Zamijenio ga je 1.2 puretech koji i nije neka sreća sa 3 cilindra u autu takve veličine, trebali su napraviti neki 1.4-1.5L motor sa 150ks da imaju i neke jače motore u ponudi po prihvatljivoj cijeni.
Nebu on dugo 
Zamijenio ga je 1.2 puretech koji i nije neka sreća sa 3 cilindra u autu takve veličine, trebali su napraviti neki 1.4-1.5L motor sa 150ks da imaju i neke jače motore u ponudi po prihvatljivoj cijeni.
Nebu on dugo 
Nebu on dugo 
Inženjer strojarstva s dugogodišnjim iskustvom u autoindustriji has spoken. 
Je da Dex gruva,ali realno tko bi htio imati motor s 3 cilindra na neke duže staze
chutac Nemoj me shvatit krivo, ali mislim da je Toyota jos uvijek dosta ispred vecine proizvodaca auta po pitanju kvalitete i izdrzljivosti. U zadnje vrijeme su nasli dizajnere, pa i neki modeli izgledaju dosta dobro.
A i novi C3 mozda nije bas za svaciji ukus, jos s tim motorom..
Recimo Renault Clio sa 1.5 Dci motorom, taj motor je neunistiv valjda, gledao sam ljude koji su izvlacili 100k+ km, sa min. odrzavanjem bez problema.
1.5DCI je odličan,pogotovo novije generacije.Dovoljno govori to da je Mercedes odlučio u svoju A i B klasu stavljati DCI od Renaulta,i osnovne C klase.
Moj clio iz 2003,koji je sad nedavno pretrpio i benzin ima skoro 300k km a moj je 1.5DCI koji su imali problema s diznama i bosch pumpama(2001-2004 1.5DCI ima taj problem,ostali ne)
Ali viđao sam 1.9DCI iz tih godina sam 450-500k,a noviji idu i više
Ali mi se zato ne sviđaju novi benzinski od Renaulta.Poznanik si uzeo novog Clia,ono unutra 0.9TCE od 90ks - naravno 3 cilindra,što je glupost od motora.To nema šanse da pređe toliko puno kao DCI
Je da Dex gruva,ali realno tko bi htio imati motor s 3 cilindra na neke duže staze
Pa to i mislim haha
Al ono gore je bila šala(tko mi vjeruje - vjeruje, tko ne ne...)
Ja.
Bolje 3 cil. benzinac s turbom, nek TDi ili slično.
Mislim i ja da su Toyota i Mazda pouzdaniji od svega ostalog.
Samo sto mene ne diraju predrasude o markama, pa mi je svejedno uzimam li Toyotu(a ne bih njih, ruzne su mi, ali Lexusa bih), Mazdu, Citroena, Fiata, Alfu, VW(jedino sportski Golf, drugo nedaj boze), Forda...
U tome je razlika izmedju mene i vecine forumasa, meni znacka na haubi govori samo o duhu auta, nicemu vise, jer kao sto znamo, svi proizvodjaci imaju falicne i izvrsne primjerke.
I meni je draži benzinac od dizela,ali normalni benzinski motor s 4 cilindra od 1,4 ili 1,5 itd a ne 0.9 ili 1.0 s tri cilindra
Par fotki šta sam uhvatio jučer
Za kolegu jedan leon fr
Jedan cliać kaj mu masa probija na oba fara, pa kad drži nogu na kočnici, umjesto stop svijetla, svijetle mu žmigavci
I jedna tak...usput
EDIT:
Skoro zaboravio, ovaj mi je dobar, okrene se, pogleda me i skoči mi pred auto
Mislim i ja da su Toyota i Mazda pouzdaniji od svega ostalog.
Samo sto mene ne diraju predrasude o markama, pa mi je svejedno uzimam li Toyotu(a ne bih njih, ruzne su mi, ali Lexusa bih), Mazdu, Citroena, Fiata, Alfu, VW(jedino sportski Golf, drugo nedaj boze), Forda...
U tome je razlika izmedju mene i vecine forumasa, meni znacka na haubi govori samo o duhu auta, nicemu vise, jer kao sto znamo, svi proizvodjaci imaju falicne i izvrsne primjerke.
O Mazdi bih se dalo raspravljati ali Toyota je pouzdanija od vecine drugih marki ponajvise jer ne koriste nesto modernu tehnologiju. Sada treba cekati i vidit kakvi ce biti ovi turbaci od Honde.
Molje mišljenje da je to sve tu negdje danas.
Svaka kompanija je imala i dobrih, i loših modela, kao i motora.
Smatram da ni japanci nisu ništa danas kvalitetniji od ostalih proizvođača.
Dovoljan je dokaz da pogledate što se piše o Mazdi 3 novoj.
Netko je prezadoljan, a netko ima stalno neka sranja (razna lupkanja, problemi sa šaltanjem, crkavanje motora retrovizora i sl. gluposti).
Hoću vam reći da je najbitnija sreća na kakav (novi) auto naletite.
Meni osobno marka vozila ne igra uopće nekakvu ulogu.
Trenutno vozim Renaulta, ali danas sutra ako mi se svidi VW kupit ću ga, a isto vrijedi i za druge proizvođače.
Ne znam što bi me natjeralo da svršavam na neku marku, odnosno da uvjeravam cijeli svijet da su oni najbolji.
Svatko od njih može napraviti dobar model, ali isto tako i sranje.
O Mazdi bih se dalo raspravljati ali Toyota je pouzdanija od vecine drugih marki ponajvise jer ne koriste nesto modernu tehnologiju. Sada treba cekati i vidit kakvi ce biti ovi turbaci od Honde.
Hibridi su im isto po pouzdanosti vrh, a mislim da je to ipak dosta slozena tehnologija.
To da, mislio sam na obicne varijante.
Kupio sam stopke i sad jedna je ostecena i zalijepljena na samom rubu i malo mi pusta vlagu,zna li netko da u HR lijepi to kako treba i dihta da mi vise ne pusta,manje vise kozmeticki sta ce se vidjeti.
Ja.
Operem te sa dujom na semaforu
dizel powah
I frendica s jedinicom 118d je isto mislila..
Al onaj osjećaj kad na 4 tisuće mora šaltat, a ja tek poklopim kaj potegne 
Japanci danas nisu ništa kvalitetniji jer je teško naći pravo japansko vozilo. Toyota GT86, Land Cruiser, Hilux, Lexus RX, LS, GS, Nissan GTR, 370Z, Infinity Q60, Q70... i to je to.
Gorespomenuta Mazda 3 je zapravo Ford, najčešće proizveden u Kini.
Koliko ti imas konja na duji?
Ja tipujem 68 
80. Ali nije sve u konjima. Getriba org je majka kako su je slozili. Frend sa A6 2.5 TDI V6 mi nije nista mogao do 60-70kmh... :)
Nema veliku krajnju brzinu ( 4200 okretaja 160..170 ) ali je jurilica za po gradu. Hehe
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
A koliko to kila ima, 800?
Nisam te skužio za getribu. Prva je duga ili je prvih par kratko?
Ja.
Operem te sa dujom na semaforu
dizel powah
Duja ima dušu
A koliko to kila ima, 800?
Nisam te skužio za getribu. Prva je duga ili je prvih par kratko?
980 ako se ne varam. Relativno je kratka naspram danasnjih modernih dizela tako da pere sve u startu. U ono vrijeme vjerojatno nije niti bilo potrebe za velikim cruise-ing brzinama... Whatever, bas su je dobro napravili da duja sa ovim motorom sve u startu dobije.
Druga duja u dvoristu 1.6D 4brzine, znas kako ide, kako je kratka getriba. Mislim da je 3000okretaja na 100kmh...autic za grad dusu dao :)
Nego stalno mi se neke stvari desavaju kako imam duju. Stalno mi likovi u gradu prilaze i pocnu mi pricati o duji, kakvu su oni imali, pa gledaju moju
Danas cekam roditelje na aerodromu franjo tudman i prilazi mi zastitar i pocne mi kako je on imao duju i kako je to nepoderiv auto... ja se vec ubelajio da ce me otjerati 
Brzine su krace jer su vjerojatno uzeli getribu sa benzinca i stavili u TD.
Inace slabiji auti imaju krace brzine (makar 80konja nije slabo) da moment na kotačima bude veci.
Imas low range duju, jos ti fali Syncro :)
Inace slabiji auti imaju krace brzine (makar 80konja nije slabo) da moment na kotačima bude veci.
Imas low range duju, jos ti fali Syncro :)
Dodajes sol na ranu. Htio sam to i nema sta nisam istrazio o tom pogonu. Ali nazalost dijelova je sve manje i popravak visko spojke je skup. Amortizeri za syncro su 2x skuplji nego za obicnu dvojku.
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.