Megan ili 308?

poruka: 41
|
čitano: 25.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Megan ili 308?

to za kvarove znam iz pouzdanih razloga da je peugeot uvjerljivo najgori, pogotovo ta serija 7 (207, 307, 407 - za 607 ne znam). Ali svi ljudi koje ja znam, a imaju tu seriju nisu se pohvalili. Recimo jednom je prijatelju na 407 otiso program za brisace i morao je dat 700 € da bi to popravio. Prituzbe na nove opele ne dolaze, kao ni za skode. Na Renaultima popuca lak nakon 7 mj. i ne priznaju ga garancijom jer, kako kazu, "to nije mehanicko ostecenje". Dogadja se novim modelima Megane i Clio. I imaju plastine nosace motora (za ne povjerovat). Uglavnom, ako zelis skodu, naravno Octavia i Superb su odlicni modeli, sa razumnom cijenom. Superb je 170000 kn osn model, octavia naravno malo jeftinija. Da sebi kupujem, skupio bih 169000 kn i kupio Opel Insigniu, sama osnovna oprema nudi sve sto jednom autu treba (ESP, ASR, ABS, servo, BC, CD muziku, elektricne podizace svih stakala kao i aut. otvaranje gepeka, aut. klimu i jos mnogo opreme uz 1.6 ECOTEC 16V 85 kW XER uz potrosnju od 7.5 l)

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
17 godina
protjeran
Megan ili 308?

nijedno ni drugo

gore od goreg

makar je sve super moožda prve dvije godine...možda i manje

u familiji se vozili francuzi nekih 5 godina (novi ne rabljeni) tak da znam kaj pričam...a i većina bi trebala znat na kaj mislim

kupi si opela ka oćeš jeftino održavat, kia, mazda, hyundai jeftini i pouzdani, honda i suzuki među skupljima...(malo precijenjeni jer za te pare kaj oni nude može se nać puno jeftinija i ništa lošija alternativa, ponekad i nenadano bolja)

www.ddoxy.blogspot.com
17 godina
protjeran
RE: Megan ili 308?
i_rambo_plache kaže...

Ja bi uzeo Renault. Jeftiniji je 10k kuna, ima najsigurnije aute na svijetu, a Renault i Peugeot su slične kvalitete što se tiče motora i mehanike.

Uz to, Megane izgleda puno opakije i više sportski...

Renault je sve ali ne najsigurniji ( Laguna u Renaultu je najsigurnija ali u autoindustriji nebi baš reko)

titulu najsigurnijih davnih dana odnijeli i još nedaju su Saab i Volvo (čitaj žderači para)
www.ddoxy.blogspot.com
17 godina
neaktivan
doxy kaže...
i_rambo_plache kaže...

Ja bi uzeo Renault. Jeftiniji je 10k kuna, ima najsigurnije aute na svijetu, a Renault i Peugeot su slične kvalitete što se tiče motora i mehanike.

Renault je sve ali ne najsigurniji ( Laguna u Renaultu je najsigurnija ali u autoindustriji nebi baš reko)

titulu najsigurnijih davnih dana odnijeli i još nedaju su Saab i Volvo (čitaj žderači para)
WTF?! Pa Renaultov glavni adut je sigurnost! Prva asocijacija koja mi pada na pamet kad čujem Renault je sigurnost. I stvarno je tako. Skoro u svim modelima Renault ima zračne jastuke i zr. zavjese kao standardnu opremu, a i veliki su i robusni pa vjerujem da bi u Renaultu bio siguran.

P.S. - Volvo je među najsigurnijima (za Saab nisam siguran), ali njih ne možeš mjeriti s Renaultima zato što za sigurnost u tim autima treba izdvojiti oveću hrpu para...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
avaSt kaže...

honda civic, škoda octavia, mazda 3, subaru impreza... raspitaj se za cijene, sve je ista klasa.. imas google valjda :)

jaaoooooo subaru impreza... da mi je imat makar naslabiju izvedbu... šmrc..... :( hehehe jednog dana ce valjda bit... istina da vecini dizajnerski nije nesto, ali meni jedan od naj automobila ikad napravljenih....  a i za razvalit taj motor to isto stvarno treba ZNAT, jer kako je to radeno... huh....

btw. on topic.... mislim da ona ispada jer je 147 000 kn osnovni 1,5 model...
Lenovo L220x, C2D E6600,zalman 9500LED, asus striker extreme, 4GB mushkin redline DDR2 1000, coolermaster stacker 831, BFG gtx 260 maxcore oc , samsung F1 spinpoint 1TB.
17 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
doxy kaže...
i_rambo_plache kaže...

WTF?! Pa Renaultov glavni adut je sigurnost! Prva asocijacija koja mi pada na pamet kad čujem Renault je sigurnost. I stvarno je tako. Skoro u svim modelima Renault ima zračne jastuke i zr. zavjese kao standardnu opremu, a i veliki su i robusni pa vjerujem da bi u Renaultu bio siguran.

P.S. - Volvo je među najsigurnijima (za Saab nisam siguran), ali njih ne možeš mjeriti s Renaultima zato što za sigurnost u tim autima treba izdvojiti oveću hrpu para...

svaka nova Kia ima to u serijskoj opremi
npr Kia ProCeed za cca 90 000 kn ima 6 zračnih jastuka i zračne zavjese ...5 zvjezdica na europskom crash testu...(euro ncap il tak se nekak zove jelda? a bogami je robusnija od megančeka
www.ddoxy.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 7:28 (doxy).
17 godina
neaktivan
doxy kaže...
svaka nova Kia ima to u serijskoj opremi
npr Kia ProCeed za cca 90 000 kn ima 6 zračnih jastuka i zračne zavjese ...5 zvjezdica na europskom crash testu...(euro ncap il tak se nekak zove jelda? a bogami je robusnija od megančeka
 Pa, dobro, Pro'ceed je najbolji Kijin model (barem meni), a recimo Picanto? Koliko je on siguran? 3 zvjezdice (što je veoma loše) na EuroNCAP testu.

BTW, 5 zvjezdica je dosta čest rezultat, ali da skoro svi modeli jednog proizvođača dobiju 5 zvj. je vrlo rijedak slučaj. OVO je s ofišl EuroNCAP stranice, rezultati za Renaultove modele.

Kao što se vidi, sve novije generacije Renaulta imaju 5 zvjezdica, osim Twinga i Kangooa (sa 4 zvj.) - ali im to ne bi trebalo zamjeriti pošto su to najmanji modeli u Renaultu.

Za usporedbu, OVO su rezultati Volva na testiranjima. Oni imaju manje testiranjih autiju, ali 3 auta s 4 zvj. (gledam najnovije generacije), no to bi se moglo zanemariti s obzirom na godinu proizvodnje (1998., 2000. i 2001.)
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
protjeran
Megan ili 308?

ma to je sve u redu

laguna je najsigurniji auto to je sigurno ( u francuskoj poslije citroena c5i c6)

picanta i ove prdeke male nemožemo uspoređivati...hehe

kaj je da je renault nije za duge staze...(ne duže od godine dana)

radije kupiš nekog s dalekog istoka za manje novaca i lakšeg za održavane s sigurnosti kakvu većina europskih nemaju i opremom koju daju samo da prodaju auto...

megane samo za šminku do druge registracije i onda PRODAJAAAAA!!!

al pošto pretpostavljam da se diže na kredit onda nema preajde ni prodaje...

osuđen si na automehaničara 5-7 godina

www.ddoxy.blogspot.com
17 godina
neaktivan
anshika05 kaže...
macak kaže...
Pudge kaže...

iskreno, ne bih niti jedno niti drugo, radije astru gtc za slican novac

Ako želiš osjećaj kao da sjediš na drvenoj klupi i voliš da se ramena vozača i suvozača dodiruju, onda da.
 pa kakva onda imaš ramena boga ti xD
 Dovoljno je pogledati specifikaciju, iz toga je sve jasno:

Astra GTC     - 1753 mm (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=126643#a_dimensions)

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 20:26 (macak).
16 godina
neaktivan
Pudge kaže...

iskreno, ne bih niti jedno niti drugo, radije astru gtc za slican novac

hmm... rekao sam neki obiteljski a ne da ja sjedim na krovu dok vozimo...Belji se
Intel core duo e6550 2.33ghz MB Gigabyte P35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN 4Gb ram HDD Seagate 500 GB 16MB HDD Seagate 80GB gigabyte GF 8600gt 256mb ddr2 napajanje 400w
16 godina
neaktivan
Megan ili 308?

danas smo isli u kiu da vidimo SOUL!

auto je zakon!!! full oprema, 18" felge, aut. klima, ESP.....

narucili bi onda crni s crvenom unutrasnjosti, crnim alu felgama,i naljepnica "zmaj"...

Intel core duo e6550 2.33ghz MB Gigabyte P35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN 4Gb ram HDD Seagate 500 GB 16MB HDD Seagate 80GB gigabyte GF 8600gt 256mb ddr2 napajanje 400w
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice