Znaci pas ti je neka tetkica Salim se
Pa da budem iskren, malo je...
Boji se i kad se kompresor upali
Znaci pas ti je neka tetkica Salim se
Pa da budem iskren, malo je...
Boji se i kad se kompresor upali
aaa pusti, meni je kad sam položio i skupljao pare san bio golf jedinica GTi. No onda se skupilo neš
i ćaća dodao, pa se kupilo opaku pilu: novu(!) ladu samaru. Jer je stari bio gazda i reko najbolji auto
je novi auto. Moš mislit. Sjećam se da je toj samari u kuloarima krilatica za kupnju bila da je rađena
u suradnji sa Poscheom . Na kraju sam ju imo "čast" vozit (i sramotit se kad mi se gasila pri kretanju)
za vikende ili večernje izlaske.
Ajde dobro je da je bila taki kramp, da nisam mogao liječit hormonalni disbalans
naganjanjem
Izostavia san Golf 3 dizel
Ma ja bi škarta svoju Mazdu 2 i uzeo nešto bez serva, Golf II mi je ostao u ludilo sjećanju.
Taman danas netko spomenuo da ga zezaju brisači u temi, a kad ono ja maloprije uđem u auto, brisači se dignu, al vidi vraga neće se spustiti, nego moraš 10 puta palit gasit da bi se mic po mic spustili.
I onda opet, normalno se dignu, a neće se spustiti.
Najvjerojatnije je do elektromotora, kaj mislite? Zadnji normalno rade...
A danas popodne normalno radili.
I usput moram ulje mijenjat, nešto me i volan zeza, nešto k'o da malo vuče u jednu stranu, lambda sonda mi je isto sumnjiva, tehički i rega za mjesec dana...
Uglavnom, ne gine mi 5 tisuća kuna
To je prvo što mi je palo na pamet, pa ću kad ulovim slobodno.
Budući da je auto relativno kratko u mome vlasništvu (2 mjeseca) nisam još nikako.
Iako mislim da je prije do kugellagera, jer je već jednom prije bilo lufta u desnom...
nabavio dijelove za veliki servis.
2 zupčasta (imam drugi zupčasti za balast)
2 španera
vodena pumpa
2 remenice
semering radilice
brtva poklopca motora
sve zajedno 1080kn
BTW zvao sam bio ovlašteni i pitao koliko košta zamjena samo zupčastog sa pripadajućim điđama, žena veli oko 3k kn... e rekoh nećete
sad moram još naći neki specijalni zvjezdasti ključ za kupiti i odradit ću to sa frendom za više od 50% manje nego u ovlaštenom.
Kako rekoh, za ovlašteni, gori si od mene, neovisno traktor ili rejservonabi .
Taman danas netko spomenuo da ga zezaju brisači u temi, a kad ono ja maloprije uđem u auto, brisači se dignu, al vidi vraga neće se spustiti, nego moraš 10 puta palit gasit da bi se mic po mic spustili.
I onda opet, normalno se dignu, a neće se spustiti.
I usput moram ulje mijenjat, nešto me i volan zeza, nešto k'o da malo vuče u jednu stranu, lambda sonda mi je isto sumnjiva,
Kod volana skini plastiku i pošpricaj kontakte od ručice za brisače sa sprejom za čišćenje kontakata,ako nemaš može i wd40,to sigurno imaš,pod haubom isto sa wd-om vodilice od brisača,to je sve kaj ti možeš napraviti,
lambda-sonda veliš da ti je sumnjiva,prati dal je povećana potrošnja goriva
volan vuče-to moraš na špur da ti poštela,ako ima lufta odmah će ti reći šta moraš promjeniti
Da li itko zna što može biti uzor lošeg rada brisača? Gumice su nove, stavljene prije mjesec dana, i uvijek u jednom prolazu obriše, a u drugom zamrlja.
Nema veze što su nove,ne sjedaju dobro na tvoju šajbu,inače ako ne kupiš oriđiđi uvijek riskiraš da neće valjat,
od zamjenskih mogu preporučiti SWF ,jako kvalitetne metlice ali nisu jeftine.
Kako rekoh, za ovlašteni, gori si od mene, neovisno traktor ili rejservonabi .
Prvo big na rejservonabi
drugo nedam gamadi lol... siguran sam da dijelove dobiju još barem 30% jeftinije od mene, a ja sam dobio popusta 30%. onda računaj 2-3 sata za taj zupčasti, a uhodanom majstoru ni toliko ne treba.
hebate ispada da imaju valjda 99% marže na dijelove i skuplji radni sat od mene ing. informatike
Ja već vidim da ću roknut na tehničkom zbog diskova , prošle godine su bili 2-3mm već, sad su onako, tek da nešto ima dolje
. Tako da me to čeka sad kroz mjesec dana negdje, diskovi i pločice, al onda sam miran dulje vrijeme ajd.
+ neke pločice, Jurid ili Ferodo vjerojatno, kao uvijek. Opet 100e trošak jbm mtr svoju. Ali to je potrošni materijal, kako voziš - tako se učestalo i troši, nekome traje ohoho, nekome svakih pola godine do godinu, kad si šaban.
100 € diskovi i pločice?
Pa to je super povoljno, ja sam za Alfu prednje diskove i pločice platio skoro 1500 kn u autokreši
100 € diskovi i pločice?
Pa to je super povoljno, ja sam za Alfu prednje diskove i pločice platio skoro 1500 kn u autokreši
Kad si šaban . Šalim se ali trebaš uvijek tražiti alternativne metode nabavke takvih dijelova.
100e su diskovi i pločice, nek je i 125e, ako ću mrvicu bolje pločice uzimati iako su Ferodo Premier odlične za moj tačak, plus ruke majstora, neće me vjerujem preko 1 000kn doći sve.
Ali ja ti tu sve imam ukalkulirano, i tehnički već, i samu regu, pa me uhvati klasična pred-rega glavobolja . Sreća i Bog ima tih rata za obvz.autoosiguranje, pa odrapim policu na 12mj. otplate i prst u uvo kako se kaže.
Samo moram odlučiti veličinu diskova, hoću 280mm, ili mrvu veće, i kvalitet pločica. Imam već nekoliko modela u planu, vidjet ćemo šta kaže nofčanik.
ja pred zimu promjenio:
prednje pločice
zadnje pločice
zadnje diskove
i reparirao zadnje čeljusti
1300kn sve zajedno
prednje pločice su ferodo, i živciraju me u pm.. mislim da ću ih opet promjeniti, ali ovaj put ću kupiti nekaj uber dobro jer me ubija povremeno škripanje.
prednje pločice su ferodo, i živciraju me u pm.. mislim da ću ih opet promjeniti, ali ovaj put ću kupiti nekaj uber dobro jer me ubija povremeno škripanje.
Pussy, ja to ne mogu čut od motora ni da oću . Šalim se, nisam to primjetio kod sebe. Uzet ću Zimmermann diskove ventilirajuće i ove pločke, kao i uvijek Ferodo, imao sam u biti Jurid prije, ok su obje. Glavno da me zaustavi i da ne trese, drugo je ok.
Boli me koliko sam glasan, ionako smrdim..
Kad si šaban . Šalim se ali trebaš uvijek tražiti alternativne metode nabavke takvih dijelova.
100e su diskovi i pločice, nek je i 125e, ako ću mrvicu bolje pločice uzimati iako su Ferodo Premier odlične za moj tačak, plus ruke majstora, neće me vjerujem preko 1 000kn doći sve.
Ali ja ti tu sve imam ukalkulirano, i tehnički već, i samu regu, pa me uhvati klasična pred-rega glavobolja . Sreća i Bog ima tih rata za obvz.autoosiguranje, pa odrapim policu na 12mj. otplate i prst u uvo kako se kaže.
Samo moram odlučiti veličinu diskova, hoću 280mm, ili mrvu veće, i kvalitet pločica. Imam već nekoliko modela u planu, vidjet ćemo šta kaže nofčanik.
Ovo je bila cijena sa 20% popusta...
Al OK, ja na kočnicama ne štedim, u pitanju su bili Brembo Max narezani diskovi i neke Taroxove pločice. Al nije mi žao tih para, često se znam vozit ko divljak pa je dobro imat na raspolaganju malo rezerve kod koćenja. No čak i ovo mi je sad postalo preslabo, dok je bio 1.6 motor unutra je bilo OK, al sad mi se desi da se pregriju diskovi, tako da kad ih još malo potrošim idu gore 305mm ventilirajući diskovi i četveroklipna kliješta od Alfe 166, a ovi 280 mm diskovi i kliješta idu na zadnju kraj. Ima da oči ispadaju kod kočenja
Uzeo jutros pločice, sad još izbor diskova, i našao sam zadnji lonac sa 2 kromirane pipe sa Leona, Bog te pita paše li to na mog Audija, čini mi se čak na prvi pogled da da. To bi bilo famozno upiknuti, malo srediti tj. ispilati onu crnu plastiku straga, uobličiti, i cakum pakum. Fine 2 krom pipe, parsto kn traži čovjek za lonac i pipe, nije puno, god.dana staro, bilo na benzineru novom Leonu FR.
To bi mi sjelo ko šamar jao. Onda najesen limariju srediti . Dio po dio.
bolje ide GTI.. barem prvih 200m
@thedream
traktor tuning sad fino napravi ko mika full protok i stavi te pipe, pa buš vidio zvuka hebate..
Diplomat, cime se bavis ako nije tajna ?
@thedream
traktor tuning sad fino napravi ko mika full protok i stavi te pipe, pa buš vidio zvuka hebate..
Mislim da s dizelom nije tak jednostavno, pogotovo sa turbacima, moraš pazit kaj skidaš jer se gubi snaga ako ga previše otvoriš....
Al zvuk se može dobit skroz pristojan...
Zašto je tajna?Onda nas muljaš da imaš r32 na probi,u čemu je problem reći radim to i to?Ako razumijete poantu mog izlaganja?
@Diplomat
pfft nosiš jeftine traperice vidi se po šavu
frend je svog prodao za 18k+€ prije nekih 2 mj..
za prosječnog rejsera se GTI definitivno više isplati. manje troši, manje košta, startniji, lakši itd itd.. R je više napuhavanje i preseravanje.
@mika2210
frend bio skinuo na svom gnoju 3 TDI 110ks katalizator i srednji lonac.. zekali smo ga da nije ništa radio, nego stavio fućkalicu u spuh
inače na svim novijim autima, nebitno dizel/benzin zna biti puno s*anja kada kemijaš po ispuhu.. po nekoliko lambda sondi i senzora nakelje itd itd... 90's cars FTW
@Diplomat
pfft nosiš jeftine traperice vidi se po šavu
frend je svog prodao za 18k+€ prije nekih 2 mj..
za prosječnog rejsera se GTI definitivno više isplati. manje troši, manje košta, startniji, lakši itd itd.. R je više napuhavanje i preseravanje.
To kaj vozim traktora ne znaci da me trebas vrijedati.
Kad me vec vuces za nos ovo su novi model Replay traperica od 1499 kn.
pfffft voziš traktora, štediš na gorivu, a nosiš traperice od 1.5k kn moram te malo :P