio se, sredio se imao super obitelj i zatim ga ubije poremećeni veteran kojemu je bilo krivo što nije pričao s njim dok je vozio. Baš rastuži čovjeka.

Sve u svemu, 7-8/10 od mene. Preporučam.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
11 godina
protjeran
Slobodno napisi spoiler za nekog ko nije gledal
17 godina
moderator
chutac kaže...

Osnovao obitelj, borio se toliko dugo i toliko toga tamo uradio, vratio se, sredio se imao super obitelj i zatim ga ubije poremećeni veteran kojemu je bilo krivo što nije pričao s njim dok je vozio. Baš rastuži čovjeka.

Kako se liječi čovjek koji ima PTSP, paranoičan je, istraumatiziran?

a) odvedeš ga na range da malo puca, because Murrica

b) pustiš da se struka (doktori) sa tim pozabave, because pamet

17 godina
odjavljen
DrNasty kaže...
chutac kaže...

Kako se liječi čovjek koji ima PTSP, paranoičan je, istraumatiziran?

a) odvedeš ga na range da malo puca, because Murrica

b) pustiš da se struka (doktori) sa tim pozabave, because pamet

a) prolazilo mu je sa prethodnim, i vjerojatno pomoglo

b) misliš da nema primjera liječenih od struke pa svejedno nasilni? Moguće da je ovaj i bio u nekom programu od struke koja hga je trebala adekvatnije zbrinuti. Sustav je definitivno zakazo kao i struka koja to nije prepoznala na vrijeme.

17 godina
moderator

Kriv sam što smo počeli opet zagađivati temu (rasprava o ovom filmu je vođena prije), možemo se prebaciti u temu o ultimativnoj raspravi.

EDIT: Prebačeno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 9:01 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

Point Break (2015)

Solidan uradak o extremnim športovima povezan u kriminalističku priču. Barem meni to je nešto novo. Ima dosta scena s prelijepom okolinom i preporuka za pogledati.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 9:31 (Jura iz druge galaksije).
11 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...

Point Break (2015)

Solidan uradak o extremnim športovima povezan u kriminalističku priču. Barem meni to je nešto novo. Ima dosta scena s prelijepom okolinom i preporuka za pogledati.

Svakako pogledati i prethodnika sa Keanu Reevesom Point Break (1991).

13 godina

Wild Tales (2014)

Odlican film. Originalan, zabavan, mozes se poistovjetiti sa svakom pricom i svakim likom. 8/10, cak mozda i 9. Rijetko kad me film ovako ugodno iznenadi

13 godina

Shingeki no kyojin

U dalekoj buducnosti,ljudi bivaju zasticeni od napada titana visokim bedemima,barem tako legenda kaze.No,jedan dan bedem biva probijen i ljudi spoznaju da je legenda istinita,te bivaju napadnuti od titana...

Vec dugo me "lomio" ovaj film da ga pogledam,jer trailer izgleda obecavajuce,a i veliki sam fan igre Shadow of the colossus,koja me neodoljivo posjeca na film-po onome sto sam vidio u traileru.

No kako to obicno biva,trailer ne pokazuje niti 5% onoga sta se desava u filmu.Kao prvo,bio sam jako iznenađen,možda čak i zgoržen pojedinim scenama u filmu.Ne toliko cinjenicom da krvi ima na hektolitre,nego vise samim titanima koji su napraviti na nacin da poprilicno uznemiruje samoga gledatelja filma-no,vjerovatno je to i bio cilj.

Prica "drzi vodu" i dosta je zanimljiva,samo sto dosta puta se pojavljuju glumci,scene,događaji koji nemaju puno veze sa filmom,pa te samo dodatno zbunjuje.

Isto tako patilo me dosta samo prepoznavanje glumaca,koji su dosta slicni.

Glumac/glumica prica normalno i pocne se odjednom derati/smijati...WTF?Takvih scena ima na pretek,ja ih ne kontam(mozda je to obicaj u Japanskim filmovima)?!

Soundtrack je totalno promašen i u dosta scena nema veze sa vezom.

Efekti su poprilicno dobri.

Kada sve zbrojim,poprilicno zbunjujuc film koji te u dosta navrata baca u baš WTF moment.Osobno ga ne bih preporucio,osim onima koji vole takvu vrst filmova.Ne znam kako bih ga ocjenio-da nema tih WTF momenata bila bi 9-tka,a ovako ipak je realno:

6/10

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
12 godina

Večeras od 22:10 na hrt3 kultni psihološki horor/triler Romana Polanskog

Rosemary's Baby

Sjećam se da me pjesmica s početka filma proganjala tjednima.

17 godina
neaktivan

Spotlight http://www.imdb.com/title/tt1895587/?ref_=fn_al_tt_1 Film koji vjerojatno duguje trenutnu paznju aktualnosti i vaznosti teme.Ipak mene razocaro, prilicno sterilan pristup nije izazvo nikakve emocije cak ni ocekivano zgrazanje.Usprkos osjetljivosti teme trebalo je to hrabrije eksplicitnije.Postava takodjer nije po mom gustu posto su mi Ruffalo i Screiber jedni od omrazenijih 'poznatih' glumaca.Korektno filmski no ujedno i suhoparno stilski, previse razglaseno (vjerovatno poradi teme).Prosjecan 'po istinitom dogadjaju' film, nista vise 

13 godina

Radije pogledaj anime S1 ili čitaj mangu,to je odlično.Pošto je film smeće,a radili su ga Japanci tako da nije samo Hollywood što upropasti mangu / anime

https://www.youtube.com/c/DannyStrmi http://social.xfire.com/profile/strmi007
11 godina
odjavljen

Upravo dosao iz kina. Pogledao Ride Along 2 Film je bas ono sto sam i ocekivao. Malo za nasmijat i opustit se, upravo ono sto i od komedije ocekujem  7/10

16 godina

The 5th Wave (2016)

Jeftini SF, čak dosadan prvih sat i 9 minuta. Ono teenage ljubav, obitelj, škola, dosadnjikavo.... Osobno ne volim alien SF-ove gdje je sve izvedeno na "osnovi teorije",  uz akciju koja je mogla biti čisto ratni film, a ne SF u kojem vanzemaljci osvajaju Zemlju. Mislim, male zelene nećete vidjeti odnosno nećete vidjeti ništa novo ni zanimljivo. Prizor s plakata filma je najzanimljivije što ćete vidjeti. Nekoliko "specijalnih" efekata katastrofalnih valova napada - valovi, zemljotres, bolest, koji spadaju u osnove, nešto zanimljivo ???
Tko voli....
Ja sam vjerovao recenzentu na imdb-u i dao mu priliku no ovaj put nije po mom ukusu....čekao sam više od sat da počne taj peti napad i onda razočaranje, konačno akcija, karte se otkrivaju, ispada loše na kraju... Mislim razvoj je zanimljiv ali nema tu SF kostimografije i scene, obična vojna oprema....

Ok ima nekoliko dobrih scena koje me podsjećaju na WAlking Dead serijal, npr. užas na autocesti, snajperi i td.

Sad sam se sjetio da je glavna glumica, i glumac tko voli,  hot pa eto, jedan plus.   3/10

17 godina

cineplexx kaptol ugasen?

http://www.cineplexx.hr/novosti/novosti/kino-cineplexx-centar-kaptol-prestaje-s-radom/

ne znam zakaj ljudi masovno preferiraju skuplji i snobovski cinestar, o reklamama da ne pricam..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
13 godina
protjeran
Zato sto je bogu iza nogu, nitko "normalan" se nece ici gurati na hebeni kaptol..
I da nisam offtopic prekjucer sam pogledo "potres" s will smithom! Cista 9-tka! Nisam trepnuo cijeli film, jedino sto mi je bilo traljavo je ljubavni dio..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Stjepanj kaže...
Zato sto je bogu iza nogu, nitko "normalan" se nece ici gurati na hebeni kaptol..

bogu iza nogu? 5min od trga pjeske, parking takodjer besplatan, bolja atmosfera u i oko kina, hrpa sadrzaja oko kina (cak i vise nego branimir centar). dok sam bio u zg bio sam bar 2x mjesecno gore i tak par godina.

ne vidim gdje je prednost cinestara u branimir centru pred kaptolom. tramvaj? sigurno ne.

marketing je ubio cineplexx, propast ce i ostale dvorane.

cinestar je ulagao hrpu love, svaku vecer su se reklamirali na HRT, ljudi su pusili reklame, 30-50% vece  cijene, skuplju hranu/pice, gutali su (i jos uvijek gutaju) 15-20min reklama (uz naravno te iste skuplje ulaznice), "poznati" na premijerama filmova koji se naslikavaju pred posterima.. stvarno ne znam koji vrag ljude tjera tamo. no dobro..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 9:59 (nixass).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice