ARMA 2 Benchmark

poruka: 116
|
čitano: 24.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
ARMA 2 Benchmark

Tuzno da jedan FX8120 koji je u aplikacijama gdje se koristi u potpunosti jednak ili brzi od 2500K ovdje u CPU bound igri duplo sporiji od 2500K, hebeno muljanje i neoptimizacija.

clock2much

1 0 hvala 0
13 godina
Re: ARMA 2 Benchmark
Vegeta kaže...

Tuzno da jedan FX8120 koji je u aplikacijama gdje se koristi u potpunosti jednak ili brzi od 2500K ovdje u CPU bound igri duplo sporiji od 2500K, hebeno muljanje i neoptimizacija.

Čak i Q8300 ima 6 FPS-a više u kombinaciji sa HD 5770, nego HD 6870 i Athlon II X4.

14 godina
Ranko Kukumar kaže...
itomic009 kaže...

Eto vidiš koje smeće od igre. Ti imaš i5 2500K na 4.7Ghz i opet ti grafa radi ako se dobro vidi na nekih 70% do 80%. Kod mene je na manje od 25% u prosjeku i to je ta razlika između tvoje i moje grafe ( što se tiče scora ). Bench bolje radi na Intelovim procesorima ( što sasvim sigurno nije slučajno ), ali je opet čisto smeće ako jedan i5 2500K toliko opjevan clockan na 4.7Ghz nije dosta za HD 6950. Mislim da je sve jasno oko ovog šita.

Tješi se tješi tomiću imaš skoro duplo sproiji komp od Aste u Armi. xD

Hahah, znaš koliko me to pati {#}. Evo plakao sam kao "dete" kad sam vidio da on ima bolji score u benchu od mene {#}.

15 godina
neaktivan
ARMA 2 Benchmark

sta se zapeli za mog athloncica, athlon je ovakav, athlon je onakav ... {#}

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rebelsy kaže...

sta se zapeli za mog athloncica, athlon je ovakav, athlon je onakav ... {#}

Dobar je Athlon, ovdje sucka radi neoptimizacije i nedostatka L3 memorije.U svim igrama koje ne pate od ovakvih nedostataka ce ti pruziti odlican gaming experience, ipak je to quad.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 14:40 (Vegeta).
17 godina
neaktivan
ARMA 2 Benchmark

Ma Athlon X4 je zakon, meni je recimo draži od Phenoma X4. Da, fali mu L3 cache ali zato nema TDP od ogromnih 125W. Uostalom, rebe ima li ikoja igra u kojoj te Athlončić vidno bottleneckao? Mislim da i nema baš..

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Vegeta kaže...

Dobar je Athlon, ovdje sucka radi neoptimizacije i nedostatka L3 memorije.

OK sad zamislite kako je bilo po izlasku. Igra je izašla 2009. godine kada je vrh vrhova bio HD 4870 i E8400 koji evo nakon patchiranja i svega vrte ispod 20 FPS u ovom benchmarku sa ovim postavkama.

Tek je HD 7970/GTX 680 omogućila glatko igranje u ARMI 2 sa većinom opcija na maksimali. Isti slučaj kao Crysis 1. PC Eskluziva obje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 14:52 (Ranko Kukumar).
13 godina
protjeran
ARMA 2 Benchmark

S obzirom da je HD4890 OC kartica nesto jaca od HD6790 a tu je gejmplej sa HD6850 odlican znaci da su procesori bili kocnice, uz tu silnu neoptimizaciju :) U svakom slucaju frustrirajuce, Kriza je mila majka za ovu igru po pitanju zahtjevnosti.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 14:57 (Vegeta).

0 0 hvala 0
14 godina

Šta je s tvojim PM vegeta ?

16 godina
ARMA 2 Benchmark

59, sve stock.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 15:39 (Spyware).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Kakav ti je usage ??

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Y2K2 kaže...

I meni je cudno, moze moja grafa jos, ide na 1050Mhz i tako igram sve igre normalno samo nesta u armi j.... nemoze iznad 950Mhz. Ali definitivno nesta ne stima tu?

EDIT: Podigao sam jos malo proc i dobio sam 1 fps vise.

Jedini zaključak koji ja mogu izvući ovdje je da je Phenom II X4 bottleneck za GTX 560 Ti, dok za GTX 260 je taman dovoljan. Očito AMD arhitektura i novije grafe ne idu dobro u Armi.

Ako ti nije problem kada budeš igrao DayZ ili nešto pogledaj AVG GPU Load u GPUZ-u. I Vegeta isto, tjekom bencha ili nešto.

Sad me baš zanima kako radi Bulldozer ovdje, je li isto kao i Phenom II.

Probao sam u BF3 I AVG GPU Load je 54%

EDIT: U MP.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 15:55 (Y2K2).
14 godina

SP ili MP ?? U SP mora bit zakucan na 99%, u MP pak puno više ovosi o CPU.

17 godina
Spyware kaže...

59, sve stock.

necemo varati na visibilitiju {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
SupremeCommander kaže...
Spyware kaže...

59, sve stock.

necemo varati na visibilitiju {#}

ups, nisam ni skuzio... budem ponovio..

13 godina
neaktivan
Spyware kaže...

59, sve stock.

nisi stavio na 60000 distance visilbity stavi otkinut ce ti 10 fps

lisnjic
16 godina
ARMA 2 Benchmark

AVG:29

Phenom X6 @ 3.5 GHz

GTX460(768 MB) @ 820/4100 MHz

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
ARMA 2 Benchmark

Probao sad na visibility 6000.

stock : 38 {#}

4.8, 1150/1600: 47

5.0, 1150/1600: 48

5.0 HT OFF, 1150/1600: 49

Nije mi se vise dalo zezati, ali i sumnjam da bi uspio postici nesto vise na ovakvim temperaturama...

Izgleda da jako puno znace +2 jezgre na i7.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 18:52 (Spyware).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
ARMA 2 Benchmark

Rezultat relativno slab za moju konfiguraciju, ali što je tu je. Neda mi se previše zezati sa OC-om.

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Rezultat relativno slab za moju konfiguraciju, ali što je tu je. Neda mi se previše zezati sa OC-om.

Hahah ja sa svojom konfom dobije 33avg, imam phenoma x4 955 i HD6950 1GB..

13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Hahah ja sa svojom konfom dobije 33avg, imam phenoma x4 955 i HD6950 1GB..

Arma ne profitira viskom jezgri koliko taktom, a ti si testirao na 4.2GHZ :) Eto ti razlike.

clock2much
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Arma ne profitira viskom jezgri koliko taktom, a ti si testirao na 4.2GHZ :) Eto ti razlike.

Na 4.2GHz imao sam 34fps AVG. Na 3.5 sam imao 30fps average, sto je neosjetno brze i vece od njegovih 3.4GHz.

13 godina
Vegeta kaže...

Ne profitira sa 4+.

Razlika između 2 i 4 je obično 100%.

17 godina
Almin94 kaže...
Vegeta kaže...

Na 4.2GHz imao sam 34fps AVG. Na 3.5 sam imao 30fps average, sto je neosjetno brze i vece od njegovih 3.4GHz.

Ovo 3.4GHz je stari rezultat (zaobravio sam maknuti) i počeo mi se BF3 rušiti, pa sam vratio na stock brzinu i već pola godine radi na 2.8GHz

13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Ne profitira sa 4+.

Razlika između 2 i 4 je obično 100%.

Prema onim podacima koje si mi dao profitira sitno sa 4+ a najvise dobije sa 4 jezgre.

clock2much
13 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

eto vam vasa nova konfiguracijaq sta sam ja rekao da se u igrama ne osjeti neka velka razlika kako neko govore u bonchmarcima

ti imas potpuno noviju plocu noviji procesor i cak jacu grafiku a imas manje od mene FPS ja bi sad razbio taj kompjuter ahhahaha

lisnjic
17 godina
lisnjic kaže...
Dodinho kaže...

eto vam vasa nova konfiguracijaq sta sam ja rekao da se u igrama ne osjeti neka velka razlika kako neko govore u bonchmarcima

ti imas potpuno noviju plocu noviji procesor i cak jacu grafiku a imas manje od mene FPS ja bi sad razbio taj kompjuter ahhahaha

Pa nije baš da me to puno dira... Bitno mi je da mi igra radi lijepo na nativnoj rezoluciji i pri dobrim detaljima, a to ako mi na tom Banchu vrti manje FPS-a nego bi trebalo nije me previše briga.

13 godina
protjeran
lisnjic kaže...

Nije bonchmark nego benchmark, realno gledajuci njega konfa tvoju pojede za dorucak.

clock2much
13 godina
ARMA 2 Benchmark

Još malo više od 1.5 GB za skinuti pa cu i ja testirati svoju mikrovalnu :)

Ali skidam orginal (steam verzija) a ne free, hoce li se i to važiti? Btw. Ranko, pakiraj kufere. Zadnje mjesto je moje! {#}

Aut vincere, aut mori!

1 0 hvala 0
13 godina
ARMA 2 Benchmark

Evo rezultata, napominjem. Igra je original pa je malo zahtjevnija od "free" igre na istim postavkama. Windowsi su friški(win 7 x64), jučer stavljeni. Steam verzija igre, konfiguracija iz opisa.

@Ranko, što sad? {#} Obadva imamo 14 fps avg

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 14:39 (Et_Tu_Brute?).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice