DJ kutak

poruka: 720
|
čitano: 198.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: DJ kutak
betmen kaže...

Hmm... Pa to i nije neki težak posao, s obzirom na cifre koje takvi tipovi primaju za plaću.

A recite mi još jedno, zašto klubovi angažiraju DJ-jeve kad su današnji DJ programi dovoljno razvijeni da mogu sami obavljati sve takve poslove?

nije to to...kad pro dj mixa...to je ambijent..na mixeti i playerima...dj radi prijelaze...najcesce uzmu ove poznate pjesme...i samo rade live mix od njih...s jedne prelaze na drugu...a DJ-evi moraju imati iskaznicu da legalno rade svoj posao...znaci da kupuju pjesmea ne skidaju piratske...ta je iskaznica dosta skupa...mislim oko 1500 kn za 3 mjeseca...ako nemas to mogu te uhititi zbog zamp-ovih zakona

nothing is true, everything is permitted
14 godina
neaktivan

Ili jednostavno da te ne zafrkavaju radi svakog Cd-a uzmeš si ploče ili počneš puštati Live!!!!!

Neka svatko slobodno stavi svoj miks pa da mogu ljudi komentirati

15 godina
neaktivan
decko1987 kaže...

nije to to...kad pro dj mixa...to je ambijent..na mixeti i playerima...dj radi prijelaze...najcesce uzmu ove poznate pjesme...i samo rade live mix od njih...s jedne prelaze na drugu...a DJ-evi moraju imati iskaznicu da legalno rade svoj posao...znaci da kupuju pjesmea ne skidaju piratske...ta je iskaznica dosta skupa...mislim oko 1500 kn za 3 mjeseca...ako nemas to mogu te uhititi zbog zamp-ovih zakona

Znači, to su uglavnom samo prijelazi s pjesme na pjesmu...  Ništa što PC ne bi mogao sam raditi, zar ne?

17 godina
betmen kaže...

Hmm... Pa to i nije neki težak posao, s obzirom na cifre koje takvi tipovi primaju za plaću.

A recite mi još jedno, zašto klubovi angažiraju DJ-jeve kad su današnji DJ programi dovoljno razvijeni da mogu sami obavljati sve takve poslove?

Nažalost u krivu si, posao je težak, vecina dj-eva kući dođu slomljeni i trebaju 2-3 dana da se psihički i fizički odmore. Cifre se plaćaju za godine rada i stečeno iskustvo.

Nema tog programa koji može zamijeniti čovjeka, njegovu moć zapažanja i donošenja odluka, u ovome slučaju koju će stvarku pustiti na početku, koju poslije i što će ostaviti za kraj. Velika DJ imena su vrhunski majstori u zapažanju i donošenju tih odluka. Svako može naučiti mixati beatove, no rijetki uspiju naučiti kako osjetiti publiku, što ona očekuje itd..

Velika većina mladih uhvati se mixanja samo da bi bio 'cool' i kada nauče mixati betove misle da su postali dj :)   U svoju play listu nabacaju hitova i deri...

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 23:40 (Nix).
15 godina
DJ kutak

Heh ova priča me podsjetila na ovu

Smijeh

Ako vam se neda slušati evo jedan mali dio gdje govori o DJ-ima...

"If you're in the scene, being a DJ seems like a natural path to follow.

Ha, back in the days DJ's were weird people who liked music in a weird way

Back then you had to be a nerd to become a DJ,

Now a days everybody wants to be a DJ,

Now a days everybody wants to be that nerd,

It sickens me, I hate those smartasses who think that being a DJ is an easy way to get laid.

Well .. Get a life!

If you're not in it for the love of the music, would you please fuck off!"

Iako se meni čini da im je posao malo pre precijenjen(mislim na ove popularne koji dignu enormnu lovu po noći) ali ipak je nešto što ne vjerujem da može računalo zamjeniti samo tako. Jer po meni sam DJ nije fora u samim prijelazima pjesama, već da u svaku pjesmu oni ubace dio sebe, tojest da oni urede pjesmu onako kako je oni osjećaju i to pokušaju prenijeti publici. Recimo dosta slušam hardbase.fm radio gdje likovi od većine pjesama rade remixove i jako me iznenadi koliko drukčije zvuče od originalnih pjesama a u većini slučajeva(osobno mišljenje) i zvuče dosta bolje i zanimljivije od originala.

A kada DJ ne rade niš nego samo puštaju pjesme i rade prijelaze i dižu ogromnu lovu, onda mi se i gade, primjer toga sam osjetio zadnje na zrću gdje su u tjedan dana svi DJ-i pustali iste pjesme i jako malo ih mixali, tojest samo su prijelaze radili, za to su zbilja i mogli staviti kompove...

Stoja
15 godina
neaktivan
betmen kaže...
decko1987 kaže...

Znači, to su uglavnom samo prijelazi s pjesme na pjesmu...  Ništa što PC ne bi mogao sam raditi, zar ne?

ne...na kompu mozes samo jednu stvar radit u jedno vrijeme...a na mixeti mozes vise...i za scratch ti je potrebna i lijeva i desna ruka, jedna za scratchanje a druga za crossfader

14 godina
neaktivan
DJ kutak

nemozes ti na kompu sta on moze na mixeti ili kontroloru...........

17 godina
Stoja kaže...

A kada DJ ne rade niš nego samo puštaju pjesme i rade prijelaze i dižu ogromnu lovu, onda mi se i gade, primjer toga sam osjetio zadnje na zrću gdje su u tjedan dana svi DJ-i pustali iste pjesme i jako malo ih mixali, tojest samo su prijelaze radili, za to su zbilja i mogli staviti kompove...

A šta si očekivao na Zrću :) likovi koji vode tamo program izvan sezone vise na cajkama.

15 godina
neaktivan
Nix kaže...

(...)

Nema tog programa koji može zamijeniti čovjeka, njegovu moć zapažanja i donošenja odluka, u ovome slučaju koju će stvarku pustiti na početku, koju poslije i što će ostaviti za kraj. Velika DJ imena su vrhunski majstori u zapažanju i donošenju tih odluka. Svako može naučiti mixati beatove, no rijetki uspiju naučiti kako osjetiti publiku, što ona očekuje itd..

(...)

OK,  uvjerio si me...

Ali isto tako, slažem se i s Stojom kad kaže da je taj posao ipak malo precjenjen. Pogotovo za ove 'DJ-e' sa Zrća i slično.

17 godina
DJ kutak
Tržište diktira cijene. Kada želiš unajmiti nekog poznatog dj-a njegov menadžment će odvagnuti najbolju ponudu za taj dan, onaj tko ponudi više taj i dobije što želi.
15 godina
neaktivan
DJ kutak

Može neko stavit link od nekog livea nekog DJ-a kojima pušta tako da ne radi samo prijelaze, nego i malo promijeni pjesmu.

OĆU NOVI NICK!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 15:08 (dr. zlo).
15 godina
DJ kutak
Ako volis hardstyle tehno onda ti preporucam harbase.fm gdje rade remix skoro svake pjesme koje pustaju. A ako vise volis house onda isto ima housetime.fm gdje nesto manje ali takoder rade remixove uzivo.
Stoja
15 godina
neaktivan
DJ kutak
KAD CE NETKO OD OVIH DJ-eva U ZG: Guetta, Tiesto, Deadmau5, Prydz, Laidback Luke, Swedish house mafia ili bilo tko od njih troje...ili neki drugi a dobar DJ ???
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Može neko stavit link od nekog livea nekog DJ-a kojima pušta tako da ne radi samo prijelaze, nego i malo promijeni pjesmu.

pa Svi pustaje svoje samplove tako da se moze rec da mjenjaju pjesmu..evo pogledaj DJ Bl3nda on je za mene uzor...

15 godina
decko1987 kaže...
dr. zlo kaže...

pa Svi pustaje svoje samplove tako da se moze rec da mjenjaju pjesmu..evo pogledaj DJ Bl3nda on je za mene uzor...

A što se rasplesao lik haha nije normalanBelji se Ali je fora mix moram priznatiOsmijeh

Stoja
16 godina
neaktivan
DJ kutak

Nešto za aerobik...oko 50-ak minuta...domaći mix,recimo E.T:, Colonia....??

17 godina
dr. zlo kaže...

jedan od najboljih dj-a svih vremena, prvi je počeo koristiti ableton za svoje nastupe, koje je pretvorio u svojevrstan mix live izvedbe, live remixa i klasičnog dj seta...

evo sa prošlogodišnjeg EXIT  festivala

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 20:48 (Nix).
15 godina
neaktivan
DJ kutak

dr.zlo odlična ti je stvar ali imam samo jednu zamjerku jedan mali dio mi se nije svidio u jednom trenutu se glazba jako stišala pa je odjednom glasno došao novi dio...Sve u svemu 4+ samo nastavi!Smijeh

BF:BC2 ingame:xRALEx
15 godina
neaktivan
DJ kutak
evo novi...nije mi neki beatmatch...ali ideja za ove pjesme mi se sviđa...ovo je live mix...uskoro radim remix u Fruity loopsu...ovo je Virtual DJ
14 godina
neaktivan
DJ kutak

Evo ljudi jedan moj nedovrsen remix.....hocu li zavrsavat...........

http://www19.zippyshare.com/v/84232980/file.html

ps  remix raden u fl studiu........

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 19:47 (DJ Knezo).
15 godina
neaktivan
DJ Knezo kaže...

Evo ljudi jedan moj nedovrsen remix.....hocu li zavrsavat...........

http://www19.zippyshare.com/v/84232980/file.html

ps  remix raden u fl studiu........

a oke je remix ali ne volim cajke...nemoj to mixat

15 godina
neaktivan
DJ kutak

Kažete da DJ-evi rade samo prijelaze između pjesama.... A onda mi nije jasno šta on ima

vrtit po toj mixeti dok jedna stvar svira?

Dobro znan ovu pismu i znan da nije umixava drugu.

OĆU NOVI NICK!
17 godina
DJ kutak

u ostala dva cd playera je namještao stvarke koje će pustiti, na mixeru je kontrolisao zvuk u slušalicama i monitorima.. nista posebno.

15 godina
neaktivan
Nix kaže...

u ostala dva cd playera je namještao stvarke koje će pustiti, na mixeru je kontrolisao zvuk u slušalicama i monitorima.. nista posebno.

Da, jasno mi je da to radi dok ima slušalice na glavi, ali posli ih skine.... na 2:25

OĆU NOVI NICK!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 6:53 (dr. zlo).
14 godina
neaktivan

bok svima..evo vidin da se razumite u fl studio i u VDJ..meni je san bia mixati i biti DJ pa bi tia da mi malo pomognete oko toga..ocete li ? hvala ;)

15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Kažete da DJ-evi rade samo prijelaze između pjesama.... A onda mi nije jasno šta on ima

pa radi efekte...i dodaje sampleove...djevi svoje pjesme nece samo pustiti i cekat...nego pustaju jedno po jeedno i rade muziku...nema on mp3 pjesmu koju svi mi imamo, nego producer files..sve posebno odvojeno

Pave Techno kaže...

bok svima..evo vidin da se razumite u fl studio i u VDJ..meni je san bia mixati i biti DJ pa bi tia da mi malo pomognete oko toga..ocete li ? hvala ;)

naravno samo reci

17 godina
dr. zlo kaže...
Nix kaže...

Da, jasno mi je da to radi dok ima slušalice na glavi, ali posli ih skine.... na 2:25

Briše prašinu {#}

15 godina
neaktivan
decko1987 kaže...
dr. zlo kaže...

pa radi efekte...i dodaje sampleove...djevi svoje pjesme nece samo pustiti i cekat...nego pustaju jedno po jeedno i rade muziku...nema on mp3 pjesmu koju svi mi imamo, nego producer files..sve posebno odvojeno

Aha, pa vidite da ipak ne rade samo prijelaze. :)

Nix kaže...

Briše prašinu {#}

Vjerovatno. :)

OĆU NOVI NICK!
15 godina
neaktivan
DJ kutak
http://www40.zippyshare.com/v/78209489/file.html EVO REMIX...ali neznam zasto kad uploadam negdje krči..a na kompu mi je kristalni zvuk
15 godina
neaktivan
DJ kutak

Po meni DJevi nisu precijenjeni.

Ti šta dignu enormnu količniu love po jednoj noći(AvB, Tiesto, Carl Cox...) oni uglavnom rade i svoje stvari pa to na neki način i zaslužuju. Još njihovi partyji traju i po 8 sati šta i nije tako lako izdržat. Ako možeš dat 50€ za Lady Gagu ili Madonnu čiji koncerti traju po 3 sata, e onda možeš i za Arminov osmosatni set. A da i ne spominjem lasere i ostale vizulne efekte te da puštaju bolju muziku nego šta ona pjeva(po meni).

OĆU NOVI NICK!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice