Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.322.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ivanzu kaže...
Haker_x kaže...

Palo mi je na pamet jedno glupo pitanje. Da li je potrošnja goriva proporcionalna obrtajima motora, odnosno da li se u motor ubrizgava duplo više goriva na 3000 RPM u odnosu na 1500 RPM, odnosno na 4000 RPM u odnosu na 2000 RPM. Jasno mi je da to zavisi i od opterećenja automobila, od puta(ravnica, nagib uzbrdica), od otpora vjetra, ali kada se uzmu u obzir isti ti parametri, isti put, isto opterećenje i isti otpor vjetra, da li će ubrizgavati duplo veću količinu goriva u motor na duplo većim obrtajima, ili ima neke osjetne razlike? Jest glupo pitanje, ali me odjednom to zaintrigiralo.

Ima tu vise faktora ali ubrizgavati ce vise nego na manjim okretajima ali sam siguran da nece duplo. Najbolje gledati trenutnu potrosnju, kod mene skoro jednako trosi na 2000okr. i 3000okr..

Hvala na odgovoru. Nemam board computer tako da nisam mogao sam pronaći odgovor na ovo pitanje. Naravno da ubrizgaje više na većim obrtajima nego na manjim, ali nisam znao da li su obrtaji proporcionalni količini ubrizganog goriva, znači nisu.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Baš je gadan ovaj auto, ali mi ima lijep volan :)

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

MatijaZG  evo jedne FL-ice, kilometri zanemarivi a izgleda mi dosta uredno...  - https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-sw-2.4-jtd-multijet-full-oprema-garancija-oglas-23542734

I jedna starija, ali isto ne loše - https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-2.4-jtd-oglas-24056089

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ekipa, dal ima tko iskustva s Hondinim R18A2( 1.8 benz., 140 ks) motorom? Konkretno za modele civic i civic sedan od 2006 pa do 2011 negdje.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ima netko link na YT kanal, instač, fb, od one crne serije 3 sa plavim felgama? Htio bih nešto vidjeti.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
šta te zanima...imao sam sedana...
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
10 godina
neaktivan
Thoroughbred kaže...
šta te zanima...imao sam sedana...

Osobno više hatch-u naginjem, ali nema veze. Potrošnja, osjećaj u vožnji, troškovi, tvrdoća samog auta, kvaliteta unutrašnjosti...

Uglavnom neki kratki review o cijelokupnom autu

12 godina
Phantom_RI kaže...

Prva je vjerojatno okrenula 300.000. 2016. je imala 294.000. Navedena je neka oprema koje nema i vizualno je skorz umorna. Volan je iz 147 FL jer ima tamne plastike oko tipki. Ako dobije 3000/3200 u kešu može biti sretan.

Od druge mi se jedino sviđaju TI sjedala koja su naknadno ubačena. Nisu bila dostupna za pFL. Xenon nije tvornički kao što piše jer nema perače farova. Cijenu isto može slobodno spuštati ispod 3000. Ja sam za svoju crvenu dobio 3900 i realno, tip ju je preplatio jer 156 iz 2003 sa 280.000km ne vrijedi toliko, koliko god bila atraktivna i održavana. Naletio sam na tipa od 40 godina koji si je sanjao crvenu 156 od kada je izašla '98. Ja ju planirao staviti na Njuškalo za 3500. Kad me je pitao za cijenu, bubnuo sam 4 soma. Na kraju mu spustio 100€ radi vozačevog sjedala koje je bilo podosta istrošeno, pa je dao to srediti za tu razliku.

Pregledao sam sve oglase i izgleda mi da je trenutno ona srebrna najbolja za nabaviti. Ako mi se ne svidi uživo, pričekat ću da naleti neka prilika. Isto tako sve ovisi o tim mojim planovima. Ukoliko tek u drugoj polovici godine budem mogao realizirati to što mi je u glavi, onda idem po ovu 159. Kao da sam ju išao sebi naručivati.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Nadam se da 159ka koristi F40 mjenjač, a ne M32. 

12 godina

Ne znam točno ali mislim da je sa 2.4 210ks išao F40. Ležajevi u M32 ne podnose niti 150ks od 1.9 motora. Sa 2.4 bi prozujali nakon mjesec dana vožnje

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 14:35 (MatijaZG).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Kaj preferirate?

1 supercharger
7 turbo
https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
17 godina
Imali smo 159SW 1,9 16V i prodali nakon devet godina sa 290k km. Auto nikad nije krepal i nikad problema. Bili smo prvi vlasnici i bili bi zadnji da nismo dobili jos jedno dijete pa smo kupili veci auto.
Auto je jos dana danas prekrasan i super se vozi. Cak mi je lijepsi od ovih novih modela alfe koji izgledaju ko mazda.
14 godina

U F40 obavezno staviti short shifter pošto nije nesto uglađen mjenjač. 

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

uvik moze gore i od novog kineza...

17 godina
wifi kaže...

uvik moze gore i od novog kineza...

Ovaj prolazi tehnički sa 100kn u pepeljari.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
16 godina
odjavljen
1BIT kaže...

Fiat multipla dobila konkurenciju

Negoo, jel se vadi el.motor prilikom promjene žarulja s obzirom na kojem su mijestu

EDIT:

zaboravio sam slike stavit

Vozim se pored slovenca, gledam sticker, piše Maša i Medved v autu, hm, pa ko bi sina nazvao medved

Jedna zanimljiva acordica od danas

Haha ima isti rezervoar za rashaldnu tekućinu kao moja celica, ne možeš vjerovati

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 17:47 (Jakovp).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Baš se sa posla vraćam i gledam šta je tolka gužva na mosu mladosti, kad ono nesreća, golf 6 pokupio pješakinju na zebri, pješakinja na mijestu mrtva, od zebre udaljena nekih 30-ak metara, a golf zaustavljen nekih 70ak metara od zebre, grozno za vidit uglavnom...

INFO

Mada na tom dijelu bi trebalo podhodnik složit, jer semafor koji je tamo služi samo za pješake i stvara nepotrebnu gužvu bez obzira na tri trake, još uz to se pješaci ne pridržavaju pravila, pa nerjetko prolaze na crveno, trće za tramvajem, a i svi auti koji dolaze sa mosta se spuštaju, pa dolaze sa većom brzinom čak i da ne ubrzavaju, tak da je jako loše složen taj pješački prijelaz...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 18:49 (1BIT).
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Haha ima isti rezervoar za rashaldnu tekućinu kao moja celica, ne možeš vjerovati

Sreća pa dizajn auta nije isti, tvoj je puno ljepši

15 godina

baš slušao na otvorenom.

užas. ali i pješaci po zagrebu lutaju i pretrcavaju 3 trake i to u sumrak...

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

U ova 4 mjeseca koliko živim u ZG, to mi je najnevjerojatnija pojava, pored pothodnika do tramvajske stanice svi pretrčavaju avenije. Da je to neka uska ulica i nekako, ali ove s 3 trake i još redovito starčići, stalno ih vidim preko Držićeve. valjda ne mogu po stepenicama :/

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Nadam se da 159ka koristi F40 mjenjač, a ne M32. 

MatijaZG kaže...

Ne znam točno ali mislim da je sa 2.4 210ks išao F40. Ležajevi u M32 ne podnose niti 150ks od 1.9 motora. Sa 2.4 bi prozujali nakon mjesec dana vožnje

Kad ste se već dotakli M32 mjenjača, evo šta meho Bertol kaže:

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pričao sam o tome prije par tjedana, jeftinije je uzeti getribu iz karambol Astre J proizvedene poslije 2012 godine i povaditi sve što ti treba.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Monovolumen dobio nove felne

17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Baš se sa posla vraćam i gledam šta je tolka gužva na mosu mladosti, kad ono nesreća, golf 6 pokupio pješakinju na zebri, pješakinja na mijestu mrtva, od zebre udaljena nekih 30-ak metara, a golf zaustavljen nekih 70ak metara od zebre, grozno za vidit uglavnom...

INFO

jel ta bila na zebri pa prosla kroz crveno ili je isla van zebre? 

16 godina
1BIT kaže...

INFO

Mada na tom dijelu bi trebalo podhodnik složit, jer semafor koji je tamo služi samo za pješake i stvara nepotrebnu gužvu bez obzira na tri trake, još uz to se pješaci ne pridržavaju pravila, pa nerjetko prolaze na crveno, trće za tramvajem, a i svi auti koji dolaze sa mosta se spuštaju, pa dolaze sa većom brzinom čak i da ne ubrzavaju, tak da je jako loše složen taj pješački prijelaz...

Tu policija zna stajat odmah pokraj benzinac i kroz grmlje i borove snimat divljake sa mosta.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
neaktivan
wifi kaže...

Vjerojatno na zebri, jer je tramvajska pruga ograđena žvicom, al nije prvi put da tu pješaci prelaze na crveno i trće za tramvajem da im ne pobjegne...

Fake_Alert kaže...
 Tu policija zna stajat odmah pokraj benzinac i kroz grmlje i borove snimat divljake sa mosta.

Hm, fala na info, nisam znao, mada ja uvijek držim razmak od auta ispred, pogotovo kad je vrijeme ko danas kenjavo, mokro i sklisko, a kako nemam abs, ove zimske save kad blokiraju otkližu ko Janica na jednoj skiji...

A kad se približavam semaforu, pustim gas, ostanem u istoj brzini i kočim motorom u slučaju da se ugasi zeleno, jer žuto pre kratko drži s obzirom na brzinu kojom se dolazi, tj skoro sigurno bi sa jačim kočenjem prošao kroz crveno...

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

Monovolumen dobio nove felne

Još samo zamijenit te kapice i pic pic, odlično izgleda

fr kapice

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 22:30 (1BIT).
16 godina
1BIT kaže...
wifi kaže...

Vjerojatno na zebri, jer je tramvajska pruga ograđena žvicom, al nije prvi put da tu pješaci prelaze na crveno i trće za tramvajem da im ne pobjegne...

Fake_Alert kaže...

Hm, fala na info, nisam znao, mada ja uvijek držim razmak od auta ispred, pogotovo kad je vrijeme ko danas kenjavo, mokro i sklisko, a kako nemam abs, ove zimske save kad blokiraju otkližu ko Janica na jednoj skiji...

A kad se približavam semaforu, pustim gas, ostanem u istoj brzini i kočim motorom u slučaju da se ugasi zeleno, jer žuto pre kratko drži s obzirom na brzinu kojom se dolazi, tj skoro sigurno bi sa jačim kočenjem prošao kroz crveno...

Pricaj mi... popizdit cu...

Otkad je TD u autu ove save samo proklizuju. Danas hocu krenut spojit se na cestu a na mini uzbrdici sam... ma kakvi kreces lagano pocnu klizat........prebacim u drugu i klize i dalje za poludit... Sa kvacilom kretao na kraju kao po iglama...

Morati cu druge gume kupiti definitivno. Nema gore kada naletis na ishabani asfalt i na tome si sa savinim gumama kao po ledu doslovno... danas sam se to uvjerio i vise se ne glupiram po kisi nema sanse... Po suhom samo gas

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina

ma nije samo do guma. 

prije par dana (kad su najavili minus) cestari su posipali cestu sa soli. a nije pao minus pa je cesta onda postala masna i skliska....

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ima li tko jaci 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice