Unigine Superposition 1.0

poruka: 1.372
|
čitano: 545.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Unigine Superposition 1.0
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...

evo malo gameplaya cca pola sata, klanje njubara na ugodnih 32/33°C

stručnjaci i entuzijasti, molim za mišljenje

To je to. Vidio sam ja odma da eiswolf ima potencijala za još. Jer nakon 30°C temp se penje ko baba na šalatu, a to znači samo jedno - da je radijator kočnica... Ja ću za sada ostat na maleckom 240mm, dok ne uzmem neko drugo kućište, a onda idemo na nešto egzotičnije.

U biti da se jos ovdje navuci koji stupnjic, prvo bih izdvojio tubing, ti sad s custom tubingom imas bolji protok, ovaj njihov stock je drek, ovaj njihov quick system je redukcija samo takva, danas kad sam rastavljao sam to skuzio. U onom spoju su ona dva ventila i dosta je suzeno, nema u sistemu s tim vise od 50L/h ni pod razno

I drugo ventilatori, kad bi ovog debeljucu s prednje strane raspuhala 3 venta sa 2000+ rpm otislo bi dolje bar stupanj

Mislio sam ove dvije cijevi sto su mi ostale sad neiskoristive, na ovom kraju gdje je ovaj njihov drek quick release cviknuti i tu staviti fitinge i spojiti medu, sto kazete na to?

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Koliko je u sobi kad je 33°C max? 18°?

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...

To je to. Vidio sam ja odma da eiswolf ima potencijala za još. Jer nakon 30°C temp se penje ko baba na šalatu, a to znači samo jedno - da je radijator kočnica... Ja ću za sada ostat na maleckom 240mm, dok ne uzmem neko drugo kućište, a onda idemo na nešto egzotičnije.

U biti da se jos ovdje navuci koji stupnjic, prvo bih izdvojio tubing, ti sad s custom tubingom imas bolji protok, ovaj njihov stock je drek, ovaj njihov quick system je redukcija samo takva, danas kad sam rastavljao sam to skuzio. U onom spoju su ona dva ventila i dosta je suzeno, nema u sistemu s tim vise od 50L/h ni pod razno

I drugo ventilatori, kad bi ovog debeljucu s prednje strane raspuhala 3 venta sa 2000+ rpm otislo bi dolje bar stupanj

Mislio sam ove dvije cijevi sto su mi ostale sad neiskoristive, na ovom kraju gdje je ovaj njihov drek quick release cviknuti i tu staviti fitinge i spojiti medu, sto kazete na to?

Pumpa koja je deklarirana na 70l/h nema vise od 20-30l/h u loop-u, to je normalno.

8 godina
protjeran

15, slina mi se ledi....

ugodnih 22.4°C na kučištu, na termostatu 23....

druže deda, ja sam mislio da ste vi ozbiljni gospodin, kad ono neki šaljivđžija 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 18:55 (lav1000).
15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

15, slina mi se ledi....

10°C izmedju ambijenta i gpu-a? Ti si onda svetski rekorder sine. Jel to otvoreno kuciste i ventovi na 12k rpm ;)

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

15, slina mi se ledi....

Sad njemu nije jasno kako je ispao u krivu, morat ce na instrukcije 

8 godina
protjeran

nemam nijedan vent koji može iznad 2k rpm  osim dva na cpu radijuratoru koji su još uvijek na krovu izvan kučišta 

isti uvjeti kao što sam neki dan slikao....

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

nemam nijedan vent koji može iznad 2k rpm  osim dva na cpu radijuratoru koji su još uvijek na krovu izvan kučišta 

Brate mili kada bi mu naguzio 6 ventova na 2300RPM pokidao bi grafu od temperature 

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Yep, pogotovo mi trebaju instrukcije iz predmeta "Postizanje bolje responzivnosti sustava koristenjem ccleaner-a" 

Cujem da si ti belosvetski autoritet na tom polju :)

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
lav1000 kaže...

15, slina mi se ledi....

hvala Bogu ima ekipe od koje može štošta naučiti

od tebe kako složiti case, od eywe i mene kako ohladiti gpu, od stjepka kako klokati maxwella, ali kako je on krenuo i ryzen na 3.7 Ghz je prevelik zalogaj za njega 

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
lav1000 kaže...

Brate mili kada bi mu naguzio 6 ventova na 2300RPM pokidao bi grafu od temperature 

imam ova dva eiswinda na 1700 i 3 kom arctica na 1300-1400 koliko idu...nemam ni full push/pull a deda se čudi 

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

imam ova dva eiswinda na 1700 i 3 kom arctica na 1300-1400 koliko idu...nemam ni full push/pull a deda se čudi 

Ma pusti, znas ko je neosporeni strucnjak na polju hlađenja i kučišta, tako da ne brigaj 

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...
Lucidius kaže...
lav1000 kaže...

Sa full push/pull ventovima od 3k rpm ide to ispod 25°C, jelda Lucica?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 19:32 (ansha).
9 godina
protjeran
ansha kaže...

Sa full push/pull ventovima od 3k rpm ide to ispod 25°C, jelda Lucica?

Ako je u sobi 10 stupnjava mozda na 25, ovako na 23c ispod 30 tesko da bi isla grafa kaj god da stavis...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 19:46 (Lucidius).
14 godina
neaktivan

Evo da ja dodam još malo zračne snage. Zalman performa na overclockanoj RX480. http://sendvid.com/921g1mx1

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
carmack kaže...

Evo da ja dodam još malo zračne snage. Zalman performa na overclockanoj RX480. http://sendvid.com/921g1mx1

Ako sam ja Grunf, onda je ovo niskobuđetni Grunf 

Ali kidaju ovi zracnjaci na radeonkama

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ma pusti, znas ko je neosporeni strucnjak na polju hlađenja i kučišta, tako da ne brigaj 

Jel to onaj isti stručnjak koji je govorio kako rezervar i jačina pumpe utječu na hlađenje, da je aio eiswolf "ku**c" prema custom loopu, koji provjerava temperaturu rukom iznad radijatora i sl.?

Uglavnom, evo dokazali smo da je i rezervar i jačina pumpe potpuno nebitna stavka za temperature. Eiswolf niti ima rezervar, niti ima bogzna kakvu pumpu, a praktički opere custom loop sa 5 puta jačom pumpom i rezervarom...

Dakle, što veliš onda? Isti stručnjak?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran
ansha kaže...

Pumpa koja je deklarirana na 70l/h nema vise od 20-30l/h u loop-u, to je normalno.

Mogli su staviti da biraš hoces li s tim konektorima ili ne, ovako imas dodatnu redukciju koja ti ne treba.

Jasno deda svako koljeno, suzenje, promjena visine  u loopu ima utjecaj na protok.

12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Mogli su staviti da biraš hoces li s tim konektorima ili ne, ovako imas dodatnu redukciju koja ti ne treba.

Jasno deda svako koljeno, suzenje, promjena visine  u loopu ima utjecaj na protok.

Sad uzmi custom tubing i fitinge i sve to lipo složi. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Jel to onaj isti stručnjak koji je govorio kako rezervar i jačina pumpe utječu na hlađenje, da je aio eiswolf "ku**c" prema custom loopu, koji provjerava temperaturu rukom iznad radijatora i sl.?

Uglavnom, evo dokazali smo da je i rezervar i jačina pumpe potpuno nebitna stavka za temperature. Eiswolf niti ima rezervar, niti ima bogzna kakvu pumpu, a praktički opere custom loop sa 5 puta jačom pumpom i rezervarom...

Pa tko kaze da ne utjecu? zato moj hladnjak hladi bolje od 360mm AIO sistema a ima 280mm?

Za provjeravanje temperature znas dobro o cemu smo pricali, a to je toplina vode, i dalje najsigurniji nacin za provjeru, isto kao i sta uvijek kada nabavim novu platformu pa dok testiram prstom pipam Vrmove da vidim jel sve u redu.

Cinjenica je i da onaj tko ima custom loop ima i procesor povezan u njega, a hladi i vrm na grafi uz to, ti ga ne hladis vodom vec pasivno.

EDIT:

Da eiswolf ima jacu pumpu i veci rezervar u kompletu sigurno bi bolje hladio nego ovako...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 20:46 (Lucidius).
8 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Totalno krivo za reci je protok nema veze s hlađenjem, ali u ovom mjerilu kojim se mi bavimo je ocito je nebitno

Kad bi neki industrijski sustav mogao scale down da ga montiras u case, da mozes imati sustavu par bara pritiska vode

delta bi isla prakticki na 0, ovakve pizdarijice koje mi hladimo od 300-400w topline bi isle na 1-2 ° C delte 

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Pa tko kaze da ne utjecu? zato moj hladnjak hladi bolje od 360mm AIO sistema a ima 280mm?

Za provjeravanje temperature znas dobro o cemu smo pricali, a to je toplina vode, i dalje najsigurniji nacin za provjeru, isto kao i sta uvijek kada nabavim novu platformu pa dok testiram prstom pipam Vrmove da vidim jel sve u redu.

Cinjenica je i da onaj tko ima custom loop ima i procesor povezan u njega, a hladi i vrm na grafi uz to, ti ga ne hladis vodom vec pasivno.

Ček... stvarno? Tvoj 280mm hladi bolje od 360mm jer ima rezervar? Ono, to je glavna stavka? Rezervar? Ok. Toliko o stručnosti. Nula bodova moj Luci. A baš sam se ponadao da si u stanju reć kako i ti možeš izvalit glupost. Inače, meni osobno je jako važno kad čovjek može priznat kad zajebe. Onaj kome to ne ide, takve ne volim u društvu, zapravo, takve ne voli nitko... hmm, simptomatično.

I što se tiče custom loopa, vrmovi mogu utjecat, al ovdje sam miljon posto siguran da je do samog dizajna vodenog bloka, jer ništa drugo u mom loopu ne može se usporedit sa anshinim. Ni pumpa, ni radijator. Dakle možda rezervar zapravo pomaže porastu temperature?! Ništa ansha ajd izvadi rezervar da vidimo

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Da eiswolf ima jacu pumpu i veci rezervar u kompletu sigurno bi bolje hladio nego ovako...

Spojio sam ddc pumpu koja ima 5 puta veći protok od ove. Ajd pogodi što se desilo s temperaturama, stručnjače?

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ček... stvarno? Tvoj 280mm hladi bolje od 360mm jer ima rezervar? Ono, to je glavna stavka? Rezervar? Ok. Toliko o stručnosti. Nula bodova moj Luci. A baš sam se ponadao da si u stanju reć kako i ti možeš izvalit glupost. Inače, meni osobno je jako važno kad čovjek može priznat kad zajebe. Onaj kome to ne ide, takve ne volim u društvu, zapravo, takve ne voli nitko... hmm, simptomatično.

Tkoje rekao da jesamo do rezervara, utjece tu i rezervar i pumpa nema sta drugo, crijeva i blok sigurno ne rade presudnu razliku...

Stvarno postajes dosadan, a tvrdoglav si ko mlado magare.

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Tkoje rekao da jesamo do rezervara, utjece tu i rezervar i pumpa nema sta drugo, crijeva i blok sigurno ne rade presudnu razliku...

Stvarno postajes dosadan, a tvrdoglav si ko mlado magare.

Falio si apsolutno sve. Ali baš sve, moj stručnjače... nema s tobom ploda u raspravi.

8 godina
protjeran

rezervar nema nikakvog utjecaja i točka 

s rezervarom jedino bi dobio duže vrijeme do postizanja max temp i ništa drugo, glavnu ulogu ima izmjenjivač topline odnosno u ovom slučaju radijator, budući da nijedan ne može predati 100% topline okolini koju mu je voda donijela s onog što hladi, voda u rezervaru će se s vremenom zagrijati i on gubi tada bilo kakvu ulogu

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

rezervar nema nikakvog utjecaja i točka 

s rezervarom jedino bi dobio duže vrijeme do postizanja max temp i ništa drugo, glavnu ulogu ima izmjenjivač topline odnosno u ovom slučaju radijator, budući da nijedan ne može predati 100% topline okolini koju mu je voda donijela s onog što hladi, voda u rezervaru će se s vremenom zagrijati i on gubi tada bilo kakvu ulogu

...i blok.

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Falio si apsolutno sve. Ali baš sve, moj stručnjače... nema s tobom ploda u raspravi.

Ne bulazni i ne farbaj tekst da ispada suprotno od onoga sta pricam, rekao sam ne rade presudnu razliku jer i najvece kinesko smece od bloka koje nađes nece biti losije od najmodernijeg bloka vise od 2-3c 

a to sta ti nemas objasnjenje na moje pitanje zasto moj onda hladi bolje od 360mm je stvar tvoje tvrdoglavosti jer ne zelis priznat da si u krivu, i vjerojatno je tvoje jedino objasnjenje da moj hladi samo zbog boljeg bloka koji gotovo sigurno nema veze jer kao sta rekoh ni između najmodernijeg bloka i najveceg škarta nece biti neke bitne razlike, pogotovo sta svi ti AIO sistemi imaju skoro iste blokove i slicne kvalitete, a ispod ti je i test gdje ima sve lijepo testirano. 

Gledaj od 9:29min

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 21:28 (Lucidius).
8 godina
protjeran
eywa33 kaže...

...i blok.

Jasno, ali ipak radijator ima bitniju ulogu, vidjeli smo na mom primjeru gdje je bio neoptimalno smjesten i imalo je veliki utjecaj na temp, a bloku su uvjeti ostali isti

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ne bulazni i ne farbaj tekst da ispada suprotno od onoga sta pricam, rekao sam ne rade presudnu razliku jer i najvece kinesko smece od bloka koje nađes nece biti losije od najmodernijeg bloka vise od 2-3c 

Farbam tekst da ti nacrtam što govoriš. Presudnu razliku rade rezervar i pumpa - to je ono što govoriš. I to je glupost koja može doć samo od potpuno neupućene osobe. 

Lucidius kaže...

a to sta ti nemas objasnjenje na moje pitanje zasto moj onda hladi bolje od 360mm je stvar tvoje tvrdoglavosti jer ne zelis priznat da si u krivu, i vjerojatno je tvoje jedino objasnjenje da moj hladi samo zbog boljeg bloka koji gotovo sigurno nema veze jer kao sta rekoh ni između najmodernijeg bloka i najveceg škarta nece biti neke bitne razlike, pogotovo sta svi ti AIO sistemi imaju skoro iste blokove i slicne kvalitete, a ispod ti je i test gdje ima sve lijepo testirano. 

Nemam objašnjenje? Pretpostavljam da je možda do toga što 99% AIO rješenja koriste jeftinije aluminijske radijatore koji se ne mogu usporedit sa copper-brass radijatorima. Tvoje je potonje, i vjerojatno zato ima bolje temperature. Za dizajn bloka nisam siguran, al ono što jesam siguran jest da tvoje objašnjenje promašuje ceo fudbal. Lav ti je rekao - radijator je ključ. Ja dodajem i blok. I ja i lav smo ti demonstrirali da veći radijator snižava temperature, a ne rezervar ni pumpa. Evo da ti još malo naglasim, jer prosto ne kontaš.

Lucidius kaže...

Gledaj od 9:29min

Gledao sam taj video. Ne kužiš. Prosto. Ta dva bloka imaju isti dizajn. Alphacoolovi blokovi su potpuno drugačijeg dizajna (bar ovi noviji). Hajde stručnjače, reci onda zašto hladi bolje eiswolf od anshinog? Ansha ima rezervar, ima veći radijator, ima deset puta bolju pumpu? Dakle šta? Sad ćeš reć vrmovi i cpu. Ali, zanemari sada vrmove i cpu u loopu, jer da se na trepavice postaviš ne mogu napumpat 10°C razlike na gpu bound testu od 2minute.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice