Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.513.553
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Slazem se, zasto bi bilo ikakvih razlika u prometu kad je velika vecina jucer natankala aute?

Biseru.....

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
17 godina
Auti - ultimativna tema

Koja logika ajme meni, poskupilo gorivo, jučer svi natankali, ali danas više nitko ne ide na posao ni nikuda jer je skuplje gorivo, ostat će svi doma. Svaka čast

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema

a gle, generalno bi se trebali dogovoriti, pa da se jedan tjedan 2-3-4 voze u autu na posao...

Ja već 15. g. putujem autom na posao, i neko vrijeme smo se vozili 3-4 u autu...

sad idem malo dalje (s 30 na 40 km u jednom smjeru dnevno) i jedva se dogovorimo da se 2-ica vozimo zajedno (ima nas 4 iz KC, + šef ima sl. auto, ali nam je on malo "kasniji" tip)...

a iskreno, ja stanem svakom tko stopira (ako imam mjesta), ali u zadnjih 5-6 godina ne znam jesam li stao isto toliko puta ?!?!

ono, hrpa nezaposlenih, osobito po selima kroz koja vozim, pa znam da je tim ljudima skupo platiti 20-ak kn za bus (ako idu na biro), ali kvragu, nikoga nema?!?! nitko ne treba prijevoz ?!?!

Ju je je? Je ju je!
12 godina
gocc01 kaže...

Vozdra, netko me u nedjelju puknuo na parkingu i naravno paljada. Malo mi je izbio zadnji branik s mjesta, gurnuo sam ga nazad i ima solidna ogrebotina točno preko zadnjeg lijevog senzora. 

E sad, pošto postoje kamere na ulazu u zgradu, poslao sam upit i čovjek mi je poslao slike sudara, vidi se moj auto i srebrni kak se pokušava provući pored mene, nakon toga slika lika kako čuči iza mog auta i njegova slika pred ulazom. 

Situacija je sljedeća, dobio sam model auta (na slikama se ne vidi baš dobro koji je osim boje), prezime i kat na kojem živi, iz tog je ulaza. Dogodilo se to da je auto vozila starija žena a zatim je on preparkirao auto par mjesta dalje. 

Ja sam kao i svi bio nepropisno parkiran u sredini, mjesta su lijevo i desno te se svi parkiramo između pošto nema mjesta jer na 300 i nešto stanova dolazi možda 150 parkirnih mjesta. 

U policiji su mi rekli ako se vidi na snimci da ih zovem na očevid.

Dal da zovem policiju, pretpostavljam da mi čovjek zadužen za kamere nije smio dati podatke već ako ih zovem, moram im reć da se na slikama vidi tko je pa oni onda gledaju kamere.

Ja ću vjerojatno dobit kaznu za pogrešno parkiranje, manji problem. 

Ili da se sa njima dogovorim pa popunimo Europsko? 

Hoće li mi osiguranje priznati štetu ako sam bio nepropisno parkiran? 

Sorry na šugavoj slici jer škrabam na mobitelu. Ona je izlazila van gore ukoso. Moj je auto bio zadnji u tom redu u sredini, iza njega nije ostalo mjesta za parkiranje ali je ostalo mjesta za provuć se što inače nije situacija jer da se dođe do tih mjesta na kraju, potrebno je u rikverc voziti od početka ulice jer su auti sparkirani skroz do zavoja gore. Takva je praksa na parkingu. 

Dal da zovem odmah policiju, pokažem im slike pa čekamo da ovaj zadužen za kamere dođe ili da riješimo to preko osiguranja? Ja bih zvao muriju samo zbog toga jer se vidi kak šupak gleda moj auto i onda paljada.

Ako znaš tko je pokušaj se dogovorit i ako to ne ide zovi policiju a u tom slučaju ti ne gine kazna za parkiranje

INTEL,........is that Epyc or what?
13 godina
Strm kaže...

Update svezi glede goriva od danas

Jutros sam se vozio po Zagrebu i Splitu, uopće nema vidljive razlike u prometu, toliko o štednji i kolonama na pumpama... 

Zaista smo bistar narod

Imaš način razmišljanja kao oni likovi koji kažu da njih ne brine poskupljenje zato što uvijek sipaju za 100 kn. 

Nije cilj da se ne vozimo, nego da imamo normalne cijene goriva s obzirom na cijenu barela nafte i životni standard građana, a da je bio cilj da se manje koriste automobili onda bi država investirala u javni prijevoz i dodatno oporezivala automobile, pa nebi kao sada vlakom od Osijeka do Zagreba putovali 6 a nekad i 7 sati.

11 godina
nicky.sl kaže...

Ako znaš tko je pokušaj se dogovorit i ako to ne ide zovi policiju a u tom slučaju ti ne gine kazna za parkiranje

Na ovim se slikama koje sam dobio ne vidi baš dobro jer je slikan monitor. Rečeno mi je srebrna Opel Astra i na kojem katu živi i prezime. 

Idem prvo kod njih, probat se dogovorit. 

Kaj onda samo popunimo europsko? Pod uvjetom da neće bit bahati. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ova dva govna(trw) s modernog(f32) bmwa jeftinije od jedne dornje vilice srednje klase za alfu 159. A 10god skoro mlađi od alfe

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
17 godina
Auti - ultimativna tema

Na 159 se na donjoj vilici mogu posebno mijenjti i seleni i kugle, što ispadne 3 puta jeftinije nego mijenjanje cijele vilice.

4 godine
Auti - ultimativna tema

da je taxi prijevoz jeftiniji ja bih prvi prodao novi automobil i vozio se s njima. odn ne bi ga prošle godine ni kupio.

pređem godišnje 4 tisoć km i stvarno mi nije potreban, osim zbog problema s kralježnicom pa ne mogu/ne smijem voziti bicikl.

13 godina
mika2210 kaže...

Na 159 se na donjoj vilici mogu posebno mijenjti i seleni i kugle, što ispadne 3 puta jeftinije nego mijenjanje cijele vilice.

Kugle se mogu mjenjati jedino ak je prerađena vilica.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
14 godina
Auti - ultimativna tema

Mislim da sam krivo shvaćen

Pa ljudi su išli svi jučer na benze i čekali u kolonama satima da natoče jeftinije gorivo kako bi uštedjeli maybe 80kn goriva

A koliko bi bila veća ušteda da se jednostavno ne voze autima osim ako ne moraju (mislim ZG) nego voze javnim prijevozom

Pogotovo ljudi koji kukaju kako država uzima xy% na cijenu goriva, ne samo što bi više uštedili nego bi i državi pokazali srednji prst

Ovak je cijena ošla gore, svi se i dalje voze normalno sa "uštedom" od 80kn, koja će u najboljem slučaju ispati 0kn kad budu opet točili skuplje, i dalje će točiti skuplje i kukati i na tome će ostati, a država je jučer nabrala love na tim budalama ne želim ni pomisliti na cifru

Point being: uštedit će te jedino ako se ne vozite, jer znam da je činjenica da se previše ljudi u zg vozi autima a imaju mogučnost javnog prijevoza, svima drugima je svejedno pogotovo firmama

15 godina
Auti - ultimativna tema

bas je drasticno poskupio benzin...stari moj ja ne vjerujem kako se vama davalo stajat u koloni po sat dva za koliko 40kn razlike???

jucer s bratom cekam u kamionu, ispred nas majstor puni kontejner od 4000 litara, dodemo na red (sve skupa 2h cekanja) i zenskica blokira crkpu, nema vise goriva :D

to se zove BOLEST i nedostatak zanimacije u zivotu, na SVAKOJ pumpi po 40-50 auta...

15 godina

i vjerojatno su se počastili rundom-dvije u prvoj birtiji nakon što su natankali....

Ju je je? Je ju je!
12 godina
Strm kaže...

Mislim da sam krivo shvaćen

17 godina
ramzocro-HCR kaže...
mika2210 kaže...

Nije istina, ja sam ih mijenjao na svojoj 159-tki. Ima u Zaboku majstor koji to radi, Franjčec.

17 godina
RuskeGTT kaže...

bas je drasticno poskupio benzin...stari moj ja ne vjerujem kako se vama davalo stajat u koloni po sat dva za koliko 40kn razlike???

jucer s bratom cekam u kamionu, ispred nas majstor puni kontejner od 4000 litara, dodemo na red (sve skupa 2h cekanja) i zenskica blokira crkpu, nema vise goriva :D

to se zove BOLEST i nedostatak zanimacije u zivotu, na SVAKOJ pumpi po 40-50 auta...

A to ti je tako kada se u zadnji tren saznalo da cijena goriva raste, da se barem znalo par dana prije... 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
14 godina
Auti - ultimativna tema

Bome točim Clia kao da točim kamion hahahaha

Primam autograme kasnije...

Ali ovo je ludnica, kao da je apokalipsa😂

17 godina

nije ni kod u Nemacka nista bolje 😅

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
15 godina
neaktivan
nixass kaže...

nije ni kod u Nemacka nista bolje 😅

sinoc sipao gorivo na najjeftinijoj pumpi u smove okrugu u STI, 55l 129 € i nesto sitno....

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
13 godina
mika2210 kaže...
ramzocro-HCR kaže...
mika2210 kaže...

Nije istina, ja sam ih mijenjao na svojoj 159-tki. Ima u Zaboku majstor koji to radi, Franjčec.

Da, jer ima opremu da reparira takvu vrstu vilica. I daje garanciju da kugla više neće otići. I to su univerzalne kugle koje čak možeš prerađivati da paše na više vrsta vilica, sad da ideš tražit kuglu za tu vilicu u bilo kojoj veleprodajnom dućanu nećeš ih nać.

Mi smo čovjeku unazad 5god bili na nekom cadillacu novome reparirali vilice, slali ih tada u sloveniju jer nitko u hr to nije radio, a vilice nove nije bilo za napraviti. Dan danas mu je to ok, svake 2god smo samo na mazalicu podmazivali kuglu(jer nova kugla je došla s mazalicom).

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ameri to masovno ugrađuju na svoje aute, kod njih imaju AF za kupiti s mazalicama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 19:22 (ivanzu).
17 godina
Sorry ali vi svi u nemacka, avstrija i ostale zemlje EU nemate pravo zaliti se na cijene goriva.

Sunce ti yebem, imate placu 3x hrvatsku, najmanje, a placate gorivo 50ak centi po litri vise. Sorry, ali meni je to jadno.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
Sorry ali vi svi u nemacka, avstrija i ostale zemlje EU nemate pravo zaliti se na cijene goriva.

Sunce ti yebem, imate placu 3x hrvatsku, najmanje, a placate gorivo 50ak centi po litri vise. Sorry, ali meni je to jadno.

da no ti ne dajes za stan 1600€ mjesecno, no ovo je opet offtopic.

drugim rijecima ja da ti pokazem troskove stanovanja ovdje bilo bi pitanje dal tu netko zna do toliko racunat il daj je ikada u zivotu drzao toliko novca u svojim rukama odjednom...

ovo zadnje ti je komentar na tvoju "opasku".

zalosno je sto vecina balkanaca misli da je netko rijesio sve probleme kad ode van, to je samo dokaz kakva je situacija na balkana ne politicka vec i mentalna.

a niti ovdje svi zivimo u kontejnerima i vidimo lidl na dan kad idemo za hrvatsku il bosnu.

dapace tim socialnim slucajevima i jest najbolje, drzava sve placa a oni igraju ps5.

il recimo mojim nekim poznanicima koji rade za hr firme uzimaju djeciji doplatak za 2-3 djece, ne placaju stan nit imaju troskove zivota, i jos uzmu radi odvojenoga zivota 5000-6000 eura mjesecno. na povratu poreza.... 

da te pitam dal si ti ikada otisao 10km dalje od mjeseta rodenja?! dal ti znas koliko gdje gosta zivot... opet OT

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 20:37 (Robert_84).
12 godina
Robert_84 kaže...
Pero Dinamit kaže...

drugim rijecima ja da ti pokazem troskove stanovanja ovdje bilo bi pitanje dal tu netko zna do toliko racunat il daj je ikada u zivotu drzao toliko novca u svojim rukama odjednom...

zalosno je sto vecina balkanaca misli da je netko rijesio sve probleme kad ode van, to je samo dokaz kakva je situacija na balkana ne politicka vec i mentalna.

a niti ovdje svi zivimo u kontejnerima i vidimo lidl na dan kad idemo za hrvatsku il bosnu.

dapace tim socialnim slucajevima i jest najbolje, drzava sve placa a oni igraju ps5.

il recimo mojim nekim poznanicima koji rade za hr firme uzimaju djeciji doplatak za 2-3 djece, ne placaju stan nit imaju troskove zivota, i jos uzmu radi odvojenoga zivota 5000-6000 eura mjesecno. na povratu poreza.... 

da te pitam dal si ti ikada otisao 10km dalje od mjeseta rodenja?! dal ti znas koliko gdje gosta zivot... opet OT

Je da svi placaju 1600€ mos si mislit.. To ovi zatupljeni koji moraju zivjet u centru ili 2km od grada, samo neka se vidi da zivis u centru.. nema veze sto mozes tipa otic 20-30km dalje i placat 600-800€ manje za iste kvadrate

15 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...
Robert_84 kaže...
Pero Dinamit kaže...

Je da svi placaju 1600€ mos si mislit.. To ovi zatupljeni koji moraju zivjet u centru ili 2km od grada, samo neka se vidi da zivis u centru.. nema veze sto mozes tipa otic 20-30km dalje i placat 600-800€ manje za iste kvadrate

ja zivim 25 km od centra hamburga, 15 od svoga posla. da zivim u centru nekoga grada auto nebi ni imao jer ga nebi imao gdje parkirat. mjesto se zove Wedel. nesto kao zagreb i Velika Gorica.

a da zivim jos dalje trebao bi imat i 3 auta jer autobusi svugdje ne voze bas svakih 10-15 minuta, a nema niti tramvaja. kazem ovo je offtopic, nisam primjetio da ovdje itko place radi cijene goriva, ja sam na gorivo mjesecno trosio na oba vozila 600-900€ ionako dodatnih 200 mi nece unistit zivot. no nemojte pricati o stvarima koji nemate pojma.

dapace onaj tko radi za 12€ on i mora zivit u nekoj vukojebini il periferiji jer stan u bolje mjestu il gdje je tramvaj a i dobra djecija skola nemoze niti priustiti.

ja nisam zivio u stracari i vukojebini niti u hrvatskoj, a bome ne zivim niti u njemackoj.

13 godina
Pero Dinamit kaže...

Koliko litara mlijeka sa svojom placom moze uzet netko iz Nigerije, a koliko ti?

Ili ako te bas gorivo zanima, koliko Filipinac ili Pakistanac moze uzet goriva sa svojom placom, a koliko ti?

Po tvojoj logici nemas se pravo zalit na... ista, s obzirom da ogromni postotak ljudi na planeti zive losije od tebe.

Pa ti yebi sunce i žali se na jadnost

Ubi bene, ibi patria.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ja živim u vukojebini (landkreis traunstein), stan plaćam sa sada nešto skupljim svim režijama 600€, tankati mogu u austriji di je jeftinije i na posao hodam minutu.. ne mogu se žaliti 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
ramzocro-HCR kaže...
 Da, jer ima opremu da reparira takvu vrstu vilica. I daje garanciju da kugla više neće otići. I to su univerzalne kugle koje čak možeš prerađivati da paše na više vrsta vilica, sad da ideš tražit kuglu za tu vilicu u bilo kojoj veleprodajnom dućanu nećeš ih nać.Mi smo čovjeku unazad 5god bili na nekom cadillacu novome reparirali vilice, slali ih tada u sloveniju jer nitko u hr to nije radio, a vilice nove nije bilo za napraviti. Dan danas mu je to ok, svake 2god smo samo na mazalicu podmazivali kuglu(jer nova kugla je došla s mazalicom).

Ma Franjčec to radi već 10-15 godina, ako ne i više. Sjećam se da sam još tamo 2008. sa 156-icom išo k njemu s vilicama da mi zamijeni selene, jer ih je trebalo mijenjati ko i ulje u motoru, svakih 10 000 km. Znam da mi je par puta i kugle rješavao zajedno sa selenima.

15 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Koliko litara mlijeka sa svojom placom moze uzet netko iz Nigerije, a koliko ti?

Ili ako te bas gorivo zanima, koliko Filipinac ili Pakistanac moze uzet goriva sa svojom placom, a koliko ti?

Po tvojoj logici nemas se pravo zalit na... ista, s obzirom da ogromni postotak ljudi na planeti zive losije od tebe.

Pa ti yebi sunce i žali se na jadnost

EU? Nikad cuo za to? Europski standard? I tako te ostale stvari na slovo "E". 

Di2 & EPS FTW!
13 godina
ivanoile kaže...

EU? Nikad cuo za to? Europski standard? I tako te ostale stvari na slovo "E". 

Tip govori da je jadno sto se neko ima zalit na cijene kad je u HR toliko lose. Zar se tu mjeri granica tko ima pravo zugat, a tko ne?

Pa taman da gledas samo EU, Idalje ima 1/3 clanica koji manje litara mogu uzet sa svojom placom nego prosjecan Hrvat, i sta sad? Zar nije to licemjerno kad ne das drugom pravo na zaljenje?

I kad vec spominjes Europski standard, nisu oni iz EU birali vladajucu garnituru niti su unistili industriju, niti oni zahtjevaju toliki porez na gorivo.

Ubi bene, ibi patria.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice