Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 606.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

DOŽIVITE OVU TEMU!

Stvarno trebam pomoć, na ovom mom mogu jaje ispeći.Plač

God is an American
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

očisti sve dovode i odvode zraka običnim usisavačem ali stavi cijev na ispuh(usisavača) i još izvadi vrećicu iz njega da bolje puše nakon toga rastavi lap i stavi neku kvalitetnu pastu to ti savjetujem u dobroj namjeriSmijeh

0 2 hvala 1
15 godina
protjeran
RE: Temperature vaših PC grijalica
Budem ga očistio, kad stignem.
Ali, op, evo još jedan problem: nijedan program mi ne registrira ventilator (SpeedFan, Notebook Hardware Control)! Pa zar Acer ne da da se prčka? Zna li netko kako da ubrzam ventilator?
God is an American
16 godina
neaktivan

u biosu

0 1 hvala 1
15 godina
protjeran
nejde, prčko ja, niš mi ne da da mijenjam u biosu. :(
Probat ću updateat bios...
Zasad sam lap postavio na 4 špila karata, da malo zrak bolje struji XD
God is an American
16 godina
neaktivan

u biosu imaš opciju cpu fan speed postaviš na auto

inače bios se nadograđuje jedino ako hardver ne radi kako valja i ni u kom drugom slučaju a kod tebe je krivac prašina i stara pasta

osobno imam jedan pc sa 6g starim biosom i dodajem hardver bez po frke i nije mi na kraj pameti prcati se sa nadogradnjom jer ona može više zla nego dobra donijeti

normalno dok sve uredno radi a kod tebe je to evidentno

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 19:36 (fox22).

0 1 hvala 1
15 godina
protjeran
a znam, odustao sam od updatea.
I, ne, nemam tu opciju. CPU fan speed
God is an American
16 godina
neaktivan

tebi netreba na ventu povećavat brzinu već istjerat prašinu iz lapa a i lap ima koju godinicu pa ako ga nisi nikad ispuhao kako da radi

probaj ti sa zaštopanim nosom trčat koji km a da ne dišeš na usta

vidim da imaš everest pa vidi koji ti je bios jer ne piše u svima isto(mislim da je tvoj phenix) i u njemu bi to morao negdje nabosti(možda i ne)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 1:05 (fox22).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nije phoenix i ne, nisam idiot i ne, nema opciju za ventilator i da, očistit ću ventilator.
God is an American
17 godina
protjeran

Meni su temp ugl iste nakon OC grafe. Ovaj puta nis iz CCC neg iz MSI AB OC-ao! Ugl MBO 42, CPU 47 sve 4 jezgre, GPU 62 idle. Load, MBO 48, CPU 60, GPU 70° Furmark 85:P Inače grafu za potrebe interneta držim i dalje na stock frekv cooler nis mjenjo još ne treba na graf. i da dobio sam još 2 FPS u CrysisuxD sa 850/1200 na 870/1225MHz ss postam kada dodjem kući popodne

load reload dok sam spustio prozor od bencha temperatura graf je pala sa 68 na dotičnu!!! load reload dok sam spustio prozor od bencha temperatura graf je pala sa 68 na dotičnu!!!
sticky boredom with a book:S
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 18:54 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako hocete da vam se cpu ne grije onda definitivno kupite v8 hladnjak(znam da je malo skup al se svaka lipa isplati) i coolermasterov HAF 922.ja sam to uzeo sad a prije sam imao midi tower i obicni coler od phenoma 955 quad.temp sa starom konfiguracijom ispod 45 C nije islo pa sve do 70 C,sad od 32 C najmanje i ne prelazi 47 C.sa recimo igrom dirt2 na najacem modu grafike itd.graficka je ati5770.stvarno sam zadovoljan.jest da sam na komponente pljunuo preko 5000kn.al sam miran sad bar 4-5godina.

kiki0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ej, hajde stavi pod Moj PC svoju konfiguraciju ako ti se da? Baš me zanima konf. koju si uzeo uz HD5770 grafiku!

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ej, hajde stavi pod Moj PC svoju konfiguraciju ako ti se da? Baš me zanima konf. koju si uzeo uz HD5770 grafiku!

Phenom 955

Coolermaster v8

haf 922Cool

17 godina
protjeran

lol a to je samo proc i kućište. Nema veze htio sam malo vidjeti sve skupa...Šutim

15 godina
odjavljen

Evo moje kante... s time da je proc na 4 GHz...

Naj mi ga mam deti, daj me prvo malo lubi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zanima me zašto mi everest pokazuje ovako malo podataka, inače koristim toshiba laptop i ovo je temperatura kad je pokrenut ie8

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

beta

skini sa neta punu verziju sa ključem

koristi vuze i nećeš fulat

0 0 hvala 0
15 godina

Instalirao sam drugu verziju i opet ništa. Tijekom instalacije mi se pojavio ovaj fail al se everest ipak uspio instalirat. Inaće koristio sam hrpu drugih programa za regulaciju brzine ventilatora-temperature (speedfan) i nigdje nema opcija za regulaciju brzine ventilatora. Ja mislim da je problem u biosu kompjutera pa me zanima postoji li neki program osim esupport.com gdje se može obavit nadogradnja biosa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 17:17 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Core0: 30C

Core1: 30C

HDD: 28C

Grafa: oko 35C

- Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne očajavaj jedino nedostaje koji senzor i zato imaš malo podataka jer se svi programi oslanjaju na senzore(ili na ploči ili drugdje)

zbog toga nadogradnjom biosa to nećeš poboljšati i to jer je to hardwerski problem imaš nužne parametre(gpu temp. vjerovatno nemaš jer je onboard)

bitno ti je redovito čistiti laptop i promjeniti pastu ako je starija od cca 2g a za drugo ne brini dok lap radi ispravno

bios se nadograđuje jedino ako ne radi kako valja a kad radi onda se teško isplati nadogradnja

0 0 hvala 0
15 godina

gpu je nvidia 9700GTS što sumnjam da je onboard

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovo je vista ili win7

ako je pokreni ponovo inst kao admin možda to pomogne

premalo podataka o lapu pišalo mi se pa sam ono o gpu previdio

ploča nema reg napona a tako se regulira broj okretaja

spoji drito na 12v i onda imaš max okretaje

možeš i dodati potenciometar

pročitaj i ovo u vezi greške

http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/w7repair/thread/b64801bf-c689-4e48-a778-45142cbf5d2f

0 0 hvala 0
15 godina

što se tiče linka, nakon instalacije everesta ja nisam imao nikakve probleme iako mi se pojavio taj error 740. Što se tiče laptopa koristim orig. Vistu, matična je na slici, procesor Intel Core2 Duo P8400, gpu 9700M Gts . Možeš li malo pojasniti "ploča nema reg napona","spoji drito na 12v" i dodati potencinometar (ja ti se baš i ne kužim previše u kompjutere).

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 0:44 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

regulacija napona služi za dobivanje manjih ili većih okretaja

12v

7.5v

5v

što je manji napon vent se sporije okreće a na matičnoj nemaš tu regulaciju zato treba spojiti na napajanje na 12v i dobiješ max

broj okretaja na ventu ako tome nisi vičan daj nekom nek ti spoji potrebna je samo lemilica i bužir

kod tebe vjerovatno radi na 5v(mislim da ne griješim) jer to mu je dovoljno a razina buke je niska povećanjem na 12v povećaš i buku

moje skromno mišljenje je da ne treba ništa dirati osim redovito čistiti otvore

nazovi servis i pitaj koliko stoji ugradnja reg. okretaja na ventu

1 0 hvala 1
15 godina

Hvala, probat ću sa time pa ćemo vidjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
trackmanijak kaže...

Nije ni čudno da mi je grafička crknula...

Imam Acer Aspire 5520G laptop.

--Šta da radim?--

meni je na aceru aspire 7*** bila temp preko 100°C takoder je riknilo.. a sve ocisceno ovo ono... ne kuzin zasto

16 godina
neaktivan

žao mi je zbog tvog gubitka lapa

krivac može biti ne uključen vent nedovoljno ili nimalo ili stara pasta

ili ne uključena opcija u biosu uglavnom ona ti garantira gašenje kompa kod namještenih temperatura

znači kad se proc pregrije isključi lap ili se je prolikom montaže nakon čišćenja zaglavila(u propele) ili iščupala žica napajanja venta

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nažalost, Acer na nekim modelima ima problema. Aspire 6920G ima problema s throttlingom CPU-a na preniskim temperaturama, loš sustav hlađenja. Nikakva naprednija opcija u BIOS-u!

Savjet kako držati CPU od laptopa hladnim - undervolting! Može se i GPU undervoltati, ali ne savjetujem to jer se svodi na modanje BIOS-a od grafičke.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
16 godina
neaktivan

to je ok kad ti nisu bitne perfomanse ali kad kupiš lap od njega očekuješ da šljaka a ne da mu smanjuješ napon(snagu i brzinu proca)

to ti dođe ko da uzmeš porše i staviš sa 350ks na 190 ks tko bi pristao na to

kod same kupovine lapa je potrebno gledati na te finese samo ovo nije tema za to jer je nakon bitke lako biti veliki general

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Undervolting smanjuje napon, NE brzinu procesora!

Naravno da je loše da se to uopće mora radit kako bi laptop bio funkcionalan.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 2:19 (D4RKL1NG).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice