Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.579
|
čitano: 15.921.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
vrinho kaže...

Pitanje u vezi kupoprodaje auta. Zadnji put sam prodavao prije 7 godina pa nisam baš upućen u današnje stanje. Ja sam u Vž i ćovjek bi došao iz Like po auto sutra u nedjelju. Potpišemo kupoprodajni, ja njemu dam auto i prometnu, on meni lovu i on ode dolje i sredi si na tehničkom sve ostalo? Može to tako? Ili moramo sve kod mene na tehničkom?

provjeri da li podaci u ugovoru odgovaraju podacima na osobnoj kupca

obavezno napiši u napomeni da kupcu ostavljaš i tablice da ga ne bi morao kasnije ganjati radi odjave i vraćanja tablica

zeryx kaže...

...neki su imali iskustva da je jos kupac vozi par tjedana na "tvojim" tablicama dok ga ne prepiše pa čak i zaradi koju kaznu. onda ta kazna tebi dođe pa ti moraš opravdavat s kupoprodajnim ugovorm da to nisi bio ti. ništa teško ali tlaka.

sve to ide 'na dušu' novog vlasnika od datuma kad je sklopljen kupoprodajni ugovor, samo ugovor treba sačuvat da imaš dokaz

meni je nedavno došla kazna za neodjevljeno vozilo i nevraćanje tablica osam mjeseci od prodaje, navratio do policije s ugovorom i samo su kaznu prebacili na njega

14 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala dečki. Znači može se. Jedina briga bi mi bila onda to da se nešto ne dogodi njemu na putu dolje ili da ne odjavi tablice makar rega istječe sredinom 6. mjeseca pa bude morao na tehnički onda svakako.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
16 godina
Uzeo sam godinu dana staru Atecu Fr, makar mislim da sam trebao G30 uzeti...
#fsb
12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, gdje su po vama najkvalitetnije pumpe u Zagrebu? Da redovno čiste spremnike i da sa istom količinom goriva možete napraviti više km nego da ste točili na nekoj drugoj pumpi. Hvala

12 godina
vrinho kaže...

Hvala dečki. Znači može se. Jedina briga bi mi bila onda to da se nešto ne dogodi njemu na putu dolje ili da ne odjavi tablice makar rega istječe sredinom 6. mjeseca pa bude morao na tehnički onda svakako.

ma nikakva briga čim se potpiše ugovor, on je novi vlasnik i odgovara za vozilo

za tablice u ugovoru u napomeni napiši - 'registarske poločice ostaju novom vlasniku', time također skidaš odgovornost sa sebe za odjavu

14 godina

Da, da. Ima u ugovoru ta stavka pod broj 6 naglašena tako da mislim da se ne može fuljati.

2 godine
protjeran
Auti - ultimativna tema

Gledam kupiti ljetne gume za Clia 3. Izbor mi je pao na:

Nexen 84T

Nexen 84H

Koja je bolja s aspekta potrošnje goriva, jer mi je to jedino bitno? Zašto je iskoristivost goriva kod jedne ocjenjena sa A a kod druge sa D?

15 godina

pa vidiš da je jedna normirana do 190 kmh a druga do 210, znači vjerojatno je "ljepljivija" radi boljeg držanja i posljedično ima veći otpor kotrljanja i potrošnju...

ali, Nexen mi nije neko ime...

zašto ne gledaš:

https://www.nabava.net/ljetne-auto-gume/vredestein-pneumatik-sportrac-5-185-60r15-84-h-cijena-48340031

ili

https://www.nabava.net/ljetne-auto-gume/vredestein-ultrac-185-60-r15-88h-xl-cijena-133733231

Ju je je? Je ju je!
2 godine
protjeran

Znači preporučaš radije VREDESTEIN, ok tnx. Koja je razlika imeđu ova 2 modela što si linkao?

17 godina
Bez otvaranja linkova ova druga je xl, to je obicno guma sa cvrscim bocnicama, sto znaci mozda malo tvrđa. Ti gledaj ovu bez te oznake.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
14 godina
zeryx kaže...

ja sam prije godinu kupovao.
jedina razlika je bila sto sam kupio odjavljen auto.

ali da, tocno kako si napisao. dosao sam s parama, potpisao kupoprodajni (mi smo svaki primjerak potpisali posebno). pazi da je broj šasije točan. i to bi trebalo biti to.

ali mozda ti netko napise jos koju pametnu ako je auto regan sta je onda pametno napraviit. neki su imali iskustva da je jos kupac vozi par tjedana na "tvojim" tablicama dok ga ne prepiše pa čak i zaradi koju kaznu. onda ta kazna tebi dođe pa ti moraš opravdavat s kupoprodajnim ugovorm da to nisi bio ti. ništa teško ali tlaka.

Evo iskustvo:

cura prodala auto 12/2022, covjek se do 5/2023 (sad) vozio na njenim tablicama, skupio 10+ kazni (vecinom parking), skoro svakih tjedan ili dva mora slat kupoprodajni na razlicite email adrese da se nju  ne tereti. Takoder dobila xy postanskih urucivanja, sto uzme svako popodne kad se dobije... Nakon kupnje se nije javljao na mobitel, niti ikakav oblik komunikacije nije uspjevao.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
moderator
ivanoile kaže...

Evo iskustvo:

cura prodala auto 12/2022, covjek se do 5/2023 (sad) vozio na njenim tablicama, skupio 10+ kazni (vecinom parking), skoro svakih tjedan ili dva mora slat kupoprodajni na razlicite email adrese da se nju  ne tereti. Takoder dobila xy postanskih urucivanja, sto uzme svako popodne kad se dobije... Nakon kupnje se nije javljao na mobitel, niti ikakav oblik komunikacije nije uspjevao.

E pa to je njena greška...

Rok za prijenos vlasništva je 15 dana.

Nakon toga odeš u stanicu za tehnički i poništiš registarske oznake i nemaš više problema s tim.

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
14 godina
XXX-Man kaže...

Nakon toga odeš u stanicu za tehnički i poništiš registarske oznake i nemaš više problema s tim.

Isto je i napravljeno, ali to ne garantira nista dok ga policija sama ne zaustavi.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
ivanoile kaže...
XXX-Man kaže...

Isto je i napravljeno, ali to ne garantira nista dok ga policija sama ne zaustavi.

Šta ne garantira? Ako je auto odjavljeno od tog dana nema više nikakve veze sa starim vlasnikom. Prosto ko pasulj.

5 godina
Auti - ultimativna tema

Prodavao sam motor nedavno, znači ispuniš kupoprodajni ugovor na kojem navedeš da kupac zadržava tablice. Kod datuma obavezno navedi i vrijeme, tako da kupoprodajni vrijedi od određenog sata upravo zbog toga da se nebi nešto desilo na putu, sebi ostaviš kopiju kupoprodajnog i to je to, odeš na tehnički nakon 15 20 dana sa kupoprodajnim i vidiš je li preneseno.

mateo
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

promjenio sam halogena dnevna svjetla u ledice prije godinu i više i danas mi po prvi put javlja "daytime running lights malfunction", mislite li da je to povezano ili da je ipak nesto drugo. 

situacija je da nekad rade nekad ne u auto ili daylight modu, te da apsolutno sve normalno radi kada upalim kratka svjetla

14 godina
Tvpronlem kaže...

promjenio sam halogena dnevna svjetla u ledice prije godinu i više i danas mi po prvi put javlja "daytime running lights malfunction", mislite li da je to povezano ili da je ipak nesto drugo. 

situacija je da nekad rade nekad ne u auto ili daylight modu, te da apsolutno sve normalno radi kada upalim kratka svjetla

Zanemari, oce i meni tu i tamo bacit gresku koja nestane.. Oce to tak na ledicama

13 godina

Koliko onda košta golf 7.5 u DE? Jer jučer je punac prodao 7.5 2018 sa 140tkm za 15250 kod u RH. Ispada da i nije neka razlika u cijeni

11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dali je iko vozio golf 7 1.6 i 2.0tdi,  kakva je razlika u snazi, odazivu gasa do prvih 120km?

کτγℓع
14 godina

Osjetna je razlika. Puno veći moment, imaš osjećaj da se 2 litre motor ne muči kod prestizanja. Pogotova sa stage1 mapom 2.0 tdi ispali 190 konja i 

13 godina

Vozio 7.5 sa 1.6TDI, mislim da je to 105ks ili koliko već i ne ide nista posebno. Treba mu mapa da ima smisla

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ima tko ovdje kiu ceed s ovakvim radiom? U koji god format (ntfs,exfat ili fat32) stavim usb ne želi ga očitati i izbaci grešku (slika 1). Kad priključim mob uredno puni, znači da radi.

I ima li koga u okolici Vž a da bi mogao ovo (slika 2) popraviti jer mislim da si s ovim baš ne bi pomogao.

17 godina
Oprobaj drugi usb, fat32 bi trebao biti ok. I probaj u drugom autu mozda ako mozes. Imas li jos koji usb utor mozda ili samo jedan?
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
14 godina
Auti - ultimativna tema

Samo jedan. Probao sam s nekoliko stickova, očito trebam totalnu čistku s njima napraviti, tipa parted magic. Sad radim wipe s easeus partition master pa budemo vidjeli.

13 godina

Blackpearl popravlja takva ostecenja.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, moram na Mazdi 6 mijenjati zadnje kočione čeljusti, diskove i pločice. Imate li preporuku za diskove i pločice, jer mi je jedan dućan preporučio ATE, a drugi TRW, pa nisam ni sam pametan što bi bilo najbolje staviti na auto. Hvala

15 godina
Auti - ultimativna tema

auto za gradsku voznju? novo, VW Taigo 1.0 tsi ili Vitara 1.4 hybrid?

8 godina
Na Insigniji imam TRW diskove i pločice i dobro je sve skupa. Dok mi ATE ne preporučuju, ne znam zašto osim da mi je frend iz ovlaštenog servisa rekao da su imali hrpu nezadovoljnih ljudi ATE-om (što je čudno jer mi je na Corsi ATE set radio super).
11 godina
hrčak kaže...

Pozdrav, moram na Mazdi 6 mijenjati zadnje kočione čeljusti, diskove i pločice. Imate li preporuku za diskove i pločice, jer mi je jedan dućan preporučio ATE, a drugi TRW, pa nisam ni sam pametan što bi bilo najbolje staviti na auto. Hvala

Trw, jurid (kod lagerosa) ili textar (dosta vise prase od ostalih)

Kod Jurida treba pitat za parametre, copy-paste

"JC su te koje su tiše i manje praše sa keramičkim sadržajem frikcijske smjese. J -AS su kao nekakve heavy duty, često ih koriste za Taxi upotrebu ili prvu

ugradnju. J je OE level kvalitete. D su te jeftinije serije kod kojih se koriste reparirani dijelovi (npr. stražnjeg, nosivog dijela pločice)."

Ja sam nedavno stavio textar/textar ali da je lageros malo prije imao ove Jurida u ponudi uzeo bi njih cisto eto sto manje prase

ATE je lutrija, vole cvilit i plocice su vecinom galfer (donja razina a platis premium cijenu)

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2023 17:26 (hahhaajaads).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice