Stereo reciever

poruka: 9
|
čitano: 1.082
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Stereo reciever

Dakle, treba mi preporuka stereo recievera do nekih 2000 kn (može i rabljeni) koji ima:

• minimalno 2 digitalna ulaza
  • minimalno 4 analogna (RCA) ulaza
  • barem 2 izlaza
  • USB nije nužan
  • video ulaze/izlaze uopće ne mora imati

Treba nam za kafić da nekako organiziramo sve te ulaze (PC, DJ i njegova mikseta, MaxTV, satelitski reciever...). Ne mora imati neko ludo pojačalo jer ionako ga planiramo spojiti na posebno pojačalo od 2.5 kW (ne pitajte puno, ja sam samo nabava). Pošto sam ja totalni laik za to područje, zbilja ne znam što bi uzeo u tom moru ponude. Može i sa ebaya, njuškala, nov, bilo kakav. Samo da ispunjava ove gore uvjete i da ne ide preko 2k kuna.

[edit] - ako ima XLR izlaze to bi bilo jako, jako lijepo ali i RCA su ok.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 13:44 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Stereo reciever
Sum_of_all_fears kaže...

Dakle, treba mi preporuka stereo recievera do nekih 2000 kn (može i rabljeni) koji ima:

• minimalno 2 digitalna ulaza
  • minimalno 4 analogna (RCA) ulaza
  • barem 2 izlaza
  • USB nije nužan
  • video ulaze/izlaze uopće ne mora imati

Treba nam za kafić da nekako organiziramo sve te ulaze (PC, DJ i njegova mikseta, MaxTV, satelitski reciever...). Ne mora imati neko ludo pojačalo jer ionako ga planiramo spojiti na posebno pojačalo od 2.5 kW (ne pitajte puno, ja sam samo nabava). Pošto sam ja totalni laik za to područje, zbilja ne znam što bi uzeo u tom moru ponude. Može i sa ebaya, njuškala, nov, bilo kakav. Samo da ispunjava ove gore uvjete i da ne ide preko 2k kuna.

[edit] - ako ima XLR izlaze to bi bilo jako, jako lijepo ali i RCA su ok.

Denon i njegovi rodaci

Na primjer > Denon AVR-2313CI ili iz te serije. Ako je kafic mislim da je najpametnije ici na rabljeno i zdravo. Ipak, tu matematiku ti najbolje znas

14 godina
neaktivan

bolje da uzmete razglasnu mixetu
xlr receiveri nemaju

jedino nisam bas vidio puno mixeta s digitalnim ulazima (osim usb)

ali kontrola nad kanalima je puno veca

od receivera ako spajas vanjsko pojacalo vise manje je isto

denon, pioneer, yamaha,...

mislim da je yamaha bestbuy po broju prikljucaka

moja rxv371 ima 4 rca inputa

opticki i coax digitalni input

i dva stereo coax izlaza

naravno osim hdmi i drugih...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:18 (apoteka).
16 godina
odjavljen

Jao, debelo preskupo novo, polovne ne mogu nać :/. Čak i manji rođak, AVR-2113CI.

A ovako nešto? Sonyev STR-DH520

[edit] - sviđa mi se i ta yamaha

[edit 2] - kod mikseta je problem što većinom imaju 3.5mm ulaze kojih nam je više pun ku**c jer pucaju, kablovi i adapteri su loše kvalitete a imamo dosta različitih uređaja koje želimo pospajati. Recieveri imaju chincheve i sa njima nikad nemamo problema. Čak sam tražio i zvučnu koja ima chincheve i nisam ništa našao u normalnom cjenovnom rangu (sve preko 300$) pa smo skužili da nam je jednostavnije uzet kakav dobar reciever, popikati sve na chincheve i digitalne ulaze i deri.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:48 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Jao, debelo preskupo novo, polovne ne mogu nać :/. Čak i manji rođak, AVR-2113CI.

A ovako nešto? Sonyev STR-DH520

[edit] - sviđa mi se i ta yamaha

[edit 2] - kod mikseta je problem što većinom imaju 3.5mm ulaze kojih nam je više pun ku**c jer pucaju, kablovi i adapteri su loše kvalitete a imamo dosta različitih uređaja koje želimo pospajati. Recieveri imaju chincheve i sa njima nikad nemamo problema. Čak sam tražio i zvučnu koja ima chincheve i nisam ništa našao u normalnom cjenovnom rangu (sve preko 300$) pa smo skužili da nam je jednostavnije uzet kakav dobar reciever, popikati sve na chincheve i digitalne ulaze i deri.

Pa sta ja znam, mozda kad narod vidi da imate Denona-a...to je "shock value" :)

Sala mala

Onda nista. Idi na jeftinu varijantu koja ima puno jamstva. Kvaliteta zvuka nije presudna posto ionako ce sve biti spojeno na mikseti

14 godina
neaktivan
Stereo reciever

mixete na koje sam ja mislio imaju ili chinch ili xlr/banane

al posto ti trebaju opticki ulazi, onda je receiver najbolja opcija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Stajat će u buksi iza, nitko ga na neće vidjet Smijeh

Šta kažete na sonya i yamahu?

12 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

rađe Jamahu!

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kazem Yamaha iako i Sony nije daleko

Vec sam ti rekao - uzmi onu sto daje vise jamstva. Nece biti mazeno i pazeno (personal, vrucina, cigarete mozda...)

Samo dobro upamti: Moras sprovesti kakav protok zraka sa nekim improviziranim ventom ili slicno. Bitno da vazduh cirkulira oko pojacala, ne "ekstremno" kao da se radi o PC-u   vec sa kakvim 120mm ventom iznad ili ispod...svejedno!

Vrucina je neprijatelj mikseta i pojacala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice