Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.495
|
čitano: 17.227.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

Al još mi nije jasno što svi imate protiv dpfa. Nije to znanstvena fantastika neka.

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Nije fantastika ali kad ti se bu zaštopal onda bu pejn in d es. Premda ti radis malo km pa ces se nacekat al opet.
Ride or die, remember?
15 godina
Auti - ultimativna tema

Naletio na Face-u na slike pa vidio na Njuškalu da ima oglas.. Ako netko traži kockicu {#}

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-318i-oglas-11965871

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina

Nije problem u broju km nego u načinu vožnje. I ako je potrebna regeneracija, pali ti se lampica, odradi regeneraciju po uputama i vozi dalje.

17 godina
thedream kaže...

Ne znam što ste vi ugrađivali i reparirali jopis ali na tri-četiri strane sam čuo (uostalom i od svog mehaničara iz Opela), pored ovog linka - da je novi zadnji most - tragično skup.

"Zadnji most kod Peugeota ujedno je i njegova Ahilova peta, naime novi košta oko 6000kn bez montaze ,2500-3000kn polovan na autootpadima + montaza 500kn,vecih kvarova na ovom autu nikad nisam imao osim navedenog."

Što se struje tiče, naravno da je problem, meni su spike - to neću komentirati, neusporedivo gluplje od problema sa strujom.

Ako nešto ne valja ili je mušičavo, treba iznijeti. Pa bio to Lexus ili Pug 206. 

Vi ste onda i spram ovog turbo-jeftinjava. Možda su moji izvori mislili na ovlašteni servis i orig., ne reparirane dijelove. 

Evo ti svojedobno tema čovjeka sa forum.hr, isto cifra boli glava, od 4 - 6 000kn. 

Evo i cijena reparacije sa pug kluba.hr, isto cifra 3 000kn. 

Pa sad tko tu koga sa 1000kn, ja ne znam. Da ne misliš čisto da sam cifru iz guz*ce izvukao, pošto je popularno blebetati cifre naokolo, to je istina.{#}

Slušaj, ako još nisi naučio, ja sam u poslu s autima 20 godina, a ti naklapaš cijelo vrijeme neke spike svojih mehaničara i sličnih 'doživljaja'. Sad, jel ti lakše shvatit nekog ko priča iz prve ruke za nešto što je prošao ili priče s forum.hra ili pijanog opel mehe iz birtije koji priča ne o opelu kojeg radi nego o pežou o kojem očito nema bleke, kak te volja.

Ja hoću čovjeku pomoć da lakše odabere auto a ne smeće, al navikao sam da to teže ide kad je forum pun internet mudraca, pogotovo kad vidim ove šumahere od 18g kojima auto od 80ks i 900kg ne ide s mjesta -.-

I da si pročitao što sam napisao, možda bi shvatio, da ja pričam o zamjeni zadnjih ležajeva, koji koštaju u setu cca 100€, i manje. Eventualni problem je ako je vlasnik krkan pa se dugo vozi sa shebanim ležajevima, onda treba radit nove pikse, no i to je trošak od parsto kuna za obje, ovisi kakvu tarifu tokar ima, ili eto ako te tako volja, za 1200kn kupiš sve gotovo s tog tvog linka s njuške, no navedeni trošak ugradnje od 1000kn je bezobrazno skup ;).

Općeniti kretenizam u ovoj državi je neodržavanje automobila, pa tako i ignoriranje globalnog problema sa relativno kratkim vijekom trajanja ležajeva zadnjeg mosta (100.000km, što i nije tako kratko, nego je kod nas uvriježeno mišljenje da auto mora trajat bar pol milje km bez ikakvih popravaka -.-), i onda je krkanluk u vidu da je teško dati 100€ za nove ležajeve i vozit se dalje 100.000km opet bez problema, nego se vozi dok se most ne razhebe do kraja pa to košta nekoliko puta više, i onda je pežo smeće, nekvalitetno, a nije nitko kriv nego krkan koji vozi i ne želi održavati auto kak treba....

Ne, struja nije problem na pežou 206 hdi, jer NITI JEDAN hdi ovdje kod nas u servisu koji je bio nije imao problema sa strujom, a bome niti jedna 206ica sa prvog pkh, (a bome moja još manje - 1.6i 90ks, koja eto i dan danas nakon 350.000km vozi bez iti jednog većeg kvara, gledam je kod susjeda svaki dan), prije 10g dok sam tamo bio aktivan svakodnevno, ako ćemo već o naklapanjima i piskaranjima s foruma.

A to što vi u zg očito imate viška novaca pa plaćate reparaciju zadnjeg mosta 6000kn, i to mi još vadiš cifre sa forumhr.a ili od mehe iz opela, hahahha, a peugeot je u priči, lol na m2, to je vaš problem, ja sam ti napisao koliko REALNO košta taj posao, dakle set ležajeva i zamjena istih = cca 1000kn.

A ti samo i dalje 'pomaži' ekipu sa takvim 'savjetima', pa plaćajte, moram reći starom pod hitno da može sad prije penzije par godina preselit radionu u zg da si zaradi za mirnu penziju, jer ovaca za šišanje očito ima -.-

Gle, uopće nije problem iznijeti mušice i mušičavost pojedinih modela svake marke, pogotovo ako se nekom nešto preporučuje, ali ovako naklapati sa bolesnim cijenama koje su neistinite, ili generalizirati mane, tipa ove fore sa izgaranjem žarulja da je to generalni problem kod svih pežoa ili problemi sa strujom, to nije nikakva pomoć niti iznošenje mana, nego neosnovano lupetanje ;), jer bi se onda sve preporuke malog auta svaki put svodile na jedan jedini balkanski 'auto bez mane' - golf2 1.6d -.- Reci vozio sam taj i taj auto pol godine, godinu, dvije tri pet deset, 10.000km-20.000km-200.000km, nebitno, i česti problemi su ti ti i ti, ali lupetati neke kvazifactove pokupljene s interneta i iz birtije, to je smijeh i debilizam. To ti je isto ko i kad ja u zahebanciji kažem da je ford najveće smeće na kugli zemaljskoj, jer od mojih 50ak auta u vlasništvu, imao sam fiestu 4g staru na kojoj nema što nije krepalo (lambda sonda, katalizator, letva volana, kvačilo, zadnji bubnjevi, zadnji ležajevi, prednji ležaj, podizač stakla, hladnjak grijanja kabine, itd.) u tih 50.000km što sam je vozio, a toliki ljudi voze fordove u svijetu i to je marka sa toliko dugom tradicijom, da to zvuči debilno, a ne smiješno. Ali eto, može me neko čut da se ja tak sprdam u birtiji i doći će na bug/kojigod forum i napisat, e koje je ford fiesta smeće, čovjeku se pokvarilo sve živo na njoj u 2 godine....

Kužiš poantu nadam se.

17 godina
Jakovp kaže...
quickr kaže...

Zadnji most na mojoj pežoli 306 je koštao 2500kn, reparirani, sa mazalicama. u Ovlaštenom su mi htjeli uzeti 5000kn bez ruku. Koji to majstor radi za 1000kn da mi je samo znati?! A struja je poznata boljka francuza, pogotovo pugova. I to je poznato. Doduše ja na svom nisam imao nekih prevelikih kvarova što se tiče struje. 

Ne baš svih francuza, psa ima sagem elektroniku, a renault siemens, tako da je ipak bolja situacija.

Ah, ima i punto 1.6 sporting gm elektroniku, za razliku od ostale braće koja imaju magneti marelli, pa je najgora i najveći problem sportinga....

16 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Hrpa konja, ALU 17... a nema ni putno računalo, ni automatsku klimu, ni središnji naslon za ruku....

Zamisli problema, ideš na autoput, a nemaš kam ruku stavit, ko bi to izdržao {#}, čini mi se da su ljudi danas postali pre komforni, svaka sitnica vam fali, da ste prisiljeni voziti jugića 45 sa plinom{#}, više bi cjenili svoje aute, više pažnje bi trebalo usmjeriti na očuvanost vozila nego dodatnu opremu, osobno znam čovjeka koji je kupovao polovni auto, glavni faktor je bio da je crne boje i da ima klimu i šta se desilo nakon kupnje, kroz par mjeseci upoznavanja sa vozilom, saznao je da je udaren, krpan, motor je drugi ugrađen, čovjek je toliko bio fokusiran na te neke sitnice koje opće nisu bitne, da je zanemario montirane tigar gume na njemu (a gume su veće smeće od save) i naravno sa kupnjom nije bio baš zadovoljan, ali kupio je to što je tražio...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 22:53 (1BIT).
16 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Naletio na Face-u na slike pa vidio na Njuškalu da ima oglas.. Ako netko traži kockicu {#}

Bogme ima lik lijepih primjeraka u garaži, npr renault 5  i ford u pozadini, ali nema hr tablice, makar lik kaže da ima papire od njega...

17 godina
neaktivan
1BIT kaže...
dv14 kaže...

Bogme ima lik lijepih primjeraka u garaži, npr renault 5  i ford u pozadini, ali nema hr tablice, makar lik kaže da ima papire od njega...

Ehh,capri mi je milina od auta, da imam pare odmah bih ga kupio. Ili to ili neku mantu (obavezno a)...

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
17 godina

@jopis

1. Kakve veze imas ti s tim dali je nekome dosta 80ks na 900kg? (meni prvome nije) sta ako on nes prevozi s njime? tegli prikolicu? pojedinim ljudima auto nije za rejsanje vec i rade s njima... i po cemu je neki 40g vozac bolji od onog s 20g kad skrši auto ajmo rec od 81kw?

2. Ovo je forum gdje svi iznosimo svoja iskustva/mišljenja.

3. Imam 2 frenda (s kojima sam iso u skolu, i sad na faks, i jos k tome smo si ajmo reci super frendovi) koji imaju Peugeot 206. jedan je s 1.1 benzincem drugi noviji s 2.0hdi 90ks. oba su mjenjala most! obima elektronika p*zdi, svaki mjenja zarulje barem jedanputa u 4tjedna. Ti francuzi imaju jeftine alternatore/reglere koje pustaju špice napona u strujne krugove auta zato sve poblesavi. a žarulje su najosvjetlivije. mjereno osciloskopom. špice se događaju i imaju iznos nekad iznad 18V!!! pa ti sad reci da je normalno? i tolko branis taj 206 da je to onak malo awkward, kaj ti placaju reklamu? ili sta. nemos reci da nisu te stvari istinite kad je pun net toga, pitaj svakog peugeot vozaca malo o 206 ko ju je imal malo duže. mislim u 2014 godini ici stavljat mazalice na most/lagere kad postojiju zatvoreni ležajevi s vlastitim mazivom. mislim wtf? alo covjece to imaju stari traktori.

@mystik

a da gle imas pravo. al opet. ak se on i regenerira opet ostane jedan dio cestica u filtru. mic po mic filter se zapuni. mozda ne na 50k ali recimo na 150k km je vec ajmo rec kriticno.

i jos dati cca 7k kn (citroen org filter kosta tolko sa zamjenom) za zamjenu hrpe lima? ma ajde. a osim toga bas se pitam to kad se regenerira, kaj je to? kam taj produkt ide? cisti zrak? ma daj, to je mazanje oci. zakaj jedan auto koji ima tvornicki dpf i on je naknadno skinut ode na tehnicki i prođe najnormalnije eko test??? moj auto nema dpf-a a spada pod euro 4 normu a ima manje zacrnjenja zraka od pojedinih auta s dpf-om. tak da je to jedno velko mazanje oci.

da kupujem novi auto vjerojatno bi bil opet dizel. vjerojatno bi imal dpf. ali cim se bi zastopal, dpf van, egr blokirati, podesiti software/mapu i pici dalje...

Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 23:55 (Lord_Marko).
13 godina
1BIT kaže...
Ziga kaže...

Hrpa konja, ALU 17... a nema ni putno računalo, ni automatsku klimu, ni središnji naslon za ruku....

Zamisli problema, ideš na autoput, a nemaš kam ruku stavit, ko bi to izdržao {#}, čini mi se da su ljudi danas postali pre komforni, svaka sitnica vam fali, da ste prisiljeni voziti jugića 45 sa plinom{#}, više bi cjenili svoje aute, više pažnje bi trebalo usmjeriti na očuvanost vozila nego dodatnu opremu, osobno znam čovjeka koji je kupovao polovni auto, glavni faktor je bio da je crne boje i da ima klimu i šta se desilo nakon kupnje, kroz par mjeseci upoznavanja sa vozilom, saznao je da je udaren, krpan, motor je drugi ugrađen, čovjek je toliko bio fokusiran na te neke sitnice koje opće nisu bitne, da je zanemario montirane tigar gume na njemu (a gume su veće smeće od save) i naravno sa kupnjom nije bio baš zadovoljan, ali kupio je to što je tražio...{#}

Da se slučajno ne radi o Peugeotu 407 ?? 

17 godina
1BIT kaže...

Pa auti s "sport" paketom opreme imaju obično ono što i drugo nemaju... pa i taj super-duper naslon za ruku koji dobro dođe ako nemaš prilike milovati žensku nogu {#}{#}

17 godina
Lord_Marko kaže...

@jopis

1. Kakve veze imas ti s tim dali je nekome dosta 80ks na 900kg? (meni prvome nije) sta ako on nes prevozi s njime? tegli prikolicu? pojedinim ljudima auto nije za rejsanje vec i rade s njima... i po cemu je neki 40g vozac bolji od onog s 20g kad skrši auto ajmo rec od 81kw?

2. Ovo je forum gdje svi iznosimo svoja iskustva/mišljenja.

3. Imam 2 frenda (s kojima sam iso u skolu, i sad na faks, i jos k tome smo si ajmo reci super frendovi) koji imaju Peugeot 206. jedan je s 1.1 benzincem drugi noviji s 2.0hdi 90ks. oba su mjenjala most! obima elektronika p*zdi, svaki mjenja zarulje barem jedanputa u 4tjedna. Ti francuzi imaju jeftine alternatore/reglere koje pustaju špice napona u strujne krugove auta zato sve poblesavi. a žarulje su najosvjetlivije. mjereno osciloskopom. špice se događaju i imaju iznos nekad iznad 18V!!! pa ti sad reci da je normalno? i tolko branis taj 206 da je to onak malo awkward, kaj ti placaju reklamu? ili sta. nemos reci da nisu te stvari istinite kad je pun net toga, pitaj svakog peugeot vozaca malo o 206 ko ju je imal malo duže. mislim u 2014 godini ici stavljat mazalice na most/lagere kad postojiju zatvoreni ležajevi s vlastitim mazivom. mislim wtf? alo covjece to imaju stari traktori.

1. Pa auto od 900kg sam po sebi nije za vuć prikolice ili pitajboga šta -.-, pobogu priča se o malom GRADSKOM autu, kakve ti ideje i usporedbe bacaš.... Ako trebaš auto za raubanje, nećeš kupit punta/clia/206/ibizu, nego pick-upa sa 2.5-3L dizela i nosivosti od 500+kg.... Bolji je utoliko što taj PROSJEČAN VOZAČ sa 40g i 22g vozačkog staža ima 20 godina VIŠE vozačkog iskustva i sasvim drugi način reagiranja na događanja u prometu, nego mulac sa 2g vozačkog staža kojem su mamek i tatek kupili auto i kojem auto služi za odvest picicu na kaficu i do prvog sokaka na skok....

2. Da ovo je forum, a mišljenja su kao i ..... No očito je ovdje važnije drobit gluposti nego iznosit relevantne činjenice iz prakse.

3. Da, i? Ti super frendaći tvoji su kupili te 206ice sa svojih 6g starosti nove tamo 98e, 99e, 2000.e, te ih držali u garaži do 18.og rođendana, pa znaju da su zadnji ležaji mijenjani na 80-100.000km svakih? Koja to 'elektronika p*zdi'? Eto, ja u 50.000km i 2g sa 206icom nisam niti jednu žarulju promijenio, susjeda je od 99.e do dana današnjeg promijenila 8 žarulja na 206 1.4i, a njen ima preko 250.000km, frend je na 206 1.4hdi od 2005 do danas 3-4x mijenjao žarulje, itd., da ne nabrajam dalje sve što je servisirano kod nas. Ne, nisu svi alternatori problematični, kao ni 'svi francuzi', nego samo pojedine serije, samo vidim da se i dalje pišu iste kojekakve fraze i stupidna generaliziranja.... Moji starci su 2002.e kupili iz vica novu corsu c, 2 susjeda također, žarulje su mijenjali 4x godišnje na autu. Dakle, po toj tvojoj generalizaciji, opel je smeće puno problema s elektronikom -.- A vidi čuda, ja sam tad imao astru f sport 2.0i 16v 98.g i nisam za godinu i pol niti jednu žarulju promijenio na njoj.... Mislim wtf, pa stupidno mi je uopće ići objašnjavati nešto takvo....

I ne, ne branim 206 onako kako ti to vidiš, nego je u igri post od prošle stranice gdje se kupuje auto za cca 4000€, a da to nije neki izraubani audi/vw/bmw/whatever iz 90ih, a tu su uglavnom u igri/spominjanju bili polo/ibiza/fabia sa us.anim troklipcem dizelom, clio sa jako lošim dciem iz tih godina, tj do te cijene, itd., a ja sam pripomenuo kako je u toj klasi malih auta 206 car za kupit dobar auto do 4k € i još dizel ;) Dobro vidim u servisu što se kvari i koliko i na kojim autima, pa vjerovao ti i ostali filozofi ili ne, pričam s tog stajališta, a sad ti kak hoćeš, ti meni i dalje piši da pitam nekog pežo vozača o nečem, a u radioni mi je prošlo pežoa i pežoa, i za razliku od tebe i takvih internet mudrijaša, ja sam IMAO pežo 206 -.-, i to prije 10g a ne sad.... Pa ti sad vidi ko može relevantnije pričati, ja koji sam posjedovao vozilo/a (ako ćemo tako i o tome, i clia2 1.2i 8v, clia2 1.2i 16v, clia2 1.5dci 65, polo 1.4i, polo 1.4tdi), i prolaze mi raznorazni auti u raznoraznom stanju kroz radionu svaki dan cijeli moj život, ili ti koji mi pokušavaš prenijeti 'iskustva' frendova od 20g -.-.

EOD, nema smisla dalje uopće išta razjašnjavati s takvima.

17 godina
jopis kaže...

1. Pa auto od 900kg sam po sebi nije za vuć prikolice ili pitajboga šta -.-, pobogu priča se o malom GRADSKOM autu, kakve ti ideje i usporedbe bacaš.... Ako trebaš auto za raubanje, nećeš kupit punta/clia/206/ibizu, nego pick-upa sa 2.5-3L dizela i nosivosti od 500+kg.... Bolji je utoliko što taj PROSJEČAN VOZAČ sa 40g i 22g vozačkog staža ima 20 godina VIŠE vozačkog iskustva i sasvim drugi način reagiranja na događanja u prometu, nego mulac sa 2g vozačkog staža kojem su mamek i tatek kupili auto i kojem auto služi za odvest picicu na kaficu i do prvog sokaka na skok....

2. Da ovo je forum, a mišljenja su kao i ..... No očito je ovdje važnije drobit gluposti nego iznosit relevantne činjenice iz prakse.

3. Da, i? Ti super frendaći tvoji su kupili te 206ice sa svojih 6g starosti nove tamo 98e, 99e, 2000.e, te ih držali u garaži do 18.og rođendana, pa znaju da su zadnji ležaji mijenjani na 80-100.000km svakih? Koja to 'elektronika p*zdi'? Eto, ja u 50.000km i 2g sa 206icom nisam niti jednu žarulju promijenio, susjeda je od 99.e do dana današnjeg promijenila 8 žarulja na 206 1.4i, a njen ima preko 250.000km, frend je na 206 1.4hdi od 2005 do danas 3-4x mijenjao žarulje, itd., da ne nabrajam dalje sve što je servisirano kod nas. Ne, nisu svi alternatori problematični, kao ni 'svi francuzi', nego samo pojedine serije, samo vidim da se i dalje pišu iste kojekakve fraze i stupidna generaliziranja.... Moji starci su 2002.e kupili iz vica novu corsu c, 2 susjeda također, žarulje su mijenjali 4x godišnje na autu. Dakle, po toj tvojoj generalizaciji, opel je smeće puno problema s elektronikom -.- A vidi čuda, ja sam tad imao astru f sport 2.0i 16v 98.g i nisam za godinu i pol niti jednu žarulju promijenio na njoj.... Mislim wtf, pa stupidno mi je uopće ići objašnjavati nešto takvo....

I ne, ne branim 206 onako kako ti to vidiš, nego je u igri post od prošle stranice gdje se kupuje auto za cca 4000€, a da to nije neki izraubani audi/vw/bmw/whatever iz 90ih, a tu su uglavnom u igri/spominjanju bili polo/ibiza/fabia sa us.anim troklipcem dizelom, clio sa jako lošim dciem iz tih godina, tj do te cijene, itd., a ja sam pripomenuo kako je u toj klasi malih auta 206 car za kupit dobar auto do 4k € i još dizel ;) Dobro vidim u servisu što se kvari i koliko i na kojim autima, pa vjerovao ti i ostali filozofi ili ne, pričam s tog stajališta, a sad ti kak hoćeš, ti meni i dalje piši da pitam nekog pežo vozača o nečem, a u radioni mi je prošlo pežoa i pežoa, i za razliku od tebe i takvih internet mudrijaša, ja sam IMAO pežo 206 -.-, i to prije 10g a ne sad.... Pa ti sad vidi ko može relevantnije pričati, ja koji sam posjedovao vozilo/a (ako ćemo tako i o tome, i clia2 1.2i 8v, clia2 1.2i 16v, clia2 1.5dci 65, polo 1.4i, polo 1.4tdi), i prolaze mi raznorazni auti u raznoraznom stanju kroz radionu svaki dan cijeli moj život, ili ti koji mi pokušavaš prenijeti 'iskustva' frendova od 20g -.-.

EOD, nema smisla dalje uopće išta razjašnjavati s takvima.

1. nije, ali ko si moze u danasnje vrijeme priustit i pickup? i kakve veze ima to iskustvo ak su oba skrivila prometnu? i btw starci su mi kupili auto, i da imam malo vise preko 2g vozackog staza i fala kaj si me prozval mulcem i moju generaciju. u ovih skoro 3 godine je "mulac" napravil prek 70tkm s razno raznim autima. jedini incident mi je bil kaj sam na vlastitom autu (poklon od staraca) odrapil zadnji branik. koliko sam dozivjel situacija da je na mjesto nesrece se samo "mulac" zaostavil i provjeril jel s ljudima sve ok dok su "iskusni" vozaci prolazili. Koliko prekrsaja naprave "iskusni" vozaci al im se oprosti. Kad se dogodi nekaj uvjek su kw problem a kad iskusni vozac nekaj skrivi jebga dogodilo se.

3. da oba su kupljena nova. vozena u obitelji. cuvana i odrzavana. i da ovaj benzinac ima 67tkm jer je drugi auto u obitelji. tak da ti pada u vodu sa izmjenim lezaja na 100t km.

elektronika: radio, pa se znaju lampice palit, nekad ne radi obrtomjer i takve gluposti. i eto jos sam se sjetil da kolegica s faksa iz zg-a ima 206 plavoga. i mjenjali smo joj zarulje na parkingu faksa... i da ja ti prenosim iskustva frednova od 20 godina jer oni te aute voze, i imaju iste probleme! tak da nemos rec da nije do frednova nego je do faking auta! i da imam doma jednog francuza c5. aj nije pug, ali tolko kvarova, mušica, taj auto ima da su to strahote. da su ti novci stavljeni na starnu koji su u njega ulozeni mogo se kupit komotno novi.

i imali smo megana. i otac je reko da nikad vise francuza. ostatak europe i japan prolazi.

osim toga neda mi se vise raspravljat zbog toga kaj me neko preko interneta proziva mulcem a niti me ne pozna. i onda smo mi mladi bezobrazni i neodgojeni.

Ride or die, remember?
15 godina
neaktivan
jopis kaže...

Mislim da si se malo zanio, kao da je to nekakav atak na tebe pa ti tobože linkovima s neta ubijam meh-ego, iskustvo, što već, al inače dobar post, rado sam ga i pažljivo pročitao.

Ne misliš ipak da nema smisla nazivati nekog koga ne poznaješ mulcem, pijanim mehom ? Ne smeta mi toliko ta 206 kanta, neka VAG kanta, japanac toster-momenta itd., dapače išao sam s najboljom namjerom pronaći cifru takvog servisa jer znam da se kretala u par tisuća kn, velim, vjerojatno se radilo o ovlaštenom servisu, ne znam jesi ti taj dio priče možda preskočio, al nebitno. 

Dobronamjerno ti velim, dobar post, kažeš ide reparacija znatno jeftinije, sve pet. Al tu neke šeme ja sam ovo, moj tata je ono, vi ste mudraci, pijani meho, čke materine, to pusti tamo stvarno za neku birtiju ili dok šarafiš po 206-ici. 

I ispričavam ti se, visočanstvo ({#}), što nisam naučio da si u poslu 20g., sorry eto, ja nisam meho. A jesi ti pijan? {#} Kad im već lijepiš tu karakteristiku? Jesu svi pijani?{#}

E da, 206 i elektronika.

Klik

Klik

Klik

Klik

Klik

*eru svi vjerojatno. I jedan zgodan link za potencijalne vlasnike, mislim da je objektivno sve napisano.

Zašto misliš da se nije najbolje informirati ovako po forumima, s raznih strana - o problemima na autu? Nije mjerodavno ili što? Izmišljaju? Pa vjerujem da rješenja mogu izmišljati, ali kad ovako navedu, što i sam kažeš, to, to i to, pa valjda je to čemu onda.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 9:10 (thedream).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Što se svađate s jopisom? Kao svatko normalan na svim forumima gdje je on jednostavno ga stavite na ignore listu, pa nećete morat slušat pametovanja od svevišnjeg {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Da se slučajno ne radi o Peugeotu 407 ?? 

Nije pug, Punto mk2 je {#}

17 godina
neaktivan
jopis kaže...

...a tu su uglavnom u igri/spominjanju bili polo/ibiza/fabia sa us.anim troklipcem dizelom...

Jel može koji argument za ovo? Osim što ih ima malo brdo sa preko 350,000km, par momaka sa VW foruma ih je ganjalo po Grobniku praktički svakodnevno i nikakvih problema nije bilo, nisu lokali ulje niti išta slično. Motor je praktički 1.9TDI samo bez jednog cilindra, a umjesto toga ima veće utege na radilici i osovinu sa utegom za uravnoteženje. Jedini problem za kojeg sigurno znam je da su neke novije verzije, od 2008. pa na ovamo, imale problem sa lancem pumpe ulja koji se volio razletiti. Tu je problem ako se nastavi tako voziti i zanemari light show na instr. tabli jer motor u roku keks tako zariba. Inače novi lanac je 200kn. Stvarno me zanima kakvih si ti problema imao s tim 1.4TDI.

15 godina
Auti - ultimativna tema

imaš jopis par dobrih pointova.. ALI 80ks ne ide s mjesta, točka {#}

<-- 13 godina vozačkog iskustva {#}

i svaki dan vozim 80ks, a poslije toga spas (čitaj podnošljivo) sa 133ks {#}

i moram priznati da mi je fascinantno čitati te priče o silnim problemima određenih auta {#}

ja do sada nisam ni na jednome autu imao značajnih problema. najviše pohvale od svih auta koje sam imao bi vjerojatno mogao dati civic-u englezu.. LINK

vozio ga je bratić 5 godina, ja godinu dana i onda sam ga dao seki koja ga je vozila 3 godine dok neki ćoravi dedek nije prošao kroz crveno i ubio civic-a. kraj je bio na 244k km i u tih 9 godina što je auto praktički bio u familiji nikada ništa osim potrošnog materijala nije promijenjeno.

needless to say da bi taj auto u dobrom stanju bilo koje doba opet uzeo.. ni brige ni pameti s njime.

@Penryn

hehe.. da prvo je bio 2.5, pa maknuli jedan cilindar 1.9, pa opet maknuli jedan, 1.4 {#}

ne znam za njegovu kvalitetu ništa, ali tako se grozno čuje da je to strašno {#}

sestra je bila dobila službenog polića, i nakon što je par godina vozila civic-a benz, bilo je: šta je ovo, kako se to čuje, jeli to pokvareno? {#} kako sam bio ponosan na nju kada je to rekla {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
nine kaže...

@Penryn

hehe.. da prvo je bio 2.5, pa maknuli jedan cilindar 1.9, pa opet maknuli jedan, 1.4 {#}

ne znam za njegovu kvalitetu ništa, ali tako se grozno čuje da je to strašno {#}

sestra je bila dobila službenog polića, i nakon što je par godina vozila civic-a benz, bilo je: šta je ovo, kako se to čuje, jeli to pokvareno? {#} kako sam bio ponosan na nju kada je to rekla {#}

Hah, da, ima baš neki frktavi traktorski zvuk u leru. Šta ja znam, meni je više simpa nego što mi je bzvz. Od fiata 0.9 twinair mi je malčicu bzvz, ono 2 cyl u autu, al i njegov zvuk ima neki svoj šarm. {#} 

15 godina
Auti - ultimativna tema

moram priznati taj twinair se simpa čuje {#} ali to zato što je benz. {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
nine kaže...

moram priznati taj twinair se simpa čuje {#} ali to zato što je benz. {#}

Nema klopotanja kao kod dizla, čak se i dosta duboko čuje, jedino kao da štuca malo u leru na mjestu {#}

17 godina
Penryn kaže...
jopis kaže...

...a tu su uglavnom u igri/spominjanju bili polo/ibiza/fabia sa us.anim troklipcem dizelom...

Jel može koji argument za ovo? Osim što ih ima malo brdo sa preko 350,000km, par momaka sa VW foruma ih je ganjalo po Grobniku praktički svakodnevno i nikakvih problema nije bilo, nisu lokali ulje niti išta slično. Motor je praktički 1.9TDI samo bez jednog cilindra, a umjesto toga ima veće utege na radilici i osovinu sa utegom za uravnoteženje. Jedini problem za kojeg sigurno znam je da su neke novije verzije, od 2008. pa na ovamo, imale problem sa lancem pumpe ulja koji se volio razletiti. Tu je problem ako se nastavi tako voziti i zanemari light show na instr. tabli jer motor u roku keks tako zariba. Inače novi lanac je 200kn. Stvarno me zanima kakvih si ti problema imao s tim 1.4TDI.

Ja ih ne znam za brdo sa puno km, samo za jednog, od frenda, al redizajn motora, 2008.a kraj, polo 1.4tdi, njegov je na blizu 400.000 bez većih problema. Od drugog frenda 2004.a, turbina crkla, uljna pumpa zatajila, potrošnja ulja nenormalna, potrošnja goriva ni približno dobra kakva bi trebala biti za takav mali autić sa takvim motorom, pa se gasio u vožnji jedno vrijeme, i tak, uglavnom, dosta manjih kvarova senzora po motoru, i ovi gore nabrojani veći koji su uzrokovali i generalku motora, pa je trošak popravka lagano prestigao vrijednost samog vozila (kupljen je rabljeni sa 120.000km na satu, sad ima 250.000km). Mi smo ih imali 10ak u firmi, i od tada mi nisu ostali u dobrom sjećanju, još dok su novi bili, na iole bržu vožnju potrošnja je bila preko 7L, neuravnotežen rad motora, zbog čega i inače ne mogu smislit trocilindraše, te su od prvog dana trošili ulja poprilično (1-1.5L na 1000km). I to uzmi da je 1 vozač dužio 1 auto 5 godina, znači nije klasični odnos prema firminom autu - uzmi i deri ko da je ukraden, nego se obzirno vozi, inače se ostane brzo bez službenog auta.

Niti jedan nije prešao više od 200-250.000 u tih 5 godina, a nije da ih se nije vozilo po servisima. Uglavnom poznanik radi kod zubaka u servisu i nema baš neke hvale za taj troklipac, a ni ovdje kod nas se nije baš iskazao, osim ovog svijetlog primjerka sa skoro 400.000km.

Prije mjesec i pol sam išao sa kumčetom kupovat njemu auto, i između ostalog gledao je nekoliko ibizi 1.4tdi, auti sa uglavnom oko 200.000km, to je katastrofa bila od auta, ili plavi dim, ili ide ko da nema turbine, itd., ugl. sve to izgleda kao da je voženo ko 3.0tdi a ne ko 1.4tdi.

Završio je sa c3 1.4i, prvi vlasnik, kupljen novi tu kod nas, gro opreme, 120.000km original i auto u top stanju. Teško je naći polovnog dizela za tu lovu a da nije ubijen.

nine kaže...

imaš jopis par dobrih pointova.. ALI 80ks ne ide s mjesta, točka {#}

<-- 13 godina vozačkog iskustva {#}

i svaki dan vozim 80ks, a poslije toga spas (čitaj podnošljivo) sa 133ks {#}

i moram priznati da mi je fascinantno čitati te priče o silnim problemima određenih auta {#}

ja do sada nisam ni na jednome autu imao značajnih problema. najviše pohvale od svih auta koje sam imao bi vjerojatno mogao dati civic-u englezu.. LINK

vozio ga je bratić 5 godina, ja godinu dana i onda sam ga dao seki koja ga je vozila 3 godine dok neki ćoravi dedek nije prošao kroz crveno i ubio civic-a. kraj je bio na 244k km i u tih 9 godina što je auto praktički bio u familiji nikada ništa osim potrošnog materijala nije promijenjeno.

needless to say da bi taj auto u dobrom stanju bilo koje doba opet uzeo.. ni brige ni pameti s njime.

@Penryn

A gle, nekom 80ks/900-1000kg ne ide s mjesta, nekom ajmoreć prosječnom vozaču (da opet ne bude uvrijeđnih pojedinaca jer sam njihovom metodologijom generalizirao u objašnjenju) je to sasvim dovoljno. Stvar potrebe/prioriteta. I nije isto 80ks u hyundaiu sa 1200kg i 80ks u npr cliu sa 950kg, a kupiš ih za iste pare :) To da ne ide s mjesta, ili da su preticanja nemoguća i slične fore, to su gluposti, prilagodiš se onom što voziš i znaš što možeš i gdje možeš. Tak sam se nekidan smijao frendovima na kavi - jedan vozi 318d e46 2004., drugi 320d e46 2003., i kaže ovaj sa 320kom da kad sjedne u ovog 318d da mu ne ide s mjesta. A razlike su mizerne, još ovaj ima 17ice na 320ki, a ovaj 16ice na 318ki :D Razlika se osjeti, logično, ali da ne ide s mjesta, to su samo podjebava.ke spike :)

Što se tiče priča o silnim problemima određenih auta, slažem se s tobom generalno, jer i ja sam bio takve sreće da od preko 50 baš mojih auta, samo sa njih 3-4 sam imao većih problema, ostali su bili doslovno toči-vozi uz redovne servise. Fora je u tome da ima manje problematičnih serija/modela, i više, te ako je nešto na lošem glasu, logično je bježati od toga. Moj prvi susjed je 97.e kupio novog passata 1.9tdi, i nakon godinu dana istopio mu se klip, ovlašteni je tražio 27.000dm za popravak, složio ga je kod starog u radioni za 25.000kn sa svim novim dijelovima doveženim iz austrije, a imaš ekipe koliko hoćeš sa tim tdijem 90ks sa 400-500.000km bez problema. Na kraju krajeva i on je nakon generalke odradio 300.000 do prodaje, bez većih kvarova. Tak ga je strefilo. 2005.e kad je izišla nova linija passata (b6), svih 10ak kupljenih ovdje u gradu, je krepalo u roku 3mj od kupnje - dizne, pumpa. To su stvari koje brzo dovedu pojedini model na loš glas, i onda krenu priče ko ova ranije sa žaruljama, ko da je generalku neko radio ako mora žarulju promijenit 5x godišnje.

Ja ionako uvijek tvrdim da je s autima od tamo kraja 90ih pa na ovamo, samo stvar sreće hoćeš kupit auto od utorka-srijede, ili slagan vikendom{#}

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Gdje u Zagrebu se može auto odvesti na dijagnostiku i pregled?

I kolko taj pregled košta.

Samsung Galaxy S5
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Imaš kod Meića, nije daleko od Zagreba, dijagnostiku i pregled prije kupnje vozila. To bi ja napravio da kupujem rabljeni, prije kupnje bi ga tamo odveo o svom trošku, ako prodavač pristane, naravno.

Cijene su od 250 - 380kn obično za 4-cil benz, odnosno dizel.

Čuo sam da zna pogriješiti u online savjetima katkad, nije vidoviti Milan, naravno, ali da je dijagnostika uredna kod njega. Frend je bio prošle godine ako se ne varam, mogu ga pitati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 16:12 (thedream).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa, baca se oko na 2nd car...  Da imate 11.000 Eura i da imate jedan od ova dva... koji bi ste?

Alfa je 210KS, Peugeot je biturbo 205KS i ima veću zadnju klupu. u Alfu ide Japanska automatska getriba i vrhunska je, ali prefiram ručni mjenjač

31 Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
1 Peugeot 407 Coupe V6 HDi
crvena koža crvena koža
crna koža crna koža
crna koža crna koža
crvena koža crvena koža
15 godina
Ziga kaže...

Ekipa, baca se oko na 2nd car...  Da imate 11.000 Eura i da imate jedan od ova dva... koji bi ste?

Alfa je 210KS, Peugeot je biturbo 205KS i ima veću zadnju klupu. u Alfu ide Japanska automatska getriba i vrhunska je, ali prefiram ručni mjenjač

Moj odabir između ta dva se zna {#}

Brera - prilično težak auto, jako malo mjesta na zadnjoj klupi..

Jesi gledao GT?.. Jeftinije auto, ljepše se vozi, odlična količina prostora s obzirom na to da je coupe. Dobro, Brera je modernije, ozbiljnije i ljepše auto, iako meni osobno zadnji kraj nikada nije sjeo.

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
Auti - ultimativna tema

Peugeot izgleda jadno kraj ove Alfe, izvana je glup a iznutra spartanski. Ljepši mi je 406 coupe od ovog

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
Auti - ultimativna tema

drugi auto pa dizel oba? {#}

15 godina
neaktivan
nine kaže...

drugi auto pa dizel oba? {#}

Kad se sjetim šta je držao TRCZ jedno vrijeme, ne vidim ga više,  onaj Spider Q4 JTS, 265ks i laganica, 15 po ZG, tko si može dozvolit danas da 100kn dnevno potroši {#} na bengu..

Inače bio sad u City Centru East, u Sparu, dobili su nešto sitno Sparco auto-asortimana, tepisi se čine ok kvalitete, čak kvalitetniji nego sam ja zamjenske uzimao sa ebaya, to je škart spram ovih.

I navlaka volan nije turbo-seljo, ugodna je pod rukom, sa lijeve i desne strane gumirana, i ima na dnu Sparco logo, 79kn. Ako netko traži.

Ostatak oglasa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 19:56 (thedream).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice