Imam osjećaj da su me prevarili na VW servisu

poruka: 25
|
čitano: 13.695
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Imam osjećaj da su me prevarili na servisu

Pozdrav ekipa,

Bio sam jučer na servisu kod jednog privatnika za VW Polo 1,4 te imam osjećaj da mi je previše naplatio. Zanima me možete li mi reći da li je ovo stvarno prava cijena svega ovoga?

Ovo piše na računu:

filter ulja 53kn

zraka 129kn

goriva 215kn

kabine 190kn

mot ulje CASTROL EDGE TB 5w40 3,8x9,8 334kn

sredstva za dezinfekciju sustava vent. 30kn

i rad 250kn

Da li je ovo ok cijena? I jel mi trebalo ovo sve uopće, ja sam ga tražio da mi samo ulje zamjeni i prekontrolira ako što treba.

16 godina

Rad plafon 100 kn. Ovo pod filtere je OK cijena ako se radi o Mahle, Mann filterima koji su vrlo kvalitetni, posto nisi napisao koji su filteri ne znam. Ulje je uredu. Malo jeftinije bi prosao da si u ducanu negdje kupio. Jebiga 200-300 kn bi jeftinije prosao da si sam mijenjao, a mozes sam to promjeniti na autu.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
8 godina
neaktivan

Meni se čini da si ti još i dobro prošo. Obzirom kakvih sve ima cijena i onih situacija da ti na račun stave da su dotočili 2 l tekućine za stakla, a ja prije nego što ću doći kod njih do vrha natocio :D

16 godina

Sasvim u redu cijene. 

Rad je mogao jeftinije. No otom potom.

8 godina
neaktivan

Mozda je mogao 50 kuna ako je bio kod nekog u fušu, većinom svi imaju sat vremena rada oko 100kuna. A tu ima između sat do dva sata posla ovo sve kaj je on naveo da se napravi kako spada

[url=http://www.foosballzone.com/]best foosball tables[/url]
16 godina
Re: Imam osjećaj da su me prevarili na servisu
Franore kaže...

Mozda je mogao 50 kuna ako je bio kod nekog u fušu, većinom svi imaju sat vremena rada oko 100kuna. A tu ima između sat do dva sata posla ovo sve kaj je on naveo da se napravi kako spada

Sat do 2 da se ulje promjeni i 2 filtera?........................

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
neaktivan

Filter zraka i kabine su po meni preskupi. Ja filter kabine s aktivnim ugljenom platim 80 kuna...

Sve osim filtra ulja i filtra goriva(za njega nemam komentara) mi se čini preskupo.

A i zamijena inače traje 20-ak minuta, kakva dva i pol sata...

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
nuk3r kaže...

Pozdrav ekipa,

Bio sam jučer na servisu kod jednog privatnika za VW Polo 1,4 te imam osjećaj da mi je previše naplatio. Zanima me možete li mi reći da li je ovo stvarno prava cijena svega ovoga?

Ovo piše na računu:

filter ulja 53kn

zraka 129kn

goriva 215kn

kabine 190kn

mot ulje CASTROL EDGE TB 5w40 3,8x9,8 334kn

sredstva za dezinfekciju sustava vent. 30kn

i rad 250kn

Da li je ovo ok cijena? I jel mi trebalo ovo sve uopće, ja sam ga tražio da mi samo ulje zamjeni i prekontrolira ako što treba.

To su ok cijene. Svatko tko kaže da je jedan radni sat od 250 kn sa PDV-om puno nek si doma sam mijenja. Ja za te pare ne bi ruke prljao.

Što se tiče filtera to ovisi o kojima se filterima radi i koja godina je Polo. 

13 godina
odjavljen

Cijene su ok ako si siguran da je to stvarno sve i izmjenjeno.

9 godina
neaktivan

Sat do dva posla se računa kao dva sata i 250 kn je OK cijena. A za dijelove zovi lokalnu trgovinu pa si provjeri.

16 godina
Spinout kaže...

Sat do dva posla se računa kao dva sata i 250 kn je OK cijena. A za dijelove zovi lokalnu trgovinu pa si provjeri.

Za mali servis ti treba max 30 min da se obavi tako da je cijena previse... jos je zaradio na dijelovima

16 godina

Nama je 250kn sat skupi,npr u A 120€  sat u vecini servisa.

Htjeli bi veće plaće , a da nam neko servisira auto za 20kn....čisti balkanizam . :)

Vani npr. u D  ( u civiliziranim zemljama ) nesmijes nedeljom auto prat, a kamoli da doma ulje ispustas i slično....

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
14 godina
neaktivan

Pa ne ispuštaš ga u zečju jamu, skupiš ga u posudu i odneseš nekom mehaničaru, daš mu 10 kuna i staro ulje.

Razumijem da netko ne želi/zna/može to doma raditi, ali opet je malo previsoka cijena. Ja kod svog mehaničara to platim 100 kuna, a na burazovom autu ja mijenjam u dvorištu(njemu nije stalo do servisne ) i potrošim pola sata do 45 minuta.

15 godina
Fake_Alert kaže...
Spinout kaže...

Za mali servis ti treba max 30 min da se obavi tako da je cijena previse... jos je zaradio na dijelovima

Pa neka je ... zato to i radi da zaradi. Vama majstor šarafi doma za 100 kn na crno u svojoj garaži. Ne plaća porez, nema radnike, nema nikakve MTU, zbrinjavanje a kamo li separatore ili nešto slično što inspekcija traži da bi uopće mogao otvorit radionu i to sad ideš upoređivat sa nekim ko je uložio brdo novaca da bi se bavio tim poslom. 

I kažeš kak je to skupo te prigovaraš kako je čovjek zaradio. Pa zašto ti radiš na poslu? Ne treba ni tebi poslodavac dat plaću koju si zaradio jer smatra da to možeš radit upola cijene. Ima i drugih radnika manje kvalifikacije za jeftinije pare. Svašta

Svi ste pametni kad treba filozofirat i platit a kad treba pljunut u šake svi odjednom amateri. Da odeš u švabiju zato bi ti majstor uzo 100 eura. Onda bi šutio i odradio još 5 sati dodatno na baušteli ne bi ikom smio ni prigovorit da je skupo.

14 godina
neaktivan

Moj majstor je legit i ima top notch alate i radionu, a opet ne uzima toliko love. 

Na stranu poslodavac, ali ja svoj posao cijenim na svoj nacin. Naravno da ima skupljih i jeftinijih u istom poslu, to je normalno. A i ovo je forum, ne znam sto si ocekivao. Covjek je pitao misljenje o cijeni servisa, mi smo ga izrekli, ako ti se ne svidja nemas pravo govoriti gluposti na pamet i vrijedjati. 

Ti vozi najskupljem mehanicaru u regiji, plati da ti zube operu sto sto mene tice, ali mi imamo pravo reci da je cijena sata previsoka i iznijeti svoja iskustva. 

15 godina
chutac kaže...

Moj majstor je legit i ima top notch alate i radionu, a opet ne uzima toliko love. 

Na stranu poslodavac, ali ja svoj posao cijenim na svoj nacin. Naravno da ima skupljih i jeftinijih u istom poslu, to je normalno. A i ovo je forum, ne znam sto si ocekivao. Covjek je pitao misljenje o cijeni servisa, mi smo ga izrekli, ako ti se ne svidja nemas pravo govoriti gluposti na pamet i vrijedjati. 

Ti vozi najskupljem mehanicaru u regiji, plati da ti zube operu sto sto mene tice, ali mi imamo pravo reci da je cijena sata previsoka i iznijeti svoja iskustva. 

Tvoj majstor je "leđit" na papiru a izda možda 100 računa godišnje. Sad buš ti mene učil a jučer si iz učionice izašo.

Ti ni ne znaš šta si izrekao jer da znaš ne bi pisao takve gluposti.

Svi vi imate pravo bit pametni ... al od toga se ne živi. Bolje da te ja ovak zvrijeđam nego netko u oči.

14 godina
neaktivan

Šta si agresivan, bokte...

Dobro, ispričavam se senpai, moj majstor je lopov, a ja sam mutav. Srećom imamo tebe da nas podučiš, o senpai.

Piši što hoćeš, ja se iz rasprave isključujem.

16 godina

@memphis

Jebes ti legit i tvoje papire kad ti drzava naplacuje toliko nameta da se useres i sad ti smatras da taj njegov meho sve racune izdaje i ne vara drzavu? Ja sam za posten rad i nikakvo muljanje, ali sad sto vise ulazim u te sfere poslovanja  vidim da bez muljanja prema drzavi ces propat radio ti posteno ili ne. Kada te inspektor rada na gradilistu yebe zasto jedna busilica nema atest a imas sve ostale sigurnosne papire za radnike onda se pitaj u kakvom smo stanju. Niti volim podcijenjivati tudi rad, ali naplacivati yebenu promjenu ulja 250kn je suludo. Tih par litara ulja otpadnog odneses u tokic i dzaba furaju to na reciklazu...

Razumijem sto hoces reci, ali ovo sto je meho napravio kolegi na autu za tu cijenu ne vrijedi jer taj opis posla ne iziskuje specijalni alat bome niti iskustvo ikakvo da bi nesto zeznuo kod posla promjene ulja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 15:46 (Fake_Alert).
15 godina
Fake_Alert kaže...

@memphis

Jebes ti legit i tvoje papire kad ti drzava naplacuje toliko nameta da se useres i sad ti smatras da taj njegov meho sve racune izdaje i ne vara drzavu? Ja sam za posten rad i nikakvo muljanje, ali sad sto vise ulazim u te sfere poslovanja  vidim da bez muljanja prema drzavi ces propat radio ti posteno ili ne. Kada te inspektor rada na gradilistu yebe zasto jedna busilica nema atest a imas sve ostale sigurnosne papire za radnike onda se pitaj u kakvom smo stanju. Niti volim podcijenjivati tudi rad, ali naplacivati yebenu promjenu ulja 250kn je suludo. Tih par litara ulja otpadnog odneses u tokic i dzaba furaju to na reciklazu...

Razumijem sto hoces reci, ali ovo sto je meho napravio kolegi na autu za tu cijenu ne vrijedi jer taj opis posla ne iziskuje specijalni alat bome niti iskustvo ikakvo da bi nesto zeznuo kod posla promjene ulja.

Ne razumiješ jer ti sad pričaš o opstanku u poslovanju radi državne presije a ne o odnosima između onoga tko radi po PS-u i onogo tko radi na crno. To je sad drugi par čarapa. Isto tako 90% servisa će ti reć koja je cijena rada npr. 500 kn ali ako zatražiš račun onda 500 kn+ PDV. Tako da mojne. Svi plivaju u istoj bari.

250 kn sa PDV-om nije puno za promijenu ulja i svih filtera. Pogotvo ako se radi o novijem autu. Ti kao fizička osoba možeš odnjet u Tokić ali on koji ima prijavljenu radionu ne, mora plaćat mjesečno zbrinjavanje ulja i filtera. Ima tu još puno nameta za koje ti ni ne znaš jer gledaš iz svoje perspektive koji si sam šarafiš. To su 2 različita svijeta. I da podcjenjuješ.

I naravno ako nešto ne štima imaš račun može reklamirat. A na crno buš dobil pitanje: "a kaj bi ti htel za 100 kn".

I ne možeš mi uspoređivat cijene na crno sa onima tko daje račun i reći kako je on skup. To možete svojima doma tumačit meni ne.

14 godina
neaktivan
Mehanicar mi je dobar frend, uvijek sam sa njim kad radi servis, i nema sanse da promjeni sve filtere i ulja za pol sata, ne znam kako nekima od vas to uspjeva.

Bar ako se radi kako spada - ocistiti kucista filtera, usisati malo oko ventilacije ako treba, zamjeniti sajbicu/cep/saraf kartera, iscjediti ulje do kraja, zapaliti motor pa ponovo na dizalicu za provjeru, pocistiti po motoru iza sebe..

Uz standardni mali servis , radi se i redovna kontrola auta - dijagnostika, skidanje kotaca, provjera kocnica, lufta, ovjesa, bla, pritisak kotaca, podmazivanje vrata..

Plus dezinfekcija klime, kako je navedeno u prvom postu.

Sve skupa nabere se sat i pol bez problema. 200-250kn je ok cijena za stucni posao u toj satnici. Naravno da onaj tko zna sam to napraviti, moze i bude, ali ne treba obezvredjivati zato tudji strucni posao, pogotovo uz sva davanja obrta. Sta bi sad mehanicar trebao raditi za 20kn sat ( kad se odbiju davanja) zato jer eto neki od nas to sami znaju napraviti za pol sata? :)

Odgovor autoru teme, cijena posla za mali servis je ok, cijene dijelova variraju o kvaliteti djelova, najlakse ti je otici u tokic pa pitaj za cijene, od "kineza" do "originalnih" djelova.

Ali nisi prevaren sigurno.. :)
15 godina
Fake_Alert kaže...

@memphis

Gle da ti ja sad ispričam jednu identičnu situaciju od jučer.
Ja nisam mehaničar ali sam sebi šarafim svoj vozni park. Ne zato kaj sam škrt nego zato što mi je to hobi, to me jako zanima i stvorio sam si uvjete za to. A učio sam od majstora koji cijeli svoj život šarafi i popravlja ali isto kao hobi jer ga to zanima. Čovjek stvarno ima zavidno znanje.

Moj rođak ide na more i zamoli me da mu pregledamo auto prije puta. Ustanovimo da su mu zadnje pločice skroz potrošene do železa. I sad me on moli da mu ja to pomognem zamijenit. Ja reko ok ali na to ćemo izgubit 2 sata da to u miru složimo kako spada. A on nadobudan ko i ti "kaj 2 sata mi to zamijenimo za pola sata kaj imamo mi radit 2 sata." Dobro reko ti buš šarafil ja ću ti pomoć tam di zapneš. Nismo ni krenuli već smo naišli na problem na koji smo izgubili gotovo pola dana. Vulkanizer mu je pretegao kotače a još uz to su mu šarafi zapekli u aluminijskoj felgi tak da nismo mogli odšarafit kotače. Odšarafljivali smo sa zračnim pištoljem koji nije mogao ni mrdnut te sa dvometarnom cijevi na gedoru. Naravno odšarafili smo sve osim jednog koji je već bio izlizan i na njega izgubili sate. Al nema veze na kraju smo sve riješili bez dodatne štete za auto i napravili sve po ps-u kako treba. Samo kaj se tih pola sata pretvorilo u pola dana (uz sav potreban alat) te smo uz to još potrgali 3 proxxonove gedore (ako si šarafil onda znaš kaj to je i koliko to košta).

E sad da on nije bio tam s menom ili da sam to radio tebi ili nekom trećem i da sam reko e sad to košta 300-400 kn (s kojim ja jedva da bi pokrio troškove potrganog alata) ti bi reko; "gle pedera oće me uzet za pare. To ne vrijedi te novce to je posao od pola sata i 100-150 kn. To svatko može i zna ne treba tu neko iskustvo. Auto je bio ok to je on nešto potrgo pa sad hoće meni to naplatiti, ja sam bio kod vulkanizera sve je bilo ok" itd.

Ja sam mu isto tako mogao komotno reć gle ne da mi se s ti zahebavat odi nekom drugom fušeru. A siguran sam da mu nitko to ne bi radio jer zna da ne može naplatiti svoje sate i trud. Jedino da ode u ovlašteni tamo bi mu uzeli minimum 2000 kn da izrežu felgu, šaraf, glavčinu i sve to stave novo.

Tak da to kaj ti misliš ako si znaš promijenit ulje da znaš nešto o mehanici ... e dečec pa ti još mehaniku nisi ni zagrebo a kamo li da nešto znaš te daješ procjene šta tko za što treba znat ili ne znat. Jer to kaj ti gledaš kak drugi rade ili neke YT videe ili listaš slikovnice kako to sve ide ko po loju i misliš da nešto znaš, to zaboravi. Kad buš se ti popravo primil za gedoru i kad bude s tebe curio znoj onda mi se javi sa procjenom kolika bi trebala biti satnica za takav posao i koliko ona košta. Tako da ne podcjnjuj tuđi posao kad o njemu ništa ne znaš i bolje ti je da šutiš.

10 godina
neaktivan
Koliko je po vama ok cijena "za ruke" kod dizanja windowsa u prijavljenom servisu? Ako vam je 250 kuna sa PDVom puno za ruke kod mehanicara?

Sumnjam da bi se kolege informaticari dizali ovako na noge da je netko dosao na ovaj forum pitati dali je xy cifra puno za dizanje windowsa...

P.S. Nadam se da si se upoznao sa cijenama prije servisa ako ti je skupo i ako mislis da nevrijedi toliko ides gdje ti je jeftinije...
Budi ponosan!
16 godina
Memphis kaže...
Fake_Alert kaže...

@memphis

Gle da ti ja sad ispričam jednu identičnu situaciju od jučer.
Ja nisam mehaničar ali sam sebi šarafim svoj vozni park. Ne zato kaj sam škrt nego zato što mi je to hobi, to me jako zanima i stvorio sam si uvjete za to. A učio sam od majstora koji cijeli svoj život šarafi i popravlja ali isto kao hobi jer ga to zanima. Čovjek stvarno ima zavidno znanje.

Moj rođak ide na more i zamoli me da mu pregledamo auto prije puta. Ustanovimo da su mu zadnje pločice skroz potrošene do železa. I sad me on moli da mu ja to pomognem zamijenit. Ja reko ok ali na to ćemo izgubit 2 sata da to u miru složimo kako spada. A on nadobudan ko i ti "kaj 2 sata mi to zamijenimo za pola sata kaj imamo mi radit 2 sata." Dobro reko ti buš šarafil ja ću ti pomoć tam di zapneš. Nismo ni krenuli već smo naišli na problem na koji smo izgubili gotovo pola dana. Vulkanizer mu je pretegao kotače a još uz to su mu šarafi zapekli u aluminijskoj felgi tak da nismo mogli odšarafit kotače. Odšarafljivali smo sa zračnim pištoljem koji nije mogao ni mrdnut te sa dvometarnom cijevi na gedoru. Naravno odšarafili smo sve osim jednog koji je već bio izlizan i na njega izgubili sate. Al nema veze na kraju smo sve riješili bez dodatne štete za auto i napravili sve po ps-u kako treba. Samo kaj se tih pola sata pretvorilo u pola dana (uz sav potreban alat) te smo uz to još potrgali 3 proxxonove gedore (ako si šarafil onda znaš kaj to je i koliko to košta).

E sad da on nije bio tam s menom ili da sam to radio tebi ili nekom trećem i da sam reko e sad to košta 300-400 kn (s kojim ja jedva da bi pokrio troškove potrganog alata) ti bi reko; "gle pedera oće me uzet za pare. To ne vrijedi te novce to je posao od pola sata i 100-150 kn. To svatko može i zna ne treba tu neko iskustvo. Auto je bio ok to je on nešto potrgo pa sad hoće meni to naplatiti, ja sam bio kod vulkanizera sve je bilo ok" itd.

Ja sam mu isto tako mogao komotno reć gle ne da mi se s ti zahebavat odi nekom drugom fušeru. A siguran sam da mu nitko to ne bi radio jer zna da ne može naplatiti svoje sate i trud. Jedino da ode u ovlašteni tamo bi mu uzeli minimum 2000 kn da izrežu felgu, šaraf, glavčinu i sve to stave novo.

Tak da to kaj ti misliš ako si znaš promijenit ulje da znaš nešto o mehanici ... e dečec pa ti još mehaniku nisi ni zagrebo a kamo li da nešto znaš te daješ procjene šta tko za što treba znat ili ne znat. Jer to kaj ti gledaš kak drugi rade ili neke YT videe ili listaš slikovnice kako to sve ide ko po loju i misliš da nešto znaš, to zaboravi. Kad buš se ti popravo primil za gedoru i kad bude s tebe curio znoj onda mi se javi sa procjenom kolika bi trebala biti satnica za takav posao i koliko ona košta. Tako da ne podcjnjuj tuđi posao kad o njemu ništa ne znaš i bolje ti je da šutiš.

A kaj da ti ja radim kad si svakom loncu poklopac. Meni kazes decec imas ti puno ucit kakav tvoj YT a ti krkan potrgas jebenu gedoru na felgi i to 3 komada, a nisi razmislio i stavio T račvu i probaj nju potrgat a ne gedoru koja nije za takve stvari. Mene je promjena zupcastog cijeli dan kostala jer je zapekao jebeni saraf na remenici da promjenim semering na 30 godina starom autu tako da znam sta je znoj ispod auta a da ne pricam o varenju podvozja i ostalim limarskim radovima. Mozda da ti je rođo otisao kod pravog vulkanizera nebi doslo do toga, npr Penić vulkanizer svaki saraf moment kljucem doteze a ne pistoljem kao vecina drugih. Da ides skidati homokineticki pa odvrtati maticu sa poluosovine onda bi ti trebala po tvome za svaki kotac po jedna gedora...

Necu se uopce raspravljati s tobom, ovo je ionako forum di svi svoja misljenja kazu pa onaj tko je ista pitao neka iz svega izvuce po nesto...

15 godina
odjavljen
A jesi imao udarni odvijac i breaker bar?
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
Fake_Alert kaže...
Memphis kaže...
Fake_Alert kaže...

@memphis

A kaj da ti ja radim kad si svakom loncu poklopac. Meni kazes decec imas ti puno ucit kakav tvoj YT a ti krkan potrgas jebenu gedoru na felgi i to 3 komada, a nisi razmislio i stavio T račvu i probaj nju potrgat a ne gedoru koja nije za takve stvari. Mene je promjena zupcastog cijeli dan kostala jer je zapekao jebeni saraf na remenici da promjenim semering na 30 godina starom autu tako da znam sta je znoj ispod auta a da ne pricam o varenju podvozja i ostalim limarskim radovima. Mozda da ti je rođo otisao kod pravog vulkanizera nebi doslo do toga, npr Penić vulkanizer svaki saraf moment kljucem doteze a ne pistoljem kao vecina drugih. Da ides skidati homokineticki pa odvrtati maticu sa poluosovine onda bi ti trebala po tvome za svaki kotac po jedna gedora...

Necu se uopce raspravljati s tobom, ovo je ionako forum di svi svoja misljenja kazu pa onaj tko je ista pitao neka iz svega izvuce po nesto...

Samo kratko, pokazao si da nemaš pojma o šarafljenju u prvom postu. U ovom si to samo dokazao. Kad buš ti znao odšarafit izlizani šaraf na kotaču bez da išta na autu potrgaš onda možemo razgovarat. A to da sam ja krkan, dečec ja sam za tebe doktor što se mehanike tiče.

Da je babi kita bila bi muško. Kad bi svi sve znali kaj ih čeka u svakom poslu onda bi svi bili svestrani struka ne bi ni trebalo.

Nemaš o čem raspravljat samnom vezano za mehaniku kad nemaš dovoljno znanja za to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice