DJ kutak

poruka: 720
|
čitano: 196.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: DJ kutak

Zar ti nije bolje dodati jos malo novaca i uzeti Hercules mp3 e2 koja je cini mi se najbolja za pocetnike? I izgleda ljepse od ovoga

tomislav91 kaže...

znas da ti treba jos mixeta uz to? ako ju nemas to ti je onda jos jedan dodatan trosak

Zar ne moze spojiti kontroler na laptop i mapirati ga u dj softwareu?

14 godina
Dragon23288 kaže...

Zar ti nije bolje dodati jos malo novaca i uzeti Hercules mp3 e2 koja je cini mi se najbolja za pocetnike? I izgleda ljepse od ovoga

tomislav91 kaže...

znas da ti treba jos mixeta uz to? ako ju nemas to ti je onda jos jedan dodatan trosak

Zar ne moze spojiti kontroler na laptop i mapirati ga u dj softwareu?

Koliko to malo?

Uvijek radim na nekom projektu, pp ako vas zanima neka suradnja :D ----xf:carlibas----VISIT www.optime-keys.com---------
14 godina
neaktivan
DJ kutak

Nije bas malo malo ali je malo :p

Izmedju 700 i 800kn kosta Hercules, ovisno o trgovini i nacinu placanja i dostavi itd. Znaci 200 kuna dodas!

14 godina
DJ kutak

Pomalo slazi ko ja ovako:

14 godina
neaktivan
DJ kutak

@Leryan

Sa volanom radis loopove ili? :P

14 godina
DJ kutak

G27 scratcing, a prasac na kompu loopa... :)

14 godina
DJ kutak

Jel vozimo il miksamo? :D

Uvijek radim na nekom projektu, pp ako vas zanima neka suradnja :D ----xf:carlibas----VISIT www.optime-keys.com---------
14 godina
DJ kutak

Ni jedno ni drugo od kada se klinac rodio... :)

13 godina
neaktivan
DJ kutak

Evo i mog setup-a, samo nikak da se odlucim kupit torbicu za kontroler da ne moram podmetat kutiju tv kartice ispod XD

14 godina
tomislav91 kaže...

Evo i mog setup-a, samo nikak da se odlucim kupit torbicu za kontroler da ne moram podmetat kutiju tv kartice ispod XD

Sta cemo morat otvoriti temu, slike vase opreme :)

14 godina
neaktivan
DJ kutak

Mislim da nema ovdje dovoljno hardvera za tu temu. Ja sam odlucio preskociti mp3e2 i ustedjeti za ovo. Nadam se ubrzo postati :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 12:39 (Dragon23288).
14 godina
Dragon23288 kaže...

Mislim da nema ovdje dovoljno hardvera za tu temu. Ja sam odlucio preskociti mp3e2 i ustedjeti za ovo. Nadam se ubrzo postati :)

Wow bas "dobro izgleda". Jos da imam toliko love  kupio bi ga huh{#}

14 godina
DJ kutak

Ja se nikada ne bih vratio na controllere od kada sam nabavio timecoded vinylke... :) To je jednostavno... To...

14 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Ja se nikada ne bih vratio na controllere od kada sam nabavio timecoded vinylke... :) To je jednostavno... To...

Imas neke slike, opis, cijenu...mix neki :)

14 godina
DJ kutak

Kada uhvatim vremena i kada mi novi slipmatsi stignu budem se malo poigrao te napravio par mixeva i review... :)

14 godina
neaktivan
DJ kutak

Deep house mix

Tracklist:

Pleasurekraft - Satyr song (Original mix)
Daniel Sanchez - New day (Original mix)
Sergio Fernandez ft. Maria Quiros - In my mind (Fernando Mesa remix)
Doomwork - Macacos (Dekano Miami mix)
NiCe7 - Everything everything (Original mix)
Evren Ulusoy - Used to dance
Dave Mayer - That deep soul (Original mix)
Dino Lenny & Amnesia - Sex on drugs (Original mix)
Stefano Noferini - Fucking house music

Koristio sam Vdj7 bez autosynca..

Uzivajte, kritiziranje pozeljno :)

http://soundcloud.com/djshinesb/dj-shine-deep-sessions-1

16 godina
neaktivan
DJ kutak

Par pitanja:

1. Gdje bih mogao pronaći zvučne efekte koji pomažu kod prijelaza s jedne pjesme na drugu i općenito sampleova i efekata (za VDJ Pro 7.0.5)?

2. Koji DJ program je najbolji nakon što sam savladao VDJ?

3. Kupio bih Numarkov MixtrackPro. Treba li mi mixer ako ga uzmem i ako da, zašto? Inače sam mixao preko kratica tipkovnice i miša pa mi se nemojte smijati ako ne znam DJ hardware. :)

Hvala puno!

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Ti si kriva zbog mog piva, nemoj srećo, nemoj danas...
14 godina
AlienWare1 kaže...

Par pitanja:

1. Gdje bih mogao pronaći zvučne efekte koji pomažu kod prijelaza s jedne pjesme na drugu i općenito sampleova i efekata (za VDJ Pro 7.0.5)?

3. Kupio bih Numarkov MixtrackPro. Treba li mi mixer ako ga uzmem i ako da, zašto? Inače sam mixao preko kratica tipkovnice i miša pa mi se nemojte smijati ako ne znam DJ hardware. :)

Hvala puno!

1. Inace, ne postoje "efekti koji pomažu kod prijelaza". Postoje efekti, te postoji prijelaz koji je na tebi da napravis, a kakav ce biti to o tebi ovisi. Ja recimo pa oko 20-40 akcija poduzmem kod jednog prijelaza od 10 sekundi. Vjezbati treba. Na stranici i forumu od Virtual DJ-a mozes naci efekte, naravno, pretpostavljam da imas legalnu verziju pa ce ti skidanje biti omoguceno. {#} A za sampleove ti preporucam da ih sam napravis, stovise VDJ omogucava da to napravis i u njemu, iako ja koristim neki jaci program za obradu glazbe inace.

2. VDJ sigurno nisi "savladao" sa tipkovnicom i misem, uzmi za pocetak neki mixer ili konzolicu pa ga onda ponovno "savladaj", a nakon toga neki timecoded setup ili nesto jos skuplje. Svi programi, tractor, mixtrack i vdj su ti u principu isti, nema tu boljeg i losijeg, samo je "skill" DJ-a vazan, a to uvijek mozes i moras poboljsavati.

3. Odlican za pocetak, ja sam na gorem pocinjao (hercules mk2 djc). Opet, kazem pocetak jer miksanje sa tipkovnicom i misem ne priznajem kao mixanje nego kliktanje. :)

Nadam se da nije ovo zvucalo prekriticki, podrzavam tvoju zelju za usavrsavanjem te sam tu na raspolaganju ako treba. :)

Pozdrav!

14 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...

Par pitanja:

Hvala puno!

1- Googlaj malo efekte nije tesko naći, a sampleove sam napravi

2-   Kupnja hardwera, iako je savladavanje dj programa relativan pojam.

3- Ovisi o sveukupnom setupu. Ako kod kuće samo vježbaš nije nužno

Leryan kaže...
AlienWare1 kaže...

Par pitanja:

Hvala puno!

1. Inace, ne postoje "efekti koji pomažu kod prijelaza". Postoje efekti, te postoji prijelaz koji je na tebi da napravis, a kakav ce biti to o tebi ovisi. Ja recimo pa oko 20-40 akcija poduzmem kod jednog prijelaza od 10 sekundi. Vjezbati treba. Na stranici i forumu od Virtual DJ-a mozes naci efekte, naravno, pretpostavljam da imas legalnu verziju pa ce ti skidanje biti omoguceno.  {#}  A za sampleove ti preporucam da ih sam napravis, stovise VDJ omogucava da to napravis i u njemu, iako ja koristim neki jaci program za obradu glazbe inace.

2. VDJ sigurno nisi "savladao" sa tipkovnicom i misem, uzmi za pocetak neki mixer ili konzolicu pa ga onda ponovno "savladaj", a nakon toga neki timecoded setup ili nesto jos skuplje. Svi programi, tractor, mixtrack i vdj su ti u principu isti, nema tu boljeg i losijeg, samo je "skill" DJ-a vazan, a to uvijek mozes i moras poboljsavati.

3. Odlican za pocetak, ja sam na gorem pocinjao (hercules mk2 djc). Opet, kazem pocetak jer miksanje sa tipkovnicom i misem ne priznajem kao mixanje nego kliktanje. :)

Nadam se da nije ovo zvucalo prekriticki, podrzavam tvoju zelju za usavrsavanjem te sam tu na raspolaganju ako treba. :)

Pozdrav!

1: 20-40 akcija u 10 sekundi? Wow, kada ceš staviti nešta da čujem kako to zvuči. Ja sam stavio post prije mix uploadan na   soundcloud

2 - ne slazem se, vdj sada ima daleko najvise mogucnosti, koje rade kako treba, sto nije slucaj kod ostalih..za skill stoji

3 - sorry, ne slazem se ni za ovo - mixanje sa tipkovnicom i misem je daleko teze nego sa kontrolerom, koji dosta olaksava ono sto si radio na misu i tipkovnici, koji nisu uopce predviđeni za mixanje..na kontroleru mozes biti bolji uz manje napora. mixanje sa cdja ili timevinylki je vec sljedeca dimenzija

inače ja bih kupi ovo, ako imas iskustva s njime pomozi :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 22:57 (Dragon23288).
16 godina
neaktivan
Leryan kaže...

1. Inace, ne postoje "efekti koji pomažu kod prijelaza". Postoje efekti, te postoji prijelaz koji je na tebi da napravis, a kakav ce biti to o tebi ovisi. Ja recimo pa oko 20-40 akcija poduzmem kod jednog prijelaza od 10 sekundi. Vjezbati treba. Na stranici i forumu od Virtual DJ-a mozes naci efekte, naravno, pretpostavljam da imas legalnu verziju pa ce ti skidanje biti omoguceno. {#} A za sampleove ti preporucam da ih sam napravis, stovise VDJ omogucava da to napravis i u njemu, iako ja koristim neki jaci program za obradu glazbe inace.

Pozdrav!

Nije zvučalo naravno prekritički :). Nisam ja jedan od onih tipova koji otvaraju teme na forumu s naslovom "Kako postat DJ..?????".  :P

1. Znam, krivo sam se izrazio. Nabavio sam pack efekata u međuvremenu :) . Počeo sam eksperimentirati s efektima.
    A za sampleove nemam osjećaj pri uporabi.

2.  Isto sam se krivo izrazio. :) Kod ovog "najbolji" mislio sam reći bolji prvenstveno po pitanju stabilnosti od VDJ-a jer imam izniman strah od crashanja programa usred nečega važnog.

3. Molio bih u vezi opreme objašnjenje, što je timecoded setup (vidim ga u setupu VDJ-a, ali ne znam što je), u čemu je razliku između miksera/konzole/kontrolera itd. Ja sve to mogu na internetu pogledati, ali uvijek mi je draže da mi kolega s foruma objasni "svojim riječima".

Hvala puno, nadam se da ne davim. :)

Filip

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Ti si kriva zbog mog piva, nemoj srećo, nemoj danas...
16 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

1.1- Googlaj malo efekte nije tesko naći, a sampleove sam napravi

1.2-   Kupnja hardwera, iako je savladavanje dj programa relativan pojam.

1.3- Ovisi o sveukupnom setupu. Ako kod kuće samo vježbaš nije nužno

Leryan kaže...

2.1: 20-40 akcija u 10 sekundi? Wow, kada ceš staviti nešta da čujem kako to zvuči. Ja sam stavio post prije mix uploadan na  soundcloud

2.2 - ne slazem se, vdj sada ima daleko najvise mogucnosti, koje rade kako treba, sto nije slucaj kod ostalih..za skill stoji

2.3 - sorry, ne slazem se ni za ovo - mixanje sa tipkovnicom i misem je daleko teze nego sa kontrolerom, koji dosta olaksava ono sto si radio na misu i tipkovnici, koji nisu uopce predviđeni za mixanje..na kontroleru mozes biti bolji uz manje napora. mixanje sa cdja ili timevinylki je vec sljedeca dimenzija

inače ja bih kupi ovo, ako imas iskustva s njime pomozi :)

1.1 Našao sam ih još prije ;)
1.2 Slažem se, uči se non-stop, ja sam u 2 mjeseca naučio više stvari nego u 3 godine srednje škole.
1.3 Da, vježbam kod kuće, sa tim da bih možda jednom htio dobiti jedan gig, ništa veliko, kafić ili tako nešto (zato i vježbam jer znam da ima tipova koji dođu i "puštaju" glazbu onako od k***a.) Držim ako nešto ne radiš kako treba, nemoj ni raditi. :)

2.1 Ne znam, meni ovisi o pjesmi, ali inače isto dosta akcija napravim kao "pravi DJ", samo sporije (miš i tipkovnica).
2.2 Ne bih znao, samo u VDJu sam ikada nešto radio.
2.3 Slažem se i ne slažem s obojicom. Možda imati mixetu doprinosi "imidžu DJ-a", ali koliko stvari napravim pri prijelazu, napravio bih i s tipkovnicom i mišem, samo mnogo sporije. Zato ljudi koriste kontroler valjda, da efektnije i brže obave željenu radnju kod "mixanja".

A za ovo čudo, uff, to je svemirski brod. :)

14 godina
DJ kutak

1. Da, mozda je to puno akcija, ali vise sam breakbeat, scratch dj, a za to treba dobar "apm". A i gledaj, to nije puno, to su 2-4 akcije u sekundi, a i sve ti to pređe u automatiku.

2. Moje je stajalište ovako, vježbaj i poboljšavaj se na određenom hardware-skom setupu dok ne osjetiš da te oprema "koči". Onda počni razmišljati da uzmeš nešto bolje.

3. Oprema dosta ovisi o tipu dj-a. Za mene koji više volim oldschool breakbeat, funk način dj-iranja nema boljeg nego timecoded vinylki i dva gamofona spojena na virtual dj. Kada mi dođu novi slipmatski napraviti ću neki video pa da vidite kako takav setup funkcionira naspram drugih. Možeš koristiti cdj-eve, samo konzole, možda ti i ne treba neki platter na konzoli, možda ti treba više deckova... To sve ovisi o tebi, moraš se pronaći u svemu toma i prema tome si kupovati opremu.

E sada timecoded: Ovako, imaš cd ili vinyl koji na sebi nema glazbu nego poseban signal. Taj signal ti vdj prati i svaki tvoj pomak rukom po vinylu ili cdj-u ti se prenosi kao da je trenutno loadana pjesma snimljena na taj medij. Morao bih ti to pokazati da skužiš, ali ako te zanima, potraži na youtube-u.

16 godina
neaktivan
Leryan kaže...

1. Da, mozda je to puno akcija, ali vise sam breakbeat, scratch dj, a za to treba dobar "apm". A i gledaj, to nije puno, to su 2-4 akcije u sekundi, a i sve ti to pređe u automatiku.

2. Moje je stajalište ovako, vježbaj i poboljšavaj se na određenom hardware-skom setupu dok ne osjetiš da te oprema "koči". Onda počni razmišljati da uzmeš nešto bolje.

3. Oprema dosta ovisi o tipu dj-a. Za mene koji više volim oldschool breakbeat, funk način dj-iranja nema boljeg nego timecoded vinylki i dva gamofona spojena na virtual dj. Kada mi dođu novi slipmatski napraviti ću neki video pa da vidite kako takav setup funkcionira naspram drugih. Možeš koristiti cdj-eve, samo konzole, možda ti i ne treba neki platter na konzoli, možda ti treba više deckova... To sve ovisi o tebi, moraš se pronaći u svemu toma i prema tome si kupovati opremu.

E sada timecoded: Ovako, imaš cd ili vinyl koji na sebi nema glazbu nego poseban signal. Taj signal ti vdj prati i svaki tvoj pomak rukom po vinylu ili cdj-u ti se prenosi kao da je trenutno loadana pjesma snimljena na taj medij. Morao bih ti to pokazati da skužiš, ali ako te zanima, potraži na youtube-u.

1. Inače puštam house, bilo kakav house (komercijala, progressive, electro itd.)

2. Znam o čemu pričaš jer imam primjer u fotografiji s naprednim modelom "idiota" koji me već par godina koči.

3. Shvaćam, hvala puno.

A za timecoded, vidio sam da neki DJevi imaju imaju "prazne" vinile, tj. funkcioniraju kao prave ploče, ali imaju ponašanje kao platteri. To je to?

14 godina
AlienWare1 kaže...
Leryan kaže...

1. Inače puštam house, bilo kakav house (komercijala, progressive, electro itd.)

2. Znam o čemu pričaš jer imam primjer u fotografiji s naprednim modelom "idiota" koji me već par godina koči.

3. Shvaćam, hvala puno.

A za timecoded, vidio sam da neki DJevi imaju imaju "prazne" vinile, tj. funkcioniraju kao prave ploče, ali imaju ponašanje kao platteri. To je to?

Za house ti čak ni ne trebaju platteri, nemaš nekog scratchanja, beatovi su jednostavni i konzistentni. Idealna glazba za učiti, tako sam i ja počeo beatmatchat, loopat i breakat.

Nešto tako da, ali timecoded vinyl nije prazan, on ima pištavi signal snimljen koji kada ga računalo primi točno zna gdje se igla nalazi, kojom brzinom se vrti pjesma i što se dogadja sa vinylom, da li ga držiš, backspinaš, scratchas... Možda si vidio gramofone koji imaju midi mogućnosti, ali sumnjam, jer platter se stalno vrti ispod vinylke, ne moguće je da osjeti što ti sa njom radiš.

15 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...

Ovdje ti je ludilo cijena >>> http://audiononline.com/dj/dj-komplet-setup/numark-mixtrack-pro/prod_2845.html

http://www.galaksija.com/planeta/novac.htm
14 godina
DJ kutak

Tako sam ja na njuskalu nasao za 1600 novo. Ima ih, i ne bi ni trebale vise kostat.

14 godina
neaktivan
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
14 godina
neaktivan
14 godina

Eto, jos jedan ode oldschool... :D

14 godina
neaktivan

@Dragon232388 Dodaj na temu o mixevima ovaj servis za upload.  http://www.tunescoop.com/  100 mb stoji zauvijek ima preview mjuze

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice