ARMA 2 Benchmark
- poruka: 116
- |
- čitano: 24.504
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Pa ovo svakako nema smisla. Jel imaju isti CPU, a Y2K2 ima puuuno jaču grafu. Ako imaju isti score to je onda nešto krivo. Jedino što mi pada na pamet ako je sve 5 u postavkama ( da obojica imaju iste postavke ) je da se radi o CPU botlnecku, da je to plafon Phenoma. Ako se nevaram, Y2K2 je testirao i clockan i malo je bolje, ali jedva bolje.
AVG: 20 (konfa iz "Moj pc")
sliku stavim kasnije ;)
sta reci nego 775 socked jos kida sa dobrim quadom
dajte ljudi postajte sliku postavki svako moze iskljuciti neke opcije i naravno gpuz i cpuz da znamo o kojem se hardveru radi
Nekako mi se cini da je preneoptimizirana, sada cu se malo pozabaviti pa izvrtjeti testove sa slikama, uskoro update.Inace distance utjece jako mnogo na FPS, ukrao mi 10FPS-a povecanjem na 6000.
naravno i meni je ukrao sa sa 33 na 26 sa 3600 distance na 6700 ali ode opet odvrtiti na tacno 6000 distance ali kazem eto ti imas jacu i grafiku i procesor noviji i plocu a bjezis mi samo 2 fps dali je to vredno toliko para
Dakle, šta reći nego loša optimizacija za popizd.. Hardware iz Moj PC, avg 27 fps ( 6000 distance i ostalo kako je dogovoreno ). Da napomenem da je GPU usage na oko 23%, a CPU na oko možda 25%. Kako da sad kažem da je CPU botlneck kad radi na 25% ???? To nije CPU botlneck, nego SOFTWARE botlneck, odnosno igra je programirana za kura. .
Bilo bi zgodno vidjeti situaciju na višim rezama. Makar to nije cilj ovog bencha, čisto informativno, da se vidi kako skaliraju slabiji procevi u odnosu na ove Intelove zvijeri. Nisam sada čitao cijeli topik, samo bih napomenuo da je ovaj bench općenito vrlo CPU orijentiran jer koristi puno AI kalkulacija za razliku od onog drugog bencha koji je više GPU orijentiran. Isprika ako sam nešto krivo napisao, poprilično sam Staroprameniran, jbga...
poprilično sam Staroprameniran
najbolja piva ^^
Imas ATI karticu, na ATI-u Arma bolje radi.
Bilo bi zgodno vidjeti situaciju na višim rezama. Makar to nije cilj ovog bencha, čisto informativno, da se vidi kako skaliraju slabiji procevi u odnosu na ove Intelove zvijeri. Nisam sada čitao cijeli topik, samo bih napomenuo da je ovaj bench općenito vrlo CPU orijentiran jer koristi puno AI kalkulacija za razliku od onog drugog bencha koji je više GPU orijentiran. Isprika ako sam nešto krivo napisao, poprilično sam Staroprameniran, jbga...
Ovolika razlika u gamingu izmedu clockanog Intela i clockanog AMD-a nebi smjela biti unatoc tome sto Intel ima naprednije procesore, radi se o jako losoj (ne)optimizaciji.
Imas ATI karticu, na ATI-u Arma bolje radi.
moze i to biti jer imaju igre koje su naklonjenje ati ili nividia
Mislim da si zamjenio. Benchmark 2 je CPU orijentiran, Benchmark 1 (kojeg vrtimo) nebi trebao.
@Ostali: Ovo je CPU benchmark očito, ne GPU. Penryn sa običnom GTX 560 i i7 2600k ima bolje rezultate nego Phenom II X4+GTX 560 Ti, što očito pokazuje da je ovdje CPU daleko najbitniji pa tek onda GPU. Uglavnom ovo je igra/simulacija koja najbolje testira procesore, tek onda GPU. Unatoč tome što je 3D Igra.
I meni je cudno, moze moja grafa jos, ide na 1050Mhz i tako igram sve igre normalno samo nesta u armi j.... nemoze iznad 950Mhz. Ali definitivno nesta ne stima tu?
EDIT: Podigao sam jos malo proc i dobio sam 1 fps vise.
Jedini zaključak koji ja mogu izvući ovdje je da je Phenom II X4 bottleneck za GTX 560 Ti, dok za GTX 260 je taman dovoljan. Očito AMD arhitektura i novije grafe ne idu dobro u Armi.
Ako ti nije problem kada budeš igrao DayZ ili nešto pogledaj AVG GPU Load u GPUZ-u. I Vegeta isto, tjekom bencha ili nešto.
Sad me baš zanima kako radi Bulldozer ovdje, je li isto kao i Phenom II.
Odvrtio sam i ja test sa svojom konfom.. Imam average fps 34. U toku testa Phenom je bio na 4.2GHz, grafa na 900/1325.
Btw. max load kartice bio je 40%, pa bih zamolio nekoga s intelovim procesorom da pogleda GPU Load u igri. Meni se cini da je optimizacija ove igre u q*rcu...
I meni je cudno, moze moja grafa jos, ide na 1050Mhz i tako igram sve igre normalno samo nesta u armi j.... nemoze iznad 950Mhz. Ali definitivno nesta ne stima tu?
EDIT: Podigao sam jos malo proc i dobio sam 1 fps vise.
Jedini zaključak koji ja mogu izvući ovdje je da je Phenom II X4 bottleneck za GTX 560 Ti, dok za GTX 260 je taman dovoljan. Očito AMD arhitektura i novije grafe ne idu dobro u Armi.
Ako ti nije problem kada budeš igrao DayZ ili nešto pogledaj AVG GPU Load u GPUZ-u. I Vegeta isto, tjekom bencha ili nešto.
Sad me baš zanima kako radi Bulldozer ovdje, je li isto kao i Phenom II.
Zašto je kod mene CPU usage oko 25% u vrh glave ako je igra CPU orjentirana ?? Da mi je CPU zakucan na 99%, a da GPU usage nije blizu 99% onda bi to zvali CPU botlneck. Ovako to zovemo sranje od programiranja koje je još očito programirano sa Intelovim blagoslovom.
Zašto je kod mene CPU usage oko 25% u vrh glave ako je igra CPU orjentirana ?? Da mi je CPU zakucan na 99%, a da GPU usage nije blizu 99% onda bi to zvali CPU botlneck. Ovako to zovemo sranje od programiranja koje je još očito programirano sa Intelovim blagoslovom.
Jesi ti odvrtio benchmark?
Ajde odvrti pa mi postaj Task Manager sliku da vidim opterećenje CPU-a po threadovima.
Aha, vidim napisao si gore. Ništa onda. Jeb1ga, šta reć. Zamisli kako je meni igrati MP sa C2D. :)
pa sta je vi ste rekli da je arma 2 zahtjevna sto se tice procesora tako je i u mene oko 30 % CPU USAGE i oko 30% rada GPU USAGE
Jel možeš napisati koja ti je postavka View Distance jer se ne vidi jasno, ja sam stavio 5979
46fps
i5 2500K @4,5GHz + hd 6950 2gb, 8gb ram
Jel možeš napisati koja ti je postavka View Distance jer se ne vidi jasno, ja sam stavio 5979
46fps
5879 je i u mene bio, postavke su ti uredu.
Stavljajte slike kada odvrite benchmark i postate rezultat.
Mislim da si zamjenio. Benchmark 2 je CPU orijentiran, Benchmark 1 (kojeg vrtimo) nebi trebao.
Thx na korekciji. Mislio sam da vrtite onaj drugi.
Core2Quad Q6600 (@2.4GHz)
GeForce 8800GT
AVG FPS: 20
46fps
Jesi gledao kakav ti je CPU i GPU usage tokom bencha ??
46fps
Jesi gledao kakav ti je CPU i GPU usage tokom bencha ??
Samo za tebe....
Off topic - glup sam pa en znam natjerat Irfana da uhvati full screen capture..otud nemam dokaz o rezultatu
Instaliraj FRAPS.
Eto vidiš koje smeće od igre. Ti imaš i5 2500K na 4.7Ghz i opet ti grafa radi ako se dobro vidi na nekih 70% do 80%. Kod mene je na manje od 25% u prosjeku i to je ta razlika između tvoje i moje grafe ( što se tiče scora ). Bench bolje radi na Intelovim procesorima ( što sasvim sigurno nije slučajno ), ali je opet čisto smeće ako jedan i5 2500K toliko opjevan clockan na 4.7Ghz nije dosta za HD 6950. Mislim da je sve jasno oko ovog šita.
Eto vidiš koje smeće od igre. Ti imaš i5 2500K na 4.7Ghz i opet ti grafa radi ako se dobro vidi na nekih 70% do 80%. Kod mene je na manje od 25% u prosjeku i to je ta razlika između tvoje i moje grafe ( što se tiče scora ). Bench bolje radi na Intelovim procesorima ( što sasvim sigurno nije slučajno ), ali je opet čisto smeće ako jedan i5 2500K toliko opjevan clockan na 4.7Ghz nije dosta za HD 6950. Mislim da je sve jasno oko ovog šita.
Tješi se tješi tomiću imaš skoro duplo sproiji komp od Aste u Armi. xD