Neznam dali je tomos automatik moped ili bicikl s motorom i dali moram polagati za njega?
Koliko ja znam moped! 49cm3
Moped je.
Ma samo sedi-vozi, kakvo polaganje
Sve do jednom.
Ili bolje izvadiš pedale i pedaliraš
Sve do jednom.
Pa ako je stariji od 16 ne vjerujem da će imati problema!
Imam 13 godina i neznam mogu li ga voziti na vozačku za bicikli?
Neznam dali je tomos automatik moped ili bicikl s motorom i dali moram polagati za njega?
Zakon o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/2008)
Članak 2.
(1)...
38) »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi 4kW i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,
39) »motocikl« je motorno vozilo s dva kotača čiji je radni obujam motora veći od 50 cm3 s bočnom prikolicom, ili bez nje i/ili koje na ravnoj cesti može razviti brzinu veću od 50 km/h,
...
50) »pomoćna pješačka sredstva«su naprave poput motornog romobila, motornog bicikla i sličnih vozila s dva ili tri kotača čija snaga motora može postići brzinu na ravnoj cesti do 30 km/h,
Bad luck, 45 km/h = moped!
DALI MOGU VOZITI NA VOZAČKU ZA BICIKL GA?
DALI MOGU VOZITI NA VOZAČKU ZA BICIKL GA?
1. Isključi CAPS LOCK!
2. Ne možeš, treba ti AM kategorija.
Pozz, mene zanima kako nabavit papire za tomos, imam jednog starog, nije registriran i nema papira
Pozz, mene zanima kako nabavit papire za tomos, imam jednog starog, nije registriran i nema papira
Nikako?
našao sam da tomos s blokadom ide 30 km/h znači da bih ga mogao voziti..
Da ide i 20, on je i dalje moped i treba ti vozačka za njega.
Bolje vozi biciklu.
pitaj matu
A jeli puch pony moped?
http://www.google.hr/imgres?q=puch+pony+express&hl=hr&sa=X&gbv=2&biw=1133&bih=762&tbm=isch&tbnid=98MFKM3x6hjUAM:&imgrefurl=http://maja.uni-mb.si/slo/ivo/Obnova-pe/index.htm&docid=JqU6qF2rtaz1CM&w=600&h=418&ei=y5tLTrH1LsHj4QS2zdGjCg&zoom=1&iact=hc&vpx=193&vpy=333&dur=2095&hovh=187&hovw=269&tx=140&ty=77&page=1&tbnh=147&tbnw=214&start=0&ndsp=16&ved=1t:429,r:8,s:0
A jeli puch pony moped?
http://www.google.hr/imgres?q=puch+pony+express&hl=hr&sa=X&gbv=2&biw=1133&bih=762&tbm=isch&tbnid=98MFKM3x6hjUAM:&imgrefurl=http://maja.uni-mb.si/slo/ivo/Obnova-pe/index.htm&docid=JqU6qF2rtaz1CM&w=600&h=418&ei=y5tLTrH1LsHj4QS2zdGjCg&zoom=1&iact=hc&vpx=193&vpy=333&dur=2095&hovh=187&hovw=269&tx=140&ty=77&page=1&tbnh=147&tbnw=214&start=0&ndsp=16&ved=1t:429,r:8,s:0
Ako je u Sloveniji moped, onda je i kod nas.
a neki drugi motor dali mogu voziti
a neki drugi motor dali mogu voziti
možeš onaj romobil na elektični pogon (koliko znam)
Ma sjedi i vozi.. u Đakovu voziš Tomosa di oš i s koliko godina hoćeš.. samo su nekima (meni) roditelji problem.. Pred policijom voziš tomosa na kružnom toku(usred centra grada) bez problema :D
električni skuter prijatelj mi ima i kaže da su akumulatori loši a opet skupi možd bi se dao prepravit u benzinskog...neznam baš da se tako moš vozit pred policijom
stara definicija za A kategoriju je bila 60kmh, 125ccm i dvije osobe.
Koliko sad vidim ograničenje je 50kmh i 50ccm. Svi mopedi imaju sic za jednu osobu, najjednostavniji opis.
mopedi mogu imati i sic za dvije osobe.. svi skuteri koji su 49 ccm su ti zapravo mopedi i možeš ih voziti ako položiš M kategoriju za mopede... A1 kategorija 125 ccm, A2 nezz 2500 ili 500 i onda A neograničeno...
Teme koje prati
-Kako da stavim motor od kosilice na bicikl
-S koliko godina mogu polagati za moped,
-Dali sa vozačkom za bicikl mogu voziti mopeda?
-Dali je tomos automatik moped ili bicikl s motorom
Ajde dijete, MTB je vrh vrhova za tebe -zakoni nisu smišljeni iz vedra neba.
Jednostavno si još nezreo za motor.
- i osim toga, s obzirom na te teme; što radiš na BUG forumu?
Kupi si električni bicikl, ima performanse kao i moped samo puno bolje ubrzanje. Teoretski je i on ilegalan ako nemaš dozvolu, ali policija ih još uvijek ne šljivi ni pol posto. Imao sam jednog i bio sam oduševljen, samo sam uzeo preslabe baterije za Rijeku, sve puno uzbrdica što brzo pocucla bateriju. Ali inače odlična stvar. A inače je legalan ako staviš ograničenje na 30, možeš izvesti dvije žice i prekidač za to, pola sata posla.
Teme koje prati
-Kako da stavim motor od kosilice na bicikl
na ovo san odvalija, epic
Moped = bicikl s pomocnim motorom (čitaj: to je isti hurac)
Možda se mogu napraviti papiri. Tak je jedan čovjek dok je išao za traktor raditi papire, morao je uzeti dva svjedoka sa sobom koji mogu posvjedočiti da je traktor u njegovom vlasništvu 5 ili 10 godina, ne sjećam se sad točno, i to je pojma nemam kamo išao :D, pa možda ima mogučnosti da ih napraviš.
Zakon o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/2008)
Članak 2.
(1)...
38) »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi 4kW i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,
39) »motocikl« je motorno vozilo s dva kotača čiji je radni obujam motora veći od 50 cm3 s bočnom prikolicom, ili bez nje i/ili koje na ravnoj cesti može razviti brzinu veću od 50 km/h,
...
50) »pomoćna pješačka sredstva«su naprave poput motornog romobila, motornog bicikla i sličnih vozila s dva ili tri kotača čija snaga motora može postići brzinu na ravnoj cesti do 30 km/h,
Bad luck, 45 km/h = moped!
Moped = bicikl s pomocnim motorom (čitaj: to je isti hurac)
sve je lijepo definirano :D