Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.494.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas je bio lijep dan pa sam se napokon odlučio na čišćenje unutrašnjosti u mercedesu, kupljen jer prije dva mjeseca i činila se je koža dosta čista ali tek sad sam vidio kolko je ustvari bilo zmazano. 

I jedna usporedba s s klasom, kolko je ustvari veca od c klase.

15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
laux kaže...

Danas je bio lijep dan pa sam se napokon odlučio na čišćenje unutrašnjosti u mercedesu, kupljen jer prije dva mjeseca i činila se je koža dosta čista ali tek sad sam vidio kolko je ustvari bilo zmazano. 

O kolega i kod tebe je radno, odlično je ispalo, nego čime si to čistio?

Ja se od srijede gnjavim sa branikom, prošal sam valjda sve auto odpade u Zagrebu i Karlovcu i nijedan nema branik u mojoj boji, pa ga moram prefarbati... tak da mi je puntać završio na plastičnoj operaciji, treba utegnuti neke ogreboti,khm bore, pomladiti i nahraniti kožu i srediti dioptriju desnog oka, nešto mi se previše zamagljuju leće

Nije još gotovo, bit će još slika

Sve je tu, osim crne matt, nju smo zaboravili kupit xD Sve je tu, osim crne matt, nju smo zaboravili kupit xD
metalic siva, odabrana po katološkom broju metalic siva, odabrana po katološkom broju
ah ti penzići sa godinama zgube vid =P ah ti penzići sa godinama zgube vid =P
najbitnija je priprema, prvo ide šmirglanje najbitnija je priprema, prvo ide šmirglanje
šmirglalo se sa dvije različite gradacije i nakon 10-ak potrošenih papira, prošao je prvi dan =P šmirglalo se sa dvije različite gradacije i nakon 10-ak potrošenih papira, prošao je prvi dan =P
kako nam je kompresor preslabi, dobro je poslužio stari bojler iz kupaone, mislim da je 80L, služi kao dodatni spremnik zraka =) kako nam je kompresor preslabi, dobro je poslužio stari bojler iz kupaone, mislim da je 80L, služi kao dodatni spremnik zraka =)
zaboravio sam slikat kada se kitalo, poslje kita ide vezivno sredstvo, a nakonj njega opet šmirglanje, tolko sam šmirglal da me svi prsti bole i sam sebi se čudim kako još tipkam po forumu =) zaboravio sam slikat kada se kitalo, poslje kita ide vezivno sredstvo, a nakonj njega opet šmirglanje, tolko sam šmirglal da me svi prsti bole i sam sebi se čudim kako još tipkam po forumu =)
17 godina

zanimljiva radiona kolega!

ja jedino kaj radim ovih dana na autu je da svaki tjedan kupim 5L sonax sredstva za šajbe i točim naftu :D

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...

ja jedino kaj radim ovih dana na autu je da svaki tjedan kupim 5L sonax sredstva za šajbe i točim naftu :D

Di si ti na sibiru? :O

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina

Ne. S obzirom da radi puno km, i da mi auto ima prednju šajbu ko prosječna 2 automobila, trošim puno tekučine.

P.S. do posla prolazim kroz 3 gradilišta. Auto mi je potpuno sivi.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 19:55 (Lord_Marko).
9 godina
neaktivan
laux kaže...

cime si ovo cistio ako nije tajna? :D

Advokat

Sudska praksa BiH

Ispis iz BiH drzavljanstva

Ispis iz drzavljanstva BiH

Zakoni BiH

Odricanje od bosanskog drzavljanstva

Notar

Bankarsko pravo

Radno pravo

Upravno pravo

Nasljedno pravo

Priznanje stranih sudskih odluka

Advokatski ured

Porodično pravo

Privredno pravo

Penziono pravo

Pravo osiguranja

Ugovori

Razvod braka

Naknada štete

Stvarno pravo

Drzavljanstvo BiH

praksa BiH

Medijator

Forum

BiH pravo

Web design

epravo

Naplata potrazivanja

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 17:59 (superE).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Čišćeno je na isti način kako sam i radio s proslom kožnom unutrašnjosti koja je bila u puno lošijem stanju nego ova, a to je stavim na spužvicu onog arfa bijelog malo tako očistim i onda četkica za zube na nju arf i polako ribaj, i onda poslije opet malo sa spužvicom i onda sve to obrišem. Nisam stigao danas ali sutra ću onda premazati sjedala s nivea kremom za ruke, jer su sada dosta suha pa da nebi pucala.

15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Ma to ti je i garaža i radiona u jednom, parkiramo auto i skuter u njoj, kad se nešto radi, skuter i auto idu van i ima mjesta (a ako se strojevi malo stisnu i slože, stanu dva auta sa skuterom u garažu,npr ako najave nevrijeme,tuću ili nešto), djed je radio u Njemačkoj, nakupovao alata tamo, pa donio, alat valjda stariji od mene, ali takvu kvalitetu je danas teško naći, najstarije su Hazetove gedore, ima nešto proxxon-a, wurth-a, Unior-a, a popravljalo se svašta, od Briggsove kosilice do redovitih servisa na peglici, yugićima, asconi (nekada za vrijeme juge) i puntaćima, pa i na swiftu sada (čim smo ga kupili, odma novo ulje, ulje u getribi, novo kočiono ulje, glavni kočioni cilindar (stari nije bio u bajnom stanju), odzračivanje sistema, svi novi filteri, nove svjećice, nove zimske gume, tako da smo mirni za sada), ja sam prije bio licencirani biciklist i vozio sam utrke, sada nemam vremena zbog faksa, ali sve servise na biciklu sam si sam radio u garaži, kompletnu ogradu smo švasali u garaži, ma svašta, nemogu se ni ja sjetit svega...

BTW:meni su oči ispale kad si rekao 5L sonaxa za šajbe, ja mislio OVO, još gledam treba toga 5 litri kupit, ko da autobus voziš, sonax ima veliki asortiman, dok skužim o kojem se artiklu radi

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 0:02 (1BIT).
15 godina
odjavljen
dinos3 kaže...

Imam 2 pitanja pa ako bi netko tko se razumije mogao odgovoriti ;)

1. Nasao sam si dobar bijeli Renault Megan za kupiti,  ali je krov ofarban u crno, hoce li to biti problem tijekom tehnickog pregleda?

2. Isto tako, treba se registrirati jer je uvezen iz inozemstva i glasi na firmu pa se kao ne placa 5% poreza na prijenos. Pa me zanima trebam li jos neku dodatnu papirologiju placati?

Mislim da ti 75% površine auta mora biti u jednoj boji ili tako nešto.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Jel moguće uvest Nissan vozila? Na HAK-ovoj listi vozila koja se mogu homologirat nema uopce Nissana. Konkretno me zanima Nissan Primera od 2000.-2002. benzinac.

Bilo kuda Opel svuda! :)
17 godina

Tak i ja imam nekaj slicno. 3 ogromne stalaže s alatom. Drehbankom, i skoro sve za obradu metala. Ali nutra mi je samo quad i traktor. 

I moji su bili u DE i došlepali alata kolko oš. Znam da imam šerafcigera na izvoz. A ključ 13 za cijelu europu.

Jedino kaj si mislim kupit je dizalica za auto. Mislim da bi mi se to jako brzo isplatilo...

Pa kad i realno vozim auto veličine autobusa  ak niš drugo potrošnja je slična... 

17 godina
macgyver 53 kaže...

Jel moguće uvest Nissan vozila? Na HAK-ovoj listi vozila koja se mogu homologirat nema uopce Nissana. Konkretno me zanima Nissan Primera od 2000.-2002. benzinac.

Nazovi CVH i pitaj... obavezno točnu godinu proizvodnje i vrstu motora

13 godina
Auti - ultimativna tema

Mane S40 Volva? Prva serija, našao sam na ovom forumu listu, ovo je strašno. Ima li tko još kakav prijedlog šta da gledam? Konkretno šta da gledam na limariji, kakvi još detalji oko mehanike da gledam?

Sutra idem gledat jednog sa B4204S motorom(2.0 16v), konkretno zato jer je povoljan i imam cijeli plin s instalacijom(bez boce) i sistemom podmazivanja ventila sa bivšeg V40 - i jednostavno mi ga se isplati uzeti ako nije sav razvaljen kako mehanički, tako i estetski(limarija, pragovi i odjel za rezervnu gumu).

Malo sam uletio ko padobranac u temu, ljudi pomagajte, evo link s njuškala, znam vlasnika više kao poznanika, dr riječima nebi dao ruku u vatru za njegovu riječ. Iskreno skeptik sam, kad vidim na slikama da je motor opran i sjaji se ko da je iz tvornice, štagod da je, planiram sve isprobati, pa čak i kompresiju izmjeriti. Još mi je čovjek reko da bi i spustio cijenu za mene.

My plan is going full CSI Miami on that car. 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
16 godina
ramzocro-HCR kaže...

Mane S40 Volva? Prva serija, našao sam na ovom forumu listu, ovo je strašno. Ima li tko još kakav prijedlog šta da gledam? Konkretno šta da gledam na limariji, kakvi još detalji oko mehanike da gledam?

Sutra idem gledat jednog sa B4204S motorom(2.0 16v), konkretno zato jer je povoljan i imam cijeli plin s instalacijom(bez boce) i sistemom podmazivanja ventila sa bivšeg V40 - i jednostavno mi ga se isplati uzeti ako nije sav razvaljen kako mehanički, tako i estetski(limarija, pragovi i odjel za rezervnu gumu).

Malo sam uletio ko padobranac u temu, ljudi pomagajte, evo link s njuškala, znam vlasnika više kao poznanika, dr riječima nebi dao ruku u vatru za njegovu riječ. Iskreno skeptik sam, kad vidim na slikama da je motor opran i sjaji se ko da je iz tvornice, štagod da je, planiram sve isprobati, pa čak i kompresiju izmjeriti. Još mi je čovjek reko da bi i spustio cijenu za mene.

My plan is going full CSI Miami on that car. 

Meni se po slikama cini da je lijeva strana skroz slupana bila i prednja desna, ne cine mi se bas ravne plohe...

EDIT:

Inace auto udoban i dobro povuce, preglednost iz auta bi mogla biti malo bolja, al nista strasno.

:D
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 21:15 (CroNk3r).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Za tu lovu ako je motor zdrav uzeo bi ga bez previše razmišljanja. Unutrašnjost je koliko vidim na prvu prilično dobro očuvana, osim prljavštine i neizbježno izlizanog vozačevog sica.  Vjerojatno i bogatiji paket opreme, koža, drvo, el.podizači svi itd. Za auto iz 97 dosta solidno a kad ga upicaniš negdje u poštenoj praoni biti će još bolje.

Izvana je vjerojatno prošao pogotovo po toj lijevoj strani sito i rešeto (prevrtanje na bok?), ali za 500e dobiti ovakav auto u voznom stanju..

Ja bi se kažem više skoncentrirao na stanje motora, glave, potrošnju ulja, onda podvozja, stanje kvačila i zupčastog, jer to dvoje košta kao sam auto u ovom slučaju.

Nemoj se ipak zaigrati bez neke računice, stavi sve na papir +/-, ali cijena auta nije po meni problem, dapače. Samo pitanje što te čeka nakon.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 10:54 (thedream).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Vozim se ja danas iza novijeg Tiguan-a njemackih rega. Uglavnom frajer ispred mene ukljucio pranje prvog stakla, stari moj, cjela moja šajba je bila puna njegove tekucine. Samo sam morao obrisat i moja šajba je bila savršeno čista. Ali fakat hebeni PLJUSAK. usrao sam se. ali nema veze. dobio free pranje šajbe 

10 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi, kod mene su stradala oba zvučnika u desnim vratima ( ona velika ) i mene sad zanima kas budem mijenjao ta dva zvučnika na što treba posebno paziti ?
16 godina
NisamNormalan12 kaže...
Pozdrav ljudi, kod mene su stradala oba zvučnika u desnim vratima ( ona velika ) i mene sad zanima kas budem mijenjao ta dva zvučnika na što treba posebno paziti ?

Specifikacije 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo branik je gotov, par ljudi me pitalo zašto ga farbam, evo zašto, imali smo malih poteškoća sa farbom, ali na kraju je ispalo odlično, baš gledam slike prvog branika kojeg smo dali prefarbati u ovlaštenom, kad je auto bio novi (jer branici nisu dolazaili u boji auta), neznam zašto, ali čitavog su ga pokitali i prefarbali, pa je taj kit sa vremenom ispucao, sve u svemu, ja zadovoljan

Tako je izgledalo prije farbanja Tako je izgledalo prije farbanja
To je prvi branik koji je pukao To je prvi branik koji je pukao
Evo nakog farbanja kako izgleda Evo nakog farbanja kako izgleda
Desni far ću na proljeće zamjenit, prije tehničkog, sad po zimi nemam volje više ništa radit =P Desni far ću na proljeće zamjenit, prije tehničkog, sad po zimi nemam volje više ništa radit =P
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Far pušta negdje ili?

In the name of tragedy...
10 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Specifikacije 

Pojasni molim te 

14 godina
odjavljen
NisamNormalan12 kaže...
CroNk3r kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Specifikacije 

Pojasni molim te 

Pogledaj što ti piše na naljepnici od zvučnika i traži zvučnike koji imaju iste specifikacije (ohm, wataža...). 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
10 godina
neaktivan
Deawood kaže...
NisamNormalan12 kaže...
CroNk3r kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Specifikacije 

Pojasni molim te 

Pogledaj što ti piše na naljepnici od zvučnika i traži zvučnike koji imaju iste specifikacije (ohm, wataža...). 

Ok hvala na odgovoru,  budem pogledao kada budem skidao i kupovao 

16 godina
Deawood kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Pojasni molim te 

Pogledaj što ti piše na naljepnici od zvučnika i traži zvučnike koji imaju iste specifikacije (otpor, wataža snaga). 

Najbolje ti je ako se ne kuzis uzet zvucnik u ducan i pitat ih dal imaju zamjenu za isti taj, ako je malo kvalitetniji ducan oni ce ti preporuciti par modela i reci koje su tocno razlike(ne u tehnickom smislu nego na nacin da svi razumiju)

A sad ako se ne varam ti si iz BIH, tako da ako sam u pravu, nek ti netko drugi preporuci ducan. 

Za slucaj da sam u krivu, kod nas je po tom pitanju ronis ok, samo sto su i skuplji u odnosu na konkurenciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 18:11 (CroNk3r).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Far pušta negdje ili?

Ma to ni talijani ne znaju, imali smo prije jedan far sa puknutim nosaćima, bio je za bacit, reko idem otvorit prednju plastiku da vidim dal bi se dalo ugradit o ringovi za poziciju kao na bmw-u i kako bi to izgledalo kad već imam leće u farovima, ma nema šanse ga otvorit, sav rub se popigal i popucal, ali ni milimetar se far nije otvorio, tako da sam ga bacil, farovi su original, prva ugradnja, samo od jednom se taj desni poćel malo maglit, da bi sad nakon dosta vremena bio puni vode, preko ljeta je dobro dok je suho, sad po zimi kad je vlažno, maglovito i kad kiša padne se tak "orose", zasilikonirali smo sve spojeve, zamjenili poklopce za zamjenu žarulja, ista stvar, nemam pojma od kud vlagu pušta, tako da ću ga morat zamjenit...

17 godina
Auti - ultimativna tema

Nešto kao nova naljepnica 

15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Nešto kao nova naljepnica 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina

NO.

nema smisla mi s afFord. dobro bu i ovak  btw to sam našo na netu low quality jpeg. sutra kad to zrežem i prikeljim 

10 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
Deawood kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Pojasni molim te 

Pogledaj što ti piše na naljepnici od zvučnika i traži zvučnike koji imaju iste specifikacije (otpor, wataža snaga). 

Najbolje ti je ako se ne kuzis uzet zvucnik u ducan i pitat ih dal imaju zamjenu za isti taj, ako je malo kvalitetniji ducan oni ce ti preporuciti par modela i reci koje su tocno razlike(ne u tehnickom smislu nego na nacin da svi razumiju)

A sad ako se ne varam ti si iz BIH, tako da ako sam u pravu, nek ti netko drugi preporuci ducan. 

Za slucaj da sam u krivu, kod nas je po tom pitanju ronis ok, samo sto su i skuplji u odnosu na konkurenciju.

Aha,,  nisam iz Bosne ali tu dolazim na odmor.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

kad mi netko kaže da je chippirao dizla 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice