- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo i moji skromni rezultata.komp u moj pc
Čovječe pa ni sam nezz kako tako malo imaš više nego ja. GPU score btw nam je skoro isti naprotiv dok ti imaš HD4800, ja imam HD5800. A CPU score nam je različit OK jer je tvoj na 3.60.
btw konačna reza je malo više u tvoju korist.
700 bodova jači si samo?
evo i moji skromni rezultata.komp u moj pc
Čovječe pa ni sam nezz kako tako malo imaš više nego ja. GPU score btw nam je skoro isti naprotiv dok ti imaš HD4800, ja imam HD5800. A CPU score nam je različit OK jer je tvoj na 3.60.
btw konačna reza je malo više u tvoju korist.
700 bodova jači si samo?
On ima 5870 Oc verziju! da je oc-a bar na 1000/1300 bilo bi dosta bolje
Pogriješio si, on je citirao ljubo2mad koji ima HD4890 crossfire i q6600, a fila2mad ima HD5870 OC i Q9650 extreme.
očito su ta 2 lika povezana kada imaju "2mad" u imenu
Pogriješio si, on je citirao ljubo2mad koji ima HD4890 crossfire i q6600, a fila2mad ima HD5870 OC i Q9650 extreme.
f..., u pravu s
je da 2mad clan napada opet.
Evo i score na konfi:
Athlon II X3 435
2 giga corsair rama 133MHz
XFX HD5750 malo klokana, pogledaj gpu-z
Nisam bas zadovoljan, mislim uskoro pokusat otkljucat i 4. jezgru pa cemo vidit.
Nema slike,ponovo probaj
edit: došla slika, očito te koči takt cpu-a,oc-aj na 3.4 ghz,pa vidi
probaj i unlock
jesam
je da 2mad clan napada opet.
Tocno tako.
2mad clan opet napada.
A da bi to dokazao, jos sam malo dignuo proc pa eto i novog rezultata!!!
Patite!!
Oups!!
malo sam krivo odrezao slikicu..
Sry.
i da pitam do kolko bi mogo proc ici sa stock coolerom kojeg imam sada. Nemam namjeru uskoro kupovat neki cooler za bolji oc i takve stvari jer sam prije mjesec dana dobio novi komp. mozda do iduceg mjeseca skupim novce pa preporucite nesto ako nije bed. Nista nije hitno.
i da pitam do kolko bi mogo proc ici sa stock coolerom kojeg imam sada. Nemam namjeru uskoro kupovat neki cooler za bolji oc i takve stvari jer sam prije mjesec dana dobio novi komp. mozda do iduceg mjeseca skupim novce pa preporucite nesto ako nije bed. Nista nije hitno.
3.4GHz komotno na stock cooleru.
A šta si ti očekivao od HD5750? Sa HD4870 sam imao skoro P11 000, sa HD5850 imam skoro P17 000, dalje neide pa više ni ne bencham dok nedođe novi procesor sljedeće godine.
Fila2mad de ju bubni na 1000-1050MHz, 1.25-1.35V
Zalman od PERFORMA do EXTREME zavisi kolko para imaš ili Schyte Yasya. Trenutno mislim da su to best buy-evi. A ako se ima para Noctua 14-ica rules! a pitanje je več i smještaja u kućište al to je več overkill za tvoj proc.
3.4GHz komotno na stock cooleru.
A šta si ti očekivao od HD5750? Sa HD4870 sam imao skoro P11 000, sa HD5850 imam skoro P17 000, dalje neide pa više ni ne bencham dok nedođe novi procesor sljedeće godine.
Fila2mad de ju bubni na 1000-1050MHz, 1.25-1.35V
sve 5 al jos nisam dosao do toga da ju clockam nigdje nego u driverima.
to jos nisam radio pa cekam dok ne naucim.
Nemaš šta naučit skineš MSI afterburner, digneš napon, makneš limit za oc-anje i deri.
kao sto sam rekao, jos to nisam radio
probam nekad pa stavim rezu ovdje
fala
kao sto sam rekao, jos to nisam radio
probam nekad pa stavim rezu ovdje
fala
skinuo al ne mogu pristupiti svim kontrolama (voltaza, shader clock)
Help
skinuo al ne mogu pristupiti svim kontrolama (voltaza, shader clock)
Help
Shaderi su lockani zato što ih ni nemožeš odvojeno clockat.
Kod ATI-a je "takt jezgre = takt shadera"
Napon ti je lockan zato jer vjerovatno imaš nereferentnu verziju ili je bios takav (u tom slučaju flashneš drugim)
U svakom slučaju nebrini se ionako je nećeš držat preko 900MHz 24/7 to je najvažnije.
Ajde, ajde ide to i vislje sa yasyom (4.5ghz)
Ajde bar 3.6GHz da vidim, digni taj napon nek se prži...
Stigni bar mene (P16830)
E stavio sam multy 9X i FSB 400, RAM 800, multy 2x, digao napon, OCCT se uredno prži, ali nakon 6 minuta cca izbacuje grešku CPU too hot!
Znači napon je dosta samo cooler ne može ohladiti.
Povećao sam i CPU Fan speed na potenciometru High
Opet
mozda si krivo stavio cooler ili paste previse/premalo pa se grije, ali mislim da nemozes ocekivati bez push-pulla da ce raditi stabilno na 26-28c amijenta na 3.6ghz
probaj malo zatezati neke voltaze dok neke opustati, bas sam jucer dobio stabilno svoj i7 na 3,8ghz sa 1.34 Vcore-a na cpu
E stavio sam multy 9X i FSB 400, RAM 800, multy 2x, digao napon, OCCT se uredno prži, ali nakon 6 minuta cca izbacuje grešku CPU too hot!
Znači napon je dosta samo cooler ne može ohladiti.
Povećao sam i CPU Fan speed na potenciometru High
Opet
Jesi maknuo foliju s baze? LOL
Da nije dobro sjeo ili šta već, Yasya bi trebala biti dosta da ga ohladi na 3.6GHz. Jel imaš koji vent u kućištu? Otvori stranicu, stavi još jedan vent s druge strane yasye, ali da izvlači zrak.
Popipaj cooler dok se prži procesor.
mozda si krivo stavio cooler ili paste previse/premalo pa se grije, ali mislim da nemozes ocekivati bez push-pulla da ce raditi stabilno na 26-28c amijenta na 3.6ghz
Ne. Cooler je super sjeo na svoje mjesto. Čak sam skidao MBO cijelu..xD Paste sam stavio tek toliko da prekrije to sam siguran. Jedino što sam razmazo preko cijele površine proca a to mis da i mora
btw push-pull..?
Da nije dobro sjeo ili šta već, Yasya bi trebala biti dosta da ga ohladi na 3.6GHz. Jel imaš koji vent u kućištu? Otvori stranicu, stavi još jedan vent s druge strane yasye, ali da izvlači zrak.
Popipaj cooler dok se prži procesor.
Da. foliju sam skinuo. Imam dva venta. 120mm puše na hard, 92mm izvlači s druge strane zrak
temp idle CPU jezgra 49°
mbo 43°C
Što nije puno!
btw cooler je skroz OK i funkcionalan. Na 3.20GHz stavim potenciometar na low, dakle skoro kao da se vent ni ne okreče-OCCT prođe bez beda. temp 59° za jezgru samo
Napon hebe jer za 3.60 moram dati 1.4875 min-ruši sexD
Da. foliju sam skinuo. Imam dva venta. 120mm puše na hard, 92mm izvlači s druge strane zrak
temp idle CPU jezgra 49°
Što nije puno!
LOL 49C, moje jezgre su na 29C u idle-u ,a u loadu 35C.
pa da kad je moj 65nm i starac iz 2007. dobro da je i tako i još je to OC 33%
Sad su mi rekli u temi Overclocking trač da je dobar WPrime 1024M za benchanje sistema ili procesora
probam i javim kasnije za 3.60