2 update FX 8320 5.15ghz
ST 1219
MT 7570
na 5.2ghz prođe test al nakon testa BSOD MT 7850
ma nemas potrebe nemogu to intelasi stignuti
2 update FX 8320 5.15ghz
ST 1219
MT 7570
2 update FX 8320 5.15ghz
ST 1219
MT 7570
Slažem se ali uzmi u obzir kako je I7-4790K četverojezgreni procesor. Kada bi netko sa I7-5820K benchao imao bi puno veći score.
fx 8xxx nisu cistokrvni octa core!
fx 8xxx nisu cistokrvni octa core!
Sorry nisam baš upučen u FX-ove jer vidim da piše 8 core na CPU-Z a i pogledao sam na AMD stranici i piše: Take your PC’s megatasking abilities to extreme levels with the first native 8-core desktop processor built with dynamic, tuneable performance to handle multiple intensive apps without breaking a sweat.
Meni je fascinantno da FX8350, koji ima relativno loš single thread performance može bit jači u multi thread od i7, koji ima na istom taktu duplo jači single thread. Jel ne bi onda po nekoj logici trebao i multi od i7 bit jači od FX-a?
Meni je fascinantno da FX8350, koji ima relativno loš single thread performance može bit jači u multi thread od i7, koji ima na istom taktu duplo jači single thread. Jel ne bi onda po nekoj logici trebao i multi od i7 bit jači od FX-a?
FX8XXX imaju 4FPU izvršne jedinice ali u stvarnost imaju djeljeni FPU na 2 jezgre nešto kao i7 Hyperthreading,FX dosta agresivnije koristi FPU za dijeljenje operacija otud loš single dok multi briljira.
zašto?
ovo ne može niti jedan intel
dakle fx je bolji izbor sa extreme multitasking iako ne znam tko to radi eli eto..
jutro, evo malo jutarnjeg testiranja, moram biti povrh gosp. Bulje
Taraba - i5-4690k - 4700 MHz - single 1804 - multi 5322
Lega, to bi bilo to od mene, izgleda da si pobjedio
Ne mogu bootat u windowse na 4700MHz uopće, a trebalo bi mi 4900 da bi te stigo.
I zašto ne bi intel mogao taj extreme multitasking? Ima isto "jezgri" i jači IPC. Kak može FX bit lošiji u svemu od i7 (ajd, osim CPU-Z), a bit bolji multitasker? Nema mi smisla.
ovo je već bilo testirano.
nema šanse da ja sa svojim i7 4790k napravim ovo što je on sa fxom
cpu ce mi pocet throtlat vec na pola navedenih radnji sto moze ovaj sa fxom..
Hajde de, vjerovat ću ti na riječ. Opet bi radije i7 imao nego FX :)
Lega, to bi bilo to od mene, izgleda da si pobjedio
Ne mogu bootat u windowse na 4700MHz uopće, a trebalo bi mi 4900 da bi te stigo.
I zašto ne bi intel mogao taj extreme multitasking? Ima isto "jezgri" i jači IPC. Kak može FX bit lošiji u svemu od i7 (ajd, osim CPU-Z), a bit bolji multitasker? Nema mi smisla.
Ma sve je to isti klinac, malo gore malo dolje, ionako ga sad držim na stocku jer nevidim razloga za klokanje, evo skino i prvi put igram BF4, stavio na ultra i uvijek imam upaljen vsync, 60 konstanta, isto i Witcher 3, zato nevidim trenutno razloga kad i na 60 fps svaka igra je fluidna.
lp Lega
ja u zadnje vrijeme nit ne izlazim iz programa i igrica. samo minimiziram. posto fx ima jos tonu rezervi. samo me koci ram malo. trebalo bi utrpat 16gb rama i pici.
ovo je već bilo testirano.
nema šanse da ja sa svojim i7 4790k napravim ovo što je on sa fxom
cpu ce mi pocet throtlat vec na pola navedenih radnji sto moze ovaj sa fxom..
Zasto bi pobogu poceo throtlat cpu?? To nesto nije u redu s tvojim setupom ako cpu throttlea.
Valjda je mislio na stekanje, jer i7 s ht to nemre podnijeti, ima tema o tome i zakljucil smo je da je i5 s htom(citaj i7) smece u ovakvom extremnom multitaskingu punokrvni 6 i 8 jezgrasi su druga prica..
Valjda je mislio na stekanje, jer i7 s ht to nemre podnijeti, ima tema o tome i zakljucil smo je da je i5 s htom(citaj i7) smece u ovakvom extremnom multitaskingu punokrvni 6 i 8 jezgrasi su druga prica..
da na stekanje sam mislio
Zaki - i7-970 - 4492MHz - Single 1299 - Multi 8249
Hvala kolega Zaki !
Evo vidite o čemu pričam 6 jezgreni I7-970 ubija sve pred sobom u Multi testu.
Naravno, prave jezgre ftw.
Još da netko s 5930x ili 5960x dođe, raspašo.
evo kolega pitao da okacim i ja pa evo.
nije pretjeran OC, na skoro 4.0 preko biosa wizard najjednostavniji.
na 4.2 mi se nije bas pokazalo previse stabilno prekoasus tune a da ulazim sam u neek vltaze i cuda nemam ni volje ni vermena :)
5960x na asus rampage V extreme ploci
izvinjavanm se sto post nije u formi malo sam u guzvi pa evo samo na brzinu
evo kolega pitao da okacim i ja pa evo.
nije pretjeran OC, na skoro 4.0 preko biosa wizard najjednostavniji.
na 4.2 mi se nije bas pokazalo previse stabilno prekoasus tune a da ulazim sam u neek vltaze i cuda nemam ni volje ni vermena :)
5960x na asus rampage V extreme ploci
izvinjavanm se sto post nije u formi malo sam u guzvi pa evo samo na brzinu
Hvala kolega što ste našli vremena za test !
Ajde Tonči kaj se sramis okaci ss s tim 8 jezgrasem na 4,7ghz(zovite ga:)..
Poslao sam kolegi Volegradele koji ima I7-3770K molbu da izvrti test. Zanima me kakav rezultat će dobiti.
CPU-Z bench No. 2:
fromcelltohell FX6300 @3800 MHz - Single Core 878, Multi Core 3126
Jel mogu ja s mobitelom?