Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.546
|
čitano: 17.317.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Auti - ultimativna tema

Jel moguce naci za 2200 kn plafon 17" 5x12 sa solidnim gumama za VW Golf MK5 ?

Sto kazete na ove felge,jel bi sjelo na petaka ili ne ?

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jel ima netko da se razumije u auto ulja. Gledam dva proizvođača modriča i liqui moly ulje iste gradacije i još bi po specifikacijama ispalo da je modriča bolja

http://modricaoil.com/wp-content/uploads/2013/04/optima-0W-301.pdf

https://pim.liqui-moly.de/pidoc/P000337/1150-SynthoilLongtimePlus0W-30-16.0-en.pdf

16 godina
Auti - ultimativna tema

Liqui Moly top1 u uljima i aditivima... Pa oni imaju svoju rafineriju dok neki kao sto je Castrol kupuje od drugih ulje..

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Fake_Alert kaže...

Liqui Moly top1 u uljima i aditivima... Pa oni imaju svoju rafineriju dok neki kao sto je Castrol kupuje od drugih ulje..

Pa i modriča ima svoju rafineriju. Gledam specifikacije ulja su oba 0w30 a po spec modriča ima čak boljiz viskoznost i može izdržati nižu temperaturu. Zato i pitam ako ima netko tko se razumije u ulja da objasni.

16 godina
zeroname kaže...
Fake_Alert kaže...

Pa i modriča ima svoju rafineriju. Gledam specifikacije ulja su oba 0w30 a po spec modriča ima čak boljiz viskoznost i može izdržati nižu temperaturu. Zato i pitam ako ima netko tko se razumije u ulja da objasni.

Pogledaj engineering explained na youtube.

Inace po meni je najbolje sipat ono sto sipaju u ovlastenom, valjda inzinjeri koji su dizajnirali motor najbolje znaju s cim ga i podmazati

17 godina
doky01akablava kaže...

Jel moguce naci za 2200 kn plafon 17" 5x12 sa solidnim gumama za VW Golf MK5 ?

Ne. Za tu lovu, sa ok gumama 16", 17" nema šanse.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Inace po meni je najbolje sipat ono sto sipaju u ovlastenom, valjda inzinjeri koji su dizajnirali motor najbolje znaju s cim ga i podmazati

Ulje mora zadovoljiti specifikaciju koju proizvođač traži i to je ono najbitnije jer nijedan motor se ne dizajnira za samo jedan brend ulja tako da nemoraš koristiti recimo isključivo Shell samo zato kaj ga servis koristi.

16 godina
veki22 kaže...
CroNk3r kaže...

Ulje mora zadovoljiti specifikaciju koju proizvođač traži i to je ono najbitnije jer nijedan motor se ne dizajnira za samo jedan brend ulja tako da nemoraš koristiti recimo isključivo Shell samo zato kaj ga servis koristi.

Znam da ne moram, ali koristim castrol edge jer ga koristi toyota, valjda su s razlogom odabrali castrol, isto tako i svjecice, koristim denso jer je to unutra, ne mjenjam ono s cim sam zadovoljan.

Na elektronici(razni moduli s ebaya za arduino i slicno) sam se naucio da je najbolje ne stedit jer ce mi tako ispasti najskuplje(jos prije nego sam auto imao sam to naucio, prakticki jos nisam ni imao vlastitu lovu nego ono kaj sam ustedio sam trosio na to). Neznam kolko puta sam vidio da je nesto jeftino i uzeo, onda nije radilo pa sam uzeo nesto malo skuplje, ni to nije bilo bas najbolje, pa sam se na kraju isprsio za nesto sto je provjereno i mora raditi, je da je bilo duplo skuplje nego ova 2 prijasnja modela zajedno, ali bi mi opet bilo jeftinije da sam odmah kupio provjereno i to je to.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Frendu u Yarisa 1.33 toče "Toyota genuine oil", mislim da ga Mobil radi. To je ono kaj sam samo htio reći, ne koristi se samo jedan brend ulja u servisu. Naravno ako si zadovoljan sa Castrolom, ostat ćeš na njemu, nema razloga nekaj drugo kupovat. Koliko te košta litra ulja u servisu? Nadam se da pederi ne traže za njega ko za suho zlato.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 23:54 (veki22).
16 godina
veki22 kaže...

Frendu u Yarisa 1.33 toče "Toyota genuine oil", mislim da ga Mobil radi. To je ono kaj sam samo htio reći, ne koristi se samo jedan brend ulja u servisu. Naravno ako si zadovoljan sa Castrolom, ostat ćeš na njemu, nema razloga nekaj drugo kupovat. Koliko te košta litra ulja u servisu? Nadam se da pederi ne traže za njega ko za suho zlato.

800-1000kn su mi bili redovni servisi u ovlastenom, dok je bila garancija, sad servisiram kod lokalnog mehanicara, ja ga nazovem, on sve kupi, dodem kod njega, sparkiram, on digne na dizalicu, malo popricamo i to je to, dobim racun iz ducana s popisom djelova, dobim racun za ruke, znam tocno sta radi, koje ulje sipa, ostatak ulja mi ostavi u karnistru i vrati, to u kosilicu sipam, duplo jeftinije je, di ces bolje.

Jedino su mi jednom u ovlastenom na zadnjem brisacu promjenili metlicu, malo je na rubu bila potrgana, fakin 200kn naplatili 

Kad sam ja dosao u servis ne na redovni servis nego "rjesite sta morate".

Al ajd, 1 pozitivna stvar koju sam dozivio, na svakom servisu su auto oprali(izvana i iznutra) i to stvarno detaljno "gratis"

16 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
zeroname kaže...
Fake_Alert kaže...

Ista logika je i kod zubara preporučuju određenu pastu za zube. Osim toga proizvođačima nije u interesu da ti motor što dulje traje.

16 godina
zeroname kaže...

Ista logika je i kod zubara preporučuju određenu pastu za zube. Osim toga proizvođačima nije u interesu da ti motor što dulje traje.

Nekim proizvodacima mozda nije bitna njihova reputacija, ali postoje i oni koji zele zadrzati svoju reputaciju koju su gradili prakticki od osnivanja firme i imaju malo vise moralne standarde.

16 godina
neaktivan
veki22 kaže...
CroNk3r kaže...

Ma kako je kolega @veki22 već rekao, bitne su specke, proizvođać više manje, za fca grupu ti je prvo ulje Petronas-Selenia i njega ti sipaju u ovlaštenom u alfe, fiata i lanciu, ulje nije loše, al ima i boljih, ne sjećam se sad točno, al mislim da je u mog punta selenia sipana samo prve dvije do tri godine, kasnije sam sve i svašta sipao (sad zadnje sam na shellu), al sve je po speckama bilo 10W40 i to mi je najbitnije, zamijene su bile redovite i nikakvih problema nisam imao, mada dobro za moj 1.2 8v motor koji je sporohodni i ima malu kompresiju nije toliko ni bitno, tj zahvalan je motor, dok kod ovih "pojačanih" sa turbinom koji se uz visoku kompresiju još i vrte na visokim okretajima, njima je ulje vrlo bitno, jer su opterećenja na pojedine dijelove vrlo velika...

BTW: negdje sam čitao da je selenia za fiate pod ugovorom bila, tj dogovorili su se da će u nove fiate koji izlaze iz tvornice sipati seleniu, pod uvjetom da je cijena pristupačna za tvornicu (čitaj u sljedećih npr 20 godina će fiat sipati seleniu u svoje nove aute, ako im selenia proda ulje ispod cijene na tržištu, paše jednima, paše drugima...), mislim da sam negdje pročitao da je taj ugovor istekao i da novi fiati poput punta evo više nemaju seleniu i nije preporučena u user manual-u, al nisam ziher...

16 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
zeroname kaže...

Nekim proizvodacima mozda nije bitna njihova reputacija, ali postoje i oni koji zele zadrzati svoju reputaciju koju su gradili prakticki od osnivanja firme i imaju malo vise moralne standarde.

Reputacija? Pa ne bi onda preporučavali da se na novom bmw-u mijenja ulje svakih 2 godine ili 50000km odnosno svakih godinu dana i 20-30k kilometara. Nije mi jasna ta logika. I najskuplje full sintetičko ulje se raspadne nakon 15k kilometara. Toliko o reputaciji da amerikanci mijenjaju ulje svakih 3000 milja(5k kilometara) jer nikome ne vjeruju.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko košta privremeno osiguranje auta na 5-15

dana?

PS 

Saznao sam, 60kn po danu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.3.2017 16:51 (ivanzu).
9 godina
neaktivan
Nemoze mi ipak niko ppdignut vozacku jer nema punomoc..

Jel im neki rok u kojem moram podignut vozacku? Sad je proslo onih mjesec dana od izdavanja potvrde
Potpis
8 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Fiat 500, 1958. godina

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kad ste se već dotakli ulja.. Evo jedne od tko zna koliko "tvornica" koje prepakiravaju šrot u Rusiji. Pa kupujte litru sintetike  po 45 kn

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

PVC rollcage? vejt ridakšn?

slika

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav,imam problem sa peugeot 106,zadnji kraj je dosta lego dolje i sad guma struze od blatobran.Zamjenio sam danas zadnje amortizere i podiglo ga je mozda za par mm ali idalje struze,ne toliko ali struze.

Do cega bi mogao biti problem?Zadnji most mi se cini da je uredu.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Opruge su otisle ako ih nisi mjenjao uz amortizere. 

16 godina
neaktivan
Acex kaže...

Pozdrav,imam problem sa peugeot 106,zadnji kraj je dosta lego dolje i sad guma struze od blatobran.Zamjenio sam danas zadnje amortizere i podiglo ga je mozda za par mm ali idalje struze,ne toliko ali struze.

Do cega bi mogao biti problem?Zadnji most mi se cini da je uredu.

Sami amortizeri ti nemogu podići auto, samo opruge mogu, zamijeni si i opruge, stare opruge se sa vremenom stisnu i ukrute, tj izgube na elastičnosti, zato ti je zadnji kraj legao dolje, a i opruge su ti jeftinije od amortizera...

Uglavnom opruga je ta koja upija udarce/neravnine sa ceste, a amortizer usporava kretanje opruge (ne znam kako bi to drugačije opisao), npr kad kotač naleti na rupu na cesti, opruga će se stisnuti i nakupiti elastičnu energiju koja se može kretati samo u suprotnom smijeru, da se ta energija nebi sva odjednom otpustila, tu je amortizer koji svojim otporom upije dio te energije, pa se opruga postepeno vraća u početan položaj, ajmo reć, ne ispaljuje se u trenutku...

Uglavnom:

da auto nema amortizere, skakuzao bi ko zec po cesti samo na oprugama...

a da auto ima samo amortizere bez opruga, zalegao bi na pod i nebi ništa "amortizirao", amortizer samo sprijećava naglo kretaja kotača gore-dolje, npr ako auto sa amortizerima bez opruga dignemo paukom, most sa kotačima neće istog trena pasti i lupit u krajnji položaj, već će polagano padati dok ne dođe u krajnji položaj...

16 godina
neaktivan
ARazer kaže...

Kad ste se već dotakli ulja.. Evo jedne od tko zna koliko "tvornica" koje prepakiravaju šrot u Rusiji. Pa kupujte litru sintetike  po 45 kn

Jel taj šrot ostaje u Rusiji il se izvozi za EU?

EU valjda ima kontrole nekakve...

BTW:

Nema se šta reć, dečki rade odličan posao, s obzirom u kakvoj rupi rade, imaju vlastiti stroj za etiketrianje, zanimljivo je ko im nabavlja origigi ambalažu i one role etiketa, pakiraje je ko u tvornici, ambalaža u kartonskim kutijama, posloženo na paletama i omotano stretch folijom, ak sam dobro skužio, dođe cisterna sa šrot uljem, popuni one rezervare na kojima piše 1,2,3,4,5 i od tud dečki pune bocu po bocu, svako svoj rezervar ima, samo mi nije jasno kako čep stave da izgleda kao tvornički, da nije potrgan onaj donji dio, vjerojatno i za to imaju neki stroj, samo nije poslikano...pravi biznis

BTW2: vidi se svi trijezni, jedva glavu drže na ramenima

11 godina
Auti - ultimativna tema

Tješi me kaj ni jedno ulje na slikama nije 5w-20 od castrola. 

15 godina
ja111 kaže...

dafuq, jel lik ostao živ? tko daje tako lošem vozaču da uopće ide na takav event 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Loš auto za brdske trke uz to i vozac nije nesto.

15 godina
Auti - ultimativna tema

O jebemu koliko debila na cesti. Hebeš mi sve ako mi ne dođe da nekog opalim šipkom po glavi.

Vozim se sad normalno cestom, iza mene neki idiot u Golf 3, cijelo vrijeme mi se nabija za zadnji kraj.

Idem skrenuti za kući, dam žmigavac, normalno kočim, ovaj trubi i približi se na par centimetara.

Sto takvim debilima napraviti? Nije bilo nikog iz drugog smjera, mogao me slobodno zaobići ili jednostavno usporiti, ali ne.

Kako mi odma skoči živac na takve stvari.

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
neaktivan
1BIT kaže...
ARazer kaže...

Jel taj šrot ostaje u Rusiji il se izvozi za EU?

EU valjda ima kontrole nekakve...

BTW:

Nema se šta reć, dečki rade odličan posao, s obzirom u kakvoj rupi rade, imaju vlastiti stroj za etiketrianje, zanimljivo je ko im nabavlja origigi ambalažu i one role etiketa, pakiraje je ko u tvornici, ambalaža u kartonskim kutijama, posloženo na paletama i omotano stretch folijom, ak sam dobro skužio, dođe cisterna sa šrot uljem, popuni one rezervare na kojima piše 1,2,3,4,5 i od tud dečki pune bocu po bocu, svako svoj rezervar ima, samo mi nije jasno kako čep stave da izgleda kao tvornički, da nije potrgan onaj donji dio, vjerojatno i za to imaju neki stroj, samo nije poslikano...pravi biznis

BTW2: vidi se svi trijezni, jedva glavu drže na ramenima

Onda je najbolje da svi kupujemo INA delta sint hahaha nemožeš bit siguran otkud dolaze ta brand ulja. Pogotovo kad se radi o banana državi kao što je hrvatska. Sad mi je jasno zašto su ona ulja u kipor stroju tako jeftina. A i već je davno bio skandal u Hrvatskoj sa Valvoline uljima.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Upravo tako..Kipor, trgovački centri itd.. INA ima vrhunska ulja, samo smo mi zatucan narod da je stranjsko bolje od našeg. Osobno moj auto je bio i ostat će na Motulu

13 godina
neaktivan
nine kaže...
ja111 kaže...

dafuq, jel lik ostao živ? tko daje tako lošem vozaču da uopće ide na takav event 

po komentarima je ostao živ, ali da skill 0 čista 0

ivanzu kaže...

Loš auto za brdske trke uz to i vozac nije nesto.

nezz jel ovjes za qrac ili slickovi nisu zagrijani, oboje je jednako vjerojatno kad vidim rollcage i skill vozača, ali čini mi se da je ispod haube neka brutalna mašina

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice