pozzdrav ovako ljudi imam problem u vezi procesora i muci me dali se on pregrijava npr kad udem u igricu call of duty 2 steka mi a imam procesor AMD athlon 64 X2 dual Core processor 4200+ 2.21 GHz evo mozete pogledati na slici temperature i moze li mi ko reci jesuli ok za AMD athloni nerazumijem za sto je jezgra 1 a za sto jezgra 2 evo slike i jesuli normalne temperature za procesor http://imageshack.us/photo/my-images/213/temperaturac.png/
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Normalne su.
a zasto mi na core tempu core 1 gori a kad udem u neku igricu gore obe core 1 popne se i do 70 :S
a zasto mi na core tempu core 1 gori a kad udem u neku igricu gore obe core 1 popne se i do 70 :S
Igra koristi samo jednu jezgru, cooler nije dobro nalego, pasta nije dobro razmazana, imas puno faktora.
sad kad bi se ja razumijo u to bilo bi dobro kupio sam novi cooler i stavio novu pastu nezz vise sta je dali je moguce da je procesor otiso :(
sad kad bi se ja razumijo u to bilo bi dobro kupio sam novi cooler i stavio novu pastu nezz vise sta je dali je moguce da je procesor otiso :(
Mogu jedino senzori otici, ali je mala sansa za to, skini program Prime95 i opali Blend test pa vidi jeli sve ok.
To u idleu? Bravo, svaka čast!
Svatko ima više manje takve temperature u idleu
To u idleu? Bravo, svaka čast!
Svatko ima više manje takve temperature u idleu
Ono gore su temperature nakon 8h rada i 1.5h igranja GTA IV .
Evo temperature nakon OCCT-a :
Stoncin kakav ti je to wallpaper.xD
mali zeleni prerušeni u zemaljce
Stagličiću... postaj temperature za vrijeme, ne nakon. Za 2sekunde ti temperature padnu skoro kao kad su u idleu... A i slabo se vidi ova slika, uslikaj samo ekran gdje su temeperature ili smanji rezu.
Stagličiću... postaj temperature za vrijeme, ne nakon. Za 2sekunde ti temperature padnu skoro kao kad su u idleu... A i slabo se vidi ova slika, uslikaj samo ekran gdje su temeperature ili smanji rezu.
Evo slike:
Ispričavam se što gore nisam uhvatio temperature kako treba.
"Since we are dealing with air cooling it is physically impossible for the temps to be less than ambient", citat sa jednog portala vezano za zračne hladnjake . Ovo je za one koji ponosno pokazuju temperature od 15C i slično .
Metro2033 benchmark
CPU i5 2500K @4.5GHz
Katana 3
GTX570 stock
CPU idle kotiraju za nekih 5-6 stupnjeva previsoke u prosjeku ali ipak je to zahvaljujući OC-ed @ 4.5GHz i cooleru od 160kn:P
Ja nekonatm Stoncine kod tebe da pokupuješ sve vrhunskom, i onda škrtariš na CPU cooler-u .
Nažalost dogodilo mi se opet nesreča da sam potrefio 2500K primjerak koji se neče bootati preko 4.5GHz:(
Na 4.6GHz opče ne daje znakove života, monitor ide u sleep mode, nema ekrana za ulazak u BIOS, neče bootati.
Ovako sam svoj na svomeXD
CPU-a
a cije u temperature inace vece ? od cpua i graficke ?
Grafički chipovi mahom imaju maximalne temperature na više od 100C dok CPU znatno manje. Obično 60 do 70C ( i malo više ) ovisno o procesoru.
Bok svima evo javlajm se ovdje jer sam usao u jednu raspravu s forumasem u vezi temperatura na Phenom II X6 procesorima. Imam 1055T procesor star mjesec dana isto kao i hladnjak Scythe Katana 3 za AMD. Procesor sam testira programom prime95 u modu "Torture - Blend". Imam nekoliko pitanja pa ako biste bili ljubazni:
1. Dali su ovo normalne temperature?
2. Dali bi temp smjela ic preko 62 i koje su eventualne posljedice ako bude duze u toj temperaturi?
3. Dali je stvarno taj kooler tako los?
4. Kako vi s jako OC-anim intelima odrzavate tako nisku temperaturu a ovaj procesor je stock pa doslovce gori?
5. Savjeti?
Hvala puno, evo slika u prilogu.
Edit u slucaju da se slike nedaju iscitat: pod loadom core temp dolazi do 50 a cpu temp do 64 stupnjeva