Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.494.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

evo da vam javim, dvije ukrajinske tvornice s 7000 zaposlenih za VW kablove - stoje...

ode  dobavljivost VWa na još niže grane...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 10:08 (Stric_Jura).
10 godina
Auti - ultimativna tema

Evo ja danas malo preprao auto, kad ono pogledam šajbe bočne na suncu i imam što vidjeti.

Sve puno ogrebotina, valjda od struganja leda sa šajbi... Koristio sam ovu zimu strugalicu iz bauhausa.

Budući da imam opremu za poliranje, doduše jednom korištenu (ispalo je solidno), kakav je proces poliranja šajbi ili to moram profiću nosit?

Srdačno

8 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Milki kaže...

Kako se mogu obranit pri npr prijavljivanju policiji ukoliko dode do toga (a nije ni mjesec dana proslo vec ovake price dolaze do mene)?

Pitaj policiju hoće li onaj tko te prijavio platiti vanredni tehnički ako auto prođe. Pretpostavljam da si ga uspješno registrirao, tako da nema potrebe za brigom. 

Ne bi bilo loše ipak provjeriti je li s ispušnim sustavom sve čisto, kako su kolege forumaši naveli (da netko nije protočni ispuh zamaskirao da izgleda kao tvornički, da nije zapela leptir-klapna u ispuhu, itd). 

5 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Twin turbo V6 je unutra. Auto je komplet stock (takav ce i ostati). Ima i produzenu garanciju koju je prijasnji vlasnik dodatno platio jer je auto servisiran od prvog dana u porscheu. Tako da je ista dirano ne bi mu ponudili tu istu garanciju.

Ne kazem ja da je auto (suludo) glasan, ja samo kazem da je glasniji od vecine automobila (pogotovo mojih prijasnjih 3.0tdi), a vozim u sport+ vecinom posto auto bude nizi i bolji mi je ugodaj voznje (volim se osjecat kao u sportskom autu lol). U normal tj comfortu radi tiše i pluta cestom.

Kolega ima 2018 s e hybrid (2.9 v6) i njegov je barem duplo glasniji kad ga vozi u sport+ , dok drugi kolega ima audi s5 sa slicnim v6 (kao moja paranema) motorom koji je isto poprilicno glasan u sport+.

To sam se bas i ja  pitao, tko ce mi platit izvanredni ak me netko krene prijavljivat... a koliko se dashcam i ti gps podaci  pred zakonom racunaju to nisam siguran.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 14:30 (Milki).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Daj stari boli te kurac, uživaj u autu i deri, kamo bi došli u životu da nas tolko dira svaka sitnica koju kažu drugi nebitni ljudi

-
12 godina
Auti - ultimativna tema

Majstore uzivaj u autu i zaboli te tko i sto prica. 

PSN:Tomislav025
15 godina
MedO1337 kaže...

Evo ja danas malo preprao auto, kad ono pogledam šajbe bočne na suncu i imam što vidjeti.

Sve puno ogrebotina, valjda od struganja leda sa šajbi... Koristio sam ovu zimu strugalicu iz bauhausa.

Budući da imam opremu za poliranje, doduše jednom korištenu (ispalo je solidno), kakav je proces poliranja šajbi ili to moram profiću nosit?

Srdačno

Ako nisi zadovoljan svojim poliranjem profic to izvuce da bude ko novo.. Kuli sprej za odmrzavanje sajbe i nema vise struganja niti ogrebotina

13 godina

Ma ne moraš se brinuti. Samo gas, pa moj CLS 500 i 630i su se čuli na 2-4km ovisno o terenu

CLS 500 - 5.0 V8 bez sekundarnih katalizatora, umjesto srednjih lonaca je bio x-pipe i maknuti zadnji lonci. Praktički ostali samo primarni katalizatori

630i - 3.0 redni šestak , samo zadnji lonci maknuti

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
11 godina
Auti - ultimativna tema

Sta kazete na ovaj autic? ok cijena?

17 godina
Auti - ultimativna tema

Seat Ibiza iz 2011 za 8500€..to baš moraš voljeti

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
4 godine
toma20 kaže...

Sta kazete na ovaj autic? ok cijena?

lijep tutać...

odvesti ga na pregled, provjeriti stanje kilometraže odn istrošenost motora, je li jače lupan itd..

sveznaš, nemoj se zalijetati.

▓ Razlika između patnje i sreće jest samo u različitom rasporedu atoma u prostoru. ☠️ Stop the War in Ukraine☠️
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Seat Ibiza iz 2011 za 8500€..to baš moraš voljeti

ovo je Ibiza Bocanegra, ja sam vozao seata i znam koja je razlika u cijeni i sta ova oznaka znaci.

no ako je za nekoga Golf i Golf GTI isto, onda mu se nema sta objasnjavat.

Bocanegra izvedba je jos i jako rijedak auto

ovo je link na mobile.de u njemackoj ih trenutno pored 10 000 ibiza ima samo 8 u ponudi.... 

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?dam=0&isSearchRequest=true&ms=22500%3B7%3B%3BBocanegra%3B&ref=dsp&s=Car&sfmr=false&vc=Car

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2022 10:43 (Robert_84).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ma znam, sve to stoji, tko voli nek izvoli, no treba uzeti u obzir i da su cijene na tržištu trenutno abnormalne, ako se nastavi ovako i za godinu dvije ok, ali ako ne i vrati se na staro normalno, koliko će taj auto vrijediti, kada uzmemo u obzir da je auto specifičan i da ima jako uzak krug kupaca?

Čisto razmišljanje i s druge strane, ako je auto ono što ti želiš i cijena ti je ok, meni je prvome drago da si ga kupiš i uživaš u njemu, volim i ja aute i cijenim posebne verzije koje se više kupuju srcem nego razumom, samo pružam drugu perspektivu, koja ne mora nužno biti ispravna i primjenjiva u ovoj situaciji.

11 godina
Auti - ultimativna tema

Provjerio ga na car verticalu evo rezultata

Zena koja ga prodaje objasnila sta se dogodilo kod nas,ali za DE ne zna,pa realno za opremu koju ima i to sta je bocanegra cijena mi je bila ok kad sam gledao oglas,e sad ovo sta je bila setat kod nas jos ajde,a za njemacku...

13 godina

Lokalna baba je pouzdanija od Car Verticala. 

Ako ti se auto svidja, odi uživo , pregledaj ga detaljno i ako je dobar kupi. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Blinkaju mi ova svjetla na oba fara, nigdje na netu nemogu nac kako ih zamjenit... Jel zna tko kako da zamjenim, doslovno nevidim gdje bi mogle bit zaruljice, zadnja opcija mi je vađenje farova.

edit: radi se o Golfu VI GTD, bixenon farovi

https://500px.com/darkonakic
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2022 19:42 (darko099).
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ako su otišle LEDice onda ostaje jedino otvaranje fara i promjena, probaj prvo el. spojeve sa kontakt sprejem malo očistit.

12 godina
toma20 kaže...

Provjerio ga na car verticalu evo rezultata

Zena koja ga prodaje objasnila sta se dogodilo kod nas,ali za DE ne zna,pa realno za opremu koju ima i to sta je bocanegra cijena mi je bila ok kad sam gledao oglas,e sad ovo sta je bila setat kod nas jos ajde,a za njemacku...

5-10k € na tad 4god starom autu je nista, pa da odes u ovlasteni i narucis te farove vec te izadje 1000€+, limarija je skupa za popizdit pogotovo...

Iako, ako ti se svidja ja bi to otisao pogledat i u ovlasteni...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2022 22:21 (hahhaajaads).
15 godina
hahhaajaads kaže...

5-10k € na tad 4god starom autu je nista, pa da odes u ovlasteni i narucis te farove vec te izadje 1000€+, limarija je skupa za popizdit pogotovo...

Iako, ako ti se svidja ja bi to otisao pogledat i u ovlasteni...

I ne samo to, već i servisi dodatno nabiju račune jer osiguranje plaća. Na kraju za malo oguljena vrata ispadne popravak od 5000€.

10 godina
darko099 kaže...

Blinkaju mi ova svjetla na oba fara, nigdje na netu nemogu nac kako ih zamjenit... Jel zna tko kako da zamjenim, doslovno nevidim gdje bi mogle bit zaruljice, zadnja opcija mi je vađenje farova.

edit: radi se o Golfu VI GTD, bixenon farovi

Pozz, vjerojatno problem nije u LEDicama, već u jednom modulu. 

Slično je bilo meni na Kiji s LED dnevnim trakama, u ovlaštenom su za zamjenu modula tražili previše, pa sam prema preporuci otišao kod Branimira Tubikaneca (Jensa) i riješio mi je to za oko 600 kuna čini mi se. Dobio sam i godinu dana garancije. 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, ima li netko iskustvo sa Audi A6 C6 linijom? Gledao bih 3.0 TDI (iskreno ne znam koji točno, ako se ne varam postoje 4 verzije motora) ili 2.4 benzin (vjerojatno sa plinom). 3.2 FSI ne bi, jer sam dosta pročitao iskustava da je malo problematičan motor. Hvala.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ej zna li netko
da li kod nas postoji privremena registracija vozila?
Takvo nesto mi je Google izbacio.
To izgeda da postoji samo u srbiji lol

17 godina

Postoji, dobiješ zelene tablice, tj bijele sa zelenim slovima. Nazovi tehnički pa neka ti kažu kako si to možeš složiti.

17 godina
Hacker002 kaže...

Postoji, dobiješ zelene tablice, tj bijele sa zelenim slovima. Nazovi tehnički pa neka ti kažu kako si to možeš složiti.

Ali vjerojatno se ne isplati jer naplate ko pravu registraciju? ( po cijeni)

10 godina

Nisu baš bistri po tom pitanju... ZSPC, članak 249 - https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

Meni se čini da se to radi samo za strance. Na koliko ti treba? Možeš dobiti probe na 3 ili 15 dana ako ti je to dosta.

13 godina
hrčak kaže...

Pozdrav, ima li netko iskustvo sa Audi A6 C6 linijom? Gledao bih 3.0 TDI (iskreno ne znam koji točno, ako se ne varam postoje 4 verzije motora) ili 2.4 benzin (vjerojatno sa plinom). 3.2 FSI ne bi, jer sam dosta pročitao iskustava da je malo problematičan motor. Hvala.

U najboljem slučaju 11 godina star automobil. Znači ako ćeš kupiti dobar primjerak moraš lijepu lovu dati i opet imati u rezervi novaca za servis i vanredne kvarove, nemoj samo otići i kupiti automobil na slijepo, dobro ga pregledaj tj. najbolje odvezi u ovlašteni da ti ljudi pogledaju automobil. Zato što ta starija premium klasa automobila vrlo lako odvede čovjeka u bankrot.  

17 godina
unknown kaže...

Ali vjerojatno se ne isplati jer naplate ko pravu registraciju? ( po cijeni)

Kako mogu naplatiti kao pravu ako registriraš na 3 mjeseca npr? Logika.

Nuclear_Phoenix kaže...

Nisu baš bistri po tom pitanju... ZSPC, članak 249 - https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

Meni se čini da se to radi samo za strance. Na koliko ti treba? Možeš dobiti probe na 3 ili 15 dana ako ti je to dosta.

Probe na rabljenim autima možeš dobiti na 3 dana i to samo jednom, 15 dana probe možeš dobiti jedino kada kupiš auto s 0 km, tj novi iz salona.

16 godina
Nedavno sam uzeo probe na 15 dana bez problema, a nije novi auto
#fsb
17 godina
Auti - ultimativna tema

One papirnate? Kako, šta, gdje, opiši - radio sam s autima nešto kratko i to su informacije koje imam, prvi put čujem da možeš na tehničkom uzeti probe od 15 dana?

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Probne tablice idu na 3 dana ako auto nije tehnički pregledan, ako je onda može do 15 dana.

Btw, neznam jeste vidjeli ali navodno gorivo ide preko 15kn/l sljedeći tjedan , odmrzavaju cijene. Ja danas bio na ktc ovoj benzinskoj po plavi dizel i stavili su limit od 100L po opg-u dnevno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice