Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.495.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

Još uvijek u njegovom audiju ima više mjesta, a bogme je i 3 put kvalitetniji od te kijice.

Uostalom može i gušt i dostatan auto za obitelj uz ok cijenu, Octavia RS. A ima i dizlo u ponudi i combi verzija.

17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
BMK kaže...

Iskreno ako je tvoj 3 vrata a Rio 5, nemate kaj :D.

Prodaj svoj i kupi neku jurilicu, jebate zivot sa 100KS se stalno vozit, gustaj malo :D. Za klinca ce bit super i Rio za furat, ak treba na more imate 2 auta i ko bog :D.

On spominje mogućeg klinca a ti mu preporučaš da sad uzme neku jurilicu, nema šta, preporuka na mjestu. Nema svatko wannabericer porive.. {#}

btw. Audi je 5 vrata {#}

15 godina
Auti - ultimativna tema
moze malo vasih iskustava sa P206? pogotovo s motorima 1.6 16v, 2.0 16v 136 i 2.0 HDI 90?
vozio sam veceras 2.0 16v 136 i auto je mrtav...u usporedbi sa mojim meganom, ovo tek iza 5000 pocne nesto ic, na niskim neznam...nemam nikakav dojam...sugavih 16v smecarska izvedba...
nisam htio napinjati posto nije moj auto, ali nemam neki dojam da ide nesto...
17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
moze malo vasih iskustava sa P206? pogotovo s motorima 1.6 16v, 2.0 16v 136 i 2.0 HDI 90?
vozio sam veceras 2.0 16v 136 i auto je mrtav...u usporedbi sa mojim meganom, ovo tek iza 5000 pocne nesto ic, na niskim neznam...nemam nikakav dojam...sugavih 16v smecarska izvedba...

Vjerojatno traži razvlačenja, moment na 4100rpm snaga na 6000 dok je kod tebe moment 2500 snaga 5250rpm.. velika razlika. Ali opet ne znam o čemu govoriš, tebi megane do stotke 13.5sec a ovo malo čudo 8.4 sec.. ogromna razlika.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ljudi evo šta sam slikao na Slavonskoj (Zagreb), šta mislite jel to u upotrebi i čemu služi, jel to policijski radar bez policije ili kamera koja prati gužvu pa sukladno tome mijenja postavke paljenja semafora, mada nema neku svrhu jer je stalno gužva... ?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Možda je sve pomalo, čak i kućica za ptice. :D Možda regulira tok pa regulira semafor ovisno o protoku, ujedno i kamera koja hvata vozače na debelo žuto il crveno. Nije mi baš nešto sigurno to raskrižje, pogotovo semafor za pješake mi je nekak čudan zato jer je malo veće raskrižje te zbog lijevih skretača iz sporedne ulice.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 0:16 (DiRT).
17 godina
1BIT kaže...

Ljudi evo šta sam slikao na Slavonskoj (Zagreb), šta mislite jel to u upotrebi i čemu služi, jel to policijski radar bez policije ili kamera koja prati gužvu pa sukladno tome mijenja postavke paljenja semafora, mada nema neku svrhu jer je stalno gužva... ?

Takve su bile kamere za evidenciju prolaska kroz crveno, no sumnjam da danas rade.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
BMK kaže...

Iskreno ako je tvoj 3 vrata a Rio 5, nemate kaj :D.

Prodaj svoj i kupi neku jurilicu, jebate zivot sa 100KS se stalno vozit, gustaj malo :D. Za klinca ce bit super i Rio za furat, ak treba na more imate 2 auta i ko bog :D.

On spominje mogućeg klinca a ti mu preporučaš da sad uzme neku jurilicu, nema šta, preporuka na mjestu. Nema svatko wannabericer porive.. {#}

btw. Audi je 5 vrata {#}

Planiraju klinca, ne 5 tona namjestaja, to mi nije jasno, svi su 5 vrata, nas 5 se vozilo u Coltu do vrha natrpanim Malinska-Zg.

Nije mi bas jasno to pretjerivanje, ne moras kombi odmah kupit, mozes imat i neku brzu ludost od dvosjeda i normalni obiteljski 5 vrata auto bez beda, ako te to veseli, ili nesto normalno ali sad da bas treba 3 karavana + prikolica...

15 godina
Penryn kaže...
RuskeGTT kaže...

Vjerojatno traži razvlačenja, moment na 4100rpm snaga na 6000 dok je kod tebe moment 2500 snaga 5250rpm.. velika razlika. Ali opet ne znam o čemu govoriš, tebi megane do stotke 13.5sec a ovo malo čudo 8.4 sec.. ogromna razlika.

13,5 o cemu ti?

uglavnom, brzi je sigurno, ne dvojim to...ali osjecaj je NIKAKAV...megan ima lijepi sut na 2700-2800, dok ovo nista, sve linearno i nekako sterilno...podsjeca me na ono sta danas kazu za turbake da su linearni, krivulje popeglane i to...dakle zabava u voznji nula...osim u zavojima ajde...ali na ravno, nema suta, nema nis...

cuo sam da imaju ti 2.0 motori problema sa hidropodizacima, jos sta tko cuo? a 1.6?

15 godina
Auti - ultimativna tema

1.6 16v ti je za 206 taman, sjecam se kad smo ga imali kratko vrijeme negdje 2007. god, 7 litara trosi, nije bilo frke s njim, bas je fino isao, sad imamo taj isti motor ali u 307cc isto nema problema ali meni je to smijesan motor kad se vozis polako u 2. ili 3. u koloni ima taj neki zvuk ko usisavac i taj motor mrzi niske okretaje, ispod 3500-4000 ja se nebi usudio prestizat, mozda te to i zezalo u ovom sta si vozio, tek negdje blizu 5000 daje najvise od sebe

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ruske i ja sam imao situaciju kao i ti. Vozio sam taj auto.. Živo mrtvilo, ali... Na taj motor stavi mjenjač od S16 i auto leti :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 7:48 (ARazer).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
RuskeGTT kaže...

Na autoevu je 11.3 podatak, trebalo bi još na par izvora pogledati, ali sumnjam da je ispod 11.5-12.

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

2. put u 3 mj. mi netko maznuo kapice od ventila {#} kako bi mu macolom koljena smrskao da ga vidim jaoooooo....

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
nine kaže...

2. put u 3 mj. mi netko maznuo kapice od ventila {#} kako bi mu macolom koljena smrskao da ga vidim jaoooooo....

Meni su poskidali svaki put one metalne. Traju tjedan dva ako imam sreće. Nakon 3. seta sam odustao {#}

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

sad sam naručio one "anti-theft" kaj se inbusom još extra stegnu.. nije 100% theftproof, ali barem će otežati skidanje.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zato ja već godinu i pol vozim sa 3 kapice, kaže prošli vlasnik da su i njemu to stalno krali, metalne one uvijek kupovao. {#}

Auto je Pug 206, onaj u kojeg sa mojih 194cm i 95kg ne možeš stati, a da ti koljena nisu u bradi (tako barem kažu...), koji je koštao malo manje od onog jednog Focusa gore i koji je jako loš izbor za početnički auto jer će ga neiskusan vozač brzo izgrebati (pa sam tako ja primjerice čak jednom zakačio sa ogledalom i to u svom dvorištu po danu...), a mehanički je puno bolje uzeti Alfu dizela kojeg ljudi kupe pa misle da je 3.0 V6 i onda ga razvale na 150tkm.

Onaj gore tko je htio prvi auto, gledaj ili Focusa, Fiestu, mehanički kupi dobar auto, lako za izgled ili boju.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Na autoevu je 11.3 podatak, trebalo bi još na par izvora pogledati, ali sumnjam da je ispod 11.5-12.

Onda je vjerojatno ipak tih 11sec, ja sam nabrzake pogledao na auto-data i tih 13.5sec mi se učinilo legit jer jedna Astra H 1.4 90ks ide za 13.7sec.

17 godina
TIR669 kaže...

koji je koštao malo manje od onog jednog Focusa gore i koji je jako loš izbor za početnički auto jer će ga neiskusan vozač brzo izgrebati 

zakaj bi bil los za pocetnicki auto? nemislim na focusa samo nego na klasu golf. pa ja od pocetka vozim samo velike aute. jest da sam si zadnji branik malo kvrcnul al kaj sad. s time da sam vjeroval zadnjim senzorima a ne sebi. al je to zanemarivo s obzirom da me popravak kosta ispod 200kn. 

a poslje tog incidenta sam ljepo prestal se obazirat na senzore i pocupal sam osigurac tak da me vise ne hebu. osim toga kad vani pada kisa ne znace ti nis jer stalno piste ko da su pijani.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
TIR669 kaže...

koji je koštao malo manje od onog jednog Focusa gore i koji je jako loš izbor za početnički auto jer će ga neiskusan vozač brzo izgrebati 

zakaj bi bil los za pocetnicki auto? nemislim na focusa samo nego na klasu golf. pa ja od pocetka vozim samo velike aute. jest da sam si zadnji branik malo kvrcnul al kaj sad. s time da sam vjeroval zadnjim senzorima a ne sebi. al je to zanemarivo s obzirom da me popravak kosta ispod 200kn. 

a poslje tog incidenta sam ljepo prestal se obazirat na senzore i pocupal sam osigurac tak da me vise ne hebu. osim toga kad vani pada kisa ne znace ti nis jer stalno piste ko da su pijani.

Pa nije, i taj dio mog posta je bio sarkastičan. Loš auto za početnika je eventualno neka stara krama koja nije u voznom stanju (radi sigurnosti), prevelike limuzine i karavani (preglednost), te nabrijani motori (opet sigurnost). Sve ostalo je realno 80% onog što viđamo svaki dan i sve to spada u normalan auto za početnika, koštao ono 2000 ili 14000 eura. Od osobe ovisi da li je dovoljno dobar vozač da u startu unutar mjesec dana ne izgrebe auto po parkiralištima.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Onda je vjerojatno ipak tih 11sec, ja sam nabrzake pogledao na auto-data i tih 13.5sec mi se učinilo legit jer jedna Astra H 1.4 90ks ide za 13.7sec.

Baš gledam, ta astra izgleda ima nekakva elektronička ili mehanička ograničenja, blokade, kako je moguće da ta astra sa 0.2ccm više i 30Ks više ide isto kao moj puntać 1.2ccm 60Ks (ajde brži je pol sekunde, zanemarivo...) ?

17 godina

Astra je teži auto. 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Baš gledam, ta astra izgleda ima nekakva elektronička ili mehanička ograničenja, blokade, kako je moguće da ta astra sa 0.2ccm više i 30Ks više ide isto kao moj puntać 1.2ccm 60Ks (ajde brži je pol sekunde, zanemarivo...) ?

A ona ima mislim minimum 1200kg.. vozao sam takvu astru par puta, dosta trom motor, jednostavno premali i preslab za tešku astru. 

17 godina
BMK kaže...
Planiraju klinca, ne 5 tona namjestaja, to mi nije jasno, svi su 5 vrata, nas 5 se vozilo u Coltu do vrha natrpanim Malinska-Zg.

Nije mi bas jasno to pretjerivanje, ne moras kombi odmah kupit, mozes imat i neku brzu ludost od dvosjeda i normalni obiteljski 5 vrata auto bez beda, ako te to veseli, ili nesto normalno ali sad da bas treba 3 karavana + prikolica...

što misliš da je većini vozača bitnije? Imat jedan automobil za sve ili se gužvati na more i imati jurilicu sa strane?

To te prođe s godinama, osim ako nemaš puno para.

1BIT kaže...

Težina, omjeri prijenosa, drugačija kalkulacija snage motora itd.

15 godina
ARazer kaže...

Ruske i ja sam imao situaciju kao i ti. Vozio sam taj auto.. Živo mrtvilo, ali... Na taj motor stavi mjenjač od S16 i auto leti :D

sta ima razlike izmedu S16 i GTI? ja mislio samo naziv radi trzista

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
BMK kaže...

što misliš da je većini vozača bitnije? Imat jedan automobil za sve ili se gužvati na more i imati jurilicu sa strane?

1BIT kaže...

Težina, omjeri prijenosa, drugačija kalkulacija snage motora itd.

Jos nisam dosao do toga pa ne znam. Ali mogu se propucat ako ne mogu barem i u autima uzivat dok sam stariji. Cemu sve onda, radis trudis se da ne uzivas ni u cemu, da odgojis klince da isto ne uzivaju ni u cemu :D? Sve se moze uz malo pameti i nesto kuna, neupitno.

17 godina
BMK kaže...
Old Iggy kaže...

Jos nisam dosao do toga pa ne znam. Ali mogu se propucat ako ne mogu barem i u autima uzivat dok sam stariji. Cemu sve onda, radis trudis se da ne uzivas ni u cemu, da odgojis klince da isto ne uzivaju ni u cemu :D? Sve se moze uz malo pameti i nesto kuna, neupitno.

Brdo stvari se u životu promijene, nećeš vjerovati.

I ja sam nekad radio 80 - 90 kkm godišnje, auto mi je bio prioritet i slično. Danas? Služi za vožnju od točke A do točke B, mora imati opremu koja mi je stvarno potrebna, dovoljno mjesta za sve nas i prihvatljivu potrošnju. Ali i 10/10 sigurnosne opreme (gume i sve ostalo).

Da mi neko kaže da imam dva auta, pogledao bi ga k'o...

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Brdo stvari se u životu promijene, nećeš vjerovati...

to je sve individualno.. dali postoji nešto što radiš/posjeduješ iz gušta?

jako bi se čudio da tako nešto ne postoji..

jbg netko ulaže u ribičiju, netko u modelarstvo, netko u alat koji nikada ne koristi, a neki jbg održavaju svoju staru kantu i nedjeljom ju zakucavaju u blokadu..

17 godina
nine kaže...
Old Iggy kaže...

jbg netko ulaže u ribičiju, netko u modelarstvo, netko u alat koji nikada ne koristi, a neki jbg održavaju svoju staru kantu i nedjeljom ju zakucavaju u blokadu..

Naravno, samo je to skuplje od svega prije navedenog, a donosi i dodatne odgovornosti i prema sebi i prema drugome.Zato mi ne pada na pamet imati takve stare kante ni za kakav gušt.

A situacija danas baš nije neka za takve gušte za 99% ljudi u RH i široj regiji.

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
nine kaže...
Old Iggy kaže...

Naravno, samo je to skuplje od svega prije navedenog, a donosi i dodatne odgovornosti i prema sebi i prema drugome.Zato mi ne pada na pamet imati takve stare kante ni za kakav gušt.

A situacija danas baš nije neka za takve gušte za 99% ljudi u RH i široj regiji.

Odgovorno i pametno, ja odem u zagorje se malo provoat, nis ne znam kak brze i opet mi je 10x veci gust nego s bilo kojim drugim autom itd, tako da ne bih iskreno nikad isao nekim karavanom gore di mi je svaki zavoj umjesto gusta, muka.

Ali jasno, slazem se sa svima, samo kazem, hebes zivot ak je sve samo od A do B, sve samo da ispuni neku svrhu, itd. Ali dobro, svatko ima svoje veselje, tako da. :)

15 godina
Auti - ultimativna tema

Octavia RS TDI Combi. Riješiš gušte i prostorne probleme jednim udarcem.

Za one koji imaju love, RS6 Avant ili E63 Estate AMG.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice