Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 80.000
|
čitano: 19.128.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Auti - ultimativna tema

Bas ga je "zaklao" ali kaj je je, zna voziti i ima muda 👍

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema

I ja bi malo bolji audiou m3, fordinjo dobro tumba =)

Long range mi je fora ak ga napunim na poslu za vikend mogu bilo kuda=) pon opet punjenje. gledao sam jednog highland doduše sr, ali auto me baš oduševio

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2026 14:12 (Pislje).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Zanimljivo je vidjeti "skrivene" bmw-e 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa!

Planiram kupit bmw 118d godište od 2015-2018.

Kakvi su što se tiče pouzdanosti?

Znam da treba gledati da je b oznaka motora, da su onda navodno poboljšali taj lanac.

4 godine
lovvro kaže...

Pozdrav ekipa!

Znam da treba gledati da je b oznaka motora, da su onda navodno poboljšali taj lanac.

b47 samo gledaj, vozi sestra godinama, odlican auto, evo 200k km okrenio nema problema

https://www.youtube.com/@mega0nyt
14 godina

Prvo gledaj jel imaš potrebe za dizelom? Mislim B47 je odličan motor, tu nema šta, ali još bolje je 120i sa B48. Obavezno AT zbog 8hp jer ta generacija je još zadnji pogon i 8hp, noviji F40 je prednji pogon i Aisin.
Ako baš želiš dizela, onda nakon što uzmeš provjeriš jel ima opoziv za EGR hladnjak ili je već odrađen, to je najvažniji opoziv. Ima još za zračni jastuk, ali to je manje bitno. Recimo ja 21.8 idem u Tomić na provjeru / zamjenu to dvoje.
Nekih drugih stvari i nema pretjerano, ako je 8hp i ako nema previše km nebi bilo loše odraditi servis mjenjača. BMW kaže lifetime što je glupost jer ZF kaže svakih 80-120tkm izmjena ulja, ako će auto imati više od 250tkm onda je možda već i kasno za prvo pa bolje ne dirati, ali ako će imati manje onda def zamijeniti ako već nije. Ovako ništa posebno, B47 lanac možeš preventivno mjenjati na 300tkm+, iako ni tada na 90% nema potrebe ako se nije čuo.

14 godina
sstrmi kaže...

Prvo gledaj jel imaš potrebe za dizelom? Mislim B47 je odličan motor, tu nema šta, ali još bolje je 120i sa B48. Obavezno AT zbog 8hp jer ta generacija je još zadnji pogon i 8hp, noviji F40 je prednji pogon i Aisin.
Ako baš želiš dizela, onda nakon što uzmeš provjeriš jel ima opoziv za EGR hladnjak ili je već odrađen, to je najvažniji opoziv. Ima još za zračni jastuk, ali to je manje bitno. Recimo ja 21.8 idem u Tomić na provjeru / zamjenu to dvoje.
Nekih drugih stvari i nema pretjerano, ako je 8hp i ako nema previše km nebi bilo loše odraditi servis mjenjača. BMW kaže lifetime što je glupost jer ZF kaže svakih 80-120tkm izmjena ulja, ako će auto imati više od 250tkm onda je možda već i kasno za prvo pa bolje ne dirati, ali ako će imati manje onda def zamijeniti ako već nije. Ovako ništa posebno, B47 lanac možeš preventivno mjenjati na 300tkm+, iako ni tada na 90% nema potrebe ako se nije čuo.

Ma taj novi mi je užasnog dizajna, on je van priče.

Gledam samo f20 redizajn.

Dosta često bih išao relacija Linz-Osijek/Dalmacija, pa zato gledam da ubodem dizela. 

14 godina

Onda uzmi, smanji servisni interval na 12-15tkm ako je dosada bila ona nebuloza od 30k uz sve ostalo što sam nabrojao. Također sjetio sam se usisne grane, na dizelima se voli počepiti ako ima više km, a pogotovo gradske vožnje pa ju nijie loše očistiti.
Koristi neko kvalitetno LL04 ulje ( ako je dpf još u autu ) tipa LM, Ravenol ili MOtul i navozat ćeš se bez problema.

8 godina
Auti - ultimativna tema

Usisna ili ispusna grana?

14 godina

Usisna, nije to samo b47 nego i b57, ali i stariji N dizeli.

https://web.facebook.com/watch/?v=9297810700322864 - jedan od najboljih bmw stručnjaka u RH

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2026 14:14 (sstrmi).
18 godina
lovvro kaže...

Pozdrav ekipa!

Curi sam kupio prije 3-4-5 godina F20 116d 13 godište. Auto ima sad 240-250tkm. Iskreno dao promjeniti lanac prije godinu/dvije preventive radi. Ulje svakih 10k km. Osim točenja, redovnog servisa i rega ni neznam da imamo taj auto. A svaki dan radi relacije ok 2km... Nikad niš

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
8 godina
Auti - ultimativna tema

ako nije tipfeler i stvarno radi 2 km relacije onda je pravo cudo da nemate problema sa dosta starim dizelom solidne kilometraze jer upravo te kratke relacije su cista smrt za dizelase. Na 2 km niti radnu temp ne postigne osim ako nije gradska guzva u pitanju pa da voznja traje...

4 godine
rampart kaže...

ako nije tipfeler i stvarno radi 2 km relacije onda je pravo cudo da nemate problema sa dosta starim dizelom solidne kilometraze jer upravo te kratke relacije su cista smrt za dizelase. Na 2 km niti radnu temp ne postigne osim ako nije gradska guzva u pitanju pa da voznja traje...

Vjerojatno je auto prije toga vozen na otvorenoj cesti, pa se nije zacepio, ali sa takvom voznjom sigurno hoce, samo je pitanje vremena

https://www.youtube.com/@mega0nyt
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam tko pravi DPF za bmw, ali def imaju kvalitetne, vjerojatno među najboljima. Bezbroj primjera znam gdje od ostalih proizvođača pokrepavaju rano bez obzira na režim vožnje, dok kod bmw-a taj dpf izdrži stvarno puno km, čak i u čistoj gradskoj. Evo moj dpf je na 6.7/40g popunjenosti na 250tkm. Kaže dijagnostika još 227tkm da ima, ali ima i više. Kum na svom F10 535d izvadio tek na 510tkm, ja prodao nedavno svoj F10 530xd sa 400tkm i dpf također bio u odličnom stanju. Uglavnom stvarno masu bmw-a znam gdje su dpf-ovi ispravni na jako visokim km, druga je stvar što većina izvadi zbog remapa ili jednostavno jer žele motoru olakšati.
Nekako mi se čini da Renault ima jako očajne dpf-ove, znam 5 auta od šogorovog kada je imao do frendovih gdje je dpf na renaultu riknuo  u razmacima 150-250tkm

16 godina
Auti - ultimativna tema

odradeno 4500km u 10 dana s meganom bez sekunde posustajanja ni motora, ni mjenjaca, ni klime, ni kocnica, nicega...potrosnja je trebala biti par deci manja radi abnormalnih guzvi kroz svicarske autoputeve i italiju kroz grad u kojem sam bio...

sa strane po autocestama nenormalna kolicina auta s dignutim haubama, bmw, audi, volvo, vw, itd. cak i nekih zapaljenih je bilo...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:37 (RuskeGTT).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Gdje uopće tražiti ok rabljenu teslu? možda de?

Kod nas mi se čini baš slaba ponuda.

Svida mi se jedino m3 higland lr premium al je malo možda van mog budžeta sa 30k

Iako osobno bi se rađe malo protegnuo i uzeo njega.

Ima ko dobar savijet.

Svakako gledam m3 nakon 2021. 

18 godina
rampart kaže...

nije. ima 2 km u jednom smjeru do posla. mozda jedanputa na tjedan se otiđe do veceg mjesta u nabavnku. a to je cca 10km po brzoj. autoputa taj auto vidi možda 1 ili 2 puta godišnje. tako da zasad top auto.

e9droid kaže...

Vjerojatno je auto prije toga vozen na otvorenoj cesti, pa se nije zacepio, ali sa takvom voznjom sigurno hoce, samo je pitanje vremena

pa gle. auto je kupljen prije xyz godine i ne sjecam se kolko je imao km. kupljen je od uvoznika s DE i ja sam bio skeptičan jer je auto koštao 6000€ u ondašnje vrijeme. da kucnem u drvo apsolutno nikakvih problema.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
sstrmi kaže...

Ne znam tko pravi DPF za bmw, ali def imaju kvalitetne, vjerojatno među najboljima. Bezbroj primjera znam gdje od ostalih proizvođača pokrepavaju rano bez obzira na režim vožnje, dok kod bmw-a taj dpf izdrži stvarno puno km, čak i u čistoj gradskoj. Evo moj dpf je na 6.7/40g popunjenosti na 250tkm. Kaže dijagnostika još 227tkm da ima, ali ima i više. Kum na svom F10 535d izvadio tek na 510tkm, ja prodao nedavno svoj F10 530xd sa 400tkm i dpf također bio u odličnom stanju. Uglavnom stvarno masu bmw-a znam gdje su dpf-ovi ispravni na jako visokim km, druga je stvar što većina izvadi zbog remapa ili jednostavno jer žele motoru olakšati.
Nekako mi se čini da Renault ima jako očajne dpf-ove, znam 5 auta od šogorovog kada je imao do frendovih gdje je dpf na renaultu riknuo  u razmacima 150-250tkm

Novji modeli općenito imaju dobro riješene stvari sa DPF-om i EGRom za razliku od prijašnjih. 

16 godina
rampart kaže...

čudo je neznanje. Kao što rekoh usavršili su dfp tak da je sve podređeno tome. Pa tako i vodene pumpe, girlje na kileru itd. kako bi se čim prije postigla radna temepratura.

13 godina
Pislje kaže...

Gdje uopće tražiti ok rabljenu teslu? možda de?

Kod nas mi se čini baš slaba ponuda.

Svida mi se jedino m3 higland lr premium al je malo možda van mog budžeta sa 30k

Iako osobno bi se rađe malo protegnuo i uzeo njega.

Ima ko dobar savijet.

Svakako gledam m3 nakon 2021. 

Ja iako ne volim EV, ima jedna drzava koja ima super cijene EV (ali to je zato sta tamo EV dominira trzistem) i mozda ce mi sljedeci auto i bit cista struja jer su cijene nerealno dobre.

Troskova uvoza prakticki nemas, placas otpad (0.08€ po kg, znaci 100-150€) i ides na tehnicki gdje radis homologaciju (80€) i radih tehnicki i osiguranje...

I frend mi isto sad vozi Y koju ce uskoro prodat i planira isto uvoz danska.. 

Sto se tice uvoza ide isto kao i svugdje u EU.. ako kupujes od privatnika placas cijenu za koju se dogovorite, kad kupujes od autokuce placas cijenu bez ili sa PDVom (ako ne platis njihov onda platis nas, i obrnuto, ali bolje odma platit njihov)... znaci u ovim dolje cijenama nema nikakve cake nego su to normalne cijene tesli u danskoj... i po meni ak vec gledas najbolju opremu onda gledaj i AWD..

https://www.bilbasen.dk/brugt/bil/tesla/model_3?includeengroscvr=true&includeleasing=false&regfrom=2024-01https://www.bilbasen.dk/brugt/bil/tesla/model_3?includeengroscvr=true&includeleasing=false&regfrom=2024-01

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice