Patrick_cro -intel i7 2600k-4905 single 1851
Patrick_cro - intel i7 2600k-4905multi 7928
Patrick_cro -intel i7 2600k-4905 single 1851
Patrick_cro - intel i7 2600k-4905multi 7928
kaj neide na 5+?
Lewis - intel Dual Xeon E5-2690 - single 1057
Lewis - intel Dual Xeon E5-2690 - multi 16804
kaj neide na 5+?
Ma hebe naveliko, morat cu vidjeti koji klinac ga zeza, jer i sa velikim naponom nece nikako multiplier na 50. Za sad 4925. Ici ce on ovih dana na 5ghz milom ili silom
kaj neide na 5+?
Ma hebe naveliko, morat cu vidjeti koji klinac ga zeza, jer i sa velikim naponom nece nikako multiplier na 50. Za sad 4925. Ici ce on ovih dana na 5ghz milom ili silom
ja sam se isto namucio s i5 2500k, na kraju sam mu rokno 1.6V(nazalost bio je pod hiperom 212) i to sam jedva dobio 5ghz! s 2600k nije bilo problema cak je ulazio u windowse na 5,9ghz
Kolegin je komp, testiram malo ispravnost komponenti pa nek' se nađe usput... Nisam validirao, tj. SS-ao na boljem rezultatu, a više ga ne mogu ponoviti; nekad ispadne bolji single, a nekad multi pa sam nasumično odabrao prosječan rezultat, kako najčešće otprilike dobivam.
Caesar et Brutus - FX6300 - 4118 MHz - single 1012 - multi 5057
Kolegin je komp, testiram malo ispravnost komponenti pa nek' se nađe usput... Nisam validirao, tj. SS-ao na boljem rezultatu, a više ga ne mogu ponoviti; nekad ispadne bolji single, a nekad multi pa sam nasumično odabrao prosječan rezultat, kako najčešće otprilike dobivam.
Caesar et Brutus - FX6300 - 4118 MHz - single 1012 - multi 5057
Ako hoces bolji rezultat, iskljuci APM u biosu.
evo i5 6400. nabavio ga neki dan skupa sa plocom, hladnjakom i ramom.
RAM= hyperx 2x4gb fury 2600mhz
ploca= msi z170-a pro
hladnjak= nh-d14
Imaš odličan chip. 4.7GHz na samo 1.35v. Na kojoj frekvenciji naletiš na "zid", gdje traži puno voltaže za malo herca? 4.8 - 4.9GHz?
i5 na 1.35V je odlicno? za kaj? kuhat jaja na njemu
evo i5 6400. nabavio ga neki dan skupa sa plocom, hladnjakom i ramom.
RAM= hyperx 2x4gb fury 2600mhz
ploca= msi z170-a pro
hladnjak= nh-d14
Imaš odličan chip. 4.7GHz na samo 1.35v. Na kojoj frekvenciji naletiš na "zid", gdje traži puno voltaže za malo herca? 4.8 - 4.9GHz?
zbog ploce na 1.4v mi je zid a chip ide do 4.9 jedva da cinebench pokrenem.
i5 na 1.35V je odlicno? za kaj? kuhat jaja na njemu
nije ovo haswell.
pa ono, ja ne vidim neku razliku...ti ako vidis ok! ako ganjas visok klok, smanji nb/cache frekvenciju i napon!lp
pa ono, ja ne vidim neku razliku...ti ako vidis ok! ako ganjas visok klok, smanji nb/cache frekvenciju i napon!lp
ganjam omjer najvece frekvencije i najmanje voltaze. ploca daje trenutno oko 1.35 koji se smanji na 1.31 dok je pod loadom. imam 55c max pod noctuom dok sam sa 4670K na 1.28 doticao 75c. razlika je ogromna a i najvisa preporucena za skylake je 1.4v dok je za haswell 1.3 pretpostavljam zbog arhitekture i efikasnosti cipa. ima tu razlike.
Ko sta ti je receno, ono sta je na Haswellu 1.3V je na Skylakeu 1.4V. Puno lakse ga je hladit od Haswella na istom naponu..
Ko sta ti je receno, ono sta je na Haswellu 1.3V je na Skylakeu 1.4V. Puno lakse ga je hladit od Haswella na istom naponu..
ansha zna! o tome pricam, 14nm proces i jos je 6400 koji nije neki potrosac, nema velik TDP.
Ajde da popravimo moj dosadašnji rezultat.
i7 6700K @stock
Single: 1956
Multi: 8768
EDIT: Gledam rezultate na prvoj stranici i svjestan sam kolki je rezultat i ne, ne znam ni ja zašto je toliko velik, al šta je tu je - vidim i drugi ljudi su koristili istu verziju CPU-Z pa ono, valjda je relevantno svejedno. Vidim da i dugo nije lista updateana pa bi možda to trebalo riješit i preć na noviju verziju CPU-Z :)
Nije to nista "velik" rezultat nego normalan za taj CPU na stock postavkama..
Vidim po slikama na ovoj stranici, da, ali kad sam prvi put pogledao na listi s prve stranice jači je od onog s i7 6700k na 4.8GHz. Razlika između verzija CPU-Z, nema šta drugo.
Vidim po slikama na ovoj stranici, da, ali kad sam prvi put pogledao na listi s prve stranice jači je od onog s i7 6700k na 4.8GHz. Razlika između verzija CPU-Z, nema šta drugo.
Da, zanemari rezultate na prvoj stranici, stara verzija. Sa clockanim 6700K idu do cca. 2400 single cini mi se..
Imaš dobar primjerak čipa, ali probaj mu dati malo napona i baci multiplier na 4.5Ghz, i obavezno isključi APM u BIOSU.
Nije on slab što su drugi prejaki Oo
Imaš dobar primjerak čipa, ali probaj mu dati malo napona i baci multiplier na 4.5Ghz, i obavezno isključi APM u BIOSU.
Ma primjerak je stvarno super, samo što mi je cooler pre slab za sve iznad 4.4.
Dobio sam ga stabilnog na 4.7 GHz ali se pržio previše.
Za 4.5, 4.6 moram vec dosta dici napon, tako da mi je 4.4 najbolje ustvari jer je na stock naponu stabilan i ne grije se ko lud.
Inace sam skroz zadovoljan, s obzirom kolika je vrijednost procesora.
šta se je ovo promijenilo sa cpu-z bench? sad mi je score veći nego prije i to dosta
http://i66.tinypic.com/14uvmo7.png
a prije:
M4X - i7 875K - 3856MHz - Single 1092 - Multi 4486