Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.494.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
BMK kaže...
Old Iggy kaže...

Naravno, samo je to skuplje od svega prije navedenog, a donosi i dodatne odgovornosti i prema sebi i prema drugome.Zato mi ne pada na pamet imati takve stare kante ni za kakav gušt.

A situacija danas baš nije neka za takve gušte za 99% ljudi u RH i široj regiji.

Odgovorno i pametno, ja odem u zagorje se malo provoat, nis ne znam kak brze i opet mi je 10x veci gust nego s bilo kojim drugim autom itd, tako da ne bih iskreno nikad isao nekim karavanom gore di mi je svaki zavoj umjesto gusta, muka.

Ali jasno, slazem se sa svima, samo kazem, hebes zivot ak je sve samo od A do B, sve samo da ispuni neku svrhu, itd. Ali dobro, svatko ima svoje veselje, tako da. :)

A gle, ako si sam još kako - tako, ako si sa ženom i djecom dobiješ zanovijetanje, ako ne prijeđe u potrebu plaćanja kemijskog.

Stvari se promijene. A imati dvije kantice nasuprot poštenog vozila - koliko ljudi takvih znaš? {#}

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Naravno, samo je to skuplje od svega prije navedenog..

evo kolega sa posla se bavi big game fishingom.. srušio bi se sa stolice da znaš koliko oprema košta, a da ne računamo još i brodić i njegovo održavanje. nasprem toga je imati neku staru jurilicu mačiji kašalj {#}

također na takav trošak ne možeš gledati racionalno.. brdo para za realno par dana gušta godišnje, ali tko voli će si to i priuštiti.

mislim da se u tvom slučaju više radi o činjenici da ti takav hobby nije ni najmanje privlačan, i kako si i sam rekao gledaš auto samo kao prijevozno sredstvo od A do B. {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
nine kaže...
Old Iggy kaže...

evo kolega sa posla se bavi big game fishingom.. srušio bi se sa stolice da znaš koliko oprema košta, a da ne računamo još i brodić i njegovo održavanje. nasprem toga je imati neku staru jurilicu mačiji kašalj {#}

također na takav trošak ne možeš gledati racionalno.. brdo para za realno par dana gušta godišnje, ali tko voli će si to i priuštiti.

mislim da se u tvom slučaju više radi o činjenici da ti takav hobby nije ni najmanje privlačan, i kako si i sam rekao gledaš auto samo kao prijevozno sredstvo od A do B. {#}

Imam ja i druge hobije, a najlakše to vidiš onda kad voziš službeni, a ne svoj auto i kad troškovi padnu na nulu - kompletno zaboraviš na volan kao gušt. {#}

17 godina
Old Iggy kaže...

Takve su bile kamere za evidenciju prolaska kroz crveno, no sumnjam da danas rade.

ne radi ni jedna, tj nisu u skladu s zakonom zbog nečeg/neke regulative bla bla bla bla...

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
nine kaže...
Old Iggy kaže...

Imam ja i druge hobije, a najlakše to vidiš onda kad voziš službeni, a ne svoj auto i kad troškovi padnu na nulu - kompletno zaboraviš na volan kao gušt. {#}

Tek onda bih imao za gust drugi auto, ma dragoj se svida jako RX8 tako da nema problema sto se tice toga u buducnosti :D

17 godina
BMK kaže...
ma dragoj se svida jako RX8 tako da nema problema sto se tice toga u buducnosti :D

jos ak imas para da mjenjas motore na godišnjoj bazi nemas frke. sreca kaj nemam drage... {#}

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
14 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
ARazer kaže...

Ruske i ja sam imao situaciju kao i ti. Vozio sam taj auto.. Živo mrtvilo, ali... Na taj motor stavi mjenjač od S16 i auto leti :D

sta ima razlike izmedu S16 i GTI? ja mislio samo naziv radi trzista

Da ima.

Imaš 2.0 16v RC 130kw, a S16 ima 2 modela sa 99 i 100kw i razlika je ogromna u mjenjačima. RC ima jako duge brzine dok S16 ima kratke i dobitna kombinacija je stavit s16 mjenjač na RC

15 godina
Auti - ultimativna tema

Kada vidim koliko košta.. Zna netko kolika je cijena tog motora? 

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-rx-8-basis-oglas-13123955

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
ARazer kaže...
RuskeGTT kaže...
ARazer kaže...

Ruske i ja sam imao situaciju kao i ti. Vozio sam taj auto.. Živo mrtvilo, ali... Na taj motor stavi mjenjač od S16 i auto leti :D

sta ima razlike izmedu S16 i GTI? ja mislio samo naziv radi trzista

Da ima.

Imaš 2.0 16v RC 130kw, a S16 ima 2 modela sa 99 i 100kw i razlika je ogromna u mjenjačima. RC ima jako duge brzine dok S16 ima kratke i dobitna kombinacija je stavit s16 mjenjač na RC

NEMA ;)

On je pitao između gti i s16, a to je potpuno isti auto, sa različitim nazivima na različitim tržištima ;), pokretan istim ew10j4 motorom, razlika od 1kW je bila isključivo u dizajnu ispuha, također ovisno o tržištu (visoke registracije za 100 i više kW).

RC je došao kasnije, u redizajnu 206ice i to je nešto sasvim drugo u odnosu na s16-icu, te je također postojao kao gti 180 na nekim tržištima.

Da dopunim priču, postoji i ograničena serija 206 GT zbog wrc homologacije, također tehnički potpuno isti auto kao i s16/gti, samo sa produženim prednjim i zadnjim branikom zbog potrebite dužine zahtjevane homologacijom rally modela.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Rc je meni gti.. ovo ostalo..francuski poluproizvod

16 godina
ARazer kaže...

Rc je meni gti.. ovo ostalo..francuski poluproizvod

{#}

Fejspalm na n-tu, bez uvrede.

Znam što radiš tj čim se baviš, ali ova izjava je balkanizam do j.a.j.a., a još je smiješnije što voziš vw-a, kenj.š po francuzima, a u toj klasi jedan eto baš francuski auto - clio, dominira preko 10 godina.

Ili fact da si išao čovjeku objašnjavat nešto i tvrdit da nije tako ili da ne postoji, a imaš neke svoje smiješne predrasude i teorije što je TEBI nešto. Pobogu, onda napiši da ne znaš ili da iznosiš osobne stavove a ne činjenice, jer kako rekoh, gti=s16 i u phase1 206ice i rc=gti180 u phase2. Ne želim se svađat, mada kad vidim ovakve balkanizme, skrenem. Imao sam i vw gti-a, i nekoliko francuskih jurilica i s nijednima nikakvih problema, između svih ostalih auta koje sam si kupovao dok sam mogao, i mišljenja sam da je napisati ovako kao ti maloprije da je nešto poluproizvod na temelju nekakvih osobnih predrasuda ili internet factova, blentavo.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ma kakve svađe Josipe? S16 T16 RC..Bmk, Kažem da je mrtva krava i da ne mrda s mjesta, nadovezao sam se na njegov post što je vozio. Koji model je vozio nemam poima. Imao mi ga kolega RC i taj auto bi kupio... Nikada pa ni onda. Balkanizam ili ne, mehanika mi je posao koji svakodnevno radim 10+ sati i nagledam se svega. Ali eto hvala bogu da ima Opela i Francuza. 

16 godina
ARazer kaže...

Ma kakve svađe Josipe? S16 T16 RC..Bmk, Kažem da je mrtva krava i da ne mrda s mjesta, nadovezao sam se na njegov post što je vozio. Koji model je vozio nemam poima. Imao mi ga kolega RC i taj auto bi kupio... Nikada pa ni onda. Balkanizam ili ne, mehanika mi je posao koji svakodnevno radim 10+ sati i nagledam se svega. Ali eto hvala bogu da ima Opela i Francuza. 

Ma i ja sam cijeli život doslovno u i oko radione i u svakakvim autima, tako da mi je smiješno čitat nečije predrasude i pljuvanje po nečem, pogotovo tako generalizirajuće, kad se kvari SVE i jednako tako može vozit SVE, bez ikakvih problema, pisalo na njemu renault, kia, honda ili sveti gral balkana vw.... Ne postoji proizvođač imun na problematiku, neki nešto više, neki nešto manje, no svi imaju kukolje u žitu i modele s problemima, svete krave nema među proizvođačima, jednako se kvare i japanci i europljani i koreanci, samo je stvar sreće na što će čovjek naletit i stvar vlasnika koliko drži do svog auta.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jep... U pravu si :)

U vezi modela 206... RC je RC a s16 je u biti Gti.. Kod nas, u francuskoj i dalje S16

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 23:02 (ARazer).
16 godina
ARazer kaže...

Jep... U pravu si :)

U vezi modela 206... RC je RC a s16 je u biti Gti.. Kod nas, u francuskoj i dalje S16

Nope, u engleskoj je isto kao i sa gti-em (u ostatku europe se zvao s16, u engleskoj gti), rc bio gti180.{#}

15 godina
Auti - ultimativna tema
boze sacuvaj, ja sam pitao dal ima razlike izmedu GTI i S16, posto kako ja znam NEMA, nego samo razlika u nazivu po trzistima, isto kao megane coach i coupe su isti k, samo varira naziv po trzistima...

RC je drugo i to nisam pitao...

kako god, vozio sam GTI-a za tal. trziste kupljen i uveden...auto je ispod 5000 mrtav, veci gust je voziti megana u svakodnevnoj voznji na 2000-3000...razocarao sam se u 16v motore...
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Za mene je dovoljan i BMW M4 :P

Bmw m4 Bmw m4
13 godina
Auti - ultimativna tema

.

1 1
Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 8:28 (Paradox1).
17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
kako god, vozio sam GTI-a za tal. trziste kupljen i uveden...auto je ispod 5000 mrtav, veci gust je voziti megana u svakodnevnoj voznji na 2000-3000...razocarao sam se u 16v motore...

Onda su za tebe tdi, dci, jtd ili npr. 1.2tsi 110ks, puni moment od 1500 do 4000rpm a snaga samo na 5k..

15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ili električni, puni moment od 0 okretaja {#}

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Penryn kaže...
RuskeGTT kaže...

Onda su za tebe tdi, dci, jtd ili npr. 1.2tsi 110ks, puni moment od 1500 do 4000rpm a snaga samo na 5k..

usporedujes auto od 2000 3000 i od 12000

14 godina
Auti - ultimativna tema

Zagrijavanje za race video koji će bit uskoro:

I ode :D :

Ovo je fora:

, a i ta svjetla na autocesti kak rade, makar ova nova laser tehnologija je još bolja:

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

usporedujes auto od 2000 3000 i od 12000

Pa ok, samo kažem. Očekuješ od malih 16v benzinaca da imaju momenta u niskim okretajima, a to ne ide baš. Onda ti evo ovaj mali trkač..{#} http://www.njuskalo.hr/auti/renault-clio-rsi-1.8-oglas-12356639

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Očuvanost vozila  izvrsno, pogledajte slike volana, tak potrošen volan u životu nisam vidio još, valjda kad ogladni u noćnoj smjeni malo gricne{#}

Frajer je taksist, viđam ga često u kvartu.

15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Očuvanost vozila  izvrsno, pogledajte slike volana, tak potrošen volan u životu nisam vidio još, valjda kad ogladni u noćnoj smjeni malo gricne{#}

Frajer je taksist, viđam ga često u kvartu.

Da ga je presvukao u novu kožu za parsto kn i oprao auto iznutra, mislim na siceve, prodao bi ga za čas. Možda je namjerno išao realno stanje prikazati. Sasvim u redu što se mene tiče. {#}

Inače taj Lancer mi super izgleda, za tu cijenu još, čini mi se solidna kupnja.

Ne znam šta je sa ovlaštenim servisima tj. servisnom mrežom, rez.dijelovima itd. za Hrvatsku, znam da je taj salon bio u centru, kod "džamije".

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Neznam baš da je solidna kupnja, ipak auto ima blizu 230 tisuća km i taksirao je u gradu.

Radije bi se rastegnuo za 1500 eura (nije malo love, al opet) više i uzeo takvog Lancera sa duplo manje km i isto od prvog vlasnika.

Kod džamije ti nema više Mitsubishija dosta dugo, Gašparić u Velikoj Gorici je ovlašteni i MOTO RIS u Oreškovićevoj.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ak oćete, prodam vam ja starog Lancera iz '90 za 750€ ispod 200k, drugi vlasnik, pali od pol okreta uvijek, guta ko novi RS6 dok se ne zgrije koji km. :D Ma auto je pouzdan, u ovaj A6 stalno moraš neš ulagat, a u ovo se nema kaj kad jednom promijeniš miran si desetljeće. :D

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kad ste išli na takav auto a da prođete najjeftinije, pa dobili polu-kršinu. Kupi lijepo od prve ženske vlasnice ko svojevremeno moj stari, to plati, pa napravi 200.000 s njim bez kvara uz potrošni materijal i redovan servis, V6 2.8Q. {#}

In the name of tragedy...
14 godina
Auti - ultimativna tema

Znam, stalno govoriš to. :D Ma znaš kaj, jel Quattro ima pojačan dolje ovjes i sve, a? Trebalo je piknut Q jer ove naše ceste su gore nego neki offroad u planinama.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
14 godina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice