Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.508.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Auti - ultimativna tema

Od 25.11 do 30.11 je besplatan tehnički pregled vozila 

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Takvo nesto ne postoji - u tim slucajevima ti uvjek nesto "nadju" sta ne valja, makar dan prije tog pregleda

odvezes auto u sluzbeni servis kod mehe, da pogleda sve i zamjeni sve sto treba.

Ti "besplatni" pregledi su najveca prevara. Namazu ti ulja na amortizer i kazu "gle curi, treba ga mijenjat",

ili ti precvika negdje zicu od recimo ABS-a i kaze "gle, kod upucuje na gresku sa ABS-om,

treba rastaviti sve i provjeriti, i po potrebi zamjeniti bla bla bla", i cim se okrenes, splajsa zice

i naplati ti 500€.

Batalit te besplatne preglede. Stara narodna kaze "Najbolje stvari u zivotu su besplatne,

i vrijede svaki dinar koju za njih platis".

17 godina
Auti - ultimativna tema

S tobom nešto nije u redu.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

A cuj, odi onda na tehnicki, usreci nekog meho sa bozicnicom, napuni drzavni proracun.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja poslje svakog tehnickog radim generalku. 

15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
unknown kaže...

Ne znam koliko je ovo istina, ali zbog ove tablice me najvise "draži" Lexus. :D

super. ispada da je održavanje kie i land rovera tu negdje. a još uvijek mi je u igri kia sorento vs discovery sport

PSN - darklydexter
17 godina

ne znam kakva je sorento, al ako je imalo slicna Sportagu sa nekom osrednjom opremom onda je unutrasnjost ko da ju je stolar slagao

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ako ju je stolar slagao, onda je unutrasnjost dobra, cvrsta i kvalitetna, zar ne?

15 godina
nixass kaže...

ne znam kakva je sorento, al ako je imalo slicna Sportagu sa nekom osrednjom opremom onda je unutrasnjost ko da ju je stolar slagao

Meni je čisto ok. Ali moglo bi bolje. Budu u sljedećoj generaciji.

Što se vanjskog dizajna tiče, nova generacija mi se baš sviđa. Iskopirali su sve najbolje.

PSN - darklydexter
17 godina

Referenca na stolare je uglavnom na nemaštovitost, oštre linije, ko da igraš igru na low postavkama. Nešto kao Elonov Cybetruck :D

Slažem se da je izvana simpatičan auto skroz

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ma Cybertruck je ocito referenca na Cyberpunk - dizajn za 2077., dizajn by Sasha Mathicz.

A za stolare reci da su nemastoviti, to je pomalo krivo. Pogledaj recimo sto se sve lijepog moze napraviti sa drvetom:

https://www.binderholz.com/bauloesungen/tourismus/

https://www.schafferer.at/de/galerie/gewerbe-industrie/

Za takve stvari ipak trebas imati malo cvorka u glavi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2019 16:11 (Čitatelj).
16 godina
Čitatelj kaže...

Takvo nesto ne postoji - u tim slucajevima ti uvjek nesto "nadju" sta ne valja, makar dan prije tog pregleda

odvezes auto u sluzbeni servis kod mehe, da pogleda sve i zamjeni sve sto treba.

Ti "besplatni" pregledi su najveca prevara. Namazu ti ulja na amortizer i kazu "gle curi, treba ga mijenjat",

ili ti precvika negdje zicu od recimo ABS-a i kaze "gle, kod upucuje na gresku sa ABS-om,

treba rastaviti sve i provjeriti, i po potrebi zamjeniti bla bla bla", i cim se okrenes, splajsa zice

i naplati ti 500€.

Batalit te besplatne preglede. Stara narodna kaze "Najbolje stvari u zivotu su besplatne,

Meni je super na takve stvari otici da mi provjere silu kocenja, podese farove, vide ima li lufta u selenima, kuglama i krajnicima.... jer te stvari doma nemozes, kod mehe isto.... pa je najbolje kod njih... za prosjecnog covjeka to ništa ne predstavlja...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina

Ovo je odlicno posto imam registraciju 7.12, pa taman da vidim jel sve OK prije nego actually platim i napravim tehnicki + regu

12 godina
Čitatelj kaže...

i naplati ti 500€.

Mozda tebi, evo upravo dosao sa besplatnog tehnickog.

Sve je dobro osim zadnje lijeve celjusti ili sajle. To sam saznao tek kad sam stavljao zimske tj. prije dva tjedna jer sam skuzio da se lijevi kotac ne vrti kao i desni...

Edit: registraciju isto imam sad za 3 tjedna pa je ovo bilo lijepo saznat dal sta nevalja...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2019 17:38 (hahhaajaads).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Sljedeci tjedan zahladjenje sa mogucom bljuzgom, ajde barem nisam uzalud stavio zimulje :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
6 godina

da li mozes imati kakav problem kasnije ako nadju nekakav nedostatak?

12 godina
aloevera13 kaže...

da li mozes imati kakav problem kasnije ako nadju nekakav nedostatak?

Pa normalno, ne prodjes tehnicki (ili platis ovo sta gleda i prodjes) 

6 godina

ma mislim za taj besplatni, tipa da mi nije mi nekakav selen u redu ili nesto, bi trebao imat kakvih problema kasnije ili nesto ? da li salju evidenciju u mup, itd itd...?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2019 19:50 (aloevera13).
12 godina
aloevera13 kaže...

ma mislim za taj besplatni, tipa da mi nije mi nekakav selen u redu ili nesto, bi trebao imat kakvih problema kasnije ili nesto ? da li salju evidenciju u mup, itd itd...?

Ne, napomene ti sta je dobro a sta je lose i to je to. Meni je rekao da je sve odlicno (cak i ekotest ) ali da rucna ne drzi kako treba i da je vjerovatno zato sto zadnji lijevi kotac malo blokira, te je normalno rekao da si to rijesim kod majstora...

6 godina

a super ako je tako, barem vidis ako je nesto dobro ili lose sa autom pa lijepo kod mehe kazes da popravi, a ne da mora isprobavat i pogadjat.. vjerojatno cu i ja onda ic na to iako mi je tehnicki u 3em mjesecu, ali opet cisto radi sebe

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja sam otišao danas na taj besplatni tehnički pregled, gledali mi svjetla, prednji ovjes (kugle, poluosovine, ramena, spone...), prednje i zadnje kočnice, ručnu, visinu prednjih kratkih svjetla i to je to (ništa više), vele mi sve odlično, dali 3L Ininog zimskog staklopera i mahali na odlasku

16 godina
ivanzu kaže...

Vise ti se isplati kupiti novi auto, onda si 2 godine bez brige.

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ja sam otišao danas na taj besplatni tehnički pregled, gledali mi svjetla, prednji ovjes (kugle, poluosovine, ramena, spone...), prednje i zadnje kočnice, ručnu, visinu prednjih kratkih svjetla i to je to (ništa više), vele mi sve odlično, dali 3L Ininog zimskog staklopera i mahali na odlasku

Jel to u Sigetu? 

14 godina
CroNk3r kaže...
ivanzu kaže...

Necu da lopovi nista ne rade, a naplate. 

14 godina
hahhaajaads kaže...

Ne, napomene ti sta je dobro a sta je lose i to je to. Meni je rekao da je sve odlicno (cak i ekotest ) ali da rucna ne drzi kako treba i da je vjerovatno zato sto zadnji lijevi kotac malo blokira, te je normalno rekao da si to rijesim kod majstora...

Gdje si to isao?

Razmisljam i ja da se zaletim, al neda mi se uopce trosit vrijeme ako samo ofrlje pregledaju vec bi htio da se napravi pregled kako se spada. A vidim po iskustvima da to nazalost cesto nije tako, vec te se samo zele cim prije rijesit.

12 godina
gamer34 kaže...
hahhaajaads kaže...

Gdje si to isao?

Razmisljam i ja da se zaletim, al neda mi se uopce trosit vrijeme ako samo ofrlje pregledaju vec bi htio da se napravi pregled kako se spada. A vidim po iskustvima da to nazalost cesto nije tako, vec te se samo zele cim prije rijesit.

Meni su super pregledali, ovaj majstor je stvarno bio za pohvalu i da je nasao najmanju gresku bi sigurno rekao. Pregledao mi je sve ispod auta (znaci kao i kod 1BITa gore), svjetla, rucna, pakne/diskove i naravno isto dobio 3l sredstva za stakla.

Isao sam u Veliku Goricu pored onog najnovijeg Lidla kad ides prema Sisku (ulica je ova: Sisačka ul. 39C).

Kaze mi frend sta radi u zubaku da oni tamo rade taj pregled bas kao sto si sad rekao tj. ofrlje... Cekas sigurno sat vremena da ti pregledaju auto u roku od 5min

16 godina
ivanzu kaže...
CroNk3r kaže...
ivanzu kaže...

Necu da lopovi nista ne rade, a naplate. 

I kad rade, onaj koji radi najmanje dobi, tak da je bas svejedno.

6 godina
Auti - ultimativna tema

evo bio i ja na tom besplatnom tehnickom pregledu..

bilo je super sta nije bila guzva pa sam kroz 15-20 min dosao na red. jos mi se cini da je jedan prije mene isto to radio jer je dobio stakloper..

dodjes tamo, javio sam se na salter, ne traze te prometnu. samo osobnu ili vozacku, broj telefona, stanje km i potpis..

prvo ga pregledaju onako vanjski.

kocnice na valjku, rucnu.diskove posebno.

onda ekotest i mjere isparavanje kocione tekucine..

svjetla isto provjeravaju.

pregledaju motor..

onda pregledaju od ispod i ti pomices volan. i jos od ispod iza sve pregledaju..

stvarno evo kao normalan tehnicki, kazu ti sve nedostatke i bas detaljno pregledaju u mome slucaju, nekih 15-20 minuta je trajalo to.

dobio i ja stakloper 

jako dobro iskustvo iako mi je tehnicki za 3-4 mjeseca, ali bar znam koje sitnice moram popravit prije toga

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2019 18:41 (aloevera13).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ljepa dva japanska primjeraka (moj je ljevi) lik se parkiro pored mene baš.

Zatamnio sam zadnje šajbe, čovjek radi doma u garaži 700 kn mi je računo i dobro je napravio, nije neka kineska folija, zadovoljan sam. U kristalu su za to htjeli oko 1200 kn, što mi je bilo puno.

I zadnju tablicu sam zaljepio dvoslojnom samoljepljivom trakom, sad mi to sve puno ljepše izgleda 

Naprijed si planiram stavit onaj gumeni lip ispod branika (samoljepljivi) i pojačo bi ga još šarafima, da ga malo vizualno podigne, ima li neko iskustva s tim? Link dole

https://www.google.com/search?rlz=1C1GKLC_enHR826HR826&biw=1536&bih=754&tbm=isch&sxsrf=ACYBGNTI_eQCjPDG2UwPVurVTiro2r2gQA%3A1574853115873&sa=1&ei=-1neXd3vNOLRgwfWmKToDQ&q=front+lip+rubber&oq=front+lip+r&gs_l=img.1.0.0i19l2j0i5i30i19l4j0i8i30i19l4.18243.18707..19754...0.0..1.307.906.0j2j0j2......0....1..gws-wiz-img.upK446lds9c#imgrc=D8ANW1LTks7DhM:

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2019 12:14 (Marti).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Nije mi samo jasno zasto toliko proizvodaca forsira Elektricne aute. Mislim jasno mi je do neke mjere kada uzmemo u obzir kolike su cijene tih auta.

Ali realno govoreci Nitko od kupaca ne stvara potraznju za takvim necime. Plus Struja nije izvor energije nego oblik energije. Opet se ta struja mora od nekud stvoriti. NE ili FG.

Kada cujem da Audi, VW i ostali namjeravaju skoro svu proizvodnju prebaciti na elektricne aute pada mi mrak na oci, posto im je to imperativ. Nema vise MSU.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice