pozdrav,
Planiram si napravit surround zvucnike u plafonu ugradbene u boravku, naime imam plafon od gipsa i mogu ugraditi samo mi je bitno da budu bijeli. Pa ako netko ima iskustva ili neke pametne ideje molim podjelite..
pozdrav,
Planiram si napravit surround zvucnike u plafonu ugradbene u boravku, naime imam plafon od gipsa i mogu ugraditi samo mi je bitno da budu bijeli. Pa ako netko ima iskustva ili neke pametne ideje molim podjelite..
Nemam iskustva s takvim idejama niti puno sa do-it-yourself općenito, ali ipak bih dodao my two cents - zar plafon od gipsa nije malo krhka platforma za takvo nešto, mislim pristojni zvučnici ne samo da teže nešto, nego će i vibrirati ko ludi, a zar se gips ne bi raspao od vibracija (ponavljam da nemam iskustva sa tim pa nemojte odma me popljuvat) ? Meni staklo iznad vrata vibrira kad se bas oglasi u nekom filmu, a da gips na plafonu vibrira pa da ti prašina od gipsa pada sa stropa, to mi ne pari baš idealno...
Surround u plafonu nije dobra ideja, neće ti biti dobra prostornost zvuka jer će dolaziti od gore i pucati direkt u pod ispod, a trebali bi pod nekim kutem koji sad ne znam gledati u tvoje uši sa bočne stražnje strane glave u visini ušiju ili malo više xD.
Osim toga nema nekih prepreka da to napraviš, to su stražnji sateliti i ne reproduciraju bass tako da ne vibriraju previše i manji su i lakši (dobro, ovisi koje bi stavio).
Ako sam te dobro skužio
http://www.ronis.hr/yamaha/518/zvucnici-yamaha-ns-ic-800/NSIC800/
nakon dugo istrazivanja kupio sam ove zvucnike.
zvucnici su odlicni.
do 50m2