Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 621.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica
Rucipe kaže...
Valentin17 kaže...
Rucipe kaže...

Jel valja ovaj setup na CM 692 ? 

Za konfu koju imaš pod "Moj PC" ti je dosta jedan naprijed da uvlači i jedan otraga da izvlači zrak van.

Kupi aftermarket hladnjak za procesor ako ga nemaš još.

Imam CM 212 + za proc . Ne zelim izbacivati ventilatore zato sto je i proc i grafa naklokana . Jel valja onaj setup onda ili ? 

Naravno da valja, školski odrađeno.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina

10min prime, proc na 4Ghz.. prije tjedan dana stavljeno vodeno, njegova pasta koja je bila, jel to pre velika temp za vodeno? ili mozda uzeti nepton 240 da ovo vratim?

http://prntscr.com/7lqsyu

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 23:33 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dennocro kaže...

10min prime, proc na 4Ghz.. prije tjedan dana stavljeno vodeno, njegova pasta koja je bila, jel to pre velika temp za vodeno? ili mozda uzeti nepton 240 da ovo vratim?

http://prntscr.com/7lqsyu

mijenjaj pastu(mx-2/mx-4), inace s obzirom na abnormalan napon od 1,3v@4ghz(barem ti tako pise) temperature su dobre! s cim cpu hladis?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina

antec 1250..ovaj oc nisam ja radio nego stisnuo na maticnoj oc i sad je ovako...mada bi ja htio sam podesiti sve rucno ali svaki put kad probam sustav se ne zeli dignuti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 23:59 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

S cime to opterecujes? Package power ti je jako mali, trbalo bi biti dobro iznad 100W pod pravim opterecenjem tipa p95.

Ja sam svog stavio na 4ghz da vidim kakve ce biti temperature, p95 small ftt 26.6 ne ide preko 45C, 28.5 verzija ne ide iznad 55C   A ventovi na 800 okretaja....

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 9:06 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Što mislite o temperaturama?

Inače mi grafa dok je pod opterećenjem,dolazi do 100°C, iako sam negdje pročitao da je za 560Ti TF2 maksimalna 99°C te da se tada automatski gasi.Ne znam jel to istina, ali nam da kod mene to nije slučaj.Dođe do 100 i ne povećava se,  barem do sad nikad nije.

EDIT:Lijevo je trenutna temp. , desno maksimalna.

Battlelog: Ratkapa16
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 9:27 (Gago4).

0 0 hvala 0
12 godina

sa p95 sam pokrenuo test, nisam nista podesavao kako je tako sam pokrenuo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gago4 kaže...

Inače mi grafa dok je pod opterećenjem,dolazi do 100°C, iako sam negdje pročitao da je za 560Ti TF2 maksimalna 99°C te da se tada automatski gasi.Ne znam jel to istina, ali nam da kod mene to nije slučaj.Dođe do 100 i ne povećava se,  barem do sad nikad nije.

ne povecava ti se jer grafa u tom trenu throttla da nebi pregorila, dakle skidaj to sve s nje i stavi novu pastu(mx-2/mx-4)lp

11 godina
Stjepanj kaže...
Gago4 kaže...

ne povecava ti se jer grafa u tom trenu throttla da nebi pregorila, dakle skidaj to sve s nje i stavi novu pastu(mx-2/mx-4)lp

Hvala :)

Znači te dvije paste koje si naveo mx-2/4 su idealne za grafičke kartice ili? Jer sam neki dan čitao da ima nekoliko vrsta koje razlikuju po osnovnoj materiji,odnosno na bazi keramike,silikona ili nekog metala,pa me zanima u slučaju da nema te dvije koje si naveo, koju da tražim..:)

13 godina
protjeran

eventualno arctic silver5 ili zalman stg2, koju god od te 4 uzmes neces pogrijesiti one se mazu na sve zivo, i citao sam da su i protiv komaraca dobre!lp

Moj PC  
4 0 hvala 5
11 godina
Stjepanj kaže...

eventualno arctic silver5 ili zalman stg2, koju god od te 4 uzmes neces pogrijesiti one se mazu na sve zivo, i citao sam da su i protiv komaraca dobre!lp

Nego, jedna zanimljivost. Idem danas stavit veliki ventilator(obični, za kuću) na pc, kad gle čuda,20c manje temperature.Bar za grafičku.GPU load je 85-90%, temperatura je bila oko 95-100c, a nakon ventilatora load također 85-90% ,a temperatura oko 75-85c max!E sad,da nije možda problem u toplom zraku u kučištu iako je stalno otvoren? Vent na prednjoj strani nije uključen jer nije u balansu pa cijelo vrijeme udara od rub pa se užasno čuje kad ubrza,dok vent na zadnjoj radi normalno. :)

Hvala

12 godina

Kazes stalno otvoren pc i mislis da je to bolje neg zatvoren pc ? E nije.

Najbolje hlađenje daje zatvoreno kuciste i dobar protok zraka (usis naprid a ispuh nazad) a kod otvorenog kucista cirkulacije zraka oko komponenti gotovo i nema.

14 godina
nicky.sl kaže...

Kazes stalno otvoren pc i mislis da je to bolje neg zatvoren pc ? E nije.

Najbolje hlađenje daje zatvoreno kuciste i dobar protok zraka (usis naprid a ispuh nazad) a kod otvorenog kucista cirkulacije zraka oko komponenti gotovo i nema.

Potpis.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina
protjeran

Moje kuciste se nikako ne bi slozilo s vasim zakljuckom...

Moj PC  
0 2 hvala 1
14 godina
ansha kaže...

Koje kućište? Ovo pod "Moj PC"? Ti to nazivaš kućištem?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

Koje kućište? Ovo pod "Moj PC"? Ti to nazivaš kućištem?

ma što ga zahebavas, pa to kućište je bas prostrano i prozračno...

12 godina
ansha kaže...

Druže Tile jes ti ikad išta proba testirat prije nego izneseš neku tvrdnju ?!!?

15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
ansha kaže...

Zasto ti druze niki pretpostavljas da nisam? Naravno da je testirano..

12 godina
ansha kaže...
nicky.sl kaže...
ansha kaže...

Zasto ti druze niki pretpostavljas da nisam? Naravno da je testirano..

Zato što imam osječaj da često nešto napišeš čisto da napišeš a to mi odaje neiskustvo u pozadini i imam osjećaj da dosta svojih tvrdnji temeljiš na Google tražilici iliti tuđim testovima

15 godina
protjeran

Jedino sta taj osjecaj imas iz razloga sta se ne simpatiziramo bas, a ne nekih objektivnih razloga.

Moji prvi PC-evi su iz doba puno prije Google-a i interneta u hrvatskoj tako da neki ku*ac znam i iz vlastitog iskustva. Al hvala sta se brines.

Sta se hladjenja cpu-a i gpu-a tice, test bench ce imat bolje temperature od 99% kucista. Moje kuciste zatvoreno ima 6-7C vise temperature i na cpu i gpu nego kad mu otvorim stranice.

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
ansha kaže...

Jedino sta taj osjecaj imas iz razloga sta se ne simpatiziramo bas, a ne nekih objektivnih razloga.

Moji prvi PC-evi su iz doba puno prije Google-a i interneta u hrvatskoj tako da neki ku*ac znam i iz vlastitog iskustva. Al hvala sta se brines.

Sta se hladjenja cpu-a i gpu-a tice, test bench ce imat bolje temperature od 99% kucista. Moje kuciste zatvoreno ima 6-7C vise temperature i na cpu i gpu nego kad mu otvorim stranice.

Nemam ja ništa ništa protiv tebe samo se ne slažem s većinom tvojih izjava.

Ako ti je takvo stanje što se tiće kućišta i temperatura mora bit da ti cirkulacija zraka u kucistu ne postoji, imaš li uopće koji vent na njemu?

15 godina

Meni su isto temp manje kad otvorim stranicu

13 godina
protjeran
galinjo24 kaže...

Meni su isto temp manje kad otvorim stranicu

pa ako vam se ventovi vrte na minimalcu koja korist od njih

15 godina

Ja sam ionako uvijek volio imat otvoreno kuciste...imati ga uvijek na oku

15 godina
protjeran

A cuj, u igrama mi cpu ne ide preko 50C sa otvorenim kucistem, sa zatvorenim na isto okretaja ide do 57-58C, to je kad je gpu na 100% jer je 280X krivac glavni za vruci zrak.

Temperature su odlicne tako da 2 80mm koja imam za ispuh drzim na 5V, necujni su al jedva da ista izbacuju..

To je na 29C ambientalne, zimi je 7-8C nize...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 21:48 (ansha).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

ni ja ne volim kad se ventovi zapusu, no kod mene zadnji od 120, gornji od 140 i 2 prednja od 120 mm dosta dobro propuhuju kuciste i na 60-70 % okretaja, a tada su jos besumnibesumni

s novim cpu hladnjakom takodjer sam dobio na tisini i hladjenju i jos samo kad uzmem neku tihu i hladnu grafu, konfa ce biti kompletirana kao poprilicno hladna i vrlo tiha

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 21:54 (picajzla0707).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Konfa iz Moj PC, dakle bez odvojene grafičke. Prime95 large FFTs 10minuta, ventilatori (1x sprijeda orginalni Fractalov, 1x dolje orginalni Fractalov, dva gore od Corsaira) svi na 5V spojeni preko prekidača na kućištu, pumpa na Cpu_fan konektoru na matičnoj.

PS - u prostoriji je u vrijeme mjerenja bilo ni manje ni više nego 30.3st

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 22:00 (DarioGTI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Aj pokreni prime 28.5 verziju small ftt test pa javi temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvo mjerenje je bilo sa Primeom 28.5, isto tako sada i ovo drugo mjerenje sa Small FFTs, postavke hlađenja iste kao u prethodnom postu.

15 godina
protjeran

Covjece, zamisli sta je sa stock coolerom kad H110 ide preko 80C? Instant 100C i throttlanje 

A i ne samo stock nego i svi zracni ispod 300-400kn su na 90C+

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 22:54 (ansha).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice