Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.506
|
čitano: 17.242.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

jednostavnim riječima manje ks po litri obujma, u pravilu bi trebalo značiti veću pouzdanost..

iako bi ja rekao da je to ona neka 80's-90's izjava.

moglo bi se i reći: što više đinđa koje se mogu pokvariti, to manja pouzdanost.

ako bi se gledao trokut pouzdanost-ekonomičnost-snaga, nikada ne možeš imati sva 3.. jedno uvijek pati {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema

ista stvar s traktorima, moj ima mislim da 2.8l mašinu a 38-40ks {#} a 72 godište je i motor nikad otvaran. isto imam i labinprogres staru dizel frezu. starija od mene, ali radi i radi i radi. stihl flakserica, opet starija od mene original cilindar i klip gore. i samo radi. stihl 051AV motorna pila. majko draga neznam kolko je stara ali znam da je vise od 25godina. ali stari moj pili s njome cjeli dan ak ti nisu ruke odpale. husqvarna nova kaj imamo je djecja igracka naspram starog stihla. 

kaj ocu rec, there is no replacement for displacement!

kolko citam sad ce novi passat imat 2.0TDi biTurbo motor s 240ks. sve ok ak su unutranje djelove pojacali a nadajmo se da jesu. vidjet cemo kak ce se pokazat taj motor.

Ride or die, remember?
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

BiTurbo dizla? Samo 535d, to je bomba, ne auto. {#} Čitao sam članak o tom motoru, navodno samo sa čipom/remapom ide na oko 350ks, gdje je još sve ostalo. Dam se kladiti da se 500ks može izvući bez pretjerane muke na tom motoru.

In the name of tragedy...
16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

gle govorimo o kamencicma koje baca vozilo ispred nas. najvise nastrada hauba i prvi branik. najveca koncentracija tih "udubina" je tamo di je "nos" haube. i tu grudnjak ima smisla. naravno da ti nece grudnjak na haubi zastit suvozaceva vrata ako te neko oguli na parkingu. im logike zar ne?. a osim toga vecina novijih auti imaju metalnu haubu tanku ko cigaretpapir i samim time kaj bude izudarana kamencicima moze hrđat, a branici su vecinom od plastike, a to je velka razlika. kaj se tice blatobrana imam debelu foliju zalepljenu okolo blatobrana bas radi toga. 

a ovo za katran izvoli probat na svome autu pa javi rezultate.

NHF ali kad neko pljune puno € za auto onda ga nastoji i zastititi maksimalno, odrzavati i bas me zaboli misljenje za druge kako to po zimi i proljecu izgleda kad znam da mi hauba nece izgledat tak kak mi sad izgleda. sljedeci auto ce obavezno imat grudnjak.

Čekaj da naprave grudnjak koji će prekrivati cijeli auto.

Inaće evo jedan xxxl koji bi pokrio te zanosne obline na Fordu. {#}{#}

17 godina

je samo kaj je 535d 6cyl 3.0L 290ks? (nisam siguran za ks) a ovo je ipak napumpan 2.0L 4cyl. al ajd vidit cemo kak ce se pokazat.

najzecsi mi je motor u novom bimeru M550d 380ks 740NM {#}. al je bome grdo kad ti riknu sve tri turbine {#} 

Ride or die, remember?
16 godina
Auti - ultimativna tema

Nakon dugo vremena, update za folije...Belji se

600 kn u Molydonu je najjeftinija opcija, ali to je cijena za neku lijevu foliju, od koje su me i oni pokušali odgovoriti. 3M folija je 950 kn, tako da je to otpalo. 

Uglavnom, ponovno tražim još dvoje ljudi koji bi htjeli zatamniti stakla svog ljubimca kako bi dobili popust u Vadesu....cijena bi trebala biti nekakvih 650 kn za gotovinu, ovisno o autu. Šema je da se dođe s 3 auta, a najjeftinija instalacija je gratis. 

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
1BIT kaže...

Čekaj da naprave grudnjak koji će prekrivati cijeli auto.

Inaće evo jedan xxxl koji bi pokrio te zanosne obline na Fordu. {#}{#}

vidjeh danas na onoj fejs grupi. pa za zimu idealno. i jos ti motor brze postize radnu temperaturu.

a fordaljki valjda bi pristajala sigurno

P.S. evo jedna današnja {#}

EDIT: kako ovaj uploader shebe sliku, LINK

Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 21:18 (Lord_Marko).
16 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Najjači su mi oni koji kažu da je Lamborghini za 2 milje kuna bačen novac kad za 200.000 kuna ima Golf 2 s isto konja...

Nije sve u je*enoj snazi motora, nego i u izdržljivosti istog. Također se plaća i dizajn...tko se okreće za Golfom pored prekrasnog Lamboa s zvukom od kojeg ti se dižu dlake na ruci...

Koliko će serijski motor od 700KS izdržati a koliko će izdržati neki od 200KS koji je dignut na 700KS...

Koliko često moraš "šarafati" nabrijani automobil? Svako malo!

Ti si sad otišao  u totalnu krajnost. Nitko ne uspoređuje lamborghini i golfa već dva auta iz iste klase sa drastično različitom cijenom. Npr reci mi što lamborghini ima a nema jedna corvetta koja je 4 puta jeftinija. Osim toga ljudi bi se u Zagrebu  prje okrenuli za jednim dodge challengerom , corvettom ili fordom nego za jedim BMW X6 koji je naravno skuplji duplo od navedenih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 21:27 (zeroname).
15 godina
zeroname kaže...

Osim toga ljudi bi se u Zagrebu  prje okrenuli za jednim dodge challengerom , corvettom ili fordom nego za jedim BMW X6 koji je naravno skuplji duplo od navedenih.

ja kažem ako hoćeš da se ljudi okreću nabavi rat-rod.. i to diesel {#} za time će se okrenuti i netko tko uopće ne primjećuje aute {#}

ili ako ne to možeš i nešto u bosozoku stilu.. iako ipak mislim da je rat rod maaalko upadljiviji {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 21:40 (nine).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Jedini dizeli koje ja priznajem su kao ti u tom rat rodu . Znaci preko 6 litara i turbo obavezno . U Americi s malo muke budu na 500 ks i hrpu momenta . 

13 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Jedini dizeli koje ja priznajem su kao ti u tom rat rodu . Znaci preko 6 litara i turbo obavezno . U Americi s malo muke budu na 500 ks i hrpu momenta . 

Da, to mi treba. Da postignem onih 60 km/h brže jer mi je svako više ograničenje minimalno 100km od mene.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ljudi imam problem.

Vektra A s X16SZ motorom ( 52kW ), sve je radilo ko sat, vuko je kak treba, sve ok.

Neki dan ga upalim i krenem, nešt mi čudno, izađem na cestu, motor ide u okretaje, a auto se vuče, prva-druga-treća je katastrofa, treba mi 300 metara da dođem do 60-70.

Sad kolko osjetim na papučici, kvačilo 'hvata' isto ko i prije(keep-in-mind da ga vozim oko pola godine, to mi je prvi auto), a u drugoj i trećoj se zna dogodit odmah poslije kad pustim kvačilo da okretaji šibnu na 3000-3500 i padnu dolje na normalno, a gas jednako držim.

Lambda sonda i onaj EGR ventil nisu problem-to mi je poznanik reko da provjerim, a kako ih imam u rezervi to sam i napravio. (taj rezervni ventil izgleda skroz drugačije od onog što je u autu, al meho kaže da je sve ok)

Jedan drugi poznanik kaže da lamela proklizuje i da bi trebao samo nju promjenit.

Ima tko neku pametnu ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 21:47 (blackjobmamba).
13 godina
blackjobmamba kaže...

Ljudi imam problem.

Vektra A s X16SZ motorom ( 52kW ), sve je radilo ko sat, vuko je kak treba, sve ok.

Neki dan ga upalim i krenem, nešt mi čudno, izađem na cestu, motor ide u okretaje, a auto se vuče, prva-druga-treća je katastrofa, treba mi 300 metara da dođem do 60-70.

Sad kolko osjetim na papučici, kvačilo 'hvata' isto ko i prije(keep-in-mind da ga vozim oko pola godine, to mi je prvi auto), a u drugoj i trećoj se zna dogodit odmah poslije kad pustim kvačilo da okretaji šibnu na 3000-3500 i padnu dolje na normalno, a gas jednako držim.

Lambda sonda i onaj EGR ventil nisu problem-to mi je poznanik reko da provjerim, a kako ih imam u rezervi to sam i napravio. (taj rezervni ventil izgleda skroz drugačije od onog što je u autu, al meho kaže da je sve ok)

Jedan drugi poznanik kaže da lamela proklizuje i da bi trebao samo nju promjenit.

Ima tko neku pametnu ?

Lamela 100 % 

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
Hacker002 kaže...

zbog turba

Kao da si mi rekao "zbog sira".. {#}

Ziga kaže...

Veći motor, veći/širi klipovi, veća udaljenost među cilindrima, čista atmosferska snaga, manja šansa da probije brtva između cilindara. Dugotrajniji je motor s obzirom da iz velikog obujma izvlače određenu konjsku snagu.

Također moderni motori imaju naprednu tehnologiju, štedljivi su, manje zagađuju, jeftinije ih je napraviti. Mana da su osjetljiviji na gorivo i dosta se štedi na materijalu (metal, kovine i slično)

Stari Mercedesovi taksiji s 3000 kubika okrenuli su po 500.000km bez pardona.. jest da se unutrašnjost raspala...ali motor kuca i dalje jer jednostavno nema se što pokvariti, čista mehanika.

bar ja tako mislim...ili po novom IMHO {#}

veći motor, veći klipovi - sve je to uzaludno ako nije od izdržljivog materijala, ako recimo taj veći klip ima manju tvrdoću od nekog drugog duplo manjeg, ili klipnjača čvrstoću manju od neke druge isto tako duplo manje. Isto tako udaljenost među klipovima - ako je slaba brtva ili je glava nepravilno stezana, probit će između cyl pa bio razmak i 5cm. 

Prije su se stvari radile po principu da su što kvalitetnije za određeni novac, a sad se gleda apsolutna korist, da su troškovi prizvodnje što manji, pa tako recimo imaš kod VW-a 1.6TDI u verzijama od 75, 90, i 105ks, a "hardverski" sve identični motori samo druga mapa. Zašto to? Pa štanca se samo jedna hardverska verzija motora i tako je proizvodnja jeftinija, brža, i uvaljuje se u sve žive modele. I gledajući oglase doista ima dosta ovih od 75ks sa brdo km, ali nisu ni 105ks loši. link1, 2, 3, 4, 5

E sad možda ti misliš kako noviji motori imaju puno popratnih stvari koje su sklone kvarovima, to je istina(turbina, dmf, egr, maf itd) ali sam motor kao motor(blok, radilica, leteći/ležeći ležajevi, klipnjače, klipovi, prstenovi, bregaste itd itd) u pravilu nije manje trajan nego su prije bili. 

Tako da, novi motori sa turbinom imaju puno veća opterećenja za klipove, klipnjače itd., ali ako je kvaliteta materijala adekvatna on će potrajat koliko i stari mercovi, golfovi 1.6d itd. Ok možda ćeš u tom roku nosit turbinu na reparaciju 1-2 puta, promijeniti maf senzor, dmf, al i to opet ovisi o kvaliteti.

Jer da su turbo motori tako kratkog vijeka kako ti misliš, koliko bi onda trebao prijeći novi Merc A45 AMG, sa 2.0l 4cyl motorićem od 360ks? 100,000km u vrh glave? Sumnjam da bi si Merc to dopustio..

blackjobmamba kaže...

Ljudi imam problem.

Ima tko neku pametnu ?

Izgleda da je lamela, al ako se to počelo događat odjedanput, lako da je korpa/potisna ploča, ili neki vrag sa potisnim ležajem. Sutra pokušaj biti malo laganiji na gasu pa vidi jel onda sve ok. Jel lako upada u brzine, ne zapinje ništa po tom pitanju?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 22:29 (Penryn).
15 godina
Penryn kaže...

E sad možda ti misliš kako noviji motori imaju puno popratnih stvari koje su sklone kvarovima, to je istina(turbina, dmf, egr, maf itd) ali sam motor kao motor(blok, radilica, leteći/ležeći ležajevi, klipnjače, klipovi, prstenovi, bregaste itd itd) u pravilu nije manje trajan nego su prije bili. 

ovo je možda najbitnije u svim tim raspravama.. dali se razgovara o full paketu, ili motor kao motor.

ALI ono još bitnije je što to znači krajnjem korisniku kada se priča o kvaliteti? njega pak samo zanima koliko će morati iskeširati, čitaj količina i cijena ulaganja.

17 godina
neaktivan
nine kaže...

ovo je možda najbitnije u svim tim raspravama.. dali se razgovara o full paketu, ili motor kao motor.

ALI ono još bitnije je što to znači krajnjem korisniku kada se priča o kvaliteti? njega pak samo zanima koliko će morati iskeširati, čitaj količina i cijena ulaganja.

Da, u ovome se izgleda često razilazimo. {#} Ne znam, mene nije briga za turbine i ostale stvari sve dok je sam motor ok. Jer sve ovo ostalo je lako promijenit, doduše zna bit skupo, al sve dok se ne mora otvarat motor ja sam zadovoljan. Iako su i ti kvarovi sa turbinama prenapuhani, slobodno bi mogli reći da tu nema nekih pravila, jer znam slučajeve gdje se auto sustavno uništavalo a turbini ništa, a s druge strane nekom cicikrepne na 40,000km iako je auto laganini voženo.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Izgleda da je lamela, al ako se to počelo događat odjedanput, lako da je korpa/potisna ploča, ili neki vrag sa potisnim ležajem. Sutra pokušaj biti malo laganiji na gasu pa vidi jel onda sve ok. Jel lako upada u brzine, ne zapinje ništa po tom pitanju?

Znaci s laganim gasom ide normalno, al ono bas laganim, ali isto onako okretaji skoče pa padnu u 2. i 3. brzini.

A sad kad kažeš, nekad ide malo teže u drugu i treču, ostale su ok...(nekad, ne uvijek)

Onda kupim set kvačila cijeli i sve mjenjam? (ono za 700-800 kuna?)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 22:48 (blackjobmamba).
17 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...

Znaci s laganim gasom ide normalno, al ono bas laganim, ali isto onako okretaji skoče pa padnu u 2. i 3. brzini.

A sad kad kažeš, nekad ide malo teže u drugu i treču, ostale su ok...(nekad, ne uvijek)

Onda kupim set kvačila cijeli i sve mjenjam? (ono za 700-800 kuna?)

Ako ti stvarno teže ide u brzine dok stojiš na mjestu onda bolje da ne vozaš dalje, jer ćeš tako ubrzano "potrošit" mjenjač. (sinkrone točnije)

Nek neki dobar mehaničar to pogleda, jer može bit da lamela još "ima mesa" a da je problem samo u potisnom ležaju ili korpi, pa ćete prema tome vidjet šta mijenjat. U najgorem slučaju, ako je lamela dala svoje, onda će se pogledat stanje zamašnjaka, i uzet novi set lamela + korpa + potisni ležaj, a to bi ti moglo bit oko 2k kn pa naviše uključujući rad mehaničara. 

17 godina
Penryn kaže...

i uzet novi set lamela + korpa + potisni ležaj, a to bi ti moglo bit oko 2k kn pa naviše uključujući rad mehaničara. 

Puno si mu rekao.

http://www.njuskalo.hr/ostali-autodijelovi/set-kvacilo-sachs-opel-astra-f-kadett-e-vectra-a-1.6-oglas-1155819

http://www.njuskalo.hr/ostali-autodijelovi/set-kvacila-luk-opel-vectra-a-oglas-3768525

+ cca 400/500kn ruke

17 godina
neaktivan

Da, my bad, cijelo vrijeme vrtim u glavi da je dizelača neka kod njega. Znači ugrubo od 1k kn pa naviše.

17 godina
Penryn kaže...

Da, my bad, cijelo vrijeme vrtim u glavi da je dizelača neka kod njega. Znači ugrubo od 1k kn pa naviše.

Kod moje 307ice, sve to s rukama me koštalo 2500kn. s tim da dok se na mom autu to promijeni, isto to možeš napraviti na 3 Vectre (vremenski)

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sad me ovo brine, iso sam provjerit i zapinje mjenjac dok je na mjestu (kvačilo stisnuto do kraja), to je baš do kvačila ili što je rekao kolega gore, do mjenjača?

I zna netko možda koju drugu web trgovinu (osim Siluxa i njuskala) novih dijelova, u kojoj je ažuran inventar/katalog štoveć? I koliko je to zahtjevan posao (zamjena kvačila) što se tiče 'znanja' i alata? Registracija se bliži, osiguranje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 23:50 (blackjobmamba).
17 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...

Sad me ovo brine, iso sam provjerit i zapinje mjenjac dok je na mjestu (kvačilo stisnuto do kraja), to je baš do kvačila ili što je rekao kolega gore, do mjenjača?

I zna netko možda koju drugu web trgovinu (osim Siluxa i njuskala) novih dijelova, u kojoj je ažuran inventar/katalog štoveć? I koliko je to zahtjevan posao (zamjena kvačila) što se tiče 'znanja' i alata? Registracija se bliži, osiguranje...

Jesi probao s upaljenim ili ugašenim motorom? Nisam rekao da je do mjenjača, već ako je kvar koji pretpostavljam, uz vožnju u takvom stanju bi brzo doveo do kvara mjenjača.

Ok, znači motor upaljen i držiš stisnuto kvačilo, pokušavaš ubacivat u 1., 2, 3. itd brzinu i ako stalno zapinje u svaku, onda ti kvačilo ne odvaja skroz, znači ili ti je otišla sajla ili koji cilindar(2 su) od kvačila. Ako nekad zapne a nekad ne onda je ok. Npr. ovako, ubaci u neku brzinu i ako malo zapinje izbaci pa pokušaj ponovo tu istu brzinu, cijelo vrijeme kvačilo stisnuto, i ako kod drugog pokušaja upadne glatko onda nemaš problema.

Zamjena lamele je jedan od najtežih i najdužih poslova, a uz to traži dosta znanja i alata. Skida se glavčina sa donje vilice, čupaju poluosovine iz mjenjača(diferencijala), skida cijeli mjenjač itd. Fizički dosta posla..

Nađi pravog mehu da ti pogleda u čemu je problem i javi što je bio problem. {#}

15 godina
Penryn kaže...

Jer sve ovo ostalo je lako promijenit, doduše zna bit skupo, al sve dok se ne mora otvarat motor ja sam zadovoljan.

na modernom autu par tih "sitnih" a skupih kvarova lako cjenovno nadmaši generalku (ili polugeneralku) na starijem..

ništa se to meni ne sviđa {#} ako sumiram par svojih teza iz zadnjih postova zaključak bi bio da je pouzdanost zapravo sigurnost od neželjenih neočekivanih troškova, što modernije aute automatski po tom pitanju stavlja u lošiji položaj nasprem starijih, što pak potvrđuje teoriju o trokutu.. {#} performanse i ekonomičnost rastu, ali pouzdanost pada {#}

ali opet je i razlika u publici o kojoj pričaš.. onaj tko je kupio novi auto i prodao ga nakon par godina i opet kupio novi, neće u tu mjeru osjetiti gore navedene simptome kao average joe koji će kupiti rabljeni auto od 150k km {#}

a ako kupiš 1.1 turbo madafaka sa 190ks i 150k, nikad ne znaš kada te i generalka čeka {#} treba proći još koja godina da vidimo kako će se de-pimp my engine poznat kao downsizing pokazati {#}

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

danas sa frendovima krug do pazarišta po velebitsku, stali u otočcu na janjca, kad ispred konobe fini primjer stylinga {#}

ovi zubići su svjetska klasa {#}

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Trebao bi pomoć..

Odustao sam od Opel Corse 1.7 cdti..

Jer se može nači puno ozbiljniji auto za par tisučica više..

Stoga sam  zagrijan sam za jedan Polo.

točnije ovaj

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-1.4-tdi-sportline-oglas-11403606

Dosta je rijedak(Sportline) i poprilično jeftin,iako nema klimu no to meni nesmeta

Pokušao sam kontaktirati vlasnika/vlasnicu na mobitel,mail no nemam odgovora..

Pa ako bi mi neko od vas mogao ikako pomoči..

Inače,primjetio sam dosta lažnih oglasa na njuškalu..

Tipa:

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-1.2-tsi-18.900-km-oglas-12109591

http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-superb-1.9-tdi-oglas-12121535

http://www.njuskalo.hr/auti/mitsubishi-asx-2.5-oglas-12121721

Samsung Galaxy S5
17 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Trebao bi pomoć..

točnije ovaj

Dosta je rijedak(Sportline) i poprilično jeftin,iako nema klimu no to meni nesmeta

Ok auto sa ok motorom, kad je taj 3cyl TDI tek izašao sprdalo se s njim i sumnjalo u trajnost, al ispalo je na kraju da nije ništa manje trajan od 1.9TDI-a, jedino što je nešto slabiji. No zato i nešto manje troši, znam par primjeraka iz autoškola sa po 150k+ km km, kažu jako zahvalan auto po pitanju održavanja i potrošnje. Računaj na max 6l normalne vožnje. E sad, taj sa njuškala je skupio dosta km, al isto mislim da bi trebao još bar 100,000km a nakon toga napraviš generalku za nekakvih 1k € ako budeš htio zadržat.

Evo par stranih primjeraka sa dosta km: 1 , 2 , 3 , 4

16 godina
Penryn kaže...
RaZ0R9111 kaže...

Trebao bi pomoć..

točnije ovaj

Ok auto sa ok motorom, kad je taj 3cyl TDI tek izašao sprdalo se s njim i sumnjalo u trajnost, al ispalo je na kraju da nije ništa manje trajan od 1.9TDI-a, jedino što je nešto slabiji. No zato i nešto manje troši, znam par primjeraka iz autoškola sa po 150k+ km km, kažu jako zahvalan auto po pitanju održavanja i potrošnje. Računaj na max 6l normalne vožnje. E sad, taj sa njuškala je skupio dosta km, al isto mislim da bi trebao još bar 100,000km a nakon toga napraviš generalku za nekakvih 1k € ako budeš htio zadržat.

Evo par stranih primjeraka sa dosta km: 1 , 2 , 3 , 4

Kako 6l normalne voznje? Doma imamo Golf 4 1.9 TDi 105 ks i trosi 5.5l kada je noga lagana.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Kako 6l normalne voznje? Doma imamo Golf 4 1.9 TDi 105 ks i trosi 5.5l kada je noga lagana.

Zato sam i rekao max. Možeš ti bit ne znam kako nježan s gasom al ako 90% vremena provodiš u gradu od semafora do semafora prosječna ti može ispasti i preko 7l.. 

Naravno dao bi se taj polić držati i ispod 5l, al samo ako si lagan na gasu i ne provodiš puno vremena u gradu u stani-kreni situacijama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 21:39 (Penryn).
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Hm, malo mi je čudna cijena za ovaj asx, samo 4000 eura? Od svih, to bi bio moj izbor, ako je to stvarno ta cijena.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice