Sluzbeni automobil

poruka: 7
|
čitano: 6.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sluzbeni autro

Pozdrav!
Sad mi je takvo stanje da si moram zbavit automobil.

No rodjak mi govori da bi mi on dao auto koje je registrirano na njegovu firmu da ga koristim u privatne svrhe.
Samo me zanima da li je itko imao iskustva sa ovim?
Postoji li neka punomoc da ja mogu ic sa njim gdje me volja, tj preko granice igdje.
Naravno, ja bih sve placala, od goriva do pregleda normalno..

Pozdrav!

14 godina
neaktivan
Re: Sluzbeni autro

Punomoc se moze sastaviti i ovjeriti kod javnog biljeznika. Mislim da kosta negdje izmedju 60 i 100 kuna, ali ovo ti zaista ne mogu garantirati (mozda je sada 200).

Ukoliko ti je "rodjak" vlasnik firme, onda bi bilo dobro i da provjerite da li automobil ima i "zelenu kartu" tj. listic osiguranja koji vrijedi i vani. To se obicno dobije uz papire police osiguranja, ali ako nema, onda se moze dobiti i naknadno. Nema procedure, samo se uzme papiric u osiguravateljskoj kuci i to je to - 2 minute.

Poznanik je vozio automobil oceve firme (isto prezime) i nije mu trebala punomoc, ali mislim da je dobro imati. Zelena karta je - obavezna.

15 godina
neaktivan
Re: Sluzbeni autro
samo sam zaboravila napomenut da ne radim kod njega. toga me je najvise strah. sad sve mislim sta je sa radnim nalozima i to, valjda se to ne mora pisat. a auto je osigurano i to, ima zelenu knjizicu.
17 godina
neaktivan
Sluzbeni automobil

ja mislim da mozes, bitno je samo da je auto osigurano, da mia zelenu kartu i nek ti daju punomoc od HAKa... nisam imo ovakvih iskustava jos, al eto valjda ce ti se javit netko kome je otac vlasnik firme :)

ćufta
16 godina
Sluzbeni automobil

Ako je vozilo uzeo na leasing, dovoljno je otići u leasing kuću i prijaviti tebe kao korisnika vozila, bez obzira radio ti kod njega ili ne (otac mi je taksist i da bih mogao posuditi auto kada mi treba, morali smo ići u leasing kuću da dobijem tu "iskaznicu " (komad papira, plastificiran)). Ako je auto vlasništvo tvrkte baš, onda sastavite na papiru punomoć da slobodno koristiš vozilo, potvrdite kod javnog bilježnika i drži to u autu.

16 godina
odjavljen
Sluzbeni automobil

Bilo je nedavno govora o strožoj kontroli korištenja službenih automobila u privatne svrhe jer je to zapravo porezna prevara (naravno, samo ako tvoj rođak koristi povlastice koje ima zbog toga što je auto na firmu. Ne znam da li je to na kraju ugrađeno ili ne u novi porezni zakon.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
Sluzbeni automobil

mislim da nije nista novo u vezi zakona doslo sto se tice toga, znam da bi se novine raspisale i tome

na sva vrata...

no ponavljam, ako je firma ok, i normalno funkcionira ne vidim razoga zasto ne bi smjela vozit taj auto..

ćufta
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice