DOŽIVITE OVU TEMU!
Stvarno trebam pomoć, na ovom mom mogu jaje ispeći.
DOŽIVITE OVU TEMU!
Stvarno trebam pomoć, na ovom mom mogu jaje ispeći.
očisti sve dovode i odvode zraka običnim usisavačem ali stavi cijev na ispuh(usisavača) i još izvadi vrećicu iz njega da bolje puše nakon toga rastavi lap i stavi neku kvalitetnu pastu to ti savjetujem u dobroj namjeri
u biosu
u biosu imaš opciju cpu fan speed postaviš na auto
inače bios se nadograđuje jedino ako hardver ne radi kako valja i ni u kom drugom slučaju a kod tebe je krivac prašina i stara pasta
osobno imam jedan pc sa 6g starim biosom i dodajem hardver bez po frke i nije mi na kraj pameti prcati se sa nadogradnjom jer ona može više zla nego dobra donijeti
normalno dok sve uredno radi a kod tebe je to evidentno
tebi netreba na ventu povećavat brzinu već istjerat prašinu iz lapa a i lap ima koju godinicu pa ako ga nisi nikad ispuhao kako da radi
probaj ti sa zaštopanim nosom trčat koji km a da ne dišeš na usta
vidim da imaš everest pa vidi koji ti je bios jer ne piše u svima isto(mislim da je tvoj phenix) i u njemu bi to morao negdje nabosti(možda i ne)
Meni su temp ugl iste nakon OC grafe. Ovaj puta nis iz CCC neg iz MSI AB OC-ao! Ugl MBO 42, CPU 47 sve 4 jezgre, GPU 62 idle. Load, MBO 48, CPU 60, GPU 70° Furmark 85:P Inače grafu za potrebe interneta držim i dalje na stock frekv cooler nis mjenjo još ne treba na graf. i da dobio sam još 2 FPS u CrysisuxD sa 850/1200 na 870/1225MHz ss postam kada dodjem kući popodne
ako hocete da vam se cpu ne grije onda definitivno kupite v8 hladnjak(znam da je malo skup al se svaka lipa isplati) i coolermasterov HAF 922.ja sam to uzeo sad a prije sam imao midi tower i obicni coler od phenoma 955 quad.temp sa starom konfiguracijom ispod 45 C nije islo pa sve do 70 C,sad od 32 C najmanje i ne prelazi 47 C.sa recimo igrom dirt2 na najacem modu grafike itd.graficka je ati5770.stvarno sam zadovoljan.jest da sam na komponente pljunuo preko 5000kn.al sam miran sad bar 4-5godina.
Ej, hajde stavi pod Moj PC svoju konfiguraciju ako ti se da? Baš me zanima konf. koju si uzeo uz HD5770 grafiku!
Ej, hajde stavi pod Moj PC svoju konfiguraciju ako ti se da? Baš me zanima konf. koju si uzeo uz HD5770 grafiku!
Phenom 955
Coolermaster v8
haf 922
lol a to je samo proc i kućište. Nema veze htio sam malo vidjeti sve skupa...
beta
skini sa neta punu verziju sa ključem
koristi vuze i nećeš fulat
Instalirao sam drugu verziju i opet ništa. Tijekom instalacije mi se pojavio ovaj fail al se everest ipak uspio instalirat. Inaće koristio sam hrpu drugih programa za regulaciju brzine ventilatora-temperature (speedfan) i nigdje nema opcija za regulaciju brzine ventilatora. Ja mislim da je problem u biosu kompjutera pa me zanima postoji li neki program osim esupport.com gdje se može obavit nadogradnja biosa.
Core0: 30C
Core1: 30C
HDD: 28C
Grafa: oko 35C
ne očajavaj jedino nedostaje koji senzor i zato imaš malo podataka jer se svi programi oslanjaju na senzore(ili na ploči ili drugdje)
zbog toga nadogradnjom biosa to nećeš poboljšati i to jer je to hardwerski problem imaš nužne parametre(gpu temp. vjerovatno nemaš jer je onboard)
bitno ti je redovito čistiti laptop i promjeniti pastu ako je starija od cca 2g a za drugo ne brini dok lap radi ispravno
bios se nadograđuje jedino ako ne radi kako valja a kad radi onda se teško isplati nadogradnja
gpu je nvidia 9700GTS što sumnjam da je onboard
ovo je vista ili win7
ako je pokreni ponovo inst kao admin možda to pomogne
premalo podataka o lapu pišalo mi se pa sam ono o gpu previdio
ploča nema reg napona a tako se regulira broj okretaja
spoji drito na 12v i onda imaš max okretaje
možeš i dodati potenciometar
pročitaj i ovo u vezi greške
što se tiče linka, nakon instalacije everesta ja nisam imao nikakve probleme iako mi se pojavio taj error 740. Što se tiče laptopa koristim orig. Vistu, matična je na slici, procesor Intel Core2 Duo P8400, gpu 9700M Gts . Možeš li malo pojasniti "ploča nema reg napona","spoji drito na 12v" i dodati potencinometar (ja ti se baš i ne kužim previše u kompjutere).
regulacija napona služi za dobivanje manjih ili većih okretaja
12v
7.5v
5v
što je manji napon vent se sporije okreće a na matičnoj nemaš tu regulaciju zato treba spojiti na napajanje na 12v i dobiješ max
broj okretaja na ventu ako tome nisi vičan daj nekom nek ti spoji potrebna je samo lemilica i bužir
kod tebe vjerovatno radi na 5v(mislim da ne griješim) jer to mu je dovoljno a razina buke je niska povećanjem na 12v povećaš i buku
moje skromno mišljenje je da ne treba ništa dirati osim redovito čistiti otvore
nazovi servis i pitaj koliko stoji ugradnja reg. okretaja na ventu
Hvala, probat ću sa time pa ćemo vidjeti.
Nije ni čudno da mi je grafička crknula...
Imam Acer Aspire 5520G laptop.
--Šta da radim?--
meni je na aceru aspire 7*** bila temp preko 100°C takoder je riknilo.. a sve ocisceno ovo ono... ne kuzin zasto
žao mi je zbog tvog gubitka lapa
krivac može biti ne uključen vent nedovoljno ili nimalo ili stara pasta
ili ne uključena opcija u biosu uglavnom ona ti garantira gašenje kompa kod namještenih temperatura
znači kad se proc pregrije isključi lap ili se je prolikom montaže nakon čišćenja zaglavila(u propele) ili iščupala žica napajanja venta
Nažalost, Acer na nekim modelima ima problema. Aspire 6920G ima problema s throttlingom CPU-a na preniskim temperaturama, loš sustav hlađenja. Nikakva naprednija opcija u BIOS-u!
Savjet kako držati CPU od laptopa hladnim - undervolting! Može se i GPU undervoltati, ali ne savjetujem to jer se svodi na modanje BIOS-a od grafičke.
to je ok kad ti nisu bitne perfomanse ali kad kupiš lap od njega očekuješ da šljaka a ne da mu smanjuješ napon(snagu i brzinu proca)
to ti dođe ko da uzmeš porše i staviš sa 350ks na 190 ks tko bi pristao na to
kod same kupovine lapa je potrebno gledati na te finese samo ovo nije tema za to jer je nakon bitke lako biti veliki general
Undervolting smanjuje napon, NE brzinu procesora!
Naravno da je loše da se to uopće mora radit kako bi laptop bio funkcionalan.