Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.326.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Auti - ultimativna tema

U obzir dolaze samo novi auti i auti iz Austrije.

Obavezno malo bolji paket, panoramski krov, dvozonska klima,

alu felge itd.

Ako pogledam u cijelom Tirolu nema nista do 20.000€ sa takvom opremom.

Dnevno 90km autoceste i 15km grada.

Dobra stvar sto je osiguranje za Hybrida veoma malo, a NoVA je 0% tako da se ni to ne placa.

Ustedi se u 4-5g dosta, koliko otprilike imam svaki automobil.

Trenutno imam Ford B-Max 1.0 EcoBoost, star skoro 5 godina.

Najradije bi KIA Cee´D, ali s opremom me dodje 27.000€.

12 godina
neaktivan
ma kakva fiesta za te novce kupis novi BMW
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ljudi u Hrvatskoj jos uvijek ne shvacaju da nisu sve zemlje kao nasa i da Hibridi/el. u nekim zemljama imaju puno vise prednosti nego kod nas,a u skoroj buducnosti ce imati jos vise.

Kao i da cijena auta u razvijenijim zemljama je veca nego kod nas, pogotovo Danska.. gdje ispod 30k € ne mozes ni pogledat novi auto.

A i ovo za uzivanje GTI-e, ST-e isto

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Džaba ti sva oprema u autu koji ćeš voziti gdje ne pripada. 

Dvozonska klima ti niš ne znači(ja imam u svakom autu, a rijetko kada palim klimu kao takvu, a pogotovo automatski mod), panorama ajde...

Za autocestu ti treba bar 150 konja, dobra izolacija, tempomat i dobro ležanje. 

A vidjet ćeš nekada da se tvoj Yaris, iako ima full paket, ne može mjeriti sa 508-icom, DS5, A4, C klasom, ma i 10 godina starima, isto kao što se oni ne mogu mjeriti sa njim jer nisu predviđeni za jednak način korištenja.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
8 godina
protjeran

Benzinca 1.5l 111KS sam isprobao, skoro sat i pol, voznja van grada po brdima i po autocesti,

veoma udoban autic, mnogo udobniji od B-Maxa.
B-Max je eventualno malo pregledniji, jer mu sajba ide vise prema van.

Makar je B-Max 1l 101KS, veoma je poletan auto. Ne znam sta je kome "zabava".

Primjerice VW Caddy nije zabavan auto, glasan je, neudoban, nepregledan,

ali ima drugu namjenu.

Yaris mi je prilicno udobnije rijesenje od B-Maxa, i ono najvaznije, ima railinge za krov,

dok kod B-Maxa su mi to obecali da ce doci kroz 3 mj., i od tad nista - tuga.

Evo skoro 5 godina mi Thule krovni box stoji u garazi i trune. A ni Kanu ne mogu staviti na krov nego svaki

put mora prikolicu kaciti.

Sve u svemu, ne planiram na trke, a onoliko koliko benzina potrosim vise na autocesti (oko 188€ vise godisnje),

na osiguranju i NoVA ustedim oko 230€ godisnje, dakle opet sam u plusu i vise mi se isplati trositi malo vise.

(jedino je rezervar malo manji, pa na duge relacije do Hr moram tociti cesce)

A i Hybrid motori zadrzavaju duze vrijednost - moj B-Max sad ne vrijedi vise od 6.000€, a placen je 23.000€,

dok za Yarisa za 5 godina procjenjeno mogu dobiti oko 9.000€. Dakle manje ulozeno a vise dobijem nazad.

PS - Sto se tice autoceste - cijeli Tirol ima IG-L 100, dakle ogranicenje na 100km/h.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2018 13:14 (Čitatelj).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sretno s autom, ali nema te računice koja bi mene strpala u Yarisa sa 75 konja za brda i autoceste 

14 godina
odjavljen
1BIT kaže...
Dex.pwn kaže...

Kak se zove model auta kojeg VW radi.

Nije Golf, nije Passat, nije Polo već ima još neki.

Neki lik koji radi u Njem došo s njime, jebene farove ima dosta haha

Scirocco

Ti se u 2 u noći sjetio zamarati sa tim likom iz njemačke?

A da te nisu vanzemaljci oteli, navodno i oni imaju dobre pile sa dobrim farovima, svijetle ko svijetionik...

Ma htio sam vas još prije to pitat već sam zaboravio i prije neg što ugasim forum sjetim se reko idem sad da ne zaboravim opet

Šta mislite o tom Sciroccou? Vidim da imaju samo 1.4 i 2.0

Npr neka usporedba Scirocco vs Golf općenito.

16 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

A i Hybrid motori zadrzavaju duze vrijednost - moj B-Max sad ne vrijedi vise od 6.000€, a placen je 23.000€,

dok za Yarisa za 5 godina procjenjeno mogu dobiti oko 9.000€. Dakle manje ulozeno a vise dobijem nazad.

Meni ovaj dio nema logike, ja osobno nikad ne bi kupio polovnog hybrida. Što više stvari sa strujom u autu više mogućnosti za velike kvarove.

Kakve su te baterije u Yarisu? Koliko traju i koliko košta novi set?

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja ne znam što čitatelj zapravo želi. Činjenica jest da su automobili u Austriji skupi i da dodatna oprema ima "nabijene" cijene. Dakle nema tu puno izbora. Također je činjenica da je mali automobil uvijek mali automobil i nije za autocestu, ali pošto se kod njih ionako vozi polako valjda mu je to OK. Ne znam kakav je savjet mislio da će dobit kad i sam kaže da nema neke alternative tj. nije našao ništa pametnije za toliko novca.

A sad ono što mene zanima: automobil mi je imao susret s huliganima i razbijena su mi vozačka i suvozačka vrata, vozačka nisu jako oštećena, mogla bi čak proći i bez lakiranja, a na suvozačkim imam i razbijeno staklo. Može netko preporučiti limara/lakirera kojem ne moram dati bubreg, automobil ionako nije nov pa ne očekujem da će tako izgledati nakon popravka. ZG i okolica, živim u centru ZG pa mi je više-manje svejedno u kojem smjeru. Oni koji rade u fušu također dolaze u obzir (naravno). 

15 godina

Malene, oko 10k kn, garancija 10 godina na svaku.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
chutac kaže...

Sretno s autom, ali nema te računice koja bi mene strpala u Yarisa sa 75 konja za brda i autoceste 

Ne brini, ako moze uhvatit 160 na laganoj uzbrdici onda moze i po ravnom bez problema

Di2 & EPS FTW!
8 godina
protjeran
bruno11 kaže...
Čitatelj kaže...

Meni ovaj dio nema logike, ja osobno nikad ne bi kupio polovnog hybrida. Što više stvari sa strujom u autu više mogućnosti za velike kvarove.

Kakve su te baterije u Yarisu? Koliko traju i koliko košta novi set?

Baterije su NiMH:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nickel%E2%80%93metal_hydride_battery#Electric_vehicles

Jamstvo na njih je 5 godina, uz mogucnost nakon 5 godina doplatu od 50€ za produzivanje

jamstva na baterije za po 1 godinu, do maksimalnih 10 godina.

A ovo je generalno Toyotino jamstvo:

Garantie auf Antriebsaggregate: Dauer (Monate): 72 und Gesamtfahrleistung (km): 100.000
Garantie auf Batterie 60, 100.000 und 62.137
Garantie auf Lack: Dauer (Monate): 36 und Gesamtfahrleistung (km): 100.000
Garantie gegen Durchrostung: Dauer (Monate): 144 und Gesamtfahrleistung (km): unbegrenzt
Garantie gesamtes Fahrzeug: Dauer (Monate): 60 und Gesamtfahrleistung (km): 100.000
Mobilitätsgarantie: Dauer (Monate): 60 und Gesamtfahrleistung (km): 150.000

Znaci jamstvo je veoma darezljivo. Bilo gdje u EU imam Mobilitätsgarantie, ako auto negdje u roku 5 godina

stane (ili u roku od 150.000km), imam HotLine broj od Toyote, oni organiziraju servis mog automobila,

a ja ili dobijam popravljeni slijedeci dan, ili ako je nesto gadno, dobijam zamjenski da mogu nastaviti putovanje.

Jedno od boljih jamstava uopce. Hybridi imaju bolje jamstvo od Benzinca, dok Dizelas od 2015. vise ni nije u ponudi (vidim da ga ima u HR).

PS - sto se tice kvarova, na automobilu se najcesce kvari alternator, i trose kocnice.

S obzirom da Hybrid koristi motor kao generator, s kojim i koci, godisnje se koncnice trose preko 50% manje.

Tek kad nagazis jako na kocnicu, onda koristi mehanicke kocnice. Jedini problem kod toga zna biti sol,

jer ako se malo koci, uhvati se sloj hrdje na kocnicama pa znaju skripati neko vrijeme, dok se ne sastruze.

jozef kaže...

A sad ono što mene zanima: automobil mi je imao susret s huliganima i razbijena su mi vozačka i suvozačka vrata, vozačka nisu jako oštećena, mogla bi čak proći i bez lakiranja, a na suvozačkim imam i razbijeno staklo. Može netko preporučiti limara/lakirera kojem ne moram dati bubreg, automobil ionako nije nov pa ne očekujem da će tako izgledati nakon popravka. ZG i okolica, živim u centru ZG pa mi je više-manje svejedno u kojem smjeru. Oni koji rade u fušu također dolaze u obzir (naravno). 

Gadna situacija. Imao sam slicnu, razbijene obje sajbe, unutra jos boce od pive. Sva sreca bila je prva godina auta pa je pokrio Full Casco.

Ako imas trgovinu ili benzisku u blizini, nazovi policiju i trazi da pogledaju kamere, te se cuj sa autopartnerima i osiguranjem sta je moguce rijesiti.

Meni je Casco sve rijesio, a policija je teretila "nepoznatog pocinitelja". Prepoznali su ih po snimkama benzinske,

jer su cca 2km niz cestu tulumarili, i na benzinskoj pisali i kupili nesto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2018 13:42 (Čitatelj).
11 godina
imaiden322 kaže...

Ja sam dao sugestiju prema KLASI koju čovjek traži, od kad je Yaris i BMW iste klase? Kaj odmah napadaš... Kaj ste svi zapeli s tim BMWom, kad poprave one narančaste ledice u kokpitu tj. stave neke koje manje grizu za oči, možda bi ih i razmotrio.. valjda jedini auto s gorom unutrašnjošću je audi s crvenom, nakon pol sata nočne vožnje u A3 od frenda me glava boli.

15 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...
imaiden322 kaže...

Ja sam dao sugestiju prema KLASI koju čovjek traži, od kad je Yaris i BMW iste klase? Kaj odmah napadaš... Kaj ste svi zapeli s tim BMWom, kad poprave one narančaste ledice u kokpitu tj. stave neke koje manje grizu za oči, možda bi ih i razmotrio.. valjda jedini auto s gorom unutrašnjošću je audi s crvenom, nakon pol sata nočne vožnje u A3 od frenda me glava boli.

Dobar si, baš nas ima svakakvih.. Crveno-bijela unutrašnjost Audija je valjda najbolja ili među tri najbolje stvari u tom interijeru općenito unazad 15tak godina..  Nisi ti vidio glavobolju..

Ako nešto izgleda dobro, to je to, uostalom možeš smanjiti intenzitet vrlo jednostavno, do te mjere da praktički jedva vidiš i prekidače i instr. tablu.

In the name of tragedy...
17 godina
Karlek_19 kaže...

.... nakon pol sata nočne vožnje u A3 od frenda me glava boli.

A jesi ''kmekav'' ...

Bolje budi muško, i priznaj da si previše popio tu večer

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
11 godina
Auti - ultimativna tema

Bijelo-crveni dio mi je super (kazaljke), ali onaj dio oko klime, radia i td, užasan, ono di je sve samo crveno. Baš umara oči i glavu. Ne pijem ti ja alkohol niti niš s dodanim šećerom, tak da, žao mi je..

15 godina
neaktivan
jozef kaže...

Staklo možeš na otpadu, lakiranje kod Javora u Sv. Nedelji. Meni je prednji branik super polakirao.

ivanoile kaže...

Ne brini, ako moze uhvatit 160 na laganoj uzbrdici onda moze i po ravnom bez problema

Ja sam Pandu digao oko 155-160 na autocesti, ali i dalje ne znači da je dobra za to.
Mali auti su za grad i točka.

Karlek_19 kaže...

Meni A3 ima super interijer. Jako ugodno i nenapadno osvjetljenje i nema previše stvari koje svijetle.

A i narančasta boja nije uopće loša. Narančasta i zelena najviše smiruju. U c4 je srednja konzola narančasta i uopće ne smeta, jedini problem su ekrani kod instrumenata koji blješte, ako ništa, radi veličine.

Vozio sam se u nekom Saabu, on je imao zeleno osvjetljenje i bilo je fora. Uopće nije išlo u oči. Najgore mi je bilo u Focusu sa plavo-tirkiznim osvjetljenjem, to baš smeta, napadno je.

14 godina

Koliko otprilike košta mali servis za BMW seriju 3 ili 5 od 2008-2012? i koliko veliki,isko pretpostavljam da se na velikom kod BMW ne mijenja lanac,kao što je slučaj kod zubčastog?

Osiguranje pretpostavljam jedno 2000kn , tehnički i rega 1000-1500kn?

I kasko 4000kn?iako kasko za BMW od 10god možda nije ni isplativo

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Postoje neke fore da se dobije popust u Vulkalu za ljetne gume?
Kartice, poznanstvo, lijepe oči... 

16 godina
Karlek_19 kaže...

Bijelo-crveni dio mi je super (kazaljke), ali onaj dio oko klime, radia i td, užasan, ono di je sve samo crveno. Baš umara oči i glavu. Ne pijem ti ja alkohol niti niš s dodanim šećerom, tak da, žao mi je..

Da pijes ne bi ti smetalo jer bi gledao te ledice kroz maglu.

16 godina
Koliko znam,BMW kaže da se ne treba mijenjati,ali svaki savjesni vlasnik mijenja jer je bilo u prošlosti havarija sa tim lancima i često mijenjaju na 150-170 tkm,baš mi čovjek jučer slično ispričao sa BMW 118d 2011.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Koja je logika lanca koji se mijenja na 150k km. 

16 godina
Otkud da ja znam ,nemam BMW ,tako mi vlasnik BMW rekao,a i svaki treći BMW mijenjan lanac preventivno.

Bude Matija točnije rekao.
15 godina
chutac kaže...

Ja sam Pandu digao oko 155-160 na autocesti, ali i dalje ne znači da je dobra za to.

Sto znaci biti dobar za nesto? Da trosi 5l na 120-130km/h? Da se ne osjeti puno buka u autu? Da moze ici ~200km/h? Da uhvati "stotku" za manje od 5sek?  Audi S1 je za grad jer je mali auto? Hibridi su za grad jer idu 10sek do 100km/h? 

Svakome je subjektivno sto je dobro za autocestu, a za njegovih 40km kojih je cca 30min voznje max. u jednom smjeru i Yaris moze bit pristojan, pogotovo ako usporedimo da za taj rang cijene se dobije stedljiv auto koji ima snage za autocestu i uz to covjek moze ustedit neku svotu novaca i na odrzavanje i na samo koristenje auta. + ima odlican infotainment sustav na koji se lako spojit i radi odlicno gdje recimo BMW ili Fiat imaju neke svoje musice

Taj "nas" mentalitet da je nesto lose na autocesti samo zato jer kad zaljepim nogu do poda auto ne ide 250km/h je vec dosadan...

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2018 18:15 (ivanoile).
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

s drugog foruma...

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
chutac kaže...

Sto znaci biti dobar za nesto? Da trosi 5l na 120-130km/h? Da se ne osjeti puno buka u autu? Da moze ici ~200km/h? Da uhvati "stotku" za manje od 5sek?  Audi S1 je za grad jer je mali auto? Hibridi su za grad jer idu 10sek do 100km/h? 

Svakome je subjektivno sto je dobro za autocestu, a za njegovih 40km kojih je cca 30min voznje max. u jednom smjeru i Yaris moze bit pristojan, pogotovo ako usporedimo da za taj rang cijene se dobije stedljiv auto koji ima snage za autocestu i uz to covjek moze ustedit neku svotu novaca i na odrzavanje i na samo koristenje auta. + ima odlican infotainment sustav na koji se lako spojit i radi odlicno gdje recimo BMW ili Fiat imaju neke svoje musice

Taj "nas" mentalitet da je nesto lose na autocesti samo zato jer kad zaljepim nogu do poda auto ne ide 250km/h je vec dosadan...

Ne filozofiraj, znaš što govorim.

16 godina
neaktivan

Križanje Vukovarske i velebitske kad bi neko snima cili dan video bi bija hit ko one ruske kompilacije. I Matice Hrvatske nizbrdica od velebitske, reka bi čovik da se reli vozi kako prolete onom krivinom ispod mosta.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam jer vozio sam sa Yaris Hibridom Ri-Zg bar 30ak puta i nikad se nitko nije zalio da je voznja bila losa ili neudobna ili prespora, jedino zvuk motora nije uobicajen posto su stalno visoki okretaji. Pa me jako zanima sto je u tom autu lose da on "nije" za autocestu.

Ili ovo da mali auti nisu za autocestu...

Di2 & EPS FTW!
14 godina
ivanoile kaže...

Ne znam jer vozio sam sa Yaris Hibridom Ri-Zg bar 30ak puta i nikad se nitko nije zalio da je voznja bila losa ili neudobna ili prespora, jedino zvuk motora nije uobicajen posto su stalno visoki okretaji. Pa me jako zanima sto je u tom autu lose da on "nije" za autocestu.

Ili ovo da mali auti nisu za autocestu...

Mozda to sto hybrid za autocestu nema smisla, izolacija u tom segmentu vozila je dosta losa, a i generalno mene taj Yaris hibrid nije nesto previse odusevio.

Mada dobro, ako on planira vozit max. 100kmh (sto jedva da se moze smatrat putnom brzinom za autocestu), nije ni tako los izbor.

15 godina
neaktivan

Bili su pristojni. Ti se nećeš žaliti jer je tvoj, a oni nisu htjeli pješice.
Eto ti šta nije za autocestu, visoki okretaji. Dalje izolacija, gabariti, ležanje, snaga... 

Čudno da svi poslovnjaci ne voze Yarisa, a predsjednici tvrtke Priuse na internacionalne sastanke. 

Yaris je mali gradski hibrid. Naravno da nije smrtonosno izaći sa gradskim autom od 74 konja na autocestu, ja sam izlazio i sa manje, ali je neusporedivo kada voziš Punta od 60 konja i E klasu od 300 konja. Znam jer sam vozio oboje.

Evo, iz vlastite garaže unazad godinu dana. C4 je udoban, ali relativno glasan na duge staze(oko 3800 okretaja na 130), A3 je bio meni neodgovarajućih sjedala ali tih, a VTS mi mazi guzicu, a sa 3000 benzinskih okretaja na 140, 200 konja i Exclusive opremom sa poboljšanom izolacijom plovi autocestom. 
A onda izađem iz svoje garaže i sjednem u A5 koji sa još više konja i još više izolacije i još manje okretaja je doma, a ne na putu.

A ti nastavi mudrovati da je Yaris dobar izbor za autocestu, ja više na tu temu nemam što napisati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice