CPU-Z Benchmark
- poruka: 1.248
- |
- čitano: 261.823
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@zero1
Ispada da je taj i5 6500 mozda i najbolji odabir među skylake i5 cpu-ima.
Evo danas se malo poigrao sa spuštanjem Core Voltage
Prvi rezultat na 1.201 V
Drugi rezultat na 1.176 V
Nema neke značajnije razlike u benchu al ipak ;)
Zasto bi voltaza utjecala na bench score?
Zasto bi voltaza utjecala na bench score?
Nisam niti rekao da bi trebala utjecati i kao što vidiš ostao sam nedorečen.
Poanta je da sam vozio taj proc na 1.250 V na istom taktu do nedavno ( u neznanju :P)
dok nisam shvatio da može radit i na manjem naponu stabilno.
Isprike za dupli post, LP
@zero1
Ispada da je taj i5 6500 mozda i najbolji odabir među skylake i5 cpu-ima.
Zavisi, ako neces overclockat onda je dobar.
Problem kod SkyOC bios-a je sto izmedju ostalog gubis c-states i turbo mode, sto znaci da ga moras drzat na fiksnoj voltazi 24/7.
Ja svaki put dobijem drugciji score kad bencham,

skinuti moj single core rezultat
Urađeno!
i7 6700K 4600Mhz - single 2304 - multi 10225
Kad dojdem doma napadam single!!
:)

uživaj uživaj par dana :D
Trenutno komp rudari.. kad nabavim di ću prebacit grafe onda ćemo razgovarat :D

Ako imas K cpu probaj. Stavi veci BCLK i manji multiplier i obrnuto da dobijes istu frekvenciju CPUa pa testiraj.

Koji score dobijes bez diranja BCLKa sa istom frekvencijom?
Ovo u principu svatko moze testirati, uzet recimo 4.2Ghz pomocu multija a onda 4.2Ghz pomocu blcka bez multija i to je to jel, rezultat bi morao biti gotovo isti, ako postoji zamjetna razlika onda klokanje blck -a utjece na rezultat i nije validno.

Očito ti nešto random koristi proceosr u pozadini, stavi si viši prioritet za cpuz i neš imaš više od 10 bodova razlike. To je i meni bilo čudno jer sam znao dobiti različite rezultate na istom kloku.
skinuti moj single core rezultat
Urađeno!
i7 6700K 4600Mhz - single 2304 - multi 10225
Kad dojdem doma napadam single!!
:)
Necete valjda dopustit da vas non-k i5 skida u singleu?
Normalno da neću!
Ali multi mi nije jasan!!
a onda ako je validno( a znam da za pro takmicenja nije) evo pa skidajte devila na 5ghz s dignutim bclk!
4790K@ 5Ghz - 2549single score!
inace reporta mi manji bclk no kad ga dignem zaokruzi ga na ravno 100, iako nije jer je na 103mhz!
nabijem sve te papirnate skylake! jos samo da mi je z97 ploca s vise faza vrtio bi na puno manjem naponu bez problema i multy test!
a onda ako je validno( a znam da za pro takmicenja nije) evo pa skidajte devila na 5ghz s dignutim bclk!
inace reporta mi manji bclk no kad ga dignem zaokruzi ga na ravno 100, iako nije jer je na 103mhz!lp
nabijem sve te papirnate skylake! jos samo da mi je z97 ploca s vise faza vrtio bi na puno manjem naponu bez problema i multy test!
Ja necu ic dalje... a-a! Preskupa je to igracka da pregori.... Inace 24/7 kuca na 4.4Ghz
Ja necu ic dalje... a-a! Preskupa je to igracka da pregori.... Inace 24/7 kuca na 4.4Ghz
ostali??
ostali??
A druga stvar nije ni ova maticna kaj imam najmijenjena za takve OC tak da...ja sam out
ostali??
Moj je haso otkucao ovaj bench na 5200mhz sa multi, a to što su oni pomiješali bodovanje nije mi dovoljan razlog da ga opet pržim... Tako da imaš još to za oborit
inace reporta mi manji bclk no kad ga dignem zaokruzi ga na ravno 100, iako nije jer je na 103mhz!lp
A što je sa multijem,oli možeš samo njega odvrtit?Što digao si bclk i multiplere??
pa nemre to noktua hladiti, si normalan! 1300rpm je premalo za to! da multy je na 50 i bclk je mrvicu dignut! no velim opet da ovo nije ispravan rezultat, jer RTC(real time clock) od windowsa se "zbagira"( sekunda mu ne traje vise sekundu:) i cpu-z krivo izracunava vrijeme cpu testa u kojem je uspio odraditi benchmark! jer se sve ravna po tom satu ne, a sat laze!lp
pa nemre to noktua hladiti, si normalan! 1300rpm je premalo za to! da multy je na 50 i bclk je mrvicu dignut! no velim opet da ovo nije ispravan rezultat, jer RTC(real time clock) od windowsa se "zbagira"( sekunda mu ne traje vise sekundu:) i cpu-z krivo izracunava cpu test jer se sve ravna po tom satu!lp
shhhh ne moraju oni to znati malo im mast vadi
pa nemre to noktua hladiti, si normalan! 1300rpm je premalo za to! da multy je na 50 i bclk je mrvicu dignut! no velim opet da ovo nije ispravan rezultat, jer RTC(real time clock) od windowsa se "zbagira"( sekunda mu ne traje vise sekundu:) i cpu-z krivo izracunava vrijeme cpu testa u kojem je uspio odraditi benchmark! jer se sve ravna po tom satu ne, a sat laze!lp
A daj nam objasni kako je kod tebe na 4.7GHz score 2135 a na 5GHz 2549?
I kako kod tebe u CPU-Z ova crvena linija stoji na nekih 2450 a pise 2549?
I zasto je na kraju crvene linije drugacija boja?
Ocito se vidi da si sliku odradio u phostoshopu ili nekom drugom alatu.
Ovu drugu sliku sa 2437 score sam uzeo ovde, pa sami usporedite.
Blamiras se radi glupog benchmarka