Bez brige ... 'oće to da vrije!
Možda samo pripaziti da rukom ne prekriješ dio koji je najtopliji (ako je izvedivo).
Bez brige ... 'oće to da vrije!
Možda samo pripaziti da rukom ne prekriješ dio koji je najtopliji (ako je izvedivo).
dok igram dote 2, cpu=48/52 gpu55/60 jel to malo previše? imam cpu cooler katana3 na 2000rpm.
dok igram dote 2, cpu=48/52 gpu55/60 jel to malo previše? imam cpu cooler katana3 na 2000rpm.
Ne. Imam ja sycthe sa 3000 RPM spojen na hladnjak od hyper t4, pa OCCT ide na 75-80 na 4ghz, to je previse
Da li su ove temperature dobre?
Dio kucista iza maticna bude bas vruc, a i hladnjak na maticnoj izmedju socketa i graficke je najvruci. U pitanju je Asus P6TD
Dobro je to samo nebi bilo loše usmjerit neki vent na čipset
vidim da su i vama temperature oko 45 stupnjeva graficke to je idle ili load?
Jel normalno za moju 48 u idlu u stanu oko 30 ako ne i vise..?
Normalno ti je za grafu da ti je toliko u idlu, moja je trenutno na 45.
e hvala ja mislio nesto pasta zajebava al ako je tako onda ok hvala za info..:)
Temp proca ti je malo viša nego što bi trebala biti, ali pošto je to primem nemaš se razloga brinuti pošto ga ništa toliko ne može opteretiti tako da će ti temperature za vrijeme normalnih radnji biti unutar normale.
Max temp za proc ti je 62 stupnja.
Temp proca ti je malo viša nego što bi trebala biti, ali pošto je to primem nemaš se razloga brinuti pošto ga ništa toliko ne može opteretiti tako da će ti temperature za vrijeme normalnih radnji biti unutar normale.
Max temp za proc ti je 62 stupnja.
To 62C tjmax možete okačit mačku o rep,malo sam pričao s ocem o takvim stvarima(elektroničar je) i veli da sav hardver smije do 100C ići a kad dođe do toga i nastavi dalje da se lem počne otapati.
, lemova ima vise vrsti a onaj najgori se pocinje tek topiti na cca 180°c
otac ti je izgleda iz srednjeg vijeka dok su se jos talile strijele na obicnoj vatrici!
bez uvrede takva je vecina roditelja!
Jel tvoj tata čuo za degradaciju cpua koja može nastat zbog vrucine vece od predviđene ?
AMD je odredio preporučenu najvišu temperaturu a sve poviše toga može dovest do degradacije procesora.
Recite vi što god želite,pokušao s Q6600 B3 kojem je TJMAX 62C na 80C mu ništa nije bilo tako da molim lijepo ;)
Recite vi što god želite,pokušao s Q6600 B3 kojem je TJMAX 62C na 80C mu ništa nije bilo tako da molim lijepo ;)
ja sam mislio da je tjmax tocka taljenja
Zabrinulo me tih 70 C jer sam vidio da je za pravo opterecenje najbolje udariti prime 95 small fft
i kad sam vidio rezultat unatoc ovoj toplini vani malo sam se zamislio.
Nadam se da će onda u vrijeme normalnih temperatura i boljeg coolera jedan dan biti bolje
Hvala na odg.
ja sam mislio da je tjmax tocka taljenja
Malo sam se zahebo,ali to o degradaciji možete okačit mačku o rep.
Taj isti Q6600 još uvjek veselo kuca na 1.35@3.0 a bio je na 80C.
Jesi ti što pušio večeras?
Przi ga na 80 stpnjeva, ako ti bude trajao vise od 2 mjeseca dam ti novi haswell. Pa naravski da nece odmah crknit, ali mu na takvim temp vijek trajanja sa 5-10 godina pada na manje od godinu dana.
haha skuzio si ga
Przi ga na 80 stpnjeva, ako ti bude trajao vise od 2 mjeseca dam ti novi haswell. Pa naravski da nece odmah crknit, ali mu na takvim temp vijek trajanja sa 5-10 godina pada na manje od godinu dana.
i ti ga sad bubnes, na tih 80°c ce raditi sigurno vise godina bez ikakvih problema...dobro da nisi rekao 3dana koliko ja znam svaki cpu na svojoj maximalnoj radnoj temperaturi moze durati prek 10 godina...dakle?!LP
haha skuzio si ga
i ti ga sad bubnes, na tih 80°c ce raditi sigurno vise godina bez ikakvih problema...dobro da nisi rekao 3dana koliko ja znam svaki cpu na svojoj maximalnoj radnoj temperaturi moze durati prek 10 godina...dakle?!LP
Ne bih ste vjerovali totalno sam normalan i znam o čem govorim,cpu je bio cca 1-1 i pol tjedan pod takvim testom i cpu je preživio.
Na tvorničkom cooleru je bio na voltaži 1.40 pri 3.0.
Ne bih ste vjerovali totalno sam normalan i znam o čem govorim,cpu je bio cca 1-1 i pol tjedan pod takvim testom i cpu je preživio.
Ne vjerujem ti, danas kad ti se mozak počisti malo googlaj što je to degradacija cpu radi prevelikog napona i što se dešava...
Od onoga više nemoj kupovati robu, ta nije dobra.
Ne vjerujem ti, danas kad ti se mozak počisti malo googlaj što je to degradacija cpu radi prevelikog napona i što se dešava...
Od onoga više nemoj kupovati robu, ta nije dobra.
Ne moraš vjerovati ;) Hvala bogu pa ju ne moram kupovati ;)
Zna li tko zašto mi pišu različite temparature za CPU.
Ispričavam se ako sam dosadan, ali zašto mi pišu različite temperature za CPU?Također mi se jednom pc ugasio i u biosu mi je pisalo da je temperatura 85°C, a dok u core temp, hwmonitor-u(mislim na onaj donji dio) i amd overdrive uvijek varirala temperatura 65-80.
Evo primjera, piše CPU temperatura 45°C, a niže 27°C, dok u nekoj jakoj igri tako piše temperatura 80-85°C,a niže piše 65-80°C
Jesi li probao vidjeti što kaže HWinfo?
Meni su preko njega iste temp od procesora.