Problem prilikom spajanja recordera na tv

poruka: 12
|
čitano: 4.647
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Kupio  sam  na  kredit  DVR-555Hs  DVD  recorder.

Imam  Philips  14GX8510  tv (godina proizvodnje 2002.)

Tu  je  nastao  problem.  DVD  je  isporučen  sa  osnovnim  priključcima  za  spajanje,  riječ  je  o

žutom,  bijelom  i  crvenom  kablu,  no  moj  tv  ima  samo  mogućnost  priključiti  žuti  i  bijeli  kabel  (audio video). Gdje priključiti crveni kabel.

Ne  znam  što da radim. Da li postoji neki dodatak koji se može kupiti tako da se preko njega spoji i taj treći kabel.

Molim  Vas  za  pomoć.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 7:51 (Henry).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Inače, žuti kabel ti je za video prijenos a crveni i bijeli za zvuk. Sve i da spojiš jedan (što i moraš ako nemaš sva tri na TV-u) radit će normalno.

Rekorder možeš spojiti i scartom ako ga tv ima... pretpostavljam da ima, jer je to kvalitetnije rješenje.

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem prilikom spajanja recordera na tv
Henry kaže...

Kupio  sam  na  kredit  DVR-555Hs  DVD  recorder.

Imam  Philips  14GX8510  tv (godina proizvodnje 2002.)

Tu  je  nastao  problem.  DVD  je  isporučen  sa  osnovnim  priključcima  za  spajanje,  riječ  je  o

žutom,  bijelom  i  crvenom  kablu,  no  moj  tv  ima  samo  mogućnost  priključiti  žuti  i  bijeli  kabel  (audio video). Gdje priključiti crveni kabel.

Ne  znam  što da radim. Da li postoji neki dodatak koji se može kupiti tako da se preko njega spoji i taj treći kabel.

Molim  Vas  za  pomoć.

Hvala

spoji na tv samo žuti kabel (video) a crveni i bijeli (audio) spoji na muzičku liniju , bit će ti bolji zvuk nego prek tv-a
ili
ak tv ima  slobodan SCART priključak kupi adapter sa kompozitnog na SCART ( ak dođe 10kn) adapter izgleda ovako http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/videoware_1991_14600665
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 9:16 (Wolverine).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala Danny_HR

Nažalost  tv  nema  scart  priključak.

Znači  da  mogu  spojiti  samo  dva  kabla  tj.  žuti  (moram to je za video prijenos) i crveni ili bijeli (jedan od ta dva).Osmijeh

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala  Wolverine Osmijeh

17 godina
neaktivan

TV nije stereo, prikopčaj koliko možeš i to je to. A i čudi me da TV nema scart.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

TV stvarno nema scart. Ima samo priključak za audio in i video in (žuti i bijeli) i za antenu. Spojio sam ono što je moglo, tj. zuti s dvr na žuti na tv i bijeli s dvr na bijeli na tv, jedino nisam mogao spojiti crveni.

Što  je  najbolja  stvar  imam  upute  uređaja  i  postupao  sam  prema  njima.  Upalio  sam  dvr  te  slijedio  upute  da  preko  setup  navigatora

podesim  nekoliko  osnovnih  postavki  (npr.  jezik,  vrijeme  itd.), ali na tv se nije pokazao izbornik za setup navigator, da preko njega

podesim  ostale  postavke,  pokušao  sam  ga  dosegnuti  iz  initial  setup  izbornika,  ali  ponovno  ništa.

Ne  znam  u  čemu  griješim.  Mršti se 

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Problem je riješen.Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koliko si platio taj Pioneer i gdje si ga kupio?
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Oko 2.500 kn. Kupio sam ga u Elektromaterijalu.

17 godina
neaktivan

ja imam slican problem..nije rekorder nego spajanje digitalnog zemaljskog recivera na pctv tuner koji na sebi nema prikljucak za scart, imam obicni izlaz i ulaz za antenu te samo jedan izvod za video (zuti) al nemam audio,,,,

dali postoji mozda neki prelaz sa scarta da se spoji na obicni ulaz, neki konektor sa redukcijom??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj da li imaš S-video in na DVD recorderu. Ako ga imaš (on je okrugao i ima više rupica gore četiri okrugle, a dolje jednu pravokutnu) on je najbolje rješenje, pa onda možep kupiti kabl koji ima na jednoj strani S-video, a na drugom scartove za TV)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice