Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.543
|
čitano: 17.292.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
chutac kaže...

Ja mislim da sve imaju, to im je dio H4 naziva. Tj. karakteristike.

Pa karakteristika h4 žarulje je da ima dvije žarne niti u jednoj žarulji, tj jedna žarulja glumi dvije žarulje (dugo i kratko/dnevno svijetlo), a ovaj reflektor nije tu nužan ak se ne varam

Nema veze, uglavnom nabavio sam uber jeftinu kinesku neku sa reflektorom, bit će dobra za ono za šta mi treba

doky01akablava kaže...

Akcija u Auto Kreši -50 % na amortizere i pripadajuce ( lezaj,zastite itd. )

https://www.autokreso.hr/

Ali akcija je samo na monroe asortiman, kolko se sjećam šta sam prije čitao, monroe nije baš na glasu kvalitete...

ZooZ kaže...

Danas ulazim na AC i ispred mene 3 auta na naplatinima uzimaju onu karticu i 1. koji je bio dosta je daleko stao tako da je trebalo malo vremena dok ju uzme i lik ispred mene mu trubi kao budala i sad ide sljedeći po karticu uzme ju i kad se digla rampa on i taj ispred mene oboje prošli i ja došao na red ono neka sirena počela i ono rotacijsko svijetlo ali se skoro odma ugasilo ja uzeo svoju karticu i normalno proša.E sad mene zanima šta će bit s tim likom što je samo prošao i kakve su kazne za to.

Čitao sam o tome u auto klubu, navodno dosta ljudi to radi, ne sjećam se sad točno kolko, al 20% korisnika autocesta i navdno im nemogu ništa, bez obzira šta imaju kamere i snime regu, navodno nemogu kaznu poslat na kućnu adresu, jer nisu policija...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.1.2018 20:47 (1BIT).
16 godina
moderator
1BIT kaže...

a ovaj reflektor nije tu nužan ak se ne varam

Varaš se.

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
15 godina
Auti - ultimativna tema

btw danas saznao tko je proizvodac moje felge: ATS, model je GTR

12 godina
RuskeGTT kaže...

Dobra je to marka...deutsche

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Varaš se.

h1 i h7 žarulje nemaju taj reflektor, jedino ako ne služi za dugo svjetlo, pa je usmjereno, a kratko bez reflektora?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.1.2018 21:47 (1BIT).
14 godina
RuskeGTT kaže...

ATS proizvodi felge za sve svabske aute, to ukljucuje i Seat jer je pod VAGom. 

16 godina
moderator
1BIT kaže...

h1 i h7 žarulje nemaju taj reflektor, jedino ako ne služi za dugo svjetlo, pa je usmjereno, a kratko bez reflektora?

Upravo obrnuto.

Služi za kratko svjetlo.

Usmjerava svjetlost na gornju stranu reflektora u faru, koja se onda pod kutem odboja prema dolje.

Evo par skenova da vidiš kako to funkcionira

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Upravo obrnuto.

Služi za kratko svjetlo.

Usmjerava svjetlost na gornju stranu reflektora u faru, koja se onda pod kutem odboja prema dolje.

Evo par skenova da vidiš kako to funkcionira

Aha, hvala na objašnjenju

Po slici bi rekao da je kratko/dnevno svjetlo fokusirano prema dolje/cesti i nebi smjelo smetati vozačima iz suprotnog smjera, a dugo blješti svakam

Nisam nikada volio te reflektore, bez obzira kako ih slože, bez obzira na oblik reflektora, izlomljenosti, sa/bez glare cap-a, to svakam blješti, samo ne tamo di treba...leće su zakon

16 godina
moderator
1BIT kaže...

Aha, hvala na objašnjenju

Po slici bi rekao da je kratko/dnevno svjetlo fokusirano prema dolje/cesti i nebi smjelo smetati vozačima iz suprotnog smjera, a dugo blješti svakam

Nisam nikada volio te reflektore, bez obzira kako ih slože, bez obzira na oblik reflektora, izlomljenosti, sa/bez glare cap-a, to svakam blješti, samo ne tamo di treba...leće su zakon

Nema na čemu :)

Potpuno si u pravu :)

Ali sve ovisi o kvaliteti reflektora i tome kako ih se podesi.

Po cesti ima takvih idiota da im i maglenke svjetle u zrak tako da...

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

hvala na savjetima za zenin auto.

moja isprika, nisam napomenuo da mali auti nisu opcija, trenutno vozi bmw 3 320d, i odlican je vozac

u aute se razumije kao krava u nogomet, pa zto pitah za savjet

kakvi su motori, i opcenito kakav je X type 2.2 D?

hvala jos jednom

12 godina
Timo kaže...

moja isprika, nisam napomenuo da mali auti nisu opcija, trenutno vozi bmw 3 320d, i odlican je vozac

hvala jos jednom

Koji 320d vozi? E46? To je realno bolji auto od X-Typea. Taj Jag je realno malo luksuzniji Ford Mondeo. 2.2 D je Duratorq motor. bio je montiran i u Defenderu. Vjerujem da je kvalitetan. Problem tog Jaguara je što ljudi stvarno traže ogromne cifre a taj auto nikako ne vrijedi toliko. Bio je jedan period kad sam se bio zapalio za tog X-Typea. Pregledao 5 komada raznih cijena i pretežno benzince. 4 su imali lamperiju ispred suvozača napuknutu.

12 godina
Timo kaže...

hvala jos jednom

Koji 320d vozi? E46? To je realno bolji auto od X-Typea. Taj Jag je realno malo luksuzniji Ford Mondeo. 2.2 D je Duratorq motor. bio je montiran i u Defenderu. Vjerujem da je kvalitetan. Problem tog Jaguara je što ljudi stvarno traže ogromne cifre a taj auto nikako ne vrijedi toliko. Bio je jedan period kad sam se bio zapalio za tog X-Typea. Pregledao 5 komada raznih cijena i pretežno benzince. 4 su imali lamperiju ispred suvozača napuknutu.

13 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Timo kaže...

hvala jos jednom

recimo ovako nesto:

https://www.njuskalo.hr/auti/jaguar-x-type-2.2-d-oglas-24060724

https://www.njuskalo.hr/auti/jaguar-x-type-2.2-d-oglas-20707557

kao sto rekoh nemamo pojma o autima, pa ne znam da li je E46, auto je iz 2004 godine 

17 godina
chutac kaže...

E super, možda mi trebaju za VTS. Nešto lupa na ogromnim rupama, ne znam jel rezervni kotač ili amortizeri.

Dok sam imao C4, u zavoju mi se znalo cuti lagano lupkanje.

Uzrok je bila kugla na desnom kotacu, cijena simbolicna (mislim oko 150 kunica).

EDIT:

Eh, sto se tice lupkanja iz zadnjeg dijela, to je njima relativno normalna stvar :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.1.2018 0:50 (BORG).
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

pristojno taj dzeg izgleda

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Meni lupa iza samo ako naletim na ostru rupu. Kao da nesto poskoci, mislim da je rezervni kotac ili alat u njemu. 

Ali buduci da lupi jednom u dva tjedna, ne dira me previse. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Evo decki i cure uspio sam skinuti crijeva,isprao sistem i grijanje je proradilo.

Auto sada grije puno bolje,nisam mjerio temperaturu,ali garantirano grije bolje za 30% od onoga kada je grijanje "normalno" radilo.

Iako sam otkinio po jednu skrivenu zakačku na svakome crijevu skidajuci ih(ima ih po 4),nakon montaze nista ne curi!

Definitivno preporucam svima ispiranje sistema kao na tutorijalu!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
16 godina
Milka30 kaže...

Evo decki i cure uspio sam skinuti crijeva,isprao sistem i grijanje je proradilo.

Auto sada grije puno bolje,nisam mjerio temperaturu,ali garantirano grije bolje za 30% od onoga kada je grijanje "normalno" radilo.

Iako sam otkinio po jednu skrivenu zakačku na svakome crijevu skidajuci ih(ima ih po 4),nakon montaze nista ne curi!

Da si malo vise aktivan u temi, znao bi da je netko to radio 

Link

I evo slika rezultata toga :)

1BIT  sta kazes haa? 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.1.2018 11:46 (Fake_Alert).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Neznam dal sam jedini, ali meni se spava kad je vruce u autu...

14 godina
Fake_Alert kaže...
Milka30 kaže...

Link

1BIT  sta kazes haa? 

A JBG care,nisam toliko u ovoj temi-tako da sam mislio da sam otkrio "toplu vodu".

Kod mene i nije bilo toliko prljava voda tokom ispiranja,ali je izletilo 2-3 jušne zlice strugotine.

A bio sam kod 3 mehanicara koji su rekli da moram kupiti novi hladnjak (oko 500 KN),nije mi jasno zasto oni ne rade ovu tehniku koja je puno jednostavnija i jeftinija od same promjene hladnjaka?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
12 godina
Milka30 kaže...

A bio sam kod 3 mehanicara koji su rekli da moram kupiti novi hladnjak (oko 500 KN),nije mi jasno zasto oni ne rade ovu tehniku koja je puno jednostavnija i jeftinija od same promjene hladnjaka?

zato što nikad nisi siguran da si sve isprao i da ti neka strugotina koja je ostala za dva dana neće ponovo začepiti sustav

isto tako nisu sigurni da se nakon čišćenja hladnjaka neće pojaviti neka rupica na njemu, pa će opet nastati pizdarija i moguće posljedice skuplje od 500 kuna

na koncu, današnji "majstori" su uglavnom monteri novih dijelova i to je tako, njima se ne da zajebavati i popravljati stare dijelove kad jednostavno mogu staviti novi s manje zajebancije, a tebi će svejedno naplatiti isto

15 godina
ivanzu kaže...
RuskeGTT kaže...

ATS proizvodi felge za sve svabske aute, to ukljucuje i Seat jer je pod VAGom. 

i opet kad idem gledati detalje, ne kuzim...vidim 9x19, a ne vidim 8x19...nema uze od toga u 19" varijanti...ima 10,2kg, dakle moja bi po nekoj logici trebala imat par sto grama manje :) ultra je 9,9

16 godina
Milka30 kaže...
Fake_Alert kaže...
Milka30 kaže...

Link

1BIT  sta kazes haa? 

A JBG care,nisam toliko u ovoj temi-tako da sam mislio da sam otkrio "toplu vodu".

Kod mene i nije bilo toliko prljava voda tokom ispiranja,ali je izletilo 2-3 jušne zlice strugotine.

Zato sto taj kamenac i smece koje ti je zacepilo hladnjak, zna zacepiti rupe u sistemu di bi inace trebala voda curiti... i ti kada ocistis sistem od smeca, pocne kapati voda na nekim mjestima... To se meni desilo. Dosao doma nakon sto sam motor ugradio u auto, isao cistit sistem i pocela kapat vodena pumpa... Zacepio ju kamenac negdje na osovini i tu je kapala. Ovako sam sad siguran da je sve cisto jer 50l vode vidis i sam kako je izgledalo i 2x kuhler reiniger aditiva i sad je sve kako spada. Najgore je ljeto, tada vidis kako drugima zakuhavaju auti bas od svog silnog smeca u sistemu, obicne vode umjesto antifriza i slicno.

Kako ce ti meho naplatit ciscenje, tesko, najlakse zamjenit hladnjak i naplatiti ti vise nego ciscenje.... jos mu je dupli posao ako ocisti pa pocne hladnjak taj stari curiti... onda + zamjena novog itd pa dupli posao.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
CroNk3r kaže...

Neznam dal sam jedini, ali meni se spava kad je vruce u autu...

Kada sam odmoran onda mi se ne spava, inace da :)

Nema gore kada putujem za njemacku, vani zima a ja ne smijem grijanje upalit pre jako inace mi se pocne spavati, dosada jbg.

12 godina
Timo kaže...
recimo ovako nesto:

kao sto rekoh nemamo pojma o autima, pa ne znam da li je E46, auto je iz 2004 godine 

E46 je :)

Sve ovisi od auta do auta. X-Type nije "pravi" Jaguar ali je zato održavanje sasvim prihvatljivo. Restyling je bio 2008. godine. Nije mi jasno zašto oba imaju noviji volan a vani su naravno pFL. Možda je unutrašnjost dobila te neke novosti prije konačnog FL. Motor je pouzdan i malo troši. Ja sam sebi gledao 2.5 i 3.0 V6 benz radi 4x4 pogona. Sve ovisi kakav je taj BMW. Ako je već dao svoje, onda prelazak na svježijeg Jaguara nije loša ideja. Kod pregleda obratiti pažnju na klasične probleme diesela, dakle kvačilo, dvomasni zamašnjak, turbina, distribucija. Pregledati koliko su pravilni zazori. Dignuti tepih prtljažnika i pregledati stanje lima. Pogledati pragove i podnicu. Ako želiš biti siguran da li je sve lim ili ima i kita, uzmeš magnet sa krpicom i gledaš da li hvata na svim vratima i blatobranima. Pogledati jesu li gume pravilno potrošene ili više jede unutarnji/vanjski rub. Ako se baš ne kužiš, najbolje bi bilo otpeljati auto na pregled kod nekog ovlaštenog servisera.

16 godina
Fake_Alert kaže...

Kada sam odmoran onda mi se ne spava, inace da :)

Nema gore kada putujem za njemacku, vani zima a ja ne smijem grijanje upalit pre jako inace mi se pocne spavati, dosada jbg.

Ja sam umoram zadniih par godina u komadu 

17 godina
Auti - ultimativna tema

mene puklo i prodao obadva motora...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sa Petrol 95 potrosnja 0.5L visa nego sa Petrol 100(+plus sto sam ga sa stotkom 30-ak km klao po Gorskom Kotaru), sada utankao INA 100 pa cemo usporediti. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
chutac kaže...

Sa Petrol 95 potrosnja 0.5L visa nego sa Petrol 100(+plus sto sam ga sa stotkom 30-ak km klao po Gorskom Kotaru), sada utankao INA 100 pa cemo usporediti. 

Mozemo znati kako si to mjerio? I na kojoj cesti

Di2 & EPS FTW!
13 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Timo kaže...
recimo ovako nesto:

E46 je :)

Sve ovisi od auta do auta. X-Type nije "pravi" Jaguar ali je zato održavanje sasvim prihvatljivo. Restyling je bio 2008. godine. Nije mi jasno zašto oba imaju noviji volan a vani su naravno pFL. Možda je unutrašnjost dobila te neke novosti prije konačnog FL. Motor je pouzdan i malo troši. Ja sam sebi gledao 2.5 i 3.0 V6 benz radi 4x4 pogona. Sve ovisi kakav je taj BMW. Ako je već dao svoje, onda prelazak na svježijeg Jaguara nije loša ideja. Kod pregleda obratiti pažnju na klasične probleme diesela, dakle kvačilo, dvomasni zamašnjak, turbina, distribucija. Pregledati koliko su pravilni zazori. Dignuti tepih prtljažnika i pregledati stanje lima. Pogledati pragove i podnicu. Ako želiš biti siguran da li je sve lim ili ima i kita, uzmeš magnet sa krpicom i gledaš da li hvata na svim vratima i blatobranima. Pogledati jesu li gume pravilno potrošene ili više jede unutarnji/vanjski rub. Ako se baš ne kužiš, najbolje bi bilo otpeljati auto na pregled kod nekog ovlaštenog servisera.

puno hvala na pomoci i preporukama 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice