Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.525.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

vidim nisam jedini koji prati ovaj kanal :P

meni na leonu treba po 30-40 sek za promjeniti svaku zarulju, osim PL pozicije, koja radi twintake-a mi zahtjeva skidanje istog, pa onda potraje i 15-20min...eto tako se vec vozim bez obje pozicije 2 tjedna, jer ne stignem i nemam alata sa sobom

http://www.doc-power.fi/tuotekuvat/600x600/12-2-2015-Twintake.jpg - tamo desno kuciste filtera, treba to sve skinuti, ispod hvatista na karoseriju se nalazi prostor za zamjenu pozicije :)

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam kupio CB intense sada cekam da zarulja crkne pa da vidim kako izgleda sa projektorima.

15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Karlek_19 kaže...
doky01akablava kaže...

NB Laser ti svijetle zuto po danu,po noci bjelkasto,ali meni boja nije nista "bjelija" nego obicne OEM zarulje.
Radije bi one stavio za offroad,to je vec bijelo kao led 

I ilegalno ko i LED.

Staviš Osram COOL BLUE intense, ako hoćeš bijelo, s lećom ne svijetle niš gore od OEM, čak i bolje, bijele su kao NB Unlimited na početku, samo kaj NBU gubi bijelinu.

Ja si planiram naručiti CB Intense, ali nemam vremena za montažu, jer, eto i Fiesta ima manu, a to je promjena žarulja (treba farove skidati... ), a obzirom da ne mislim nekaj potrgati treba mi barem onda sat dva, dok to zmontiram..

Najbliže bijelom snopu koje sam imao su bile Philipsove Bluevision Ultra, mana im je nedostupnost i cijena, uz to što nije prebajne i po trajanju. Osram NBU imam već preko 2g. što je dosta za takve žarulje s tim da je ovo i kod mene bio slučaj, far je nov, međutim snop nije bijel kao i prvih mjeseci korištenja, požuti blago ali ipak vidljivo, pogotovo u potpunom mraku dolazi do izražaja, za test.

Iduće ću potražiti te Bluevisione Ultra, definitivno najljepši snop koji sam imao.

Inače naručio Exide Premium EA770 akumulator, neki Carbon Boost novi, izašao me smiješnih 600kn, vidim da je i po 1.100 u nekim trgovinama što mi je totalna ludorija.

Ugraditi ću ga ovih dana, ali kad kontakta ima, okreneš ključ - škljocne ali ne zavergla, to ipak ne bi bio aku. Prije četkice anlasera ili neki zupčanik njegov.

To moram u Tokiću pronaći, nadam se da ima zamjenski neki rep-set za anlasere, da ne moram isteliti 100+ eura za drugi zamjenski. Taman kompletiram dijelove za servis, za veliki kupio (Conti set zupč, kanalni, španeri bla bla + vodena), kupim ulje i filtere + anlaser rep.

Uvijek veselo sa starim kramama, ali šta ćeš, možeš održavati i ne održavati, valjda..

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 13:50 (thedream).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vidim da se priča o žaruljama, ja koristim neke Berner koje mi otac iz firme nabavlja zabadava (inaće su namjenjena za službena vozila, al ima ih viška), ne znam točno koliko drže, al ne manje do godinu dana, ne sjećam se kad sam zadnji puta mijenjao, mada mi treba nekih 5-10 min da se promijeni, ovisno jel desni ili lijevi far

Inaće mi se ne isplati kupovat neke extra kad ove imam besplatno, ne svijelte loše, mada mi je desni far malo u ku***, pa mi desna strana slabije svijetli, matila je plastika, sakuplja se vlaga unutra, leća više nije čista, a još uvijek nisam našao drugi far po razumnoj cijeni da je u dobrom stanju, nove sam našao samo zamjenske, al kolko sam vidio, brzo matiraju, pa rađe nebi zamjenske uzimao...

I btw jučer malo oprao autić, kaj ga nije onaj pljusak zasral, da sam znal da će padat, odgodio bi pranje

15 godina
Auti - ultimativna tema

Kad ste već kod svjetala, kome odvesti auto da mi lijepo namjesti svjetla? Mogu li se zaletiti do tehničkog da oni to naprave?

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
neaktivan

Mogli bi ti oni, ali možeš i sam, ima raznih tutorijala po internetu.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
1BIT kaže...

Vidim da se priča o žaruljama, ja koristim neke Berner...

Berner nije samo "neka" marka nego renomirani njemački proizvođač svih vrsta rasvjetnih elemenata. Mi u firmi koristimo njihove magnetne LED lampe koje koštaju više od 60€ po komadu i nepoderive su, unatoč korištenju u svim vremenskim uvjetima i nepažnji radnika (ispadaju, pive se otvaraju s njima, ponekad posluže i kao čekić kad treba udariti nekakav manji čavlić ili vijčić...).

BTW... Na svoju sam 159-ku nedavno stavio Osram Nightbreaker Laser (kupljene preko eBaya za 25€) i za sada mogu reći samo da su bolje od prethodnih Philipsica. Da vrijede toliko novca, nisam baš siguran, ali da se primijeti razlika u odnosu na one koje koštaju 4-5€ po komadu, definitivno je. 

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 16:10 (cro_blue).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ajde mi recite posto ne znam - ocigledno :)

Kada bi auto sfinisirao sa tvrdim voskom, kako poslije ide pranje auta ? Ne smije ga se prebrisavat krpom/spuzvom ?

Truth in engineering.
15 godina

ja svoj brišem normalno , iako u večini slučajeva dovoljna je samo kratka vožnja da auto bude suh :)

vosak ti više uništava šampon, za što duže trajanje voska poželjno je da se pere Ph neutralnim šamponom

16 godina
fear619 kaže...

ja svoj brišem normalno , iako u večini slučajeva dovoljna je samo kratka vožnja da auto bude suh :)

vosak ti više uništava šampon, za što duže trajanje voska poželjno je da se pere Ph neutralnim šamponom

i da se ne pere na praonici miniwashem.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
Berner nije samo "neka" marka nego renomirani njemački proizvođač svih vrsta rasvjetnih elemenata. Mi u firmi koristimo njihove magnetne LED lampe koje koštaju više od 60€ po komadu i nepoderive su, unatoč korištenju u svim vremenskim uvjetima i nepažnji radnika (ispadaju, pive se otvaraju s njima, ponekad posluže i kao čekić kad treba udariti nekakav manji čavlić ili vijčić...).

Pa tako su i za Bosch govorili, pa od kad se počeo proizvodit diljem svijeta, svakakve kvalitete ima, tj kvaliteta bosch proizvoda varira ovisno di se proizvodi...

Za Berner kao proizvođaća sam čuo da je kvalitetan, al hoću reći ove žarulje koje koristim, nisu ništa posebno kao npr osram nb, al da traju traju, velim ne sjećam se kada sam ih zadnji puta mijenjao

13 godina
Auti - ultimativna tema

Bosch najcesce djelovi u orginalus sto dolaze s autom potjecu iz Njemacke/Francuske dok "orginal OEM" proizvod dolazi iz npr. India (imao iskustvo s diznama)

9 godina
neaktivan
chutac kaže...
solaris kaže...

Da, 1.6 hdi sa najslabijim motorom, 308-ica, jelte jako ugodan i udoban auto. Nije prevelik, pa je ugodno voziti i u gradu, a dovoljno je stabilan i ugodan za autocestu. Sada samo odlučiti između 308 i C4 i to je to. Uglavnom, modela sa benzinskim motorom uopće nema kod nas ili su jako rijetki, tako da mi samo dizel preostaje. U toj klasi i cijeni, nemam niti baš neki izbor. 

308 T7 ili T9?
Ako je T7, onda bez razmišljanja c4, a ako je T9, onda puno razmišljanja i c4 

Za ozbiljno, T7 je ružan, tipični Pežo iz njihovih najcrnjih dana, dok je T9, meni osobno, jedan od ljepših auta. 
C4 i 308 su isti auti, na istoj platformi, sa istim dijelovima koje proizvode iste firme, jedina razlika je dizajn i to što je c4 mekši. Osobno bih imao poteškoća sa odabirom, prvenstveno zato jer c4 imam i znam da ne bih pogriješio, a opet mi se 308 baš sviđa.

T9 mi malo ozlazi iz budgeta, preko 10k Eura je, a da je auto lijep je. Vidjeti ću kakve će biti cijene do 11/12 mjeseca ove godine. C4 isto godište je u svakom slučaju lijepši od 308. i to mi je osobno prvi odabir. Kakve su cijene potrošnog materijala i održavanja? Morati ću uzeti dizela, jer benzinaca uopće nema na našem tržištu. Kakav je interijer i kvaliteta materijala u C4? 

15 godina
neaktivan

Mene redovni izađe oko 500-tinjak kuna, a nisam imao nikakvih popravaka osim lijeve spone i desne kugle. Koliko znam od kolega sa dizelima, jako malo troše i jako su pouzdani(jedan 1.6 hdi ima 280 tisuća).

Kvaliteta materijala je super. Kokpit je jako debel(oko 2 centimetra) i mekan(pomaže kod apsorpcije buke), plastika na gornjem dijelu vrata je mekana(dobro za lakat), ručna, mjenjač, naslon za ruke(srednji i na vratima))su u koži...
Ali plastika na tunelu je hrapava i pretinci u vratima nisu tapicirani(to samo Golf nudi, svaka čast). Ja ga imam skoro 5 godina(nov) i 98 tisuća kilometra i nema niti jednog cvrčka. ALI, ima ljudi sa cvrčcima i to su mahom Medveščak modeli. Ima jedan Francuz sa preko 200 tisuća, osim uglancanog volana izgleda kao ganjc novi, ali ima dosta Medveščaka koji cvrče i kojima poneki dijelovi interijera otpadaju .

Zaključak? Sa Seduction i Exclusive modelima nećeš pogriješiti, sa Medveščakom možda naletiš na koji problemčić(ali srećom ne mehanički, samo kozmetički). Jer ja kada sam uzimao, model koji je naizgled bio isti kao moj(oprema, motor, boja), a Medveščak, je koštao 20-ak tisuća kuna manje. Znači definitivno ima neka caka.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Kod mazde cvrci su u osnovnoj opremi 

9 godina
neaktivan
chutac kaže...

Mene redovni izađe oko 500-tinjak kuna, a nisam imao nikakvih popravaka osim lijeve spone i desne kugle. Koliko znam od kolega sa dizelima, jako malo troše i jako su pouzdani(jedan 1.6 hdi ima 280 tisuća).

Kvaliteta materijala je super. Kokpit je jako debel(oko 2 centimetra) i mekan(pomaže kod apsorpcije buke), plastika na gornjem dijelu vrata je mekana(dobro za lakat), ručna, mjenjač, naslon za ruke(srednji i na vratima))su u koži...
Ali plastika na tunelu je hrapava i pretinci u vratima nisu tapicirani(to samo Golf nudi, svaka čast). Ja ga imam skoro 5 godina(nov) i 98 tisuća kilometra i nema niti jednog cvrčka. ALI, ima ljudi sa cvrčcima i to su mahom Medveščak modeli. Ima jedan Francuz sa preko 200 tisuća, osim uglancanog volana izgleda kao ganjc novi, ali ima dosta Medveščaka koji cvrče i kojima poneki dijelovi interijera otpadaju .

Zaključak? Sa Seduction i Exclusive modelima nećeš pogriješiti, sa Medveščakom možda naletiš na koji problemčić(ali srećom ne mehanički, samo kozmetički). Jer ja kada sam uzimao, model koji je naizgled bio isti kao moj(oprema, motor, boja), a Medveščak, je koštao 20-ak tisuća kuna manje. Znači definitivno ima neka caka.

Hey Chutac thanks. C4 mi je jeftiniji svakako, no nova 308 T9 sa onim panelom izgleda ko svemirski brod. Kakav je onaj središnji display, to jest to je samo navigacija u C4? Sada vidim da su skoro identični C4 i novi 308 T9. Ti si u Zagrebu negdje? Ma i gledao bi taj jači paket opreme. 308 je cca 1000-2000 Eura skuplja a to se osjeti. C4 od 2012. ima od cca 8k Eura, dok je pošteni 308 sa Navi paketom opreme oko 11K eura, a za tu razliku sam kupio Grande Punta.

15 godina
Auti - ultimativna tema

brat kupio za 308icu neki CB sa 80W...koliko je to pametno radi pregrijavanja? kaze da je ok, da se ful dobro vidi i to...

15 godina
neaktivan

Središnji displej je ok. Treba mu malo vremena da se boota(oko 30-40 sekundi) i nije najspretniji za korištenje(nema kao Audi npr. one kontrole kod mjenjača, već je sve na touch), ali radi bez trzanja.
Karte možeš nabaviti piratske i updateati, makar se meni više sviđa Google Maps radi živog prometa.

Nisam u ZG.

Mogu ti reći neke česte probleme da probaš skinuti cijenu.

17 godina
Auti - ultimativna tema
Spigal sam jucer dvije felge na focusu. jebem ti hrvatske ceste...
OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
Spigal sam jucer dvije felge na focusu. jebem ti hrvatske ceste...

Bar nisi gumu zbušil

Ma daju se felge zravnat, samo si koji dan bez njih onda

15 godina
neaktivan

Kakvu si rupetinu morao pobrati?

15 godina
Auti - ultimativna tema

Samo ova drzava moze smatrat auto star 7mj. sa 3500km novim autom na koji treba prvi uvozu platiti porez i trosarinu..  

*btw pravilo uvoza, auto stariji od 6mj i sa vise od ~6500km se tek smatra rabljenim, bez obzira bio registriran on prije ili ne.

Di2 & EPS FTW!
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

neke se automobile isplati uvest kao nove, znam par slučajeva gdje su ljudi išli po nove honde u češku

13 godina
neaktivan

Povečaj mu kilometre na 8000km, ocarini, regaj  i poslije skini na stare 

15 godina
bruno11 kaže...

neke se automobile isplati uvest kao nove, znam par slučajeva gdje su ljudi išli po nove honde u češku

Isplati u slucaju da na te aute nije placen porez, sto bi znacilo da ces platit iovako 25%, ali barem nisi u ceskoj platio njihov porez. A auti koji su vec jednom ili jos jesu regani, ne isplati se uvest jer placas porez za nesto sto je vec platilo porez u EU.

laux kaže...

Povečaj mu kilometre na 8000km, ocarini, regaj  i poslije skini na stare 

* Doduse, tesko mi je povjerovat da to jos nitko nije napravio, ima tko neku temu di je netko naceo tako nesto?

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 19:48 (ivanoile).
16 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Samo ova drzava moze smatrat auto star 7mj. sa 3500km novim autom na koji treba prvi uvozu platiti porez i trosarinu..  

*btw pravilo uvoza, auto stariji od 6mj i sa vise od ~6500km se tek smatra rabljenim, bez obzira bio registriran on prije ili ne.

Kako to da treba trošarina na novi auto zar EU to ne zabranjuje. Ako se kupi novi auto u npr sloveniji placa se samo pdv ili.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa,

Koja je procedura zamjene auta u obitelji po pitanju vlasništva? Npr moj ide ocu, a njegov meni

Troškovi?

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Jel zna neko dobrog lakirera tu u sz hrvatskoj, Vž-Zg relacija i ovako generalno kako se opće kreću cijene lakiranja cijelog auta, konkretno kockica je u pitanju..

nemam opće relaciju po kojoj se to cijeni radi..

17 godina
1BIT kaže...

Bar nisi gumu zbušil

Ma daju se felge zravnat, samo si koji dan bez njih onda

danas ujutro odnesel na ravnanje, vec su gotove, sutra montaža.

chutac kaže...

Kakvu si rupetinu morao pobrati?

takvu da sam mislil da mi je motor izletjel iz auta...

BTW neko je rekel kak bum s focusom bavil... evo snalazim se za sad... :D

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 21:00 (Lord_Marko).
13 godina
Zin8 kaže...

Jel zna neko dobrog lakirera tu u sz hrvatskoj, Vž-Zg relacija i ovako generalno kako se opće kreću cijene lakiranja cijelog auta, konkretno kockica je u pitanju..

nemam opće relaciju po kojoj se to cijeni radi..

znam da u dalmaciji ide cca 1000€

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice