Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.546
|
čitano: 17.307.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

1. nemozes staviti vossenice na giuliju pored serijskih 19ki...TOCKA

2. osim kineskih ledica, ja bi iz prometa banirao sljedece aute:

- zadnji mini i derivati

- vitara

- espace zadnji

tjunirane monovolumene

Fixed.

Šala mala kolega Ruske, ja bi Nissan Juke, Toyotu C-HR i slične predivne dizajne još nadodao.

14 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ne možeš, a ne možeš ni sa prstenovima, manji promjer nejde nikako na veći, ali veći promjer ide na manji uz prstenove...(prstenovi su ti koji popunjavaju tu prazninu)

Naravno idealno je stavit felgu sa centralnom rupom točno kakvu ima glavčina od auta, a takve felge su jedino oem, svi aftermarket proizvođači rade veće centralne rupe, da bi uz prstenove felga pasala na više modela automobila, a samim time im je jeftinija proizvodnja...

Uglavnom ako ti je centralna na glavčini 56.5mm, onda moraš gledati felgu koja ima isto 56.5mm ili više od toga pa koristit prstenove

BTW: po centralnoj bi rekao da opela voziš

Hvala na odgovoru, da vozim opel astru gtc 2007 god 1.4 16V 

12 godina
RuskeGTT kaže...

1. nemozes staviti vossenice na giuliju pored serijskih 19ki...TOCKA

Djelomično se slažem. 19" 5 fori srebrne za zimski set a 20" Vossen CVT za ljetni. Ne mogu si pomoči. Giulia 19 cola pojede kao 159ka 18 i 156ica 17. Vossenice podignu i penzionersku Lanciu Thesis

Phantom_RI kaže...

Šala mala kolega Ruske, ja bi Nissan Juke, Toyotu C-HR i slične predivne dizajne još nadodao.

C-HR mi je uživo sasvim ok auto. Nije napravljen da bude ikona designa. Jedan prijatelj makedonac koji živi u IT ima doma tu Toyotu uz CLA. Starci financiraju. Prije godinu dana su imali doma CLK 270CDI 2003 i ML 320 CDI 2007. CLK je ljetos zamjenio sa CLA 220CDI 2012 a ML prije mjesec dana sa novom C-HR. Bio sam nedavno kod njega. Lijepo se vozi. Uzeli su neku hybrid verziju. Ne troši ništa. Odličan izbor za grad.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja sam neko vrijeme na svakom audiju sa interneta viđao Vossenice i to mi ih je zgadilo.

Valjda sam zato Vossen počeo smatrati generic aftermarket "kul" felgom.

Ona Giulia je sex, ali da ju dobijem, prvo, ali prvo bih stavio bilo koje druge felge. Bilo koje, prve koje nađem, a onda bih tražio koje mi se sviđaju 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
Vossen na Audiju kao rotorke na 90% Golf petica / šestica
16 godina
Auti - ultimativna tema

Skuplje moje dream felge ( BBS RS 002 ) za duju nego te rotor 20" 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

E ako vidim, slikat ću ti jednu duju koju znam vidjeti. Crvena sa bijelim OZ felgama u stilu Superturisma, ali nekako više utilitary, rally.

16 godina
chutac kaže...

E ako vidim, slikat ću ti jednu duju koju znam vidjeti. Crvena sa bijelim OZ felgama u stilu Superturisma, ali nekako više utilitary, rally.

Nesto tipa ultre?

Ja ti volim vise RARE, oem i ta sranja :)

Brzi i zestoki štih mi ne odgovara vise.

Frend i ja smo oduvijek 'sanjali' o obicnoj duji bez ikakvog lijepog modnog dodatka na njoj, a pod haubom VR6 turbo monster koji jede sve nove aute, onak TROLL auto. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan

Ne znam sto je ultra. 

Ovako nesto http://enkei.com/wp-content/uploads/2015/01/RCG4-White.jpg

Ni ja ne volim brzi i zestoki, ali nije mi bitno jel oem ili aftermarket ako pase.

Jako puno se moze podici izgled auta jako sitnim dodacima.

Zavisi kakav je tip auta, ali duja mi je cudo sa bijelim takvim felgama, crvene boje, stock visine i onom bocnom letvom koja ima tanku kromiranu lajsnicu cijelim putem. 

Tesko je upicaniti auto, bar po mom ukusu. Ne volim krom, ali na pravom mjestu dobro izgleda, da nije prenizak, stakla da nisu pretamna... 

Uglavnom ljudi pretjeraju kad vizualno mijenjaju auto. 

12 godina
chutac kaže...

Ne znam sto je ultra. 

Ovako nesto http://enkei.com/wp-content/uploads/2015/01/RCG4-White.jpg

Ni ja ne volim brzi i zestoki, ali nije mi bitno jel oem ili aftermarket ako pase.

Jako puno se moze podici izgled auta jako sitnim dodacima.

Zavisi kakav je tip auta, ali duja mi je cudo sa bijelim takvim felgama, crvene boje, stock visine i onom bocnom letvom koja ima tanku kromiranu lajsnicu cijelim putem. 

Tesko je upicaniti auto, bar po mom ukusu. Ne volim krom, ali na pravom mjestu dobro izgleda, da nije prenizak, stakla da nisu pretamna... 

Uglavnom ljudi pretjeraju kad vizualno mijenjaju auto. 

Vjerojatno misli na OZ Ultraleggera.

Ove koje si ti stavio su OZ Leggenda. Nikako nisu za duju haha

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.1.2018 22:41 (MatijaZG).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nije takva haha, ta je ružna.
Budem slikao.

Evo ovo je meni ukusan stajling, izuzev deflektora vjetra na staklima.

https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?t=1243763

Spušten, zatamnjena stakla, sex felge(te sam planirao uzeti za c4, ulazim u ovlašteni, reko' "pošto Phoenix", veli ovaj "4000", reko' ja "može", veli ovaj "komad", reko' hvala doviđenja). Ja bih svoga spustio, zatamnio mu stakla i stavio OZ superturismo u ovoj boji.

Tada bi mi bio cakum pakum!

Kada sam u Vulkalu uzimao zimske, gledam ja njih, gledaju one mene, ja puštam suzu, one ne.

A kod stajlinga, najmanji dodatni detalj može pretvoriti jako lijep auto u rugobu.

16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Nije takva haha, ta je ružna.
Budem slikao.

Evo ovo je meni ukusan stajling, izuzev deflektora vjetra na staklima.

https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?t=1243763

Spušten, zatamnjena stakla, sex felge(te sam planirao uzeti za c4, ulazim u ovlašteni, reko' "pošto Phoenix", veli ovaj "4000", reko' ja "može", veli ovaj "komad", reko' hvala doviđenja). Ja bih svoga spustio, zatamnio mu stakla i stavio OZ superturismo u ovoj boji.Tada bi mi bio cakum pakum!

Kada sam u Vulkalu uzimao zimske, gledam ja njih, gledaju one mene, ja puštam suzu, one ne.

A kod stajlinga, najmanji dodatni detalj može pretvoriti jako lijep auto u rugobu.

Neee, bijelu boju gledaj

EDIT:

BTW: to ti je stari model superturisma, imaš noviji

Superturismo prvi model Superturismo prvi model

Superturismo drugi model Superturismo drugi model

Superturismo treći model (zadnji) Superturismo treći model (zadnji)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.1.2018 23:29 (1BIT).
15 godina
neaktivan

Ovaj drugi model mi je najljepši, a mislim da je takav bio u Vulkalu.

Bijele felge mi pašu na racing/reli izgled, na čisti izgled mi više pašu tamne. Ne skroz crne(makar zavisi od auta), nego neka nijansa sive, poželjno tamnije sive. :)

A opet mi na nekim autima paše i generic alu felge boja.

Recimo Alpina BMW. Meni su felge prekrasne iako nisu u "boji".

https://media.ed.edmunds-media.com/bmw/alpina-b6-gran-coupe/2016/oem/2016_bmw_alpina-b6-gran-coupe_sedan_xdrive_fq_oem_1_1280.jpg

Za svaki auto ima milijun kombinacija, zavisno od ukusa vlasnika. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.1.2018 23:47 (chutac).
10 godina
Auti - ultimativna tema

Izvinjavam se što se ovako ubacujem naime jutros mi se zaglavio upaljač pritisnuo sam ga ali ga nije izbacilo koliko sam uspio primjetiti ne grije se prije njega je bio ubačen punjač ali ni on nije radio u pitanju je auto Audi A4 2009 dok recimo punjač radi u gepeku, znam da skoro svi od VW grupacije imaju napravljeno to da vađenjem ključa prekidaju sve dolaze struje iz akumulatora ali uvijek ostaje ona doza skeptičnosti i na kraju moje pitanje je može li se ono u međuvremenu ( jer sam na poslu ) zapaliti i nedo bog šta izgoreti ?? Hvala puno.

Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Ovaj drugi model mi je najljepši, a mislim da je takav bio u Vulkalu.

Bijele felge mi pašu na racing/reli izgled, na čisti izgled mi više pašu tamne. Ne skroz crne(makar zavisi od auta), nego neka nijansa sive, poželjno tamnije sive. :)

A opet mi na nekim autima paše i generic alu felge boja.

Recimo Alpina BMW. Meni su felge prekrasne iako nisu u "boji".

https://media.ed.edmunds-media.com/bmw/alpina-b6-gran-coupe/2016/oem/2016_bmw_alpina-b6-gran-coupe_sedan_xdrive_fq_oem_1_1280.jpg

Za svaki auto ima milijun kombinacija, zavisno od ukusa vlasnika. :)

Meni su na crvenu boju auta bijele felge vrhunske i gues what, ti imaš crveni auto

14 godina
neaktivan
Daka96 kaže...

Pozdrav, da vas pitam dali bi mogao staviti alu felge ako je centralna rupa felgi 54.1mm, a meni na autu 56,5mm ?

Napraviš adapter samo sve ovisi koliki je ET felge

16 godina
ARazer kaže...
Daka96 kaže...

Pozdrav, da vas pitam dali bi mogao staviti alu felge ako je centralna rupa felgi 54.1mm, a meni na autu 56,5mm ?

Napraviš adapter samo sve ovisi koliki je ET felge

Znači rupe na felgama su uže nego što je centralna rupa na automobilu. U tom slučaju mora proširiti rupe na felgama, čini mi se da to rade tokari.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ma kakvo tokarenje...kupiš odgovarajuću felgu i točka.

Tako je jedan tip htio tokariti srce onih bijelih telefonki koje sam imao ma 156ici crvenoj. To je dosta rijetka felga koja je dolazila sa GTV u Cup verziji. ET joj je 30.5. Taj lik ih je imao na 147 koja je tvornički dolazila sa felgama ET 40.5 i virila je mrvicu previše. 156 je također imala tvornički ET 40.5 ali ima više prostora pa je i 30.5 prihvatljiv. Kad je došao kod jednog svog tokara, ovaj ga je odbio jer je znao o kakvoj se felgi radi i ja sam lika uspio nagovoriti da mi ih proda.

Lijepo nabavi one koje ti pašu bez preinaka.

8 godina
protjeran

Jutros na autocesti, gas do poda, auto nece preko 75-80 nikako.

Nema zvuka, nema ubrzanja. Nakon pol minute mi sinulo da je auto u Eco modu od sinoc.

Sva sreca IGL 100

15 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Ma kakvo tokarenje...kupiš odgovarajuću felgu i točka.

Tako je jedan tip htio tokariti srce onih bijelih telefonki koje sam imao ma 156ici crvenoj. To je dosta rijetka felga koja je dolazila sa GTV u Cup verziji. ET joj je 30.5. Taj lik ih je imao na 147 koja je tvornički dolazila sa felgama ET 40.5 i virila je mrvicu previše. 156 je također imala tvornički ET 40.5 ali ima više prostora pa je i 30.5 prihvatljiv. Kad je došao kod jednog svog tokara, ovaj ga je odbio jer je znao o kakvoj se felgi radi i ja sam lika uspio nagovoriti da mi ih proda.

Lijepo nabavi one koje ti pašu bez preinaka.

Točno to, na autu se može doslovno sve napraviti, samo je pitanje kako će funkcionirati. 
Možeš i 14" kotače staviti preko 16"(tj. na) kočnice, ali na 8. rupi će ti otpasti.

Čitatelj kaže...

Sva sreca IGL 100

?

12 godina
chutac kaže...

Točno to, na autu se može doslovno sve napraviti, samo je pitanje kako će funkcionirati. 
Možeš i 14" kotače staviti preko 16"(tj. na) kočnice, ali na 8. rupi će ti otpasti.

Ma da...ljudi svašta rade i onda nastradaju. Jednom je neki tip kupovao od mene GTA felge za 156. Došao je do mene doma da ih montira i vidi kako stoje na 147ici. Montirali smo ih zajedno i ja vidim da prednji desni kotac na dva šarafa nema navoj, tj pojeo se. Dakle tip se je vozio sa tri ispravna šarafa. Jedan drugi si je kupio 5x100 za 5x98 glavčinu. Umjesto da nabavi konusne, stavio je 4 komada po felgi jer peti nije mogao nikako pogoditi rupu.

IGL 100 znači da mjere prosjek brzine od ulaza do izlaza na AC. U njegovom slučaju je morao imati 100 km/h. U to zovu Tutor. Nedavno kad sam bio u srbiji sam otkrio da i tamo koriste taj sistem. Na svu srecu me je jedan frend srbin upozorio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.1.2018 14:31 (MatijaZG).
8 godina
protjeran

IG-L dugi odgovor:

https://www.tirol.gv.at/umwelt/umweltrecht/luftreinhalterecht/100-kmh-luft/

IG-L XXX kratki odogovor:

zbog zagadjenja zraka u kotlinama je na autoputu odgranicenje brzine na XXX.

Skoro cijeli Tirol ima IG-L 100, dakle 100km/h.

Prilikom povecane cirkulacije prometa, primjerice ljeti, cesto se primjenjuje i IG-L 80.

Dakle ne mjeri se brzina ulaska u autoput, nego je ogranicenje brzine konstantno.

https://www.tippscout.de/autobahn-in-oesterreich-was-bedeutet-ig-l_tipp_4367.html

Dodatak, da se nebi netko zeznuo - i skroz elektricni automobili koji nemaju nikakvu emisiju

stetnih plinova su takodjer obaveni drzati se IG-L-a. Prekoracenja su veoma skup sport.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.1.2018 15:53 (Čitatelj).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kak mu nije treslo sa dva sarafa manje?

Ok, sad znam sto je IGL, hvala. Ali kakve veze ima s tim sto mu nije htio ubrzati? Smio ga je stisnuti ostatak puta ili? 

8 godina
protjeran

Pa ima veze s obzirom da je minimum brzina gibanja na IG-L 100 autocesti 80Km/h, a na ostalim je minimum 100km/h.

Al dobro, kroz pol minute sam skuzio sta ga muci. Cim se iskljuci Eco Mode, dobije snagu i poletnost.

Ispraksirao sam se i ugodio sam ga za ekolosku voznju, sada kad vozim 110km/h, trosi 5.5l, sto i nije lose, ocekivao sam

da cu do 6l nagurati, no probao sam sve nacine i nasao optimum za hibrida.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Aaaa kuzim, ok. :) 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pa i ne trosi bas malo za hibrida . Na koliko okretaja radi pri 110?

8 godina
protjeran

3.5l mozes samo uz gradu, uz voznju do 40km/h.

Nema "obrtaljke", ali sam u Eko nacinu rada:

(nije moj tahometar, taj sam prvi nasao na googlu, al gotovo su isti)

8 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Moze li mi iko reci jeli bolji Mustang Shelby gt500 ili gt350 i po cemu

14 godina
ivanzu kaže...

Pa i ne trosi bas malo za hibrida . Na koliko okretaja radi pri 110?

A otkad su to prednosti hibirida ocituju na visim putnim brzinama? Pa 5,5l je super potrosnja za 110kmh. Npr. moj benzinac toliko trosi na cca 80kmh, a na 110 je oko 7.5 ako se ne varam.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pa i nije, sadasnji benzinci na toj brzini trose oko 4-4.5L.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice