Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.368
|
čitano: 15.489.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Auti - ultimativna tema
duracell kaže...
d4r1x1512 kaže...

Pozdrav ekipa,

zanima me zamjena ulja u diferencijalu, radit to preventivno ili ne? Auto ima 234k km.

Audi A6, 2015, 3.0TDI, Quattro, 240kw.

Za bmwa se preporucuje svako 100.000km, premda to nije za svake modele jer obicno pise LIFETIME GUARANTEE... Naravno da mi je tako reduktor otisao u k**** kad sam imao xdrive. Isao promijenit ulje, umjesto ulja, izlazila coca cola.

Po meni dobra stvar za napravit + usput mozes vidit imas li kakvih metala unutra i nepozeljenih cestica...  I za kraj logika, svjeze ulje uvijek dobro dode, em u motoru, diffu, kocnicama ma gdje god. Ako ti financijski tesko ne pada, napravi to pa nam javi kakvo je ulje bilo.

Pozdrav, 

evo update nakon par mjeseci:

Izmjenio ulje u diferencijalu, ulje je bilo "taman za zamjenu" .

Napravio sam i veliki servis na automobilu prošli mjesec, tako da sam sad miran što se tiče motora.

Ostao još servis mjenjača za ljeto i onda sam miran neko vrijeme. 

One of the most feared expressions in modern times is: The computer is down.
14 godina
tomislavivic kaže...

Pozdrav,

imate li kakvu preporuku kako očistiti untrašnjost automobila pas mi je šapama izgazio i sjedala i vrata i naslone a bio je blatnjav/mokar od snijega. Inače ima svoju u kojoj on boravi ali uvijek se nekako provuče. Sjedala pretpostavljam da treba kemijsko ali mi to nema nekog smisla jer će opet za par dana biti isto tako da bih ako imate za prijedlog neke maramice ili nešto čisto za onako održavanje u koliko toliko pristojnom stanju. Za siceve sam koristio od ravenola onaj sprej ali nije baš neka sreća čim se osuši sve se opet vidi.

Mislim da mozes kupiti nekakvi apc ili all purpose cleaner on sonaxa/gyeona/koch chemie kao sto je npr green star/pol star. Kupi se u boci od litre pa onda napravis omjer 1:10, 1:15, jedna cetka i onda trljanje i brisanje odmah vlaznom mikrofibrom, imaj na umu da ce ti mozda ostavljat malu razliku jer ipak radis te ''spot'' cleanove. Dobra stvar kod tih apc-ova ti je da se mogu upotrijebit za apsolutno sve (tkanina, koza, plastika, cak i felge i za vanjsko pranje kao pretpranje). Nije skup, a moze ti puno pomoci.

Ja isto imam problema sa svojom labradoricom al stavim navlaku + vezem je za sjedalo tako da ne skace previse  Phdetailing ti ima sve proizvode za ovo gore navedeno. 

11 godina
Auti - ultimativna tema

Kaj preporučujete za zaštitu laka, keramiku ili foliju? Uzimam Mazdu sa onom zajebanom soul red crystal kaj slušam priče da ni ovlašteni ne mogu dobit tu nijansu. Znam da sa keramikom mogu dobit onaj gloss koji bi čak mogao izgledat jebeno na toj boji al nisam ziher za foliju, transparentnu jel..

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
13 godina
gocc01 kaže...

Kaj preporučujete za zaštitu laka, keramiku ili foliju? Uzimam Mazdu sa onom zajebanom soul red crystal kaj slušam priče da ni ovlašteni ne mogu dobit tu nijansu. Znam da sa keramikom mogu dobit onaj gloss koji bi čak mogao izgledat jebeno na toj boji al nisam ziher za foliju, transparentnu jel..

Ja sam počeo ovo koristiti, i svaka preporuka:

sonax polymer

Čak traje dulje od 6mj, ali auto je garažiran

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
5 godina
gocc01 kaže...

Koristio sam netshild i presao na Gyeon Q2 CanCoat EVO 200ml

Puno duze traje lako se nanosi i daleko jeftinije. Sa jednom bocom mozes nanijeti keramiku na desetak auta i traje min 9 mjeseci. 

Topla preporuka.....

14 godina
gocc01 kaže...

Nije problem lak, problem je boja jer je uzasno tanka i teska za farbat (mislim da je 3-4 sloja crvene?), tako da ako zelis to zastititi kako treba, nece ti pomoci neki voskovi i keramicka sranja. PPF (koji je preskup) ili folija koja kosta kao skoro cijelo lakiranje.

PPF samo naprijed je oko 3000€...

Primjer: problem je sto vecini ljudi nakon par godina auto od naprijed izgleda kao da je prosao Ukrajinu, vosak i keramika ne absorbiraju kamencice s ceste...

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 10:01 (ivanoile).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Kaj je stvano PPF toliko poskupio?

Ja sam prije 3-4 godine riješio branik, blatobrane i haubu za nekih 600-700€ ako se dobro sjećam.

I to je bila neka bolja folija, sa 10 godina garancije da neće požutit od UV zraka.

Prodao sam auto 2 godine nakon što sam stavio tu foliju, izgledala je ko prvog dana.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Jel netko ima/vozio Austral-a, mild 160, dojmovi?

bunch
11 godina
bunch kaže...

Jel netko ima/vozio Austral-a, mild 160, dojmovi?

Moram priznat da si hrabar kad razmisljas uzet 1.3 160ks sa mild hibridom od renoa.. 

16 godina
Kupio ga prije mjesec dana esprit alpine oprema, presao oko 1500 km. Za sad odlican, udoban ima mjesta dosta ide dosta dobro (nisam blizu autoputa, okolica dubrovnika) sljedeci tjedan idem na put pa cemo i to vidit. Mozda prtljaznik malo mal sa obzirom na velicinu auta i obzirom na konkurenciju (meni dovoljan). Potrosnja 7.1 po racunalu.

Mislim da sam dobio najvise za 36500 koliko sam ga platio. Konkurencija je skuplja za slicnu opremu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 22:25 (gladni).
14 godina

To je Mercedesov motor...

bunch
14 godina
mika2210 kaže...

Kaj je stvano PPF toliko poskupio?

Ja sam prije 3-4 godine riješio branik, blatobrane i haubu za nekih 600-700€ ako se dobro sjećam.

I to je bila neka bolja folija, sa 10 godina garancije da neće požutit od UV zraka.

Prodao sam auto 2 godine nakon što sam stavio tu foliju, izgledala je ko prvog dana.

A gle, ako se folije ne ide stavljat kod bilo koga, PPF jos manje. Kod ovih dobrih PPF je otisao u nebo jer privlace ekipu sa top autima, odustali su od mid segmenta (PH i slicni).

Da je postao razvikan PPF, je.

Di2 & EPS FTW!
13 godina
Auti - ultimativna tema

Pitanje ako netko ima iskustva.

U 9. mjesecu prošle godine odvezao sam Peugeot 508 SW kod jedne budale u Dubravi da popravi neke probleme s elektronikom. Lik me zavlači od tad evo do danas, a prije tjedan dana sam mu zaprijetio i rekao da složi auto kako sam mu dovezao (jer ga je raskopao cijelog u 11. mjesecu, parkirao na ulicu i tako ga ostavio evo do prije tjedan dana) ili da ga popravi do danas. Danas sam došao tamo i vidio da je auto i dalje na ulici, ali na drugom mjestu pa rekoh nešto je napravio i stvarno sve je posložio (kako je bilo, nije popravio problem naravno) i napokon mogu auto odvesti, ali kad sam sjeo i upalio auto sat pokazuje 262000 km, a ja sam ga dovezao s 215000.

99% sam siguran da on nije vozio auto i napravio skoro 50tkm, nego da je on to nešto pojebao dok je radio na autu pa su moje neke nestručne ideje:

- stavio je neki dio od nekog drugog Peugeota koji je prešao tih 262tkm i sad to prikazuje kod mene

- moguće da sam ja kupio auto kojem su vraćeni kilometri i sad je on to nekako resetirao i sad se prikazuje prava kilometraža

Ima netko ideju šta je budala mogla napraviti?

16 godina
gocc01 kaže...

Meni je rekao 3500eur samo za branik, haubu i A nosače. Reko nedam 10% vrijednosti auta za par folija, a ti si sam procijeni da li ti se isplati. Ne guram se nikom nikad v guzicu i za sad je sve ok nakon 5 mjeseci. Jedino što sam stavio keramiku 3 godine ili 30 000km jer mi je odlično za održavanje. Voda samo sklizne s njega, a kakice od ptica i sl. samo ode dolje sa osmozom.
Inače su lakovi goli racku od kad su na bazi vode radi ekologije, ali to je kod svih. Mislim da sam tu čak pisao, frend koji ima detailing je mjerio debljinu boje na novom Aston Martinu, veli na nekim dijelovima ispod 50 mikrona...

Al uglavnom folije, dok su bile par sto eura za naprijed - da. Sad kad je to "za elitu" i uglavnom šminkaju motivima razne Porsche-e ili štite oldtimere - po meni se nikako ne isplati. Ako će biti neugledno za X godina, budem aktivirao kasko, što sad. Ili platiš pa upreš branikom negdje nekad i krc, osim popravka moraš opet platit foliju ako želiš.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Stvarno isplativije 1 god kasko, rijesit ostecenja i bok.

Ovima s folijama je izgleda dosta 1 auto mjesecno kad tolko uzimaju.

A smijesni dio price je kaj sigurno imaju stalno posla, bubnuli neku bolesnu cijenu i prolazi.

Sigurno je muka naucit to radit vrhunski i konstantno bit pedantan ali tako je to kad ti klijentela vise nisu random ljudi nego elita i ne moras radit vise na kolicinu.

15 godina
Mirkopoter kaže...

U 9. mjesecu prošle godine odvezao sam Peugeot 508 SW kod jedne budale u Dubravi da popravi neke probleme s elektronikom. Lik me zavlači od tad evo do danas, a prije tjedan dana sam mu zaprijetio i rekao da složi auto kako sam mu dovezao (jer ga je raskopao cijelog u 11. mjesecu, parkirao na ulicu i tako ga ostavio evo do prije tjedan dana) ili da ga popravi do danas. Danas sam došao tamo i vidio da je auto i dalje na ulici, ali na drugom mjestu pa rekoh nešto je napravio i stvarno sve je posložio (kako je bilo, nije popravio problem naravno) i napokon mogu auto odvesti, ali kad sam sjeo i upalio auto sat pokazuje 262000 km, a ja sam ga dovezao s 215000.

99% sam siguran da on nije vozio auto i napravio skoro 50tkm, nego da je on to nešto pojebao dok je radio na autu pa su moje neke nestručne ideje:

- stavio je neki dio od nekog drugog Peugeota koji je prešao tih 262tkm i sad to prikazuje kod mene

- moguće da sam ja kupio auto kojem su vraćeni kilometri i sad je on to nekako resetirao i sad se prikazuje prava kilometraža

Mozda je mijenjao cijeli ECU kako bi rijesio taj neki problem s elektronikom. To bi bio jedini nacin da se kilometri promijene. Ne mozes nista samo tako "resetirat" ili "dirat" pa da se onako otprilike kilometraza zblesira.

Trazi da ga ti da tvoj stari ECU natrag (kako bi bio siguran da je to to), ako nece, ja bih trazio da mi otplati cijeli automobil, a onda treca opcija tuzba.

Cesto mozes na ECU i vidjet datum bez da ides njemu, pa ako je tipa datum proizvodnje noviji od tvog puga, onda je mijenjan i onda je situacija valjda ok.

13 godina
passat kaže...

Mozda je mijenjao cijeli ECU kako bi rijesio taj neki problem s elektronikom. To bi bio jedini nacin da se kilometri promijene. Ne mozes nista samo tako "resetirat" ili "dirat" pa da se onako otprilike kilometraza zblesira.

Trazi da ga ti da tvoj stari ECU natrag (kako bi bio siguran da je to to), ako nece, ja bih trazio da mi otplati cijeli automobil, a onda treca opcija tuzba.

Cesto mozes na ECU i vidjet datum bez da ides njemu, pa ako je tipa datum proizvodnje noviji od tvog puga, onda je mijenjan i onda je situacija valjda ok.

Ma ne može se s njim pričati. Lik je totalni imbecil. Ne javlja se na mobitel, ne odgovara na poruke. Kad dođeš tamo izmotava se što god da mu kažeš tak da pokušavam ovako skužiti što je budala mogao napraviti.

Hvala svakako na mišljenju, vrlo lako moguće da se o tome radi.

15 godina
Mirkopoter kaže...

Ma ne može se s njim pričati. Lik je totalni imbecil. Ne javlja se na mobitel, ne odgovara na poruke. Kad dođeš tamo izmotava se što god da mu kažeš tak da pokušavam ovako skužiti što je budala mogao napraviti.

Hvala svakako na mišljenju, vrlo lako moguće da se o tome radi.

Zao mi je sto je tako. Nadam se da ce kad tad naletit na covjeka koji nece racionalno postupit, nego mu fizicki pokazati zasto laganje nije dobro.

Ne znam koliko ti je s tom kilometrazom efektivno spustio vrijednost vozila. Mozda ti se isplati kod nekog odnijet da ju vrati nazad. I onda kod prodaje objasnis sve kupcu.

Da ja kupujem, bilo bi mi ok ako je covjek iskren i objasni situaciju.

11 godina
passat kaže...

Zao mi je sto je tako. Nadam se da ce kad tad naletit na covjeka koji nece racionalno postupit, nego mu fizicki pokazati zasto laganje nije dobro.

Ne znam koliko ti je s tom kilometrazom efektivno spustio vrijednost vozila. Mozda ti se isplati kod nekog odnijet da ju vrati nazad. I onda kod prodaje objasnis sve kupcu.

Da ja kupujem, bilo bi mi ok ako je covjek iskren i objasni situaciju.

mda, bilo bi ti ok spuštanje kilometraže uz priču o mehi debilu...

to baš zvuči iskreno kad kupuješ auto

13 godina
passat kaže...
Mirkopoter kaže...

Nije istina. Danas se kilometri spremaju u razno razne module, od kojih je jedan i sam kilometar sat koji ih i prikazuje, i prije je da je mijenjan kilometar sat pa kilometri nisu usklađeni sa ostatkom. 

Spojit na neku dijagnostiku pa vidjet gdje ima spremljenih kilometara pa ih usporediti

13 godina
Auti - ultimativna tema

13 godina
Auti - ultimativna tema

it's been desecrated with LPG. Znači auto je bio 300k kao novi i netko je ugradio LPG. REakcija od njega mi je najbolja. Jel prati netko ovog gospodina?

15 godina
sstrmi kaže...

it's been desecrated with LPG. Znači auto je bio 300k kao novi i netko je ugradio LPG. REakcija od njega mi je najbolja. Jel prati netko ovog gospodina?

Sreten Milosavljević ili tako nekako. Moraš priznat da je čudno da bi netko ugradio plin u Alpinu, ali reakcija je pretjerana.
Najzanimljiviji detalj mi je lak na vratima njegovog M3 na 0:40-0:41. 

13 godina

Jednom sam vidio plin u R35 , iako tehnički tada je taj isti auto bio na 30% cijene alpine pa ono. Jedino što je sportski, brži, jači itd

13 godina
Auti - ultimativna tema

Trebam savjet oko servisa za T Roc 1.5 TSI, 40 000 km i 6 godina.

U ovlaštenom kažu mi po tablici ili što ja želim zamjeniti na servisu, e pa moje želje su : ulje i filtr ulja, filter zraka motora, filtter kabine, filter goriva.

Što bi još bilo potrebno (pamrtno) zamjenit na autu?

Hvala

13 godina
...provjeriti antifriz,kočnice,podvozje,ovjes.
Sve da i imam,otkud mi
16 godina
ZdravkoZ kaže...
...provjeriti antifriz,kočnice,podvozje,ovjes.

...koćionu tekućinu, ako nije mijenjano. 

11 godina
Auti - ultimativna tema

13 godina
Tiby kaže...

Trebam savjet oko servisa za T Roc 1.5 TSI, 40 000 km i 6 godina.

U ovlaštenom kažu mi po tablici ili što ja želim zamjeniti na servisu, e pa moje želje su : ulje i filtr ulja, filter zraka motora, filtter kabine, filter goriva.

Što bi još bilo potrebno (pamrtno) zamjenit na autu?

Hvala

Sve što su kolege rekli + svječice

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
9 godina
Ima itko iskustva sa q3?
Gledam si 2021-2023 godiste
Koje su im mane, koji motor je najbolje izabrati? (Sa strane pouzdanosti)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice