Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.490.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

jbg ja sam nekom logikom došao do formule, nije da sam ju prije imao u glavi..

po pitanju EGR-a nisam još ništa napravio, ne mogu auto u garažu spustiti jer je prezakrcana, a po lošem vremenu mi se neda.. a kada je lijepo vrijeme uleti 100 drugih stvari i tak 

ali to štucanje se javlja već duže vrijeme, ali dosta rijetko i ne baš intenzivno (tipa jednom tjedno u jutro kada krenem na posao) tako da bi mi trebalo vremena da istestiram rezultat.. ne znam kako bi se auto ponašao kada bi zablokirao vakum i otkopčao onaj konektor, idem sad kod zubarke pa bi to drito mogao probati na brzaka 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
nine kaže...

ne znam kako bi se auto ponašao kada bi zablokirao vakum i otkopčao onaj konektor, idem sad kod zubarke pa bi to drito mogao probati na brzaka 

Razlike praktički ne bi bilo, moožda bi na laganom gasu malo bolje išao, al teško primjetno. E sad jedino ne znam što bi ECU napravio, tj. bi li upalilo chk engine lampicu i bi li ona ostala svijetlit kasnije sve dok ne pobrišeš errore s nekakvom dijagnostikom.

Ako budeš iskopčavao, dovoljno ti je samo vakumsko crijevo iskopčat i u njega obavezno nabit nekakav šaraf.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Danas otisao zamjenit gumu. Nazalost 30 min sam izgubil na objanjavanje problema i na neljubaznost osoblja. Zamjenjena sa istom gumom istog DOT-a. Na tom mjestu me nebudu nikad više vidjeli. Uglavnom UG9 ostaju do daljnjeg kod mene. Naprosto mi se nije dalo zahebavat s njima za zamjenu tak da budu i ove dobre.

Jedino neznam kad ih stavit na auto?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 19:22 (Lord_Marko).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Stavi naprijedi isti dot, iza različit, kad je već takva situacija

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zamijenili su mu tu staru za drugu gumu koja je isti DOT kao ostale 3, al izgleda da mu nisu htjeli zamijeniti sve 4 za Continentalke. Bilo bi lijepo da znamo koja je to radiona/prodavaonica pa da svi znamo koga izbjegavat, al nisam siguran jel se iznošenje ugodnih i neugodnih iskustava protivi pravilima foruma.. valjda nije. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 19:34 (Penryn).
17 godina

Vulkanizerstvo ANA - Mače.

Sad su sve 4 isti dot. I vidi se iz aviona da su sve sad iste. Jer je ova iz 2014 fakat i mirisom i opipom i bojom odudarala od ove iz 2015.

A zenska mi rekla da tak svejedno koja je godina. I da ima pravo prodat novu gumu staru do 7g. Ja onak blejim u nju i mislim si pa ko ce ti kupit gumu iz 2008? Jos sam joj ekstra napomenul da zelim samo gume proizvedene u 2015g...

No nema veze. Na proljece idem nekam drugome po set ljetnih. Ili mozda ipak kupit sad po zimi? Kaj uzet? Mogo bi piknut Conti SportContact 5 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

No nema veze. Na proljece idem nekam drugome po set ljetnih. Ili mozda ipak kupit sad po zimi? Kaj uzet? Mogo bi piknut Conti SportContact 5 

Di je priša, tamo na proljeće bi trebali izaći novi rezultati ADAC-ovog testa ljetnih za 2016 pa onda vidiš što i kako.  Inače da sad uzimam ja bi Primacy 3. 

17 godina

Hmm. Budem si razmislil. Ove dunlopice kaj imam sad kao ljetne su sad eto 3 sezonu na autu i tesko da ce iducu zbavit do kraja. Eventualno ak se malo primirim pa mozda jos i izdrze. Budem im izmjeril profil kad stavim zimulje gore. 

Al planiram piknut neke felge i zatamnit zadnji kraj na proljece pa bi to trebalo bit pic pic  eventualno polakirat haubu, branik i blatobrane posto je prednji kraj ko da si puknul po njemu iz sačmarice.

16 godina
Auti - ultimativna tema
Zagrepcani... U dilemi sam dali da tocim.lozu u golfa 2 a dnevna relacija mi je lucko-sopot manje vise. Ima li onih kombija u gradu uopce? Dnevno radim cca 100km i dosta me ispadne mjesecno.
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina

Ne bi se ja s tim zezao.

HTC 8X :)
17 godina
Fake_Alert kaže...
Zagrepcani... U dilemi sam dali da tocim.lozu u golfa 2 a dnevna relacija mi je lucko-sopot manje vise. Ima li onih kombija u gradu uopce? Dnevno radim cca 100km i dosta me ispadne mjesecno.

Pricas o Luckom, Sopotu... Nije valjda da ne poznajes nekog ko dela u holdingu ?

Tamo uredno dilaju po 6kn eurodizel...

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 20:50 (Batista).
15 godina
Lord_Marko kaže...

Aj da si i to riješio s gumama.

Ne bi.

Osim ak neš uzimat 17" felge. 

Uzmeš PC5 za 550kn u tvojoj 16" dimenziji i to je to. Eventualno PS3, al bi trebale biti skuplje od ovog.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Heh taman malo zakasnio 

A Danas sam vidio veliku svadu na facebooku na jednoj od stranica na temelju ovog Videa 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 0:06 (ja111).
17 godina

frend slikao danas u dublinu :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Razlike praktički ne bi bilo, moožda bi na laganom gasu malo bolje išao, al teško primjetno. E sad jedino ne znam što bi ECU napravio, tj. bi li upalilo chk engine lampicu i bi li ona ostala svijetlit kasnije sve dok ne pobrišeš errore s nekakvom dijagnostikom.

Ako budeš iskopčavao, dovoljno ti je samo vakumsko crijevo iskopčat i u njega obavezno nabit nekakav šaraf.

zablokirao vakum jučer.. ne znam dali je placebo, ali mi se čini da se općenito puno bolje ponaša pri slabom gasu i naglom puštanju gasa.

BTW ne baca check engine, stari auti FTW.

moram još malo testirati, ali sve mi se čini da ću uskoro raditi metalnu pločicu da ga zablokiram skroz.. 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vozi sad tako par dana pa vidi kako se ponaša. Za metalnu pločicu praktički nema potrebe jer je i ovako skroz blokiran.

Khm khm, zatvaranje EGRa? Mislio sam da si ti ekološki osviješten.. Jesi ono i decat radio? Samo pokušaj prigovorit nešto ekipi koja skida dpfove i egrove. 

Al zanimljivo kako je taj tvoj Euro 2(jel?) i još ima nisku kompresiju(9,5:1) pa opet treba egr da bi zadovoljio tu jadnu euro2 normu dok novi atmobenzinci bez ikakvog egra i uz dosta veće kompresije (>10.5) zadovoljavaju euro 5 i 6.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 13:17 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sad idem po broju šasije pregledat jel moj smrad Euro2 ili 3, čak su i 3 ti ALH oznake bili da ga mogu istrolati pošteno..

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Vozi sad tako par dana pa vidi kako se ponaša. Za metalnu pločicu praktički nema potrebe jer je i ovako skroz blokiran.

Khm khm, zatvaranje EGRa? Mislio sam da si ti ekološki osviješten.. Jesi ono i decat radio? Samo pokušaj prigovorit nešto ekipi koja skida dpfove i egrove. 

Al zanimljivo kako je taj tvoj Euro 2(jel?) i još ima nisku kompresiju(9,5:1) pa opet treba egr da bi zadovoljio tu jadnu euro2 normu dok novi atmobenzinci bez ikakvog egra i uz dosta veće kompresije (>10.5) zadovoljavaju euro 5 i 6.

ma napravit ću pločicu, tako da mogu vakum nazad zaštekati, da sve izgleda po ps-u 

decat sam radio i ne nisam ekološki osvješten, nego samo alergičan na crni/plavi dim i smrad iz auspuha 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Astra F prodana, i sad trazimo neki auto do 1500€ znaci nista posebno tek toliko da imamo drugi auto kad nam zatreba. Zasad nam se najvise svidila Vectra B 1.8 16v ili 2.0 16v sa plinom jer auto lijepo izgleda, udoaban je i skoro svaka ima hrpu opreme. Neka netko predlozi jos neki auto samo da nije vw  (jednostavno mi ne sjeda ta marka) i da mora bit benzinac posto jos uvijek imamo jednog traktora :D

Bilo kuda Opel svuda! :)
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ako gledaš pljunuti 1500e za Vectru, tako možeš i A4 (1.6) uzeti sličnog godišta, inače bi najrazumnije, po meni, u tom budžetu bilo uzeti (što novijeg) Accenta za drugi auto, razumna potrošnja, solidna oprema, pouzdan, jeftina rega, jeftino održavanje, praktički svaki ide na 500tkm.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Teško da cu nac Audi A4 za te novce koji valja necem, a sto se tice Accenta znam da auto nije los ali opet kada ga usporedim sa Vectrom nije ni blizu po udobnosti i velicini.

Bilo kuda Opel svuda! :)
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nadji elantru ili sonatu... isto pristojna cijena, a ipak znatno veci i udobniji od accenta.... 

15 godina
neaktivan
wifi kaže...

Nadji elantru ili sonatu... isto pristojna cijena, a ipak znatno veci i udobniji od accenta.... 

Sonata je već krasan auto, pogotovo ta linija iz cca 2002, ima jedan, evo - za 1400e.

10 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

šta da ne, neces valjda eurodizel tociti u dvojku, da vozis novi auto nebi o tome ni mislio, al ovako stvarno ne vidim problem...

15 godina

A peteroznamenkasta kazna ako ga ulove? 

HTC 8X :)
14 godina
neaktivan
meodary kaže...
Fake_Alert kaže...

šta da ne, neces valjda eurodizel tociti u dvojku, da vozis novi auto nebi o tome ni mislio, al ovako stvarno ne vidim problem...

Razmisliti ćeš se kad te ulove jer ćeš morati prodati tu golf dvojku i još namiriti love da platiš kaznu. Susjed nedavno platio 15.600 kn kazne kad su ga ćopili.

10 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

A peteroznamenkasta kazna ako ga ulove? 

ne mora se odmah krenuti sa negativnim, pesimisticnim razmisljanjima...

TracerCPP kaže...

Razmisliti ćeš se kad te ulove jer ćeš morati prodati tu golf dvojku i još namiriti love da platiš kaznu. Susjed nedavno platio 15.600 kn kazne kad su ga ćopili.

na tu njegovu kilometrazu loza se nakon 2-3 godine toliko isplati da i kad bi ga jednom u tih 3 godine ulovili opet nebi lose prosao... koliko se od vas forumasa uopce ikad srelo sa policijskom kontrolom goriva?

17 godina
meodary kaže...

koliko se od vas forumasa uopce ikad srelo sa policijskom kontrolom goriva?

14 godina
neaktivan
meodary kaže...

na tu njegovu kilometrazu loza se nakon 2-3 godine toliko isplati da i kad bi ga jednom u tih 3 godine ulovili opet nebi lose prosao... koliko se od vas forumasa uopce ikad srelo sa policijskom kontrolom goriva?

Takve patrole su primjerice na gotovo svakom graničnom prijelazu. Znači, jednom tankaj plavi ili ložu i tim autom zaboravi prelaziti granicu jer ga niti sljedećih 5 čistih rezervoara neće očistiti.

Isto tako, nije niti policija glupa. Neće oni niti pomisliti na ložu ako voziš audija, mercedesa ili bmw-a, ali kad te vidi s golf dvojkom odmah si mu sumnjiv, i najmanji mu je problem izvaditi 3 uzorka i napraviti test u par minuta.

10 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

jel bilo jednom ili više puta?

TracerCPP kaže...

Takve patrole su primjerice na gotovo svakom graničnom prijelazu. Znači, jednom tankaj plavi ili ložu i tim autom zaboravi prelaziti granicu jer ga niti sljedećih 5 čistih rezervoara neće očistiti.

Isto tako, nije niti policija glupa. Neće oni niti pomisliti na ložu ako voziš audija, mercedesa ili bmw-a, ali kad te vidi s golf dvojkom odmah si mu sumnjiv, i najmanji mu je problem izvaditi 3 uzorka i napraviti test u par minuta.

pa dobro ne vjerujem da bi netko samo tako išao van države sa 30 godina starim autom, ali dobro sve je moguce, nađu se vjerojatno i takvi... jesu tebe kontrolirali kad?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice