Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.603
|
čitano: 15.929.281
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa,

Molim preporuku za ljetne gume, Ford fiesta 2011 1.4 TDCi, upisane su 175/65/14 .

Hvala 

9 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
To je servo pumpa. Reparacija ili nova. Nema veze sa motorom. Poznati "problem" na accordima 2.0 i 2.4.
15 godina
Kasko za Octaviju 2017. placam 3300 kn
13 godina
Auti - ultimativna tema

Wir leben autos v3.

Nije mi se dalo više ribati dijelove, a i moram drugi auto neki otvarati, jučer malo požurio i složio trulu višnjicu, pohonovao cilindre,ubacio 16v klipove, novo sve ofc.

Prijašnji post sam slikao poliranje ventila, UBIO SAM SE srediti ih, jer su na 3. I 4. Cyl mješao kompresiju, ispušni ventili su bili grozni na ta dva cyl.

Nikakva mapa, nikakve gluposti. Smjesa je začudo savršena(posudio afr). Sad lagani 150km, i ulje novo, i nakon tog 1000, i ond 10w50 life.

Slike su smeće. I efektivno sam možda 3 dana radio kak san stigao.

Volio bi u 6mj na valjke ić da vidim kolko je sad zdrav.

Nisam ga vozio iznad 3-4t zasad, ali se osjeti ogromna razlika, pogotovo na izlasku iz moje ulice(uzbrdica relativno velika).

Užasno je responzivniji auto, i sa novih 8 hidropodizača je dosta tiši.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
11 godina
Auti - ultimativna tema

Ima li itko iskustva sa distancama koje se sarafaju na glavcinu.

Bio sam narucio sa race shopa ove crne distance i odma nakon probne voznje ih je spigalo(jel moguce da je materijal toliko slab pa kako se glavcina zagrije da se tako lako spiga)

Eh sad sam nasao ove polovne (druga slika)

Cini mi se da je materijal kvalitetniji ali ako ce ih opet spigat opet odu novci u vjetar.

Ne mogu stavit one obicne distance koje se samo prislone jer sam morao rezat sarafe od glavcine (felga je udarala)

Usput eto jedna losa reklama za race shop koji uopce prodaje takve nekvalitetne distance za ne malu cifru od 150 eura

13 godina
Auti - ultimativna tema

Imao sam takve HR i prva liga su, ili uzmi eibach

13 godina
Auti - ultimativna tema

Na koliko je stegnut kotac?

17 godina
antiratar kaže...
To je servo pumpa. Reparacija ili nova. Nema veze sa motorom. Poznati "problem" na accordima 2.0 i 2.4.

Uzeta nova, čovjek kupio, ovaj tjedan ide kod majstora te će biti zamjenjena. Čekam da mi završi motor te ću mu dovesti auto, a odvesti se na motoru 

LOL: Crobrother
11 godina
ivanzu kaže...

Na koliko je stegnut kotac?

Stegnut je gedorom koliko ide.

Evo za usporedbu ove polovne koje planiram uzet mi se cine dosta deblje iako su isto 15 i 20 mm a i izgledaju cvrsce.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2023 17:16 (Acex).
15 godina

xxx

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2023 9:27 (Memphis).
16 godina
Interesira me ako slucajno netko prodaje dobar, odrzavan auto, ili zna nekoga (zg i okolica), slobodno javite. Idealno što jeftinije (npr 5-7k€), ali do nekih 10ak tis € max (prednost limuzine, i prednost njemci).

Planirao sam nešto skuplje uzeti za duže staze, ali mi sad treba nešto hitnije i samo da me posluži do jeseni.

Baš intezivno gledam po oglasnicima, toliko izbora.. Evo za taj cjenovni rang, nekakav summary mojih istrazivanja. Golf 6 mi se čini dobar buy, pouzdan, povoljan i jako se lako proda, iako bi htio veci auto. Bmw e90 i f30, te f10 su mi super, malo trose, i jedino treba pazit na lanac, e46 također mi je dobar ali je vec stariji pa ne znam koliko bi bio pouzdan, a X1 je iznenađujuće dosta povoljan. Passat CC mi je interesantan i neobican. Audi A4 B8/A5 su mi privlacni, ali drze dobro cijenu a i nisu tako mali potrošači u odnosu na bmw (A3 sam vec imao pa mi nije interesantan). Gledao sam i mazde, lijepi auti, cijena polovnjaka je niska jer nažalost kod nas to nitko ne kupuje. Alfa 159, jako lijep auto, ali za mene mozda malo pretvrd ovjes i ne bas jednostavan za odrzavanje. Honda Accord mi je interesantan ali drzi cijenu kao da je njemac.
Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
17 godina
markoal kaže...
Interesira me ako slucajno netko prodaje dobar, odrzavan auto, ili zna nekoga (zg i okolica), slobodno javite. Idealno što jeftinije (npr 5-7k€), ali do nekih 10ak tis € max (prednost limuzine, i prednost njemci).

Planirao sam nešto skuplje uzeti za duže staze, ali mi sad treba nešto hitnije i samo da me posluži do jeseni.

Baš intezivno gledam po oglasnicima, toliko izbora.. Evo za taj cjenovni rang, nekakav summary mojih istrazivanja. Golf 6 mi se čini dobar buy, pouzdan, povoljan i jako se lako proda, iako bi htio veci auto. Bmw e90 i f30, te f10 su mi super, malo trose, i jedino treba pazit na lanac, e46 također mi je dobar ali je vec stariji pa ne znam koliko bi bio pouzdan, a X1 je iznenađujuće dosta povoljan. Passat CC mi je interesantan i neobican. Audi A4 B8/A5 su mi privlacni, ali drze dobro cijenu a i nisu tako mali potrošači u odnosu na bmw (A3 sam vec imao pa mi nije interesantan). Gledao sam i mazde, lijepi auti, cijena polovnjaka je niska jer nažalost kod nas to nitko ne kupuje. Alfa 159, jako lijep auto, ali za mene mozda malo pretvrd ovjes i ne bas jednostavan za odrzavanje. Honda Accord mi je interesantan ali drzi cijenu kao da je njemac.

Dosadan, ali praktican, ok za odrzavanje i lako za prodat - Skoda Octavia...

Truth in engineering.
13 godina

Golf 6 ako uzimas pazi kod 1.6 na dizne i viskotlačnu pumpu

Za bmw te mogu savjetovati ako šta treba. Bio E90 ili F30 vjerojatno gledas 2.0D sa N47 i nakon tolikih godina ja mislim da je dosada jako teško pronaći jedan gdje lanac već nije zamjenjen, jer taj motor je krenuo 2007-2008 i ako gledas do 10K mozes uzeti seriju 3 negdje do 2012 ako ides na 316D bez opreme, tako da su to vec 11-15 godina stari auti sa 200-300tkm i lanac je tu većinom zamjenjen, kao i zamašnjak ako je šaltung, a na većini je već i DPF, EGR off pa ono manje problema. Ovisno sta volis, ali ja bi na tvome mjestu radije uzeo E90 LCI 320D sa više opreme, nego golog F30

17 godina

Ključno su svemu ovome je da tebi treba auto koji ćeš voziti pola godine, i tu treba gledati isključivo nešto što je uredno održavano, u dobrom stanju, i što je lako za prodati.

Golfa 6 ćeš uglavnom lako prodati ako si cjenovno dosta povoljniji od ostalih na oglasu - tih auta ima ekstremno puno i zapravo ih je dosta teško prodati za standardu cijenu jer ih ima tisuće identičnih, teško se onda izdvojiti iz mase. A4 B8 ćeš teško kupiti dobroga, F30 zaboravi, F10 da ne govorimo. E46 je stara krama realno. E90 možda safest bet of svih najbrojanih, ali isto kao i Golf, za brzu prodaju moraš imati top auto i najbolju cijenu od svih. O X1, CC i Accord nemam baš nekih saznanja pa ne bih ni komentirao, a 159 ima ograničen klub korisnika i realno je to dosta star auto koji se teško prodaje. Mazde pristojne ali gubitak vrijednosti prilikom prodaje značajan jer ne drže cijenu. Pogledaj si možda Focusa u tom budžetu, nađe se super primjeraka a dobri su auti.

Slažem se sa sstrmi-em, bolje top E90 nego gol F30 sa slabim motorom. No na kraju dana se sve svodi na to koliko dugo planiraš imati auto, ako ćeš ga imati pola godine moraš kupiti auto ispod cijene da ga se možeš lako riješiti, opet ispod cijene, a to su već teži pothvati. Realno ćeš u tom budžetu kupiti dobrog hatchback-a, dobru limuzinu već teže, osim ako si strpljiv, pratiš svakodnevno oglase pa kada izleti nešto sa super cijenom rješavaš odmah. Nije lako, ali nije ni nemoguće.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
10 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, ljudi!

Kao i kolega iznad, u potrazi sam za automobilom. Cijena slična kao kod kolege - 8000-9000 € +/- 500€, ali svojevrsnu prednost dajem Cliu i Meganu (u mojoj, ujakovoj i stričevoj obitelji imamo ih 8, od clia 2, 3 i 4 do megana 3 i fluenca i nitko nema problema s održavanjem, a dizajn clia 4 i megana 3/4 mi je jako sviđa).

Ne treba mi, a i ne želim nešto veće od megana, ali neka bude sa što manje kilometara (razmisljam da ne idem preko 160k) i da je, naravno, noviji (donja granica je 2014. godina).

Auto bi se vozio 5km na posao i 5 km natrag, 5 dana u tjednu pa smatram da tu iz priče ispada dizelaš.

1. Imate li neku drugu preporuku za te novce i klasu automobila?

2. Ako se držim Clia (4) i Megana (3/4) (benzin), postoji li nešto na što bih trebao obratiti pažnju?

Hvala i lp.

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. Non bene pro toto libertas venditur auro. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
11 godina
Auti - ultimativna tema

Kakvi se zvucnici koriste ? Ja sebi gledam sad zamijenit svoje i dodat sub, do nekih 200e set od 4kom, prednji 16.5cm sa odvojenim visokotoncima a zadnji 16.5cm koaksijalci koji ce bit spojeni na tvornicki civic fd1 radio (znam da bi dobio bolji zvuk na drugom radiju ali tvornicki mi je bas super uklopljen), za sub svi hvale aktivni alpine sw 815 za nekih 160e, koji materijal a da nije skup koristit za dampiranje ?

16 godina
Hvala na odgovorima, zapravo i sam došao do istog zakljucka, bas dogovaram da ih pogledam par, E90 mi je zlatna sredina, gušt ga za voziti, pozeljan mlađima, i ako mi se dopadne mogu ga i zadrzati i nakon jeseni. Inace imamo jednog E90 i u obitelji, te rentao par puta razne F30, i F45, i sviđa mi se, a imamo u obitelji i A3 sa tim 1.6tdi motorom (u vezi komentara sa golfom), tako da sam upućen u troskove i odrzavanje. Hvala još jednom i sretno kolega u potrazi za renaultom.
Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
13 godina

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-320d-xdrive-automatik-f1-profi-navi-lanac-reg-god-koza-oglas-40077616
Probas ovoga spustiti na 9200-9500 i ako budes prodavao u jesen neces nista izgbuti jer sve se čini na mjestu. Od garancije na veliki servis, godiste, km ,oprema jako dobra za E90

14 godina
Auti - ultimativna tema

Već se pisalo, ali sam zaboravio. 

Koji su dobri webshopovi vani za naručivanje dijelova, a da šalje u HR?

Ništa ne ostavljam nezavrš
11 godina
dv14 kaže...

Već se pisalo, ali sam zaboravio. 

Koji su dobri webshopovi vani za naručivanje dijelova, a da šalje u HR?

Motointegrator, ali probaj svejedno usporedit cijene sa Autodijelovi Fransoa kod nas.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kia Ceed 2016', 1.6 crdi 136ks. Mišljenja i iskustva? Na kaj pripaziti kod motora, vidim da ima lanac.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.5.2023 12:37 (vrinho).
8 godina
Čuo sam malo o tim motorima, ali ono što i jesam čuo je pali-vozi uz redovito održavanje.
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vole pojest kvačilo za 100 000 km, znam da verzija sa 115ks nema dvomaseni zamašnjak, a zamjena lamele i korpe je u ovlaštenom oko 550€

14 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala dečki, još tko? Nešto o DPFu i regeneraciji. Brinu me ovi moderni dizeli i dpf, svašta čitam.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
10 godina
Ja imam Pro Cee'd, doduše slabiji 1.6 CRDi 128 KS, doslovce ti je toči i vozi, redovni servisi. Mali potrošač na otvorenom, ali u gradu 7/7.5.

Od problema s tom generacijom Ceedova su ti one led trake u farovima, to je meni otišlo i popravak je mrvu zeznut, ali nije toliko skupo. To je pokrivala garancija.

Također, volan kad ga okrećeš zna imati neki tup zvuk lupanja. Tu je isto popravak zeznut, ali dio koji se mijenja je doslovce par kuna bio. Ako te kaj konkretnije zanima javi se.
12 godina
Dobiješ klimu i električne podizače u cijeni
11 godina
neaktivan

Po tome ispada da je gore od osnovne opreme. To je neki njihov paket opreme mislio sam da je special edition ili nesto slicno, ocito nije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.5.2023 22:33 (Belick1).
17 godina
Belick1 kaže...

Po tome ispada da je gore od osnovne opreme. To je neki njihov paket opreme mislio sam da je special edition ili nesto slicno, ocito nije.

Teško ćeš naći nešto slabije od Golfove osnovne opreme...

15 godina
Belick1 kaže...

Piše ti u oglasu što ima (senzori za kišu i svjetla, automatska duga svjetla, android auto, carplay, grijanje sjedala, ambijentalno osvjetljenje, samozatamnjujući unutarnji retrovizor). Još bi trebao imati navigaciju, adaptivni tempomat, automatsko kočenje, parkpilot i preklapanje retrovizora. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice