Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.509
|
čitano: 17.243.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ako mozes tesla P85+, ako imas mogucnost kupit ubojit elektricni auto, ne znam koji ti mora vrag bit da kupis benzinca.

Boljeg na svijetu nema :).

15 godina
Auti - ultimativna tema

Well, tu dolaze preferencije u pitanje. 

Ja brijem da ne bi mogao vozit auto kod kojeg jedino što čujem je buka koju proizvode gume. Nema do toga kad stisnes gas pa čuješ zvuk motora. 

Strujni auto je u tom slučaju podređen samo komforu vozača i putnika, ne i gustanju.

Plus što trenutno i nemaš baš gdje puniti auto jako brzo u RH.A vjerujem da će takav auto dosta provesti na dužim relacijama.

17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
mystik kaže...

Well, tu dolaze preferencije u pitanje. 

Ja brijem da ne bi mogao vozit auto kod kojeg jedino što čujem je buka koju proizvode gume. Nema do toga kad stisnes gas pa čuješ zvuk motora. 

Strujni auto je u tom slučaju podređen samo komforu vozača i putnika, ne i gustanju.

Plus što trenutno i nemaš baš gdje puniti auto jako brzo u RH.A vjerujem da će takav auto dosta provesti na dužim relacijama.

Ja u zadnje vrijeme ne čujem motor od glazbe :/...

Što se tiče punjenja,ionako ti auto većinom stoji u garaži pa zašto onda nebi bio zaštekan za to vrijeme?

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
14 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Da mi je znati koji ljakse je dal 3 milje eura za dijamante u autu?! Pored jedne Agere ili ovog novog One, ne znam kak bi se arap provel.

Crkva je zlo 21. stoljeća
16 godina
neaktivan
coso9288 kaže...
zeroname kaže...

Zanima me koji bi auto preporučili a da je neka viša klasa do 400k kuna a da nije izlizana marka tipa audi, bmw itd jer to voze samo lopovi ,dileri i celebrity. Nešto što nije često na hrvatskim cestama. Razmišljao sam o uvozu Doge challengera ili ford shelby gt 500 ali nezz kako ide uvoz.

Mislim da si izabrao pogresan forum...ili drzavu, ali ako vec pitas, ja bi uzeo ovo{#}

Jel to zbog kolicine novaca, pa jedan obicni volvo je XC90 je oko 450k toliko ih ima kao da je srednja klasa.

14 godina
zeroname kaže...
coso9288 kaže...
zeroname kaže...

Zanima me koji bi auto preporučili a da je neka viša klasa do 400k kuna a da nije izlizana marka tipa audi, bmw itd jer to voze samo lopovi ,dileri i celebrity. Nešto što nije često na hrvatskim cestama. Razmišljao sam o uvozu Doge challengera ili ford shelby gt 500 ali nezz kako ide uvoz.

Mislim da si izabrao pogresan forum...ili drzavu, ali ako vec pitas, ja bi uzeo ovo{#}

Jel to zbog kolicine novaca, pa jedan obicni volvo je XC90 je oko 450k toliko ih ima kao da je srednja klasa.

Prijatelju, netko tko je spreman izdvojiti 400k kn na auto ne dolazi na IT forum se raspitivati o autima i koji da uzme. Još uz komentar: "...izlizana marka auta kao audi i bmw..."

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
15 godina
neaktivan
nine kaže...
veki22 kaže...

Znaš i sam zašto{#} Ima ih na svakom čošku i ne troši puno, a opet jako dobro ide. Vr6-ica ima osjetno manje i troši puno više od TDI-a, a i vjerujem da ima više muke sa ubacivanjem VR-a nego 1.9 TDI-a.

kao što rekoh.. traktor kultura {#}

nije bitno da je sa stilom, lijepo, uglađeno, moćno.. bitno da manje troši {#} auto koji slažeš za gušt bi te trebala boliti k*ta koliko troši..

ja bi se iskreno zgrozio svaki put kada bi upalio to zveketalo, ne vidim u tome gušta {#}

ali kako se ono kaže, svaka budala ima svoje veselje {#}

Mdaaaaaaaaaaa, to!

In the name of tragedy...
17 godina
ARazer kaže...

igi jesi složio koji auto da znaš koju to vrijednost ima. Tebi ne, ali nekome ima. To što on neće dobit te novce je druga priča, može tražit koliko želi. Isto tako što ja imam cijenu za koliko moj Cabrio ide od mene ako je netko spreman platiti

Nine kako sam i rekao..Svaka roba ima svoga kupca.

Složio sam, s tim da je u "naše" doba bodywork bio lakiranje "na ruku", sređivanje motora tjeranje da radi, a uređivanje felgi brušenje i lakiranje onih koje bi imao na raspolaganju. Najveći problem bi nam bio naći alat, posebno ako bi bile anglosaksonske mjere te rezervni dijelovi (sredi Hillmana ili starog Minija, net ne postoji).

A nakon svega - nema isplativosti. Ne možeš to naplatiti niti ijedan zaljubljenik to gleda kao mogućnost zarade. Cijenu ne definiraš ti kao investitor već tržište.

16 godina
neaktivan

Ovaj auto gore za 19 milja kuna, da vozi ga rimac a arapi su mu ga dali na testiranje. On nece nist puno o tome rec, predpostavljam da mozda rade na nekoj suradnji za hybrid il tak nekaj. 

Nije ga rimac kupio, da ima tolko para viska krenuo bi odma u serijsku proizvodnju concepta ONE. Tam se nadmudrivo s kinezima da im uvali za milju eura jednog da moze pokrenut proizvodnju. 

15 godina
thedream kaže...

Mdaaaaaaaaaaa, to!

zar si očekivao da će proći bez takvog komentara? {#}{#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
quickr kaže...
zeroname kaže...
coso9288 kaže...
zeroname kaže...

Prijatelju, netko tko je spreman izdvojiti 400k kn na auto ne dolazi na IT forum se raspitivati o autima i koji da uzme. Još uz komentar: "...izlizana marka auta kao audi i bmw..."

Pa  ljudi srednjeg društvenog sloja voze nove passate sa full opremom koji su skoro 400k kuna a o mercedesima da i ne govorim. 400k kn je sasvim pristojna cijena za auto , jučer sam na vw konfiguratoru složio golf za 350k kuna. Uzmi da za auto od 400k kuna gotovo pola je posebni porez , carina i trošarina a da ne govorim koliko još pojede emisija co2.

15 godina
neaktivan
nine kaže...
thedream kaže...

Mdaaaaaaaaaaa, to!

zar si očekivao da će proći bez takvog komentara? {#}{#}

Više sam iskreno razmišljao kako bi razbio ovu Rimčevu posudbu od 19mil , taman negdje usred grada, Gundulićeva, Zeleni val, može i vikendom na Jarunu, kad je špica..{#}. Naplaćivao bi upad i slikanje. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 11:34 (thedream).
16 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Pa  ljudi srednjeg društvenog sloja voze nove passate sa full opremom koji su skoro 400k kuna a o mercedesima da i ne govorim. 400k kn je sasvim pristojna cijena za auto , jučer sam na vw konfiguratoru složio golf za 350k kuna. Uzmi da za auto od 400k kuna gotovo pola je posebni porez , carina i trošarina a da ne govorim koliko još pojede emisija co2.

Si razmislio o morganu?

http://www.morgan-motor.co.uk/mmc/carrange/aerocoupe/morganaerocoupe.html

Tesla S 65 bi bio malo izvan budžeta, ali biš uštedio dosta na benzinu, pa se vrati. Ili čak tražiti rabljenog tesla roadstera, novije godište.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Znači od sad kad idem u grad, sa sobom nosim ključ 13 i kad naletim na ovo čudo, samo mu stražnji far ukradem i imam za novu kuću {#}

16 godina
neaktivan

770 konja bas i nije impresivno buduci da ima auta sa 650 ks stock npr. shelby gt 500 ima 680 ks stock i 850 ks sa upgrade-om. Bilo je u jednom njemačkom auto magazinu da se prodaju i verzije sa 1200 ks. For možda i jest američki mass production auto ali za 40k dolara koliko on košta u najačoj verziji +20 k za upgrade Za 60k dolara se može dobit auto od 1200ks koji može pojest ovoga u navedenom članku. To je jednostavno preseravanje sa luksuzom.

17 godina

800ks mustang je brz do prvog zavoja...

Ride or die, remember?
16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

800ks mustang je brz do prvog zavoja...

Misilio sam na drag race , osim toga skretanja sa bilo kakvim autom bez obzira na karakteristike pri brzini od 200+ km/h nije piece of cake , obojca moraju uci u zavoj sa nekom pristojnom brzinom  ili se vozači mogu pozdraviti sa životom.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

da pa nije isto 1000ks na skoro 2 tone ili 700ks na 1200kg.

A izmedu ostalog koliko je god dosao utjecaj europljana u ameriku americki auti su i dalje primitivni sto se tice prijenosa, getribe, zavrsne obrade, iskoristivosti motora. 

Izvuc 500ks iz 6 l obujma ili 500ks iz 3.8l ( carrera turbak ) nije isto.  

16 godina
neaktivan
GRDI-146 kaže...

da pa nije isto 1000ks na skoro 2 tone ili 700ks na 1200kg.

A izmedu ostalog koliko je god dosao utjecaj europljana u ameriku americki auti su i dalje primitivni sto se tice prijenosa, getribe, zavrsne obrade, iskoristivosti motora. 

Izvuc 500ks iz 6 l obujma ili 500ks iz 3.8l ( carrera turbak ) nije isto.  

U prošlosti možda da ali danas nema razlike između jedne corvette z06 i nekog lamborghini-a. Osim što ovaj talijan košta 300k+ dolara. Corvetta ima više konja i ima sve skupe dodatke kao i talijan. Prije je carbon fiber bio samo san a z06 ima sve vitalne djelove od carbon fibera i kožna sjedala , sav mogući luksuz. Stara korvetta jest bila plastično smeće i jedni što je valjalo je bio motor. Danas nema razlike sve je zamjenjeno carbon fiberom i doza luksuza je ista. Onda neka mi netko kaze da se za tih 300k+ dolara plaća kvaliteta upravo suprotno plaća se ime a corvetta kosta samo 100k dolara.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 14:55 (zeroname).
12 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Pa ne možeš tako generalizirati, može onda netko reći da si ti lopov ili diler pošto kupuješ auto za 400k kn. Ima i ljudi koji su pošteno zaradili aute, a ove lopove i dilere prijavi policiji kad si tako pametan.

14 godina
Auti - ultimativna tema

zeroname,

oćeš reć da ja koji vozim audi iz '98 sam lopov, diler i celebrity? :D

Ak već imaš 400k za auto uzmi si A3 sportback, a ostalo potroši na neš pametnije kad ne znaš di s parama. Ili ću ti odma reć, uzmi si auto star 10 god i za ostale pare kupi si nekretninu na moru, ak već nemaš, a ak imaš od viška glava ne boli. :P

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja švercam petarde tom logikom i "jačinom" Audija. Netko sa A6 starom je već - kvartovski kamatar itd. itd., sve prema zaslugama tj. kW. {#}{#}{#}

17 godina
Auti - ultimativna tema

Najjači su mi oni koji kažu da je Lamborghini za 2 milje kuna bačen novac kad za 200.000 kuna ima Golf 2 s isto konja...

Nije sve u je*enoj snazi motora, nego i u izdržljivosti istog. Također se plaća i dizajn...tko se okreće za Golfom pored prekrasnog Lamboa s zvukom od kojeg ti se dižu dlake na ruci...

Koliko će serijski motor od 700KS izdržati a koliko će izdržati neki od 200KS koji je dignut na 700KS...

Koliko često moraš "šarafati" nabrijani automobil? Svako malo!

15 godina
Auti - ultimativna tema

Kad ste se već dotakli te teme, oduvijek me zanimala izdržljivost takvih motora u sportskim automobilima.. Ne mislim na neka V6 čuda sa 300ks i slično, nego na malo jače motore. Tipa V10 i slično.. Kolika je uopće dugotrajnost takvih motora?

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
dv14 kaže...

Kad ste se već dotakli te teme, oduvijek me zanimala izdržljivost takvih motora u sportskim automobilima.. Ne mislim na neka V6 čuda sa 300ks i slično, nego na malo jače motore. Tipa V10 i slično.. Kolika je uopće dugotrajnost takvih motora?

Takav auto uz redovno održavanje traje koliko i ti. Pogledaj koliko V12 rabljenih Mercedesa, Ferrarija ima..koliko su stari? po 20 godina i dan danas voze.

Ako bi uspoređivao ..... 1.6 Turbo s 250 KS traje kraće nego 3.0 atmosferac s istom snagom

17 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Ako bi uspoređivao ..... 1.6 Turbo s 250 KS traje kraće nego 3.0 atmosferac s istom snagom

Zašto?

17 godina
Penryn kaže...
Ziga kaže...

Zašto?

zbog turba

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
Penryn kaže...
Ziga kaže...

Zašto?

Veći motor, veći/širi klipovi, veća udaljenost među cilindrima, čista atmosferska snaga, manja šansa da probije brtva između cilindara. Dugotrajniji je motor s obzirom da iz velikog obujma izvlače određenu konjsku snagu.

Također moderni motori imaju naprednu tehnologiju, štedljivi su, manje zagađuju, jeftinije ih je napraviti. Mana da su osjetljiviji na gorivo i dosta se štedi na materijalu (metal, kovine i slično)

Stari Mercedesovi taksiji s 3000 kubika okrenuli su po 500.000km bez pardona.. jest da se unutrašnjost raspala...ali motor kuca i dalje jer jednostavno nema se što pokvariti, čista mehanika.

bar ja tako mislim...ili po novom IMHO {#}

14 godina
protjeran

Nebreš uspoređivati američke mišićavce s europskim jurilicama. Ameri su se tokom godina popravili, ali još nisu ni blizu.

Ovog arapa možeš usporediti s One1, ali Koenigsegg je dokazana firma i ovaj auto ima omjer 1:1, odnosno 1360 kg i isto tolko konja, a još k tome košta milion manje.

Crkva je zlo 21. stoljeća
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice